• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

merhaba kızlar yine nick değiştirdim bebegim2019 idi, değişiklik iyi olur dedim .,)) neyse bizde sperm testi için doktora gidicez eşim birden kendisi istedi yumurta takibi bile yaptıramıyordum test eksikliğinden, ve bu ay bende gidişata göre doktorda ya aşılama ya da nasıl bir yol çizmeliyiz ona karar vericez , geçen ay 26. gün olmuştum bugünlerde bekliyorum biryandan da aşılama ve tüp bebek araştırıyorum , doktorlara bakıyorum v.s..bakalım hem özele hem de devlet hastanesine kontrol olmak amaçlı randevu aldım .. burayı bu aralar hep takip ediyorum ve yaptığım tek şey zeytinyağında incir yemeye başladım büyük başarı :)) Allah yar ve yardımcınız olsun beklemek sabır etmek zor bişeymiş her ay belirti ararken artık bıraktım belirti hikaye bir yanım çok ümitli bir yanım geç mi kaldım diyor birkaç ay sonra 39 oluyorum 2 yıllık evliyiz
Esinin sperm testi ile tedavine destek vermesine sevindim inşallah güzel haberler alırsın sperm testinde sorun çıkmazsa yumurta takibi ile sonuç alırsınız tez zamanda inşallah altı ay dene yumurta takibini olmazsa tüp bebek düşün derim

Esinin sperm testi ile tedavine destek vermesine sevindim inşallah güzel haberler alırsın sperm testinde sorun çıkmazsa yumurta takibi ile sonuç alırsınız tez zamanda inşallah altı ay dene yumurta takibini olmazsa tüp bebek düşün derim
çok çok teşekkürler güzel dileğin için.. altı ay deneyim diyorum ama okadar bekleyemeceğim yaş baya ilerliyor birkaç aydır deniyorum olmadı sebebi de varsa öğrenelim bu konu bu sene benim için hayati önemde anlayacağın :) zeytinyağında incire başladıysam bende gözümü karartmışım :) kokusu beni bitiriyordu onada alıştım.

Bakalım ne diyecek doktor E2 düşük çıkmış çünkü. Bana doktorun tüp bebek tedavisi önerirken ki tavrı, ama o nedenle ama bu nedenle olmadı şu ana kadar vücut kaliteli yumurta üretiyorlar değerlendirelim olmuştu hormonlarda hala bir sorun yok ama yumurtalıklarımın tüp bebek tedavisindeki performansım bana hiç testlerle uyumlu gelmiyor. İlk tedaviler ilaç kaynaklı sorunluydu ama doğru olduğu düşünülen tedavide de elde edilen yumurta sayısı az. Toplama öncesi e2 değerim 1584 müş ama gel gör ki üç tane olgun yumurta çıktı. Testlerle somut gerçekler çok da uyumlu gitmiyor diye düşünüyorum.. tüp bebek tedavisi stresli maliyetli ama bazı sorunlar da tedavi esnasında anlaşılıyor gibi geliyor bana. Bu açıdan da önemli sanki.
e2 düşük çıkmış de mi. ya dr a soruyorum normal diyo üç ay önce ölçtüler 15'ti. şimdi 20. ama bakıyorum alt sınırın bile altında.

e2 düşük çıkmış de mi. ya dr a soruyorum normal diyo üç ay önce ölçtüler 15'ti. şimdi 20. ama bakıyorum alt sınırın bile altında.

Hormon testinde aşırı düşük veya aşırı yüksek olmayan değerlere takılmayın diyo benim doktor.

Umarım benim de seninki gibi sonuçlanır canım. Yarın haber verecekler bana da bekliyoruz bakalım. Şimdilik sakinim bugün aramayacaklarını bildiğim için. Yarın sabah benim için güzel bir gün olur umarım :)
Yarın guzel haberlerini alırız inşallah

bende adet 25. gunde 236 e2 bana normal demıstı doktor, hatta cok ıyı demıstı 1584 e gore cok dusuk degıl mı ya, kaç olmalı ki
Tüp bebekte Dr yumurlamada yumurta başına 200 olmalı dedi seninki doğal süreçte olduğu için normal arkadaş yumurtalık uyarıldığı için çok yumurtası oldu ondan 1500lu değer çıkar

çok çok teşekkürler güzel dileğin için.. altı ay deneyim diyorum ama okadar bekleyemeceğim yaş baya ilerliyor birkaç aydır deniyorum olmadı sebebi de varsa öğrenelim bu konu bu sene benim için hayati önemde anlayacağın :) zeytinyağında incire başladıysam bende gözümü karartmışım :) kokusu beni bitiriyordu onada alıştım.
Canım herşey normal ise 6aya alırız güzel haberlerini
Benim yumurtalar toplandı Ekim'de miyom alındı arkasından Doktor 3 ay dinlenme verdi biz dinlenme süresinde nasıl olsa embriyollarımız var diye korunduk bebek sahibi olma yolunda gitmedik oysa doktor bana korunmadan da bebek sahibi olabileceğini söylemişti neyse öyle böyle derken Mart ayında transfer oldum Mart ayında transfer sonucu gebe kaldım nisan ayında keseleri gördüğümüz hafta bebekleri kaybettim o düşük kanaması sonrasında da ilk defa korunmasız ilişki ile yaşadığımız aydı ve ben o Aydan gebe kaldım sorun yoksa gebelik olabilir aklıma gelmişken düşükten bir hafta on gün sonra kontrole gittim Dr sağdan bir yumurta gelişiyor deyip ilişki tarihleri verdi i günlerde ilişkide gebe kaldım şükür Rabbime sizlerde tüm önlemleri alındikyan sonra yumurta takibi ile olur 6 ay içinde olmazsa haklısın zaman kaybetmemek gerek ben 40 yaşında gebe kaldım

bende adet 25. gunde 236 e2 bana normal demıstı doktor, hatta cok ıyı demıstı 1584 e gore cok dusuk degıl mı ya, kaç olmalı ki
tüp bebek tedavisinde birden fazla folikül geliştiği için daha yüksek oluyor bu dönemde sanırım.
Yarın guzel haberlerini alırız inşallah
Umarım canım heyecanla bekliyorum ben de :)

Tüp bebekte Dr yumurlamada yumurta başına 200 olmalı dedi seninki doğal süreçte olduğu için normal arkadaş yumurtalık uyarıldığı için çok yumurtası oldu ondan 1500lu değer çıkar
Evet aynen ama değerle uyumlu bir toplama da olmadı sonuçta bende. Neyse sonuçta lazım olan kaliteli bir embriyo umarım onu da bu süreçte buluruz :)

panic_attack panic_attack can09e can09e Progesteron seviyesi 3. gün ve adet öncesi testte kaç çıkması gerkiyor?

Bu arada titreşim var demiştin uterusta bişey çıktı mı merak ettim. İnşallah hamilesindir. Daha önce hamile kalanlarda tekrar hamile kalma oranı daha yüksekmiş.

Teşekkürler

panic_attack panic_attack can09e can09e Progesteron seviyesi 3. gün ve adet öncesi testte kaç çıkması gerkiyor?

Bu arada titreşim var demiştin uterusta bişey çıktı mı merak ettim. İnşallah hamilesindir. Daha önce hamile kalanlarda tekrar hamile kalma oranı daha yüksekmiş.

Teşekkürler

Hiç bilmiyorum kuzum. Hiçbi doktor istemedi çünkü. O konuya hamile kalabilirsem giriş yaparım :)

Hiç bilmiyorum kuzum. Hiçbi doktor istemedi çünkü. O konuya hamile kalabilirsem giriş yaparım :)
Hamile kalabilmek için belli bir aralık isteniyor diye biliyorum. O nedenle klomid artı progesteron veriliyor genelde. Bir araştıralım bunu. Balstocyst onun sayesinde tutunuyor.

Teşekkürler
Prosgesterona adette bakilmiyor diye biliyorum.. gebeyken de 10muydu 20miydi neydi onun ustunde cikmasi isteniyor.. prolaktin olabilir mi dedigin..
Benim titresim yalan olacak belli peceteye leke geldi sabaha gelir sanirim..

panic_attack panic_attack can09e can09e olur mu progesteron hamile kalabilmek için de çok önemli. Ben kaç yerde okudum. Alın en basit alıntıyı yollayayım size. Hamilelikte de düşük olmaması için önemli. Adetten 7 gün kadar önce bakılacak! Hmmm hamile kalmanı ummuştum ama...

Progesteron, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur. Ama ana görevi rahminizi hamilelik için hazır hale getirmektir. Her ay yumurtlamadan sonra, progesteron döllenmiş bir yumurtayı hazırlamak için rahmin astarını kalınlaştırmaya yardımcı olur. Eğer döllenmiş yumurta yoksa, progesteron seviyeleri düşer ve menstürasyon başlar. Uterin duvarında döllenmiş bir yumurta implantları varsa, progesteron, gebelik boyunca uterus astarının korunmasına yardımcı olur.

Progesterone prepares the endometrium (the lining of the uterus) for implantation and possible pregnancy. It prevents contractions of the uterus and the development of a new follicle, and during pregnancy, it is produced by the placenta and maintains the pregnancy until birth. Of course, it is important to start prenatal vitamins well before trying to get pregnant to obtain maximum efficiency.

bana yazin bakilmisti adetin 3. gunu, deger araliklari gorundugu icin paylasayim dedim. dicilek dicilek
tup bebek tedavisinde de surekli bakiliyor. her kan verdigimde mutlaka bakiliyor.

Eklentiler

• 20190306_202605.png
    20190306_202605.png
    602,7 KB · Görüntüleme: 59
Back