- 21 Mayıs 2017
- 331
- 950
- 53
- 44
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hamile kalabilmek için belli bir aralık isteniyor diye biliyorum. O nedenle klomid artı progesteron veriliyor genelde. Bir araştıralım bunu. Balstocyst onun sayesinde tutunuyor.
kuzum burada diger hormonlarla mutlaka bakiliyor adetin 3. gunu.. tup bebekte kan verdigim her seferde lh, e2, progesteron bakiliyordu. transferden sonra iki kan testi oluyor onda da hcg,e2,progesteron bakiliyor..sadece hcg degil.Adetin 21.gunu progesteron ile yumurtlama olup olmadigina bakiyorlarmis.. gebelikte de 4 5 haftalik falandim prg seviyesine baktilar.. hcg ile birlikte.
Konjenital adrenal hiperplazi olasılığının araştırılması için bakılıyormuş 17 OH progesteron. Bu konuda doktor birşey söyledi mi?kuzum burada diger hormonlarla mutlaka bakiliyor adetin 3. gunu.. tup bebekte kan verdigim her seferde lh, e2, progesteron bakiliyordu. transferden sonra iki kan testi oluyor onda da hcg,e2,progesteron bakiliyor..sadece hcg degil.
Nasıl yani foliküler fazda yüksek mi çıktı progesteronun? Bi sn o 17 OH olan ne? Onu bilmiyorum diğeri normal çıkmış.
https://hormonlarim.com/yumurtalik/17-oh-progesteron bu sayfada detaylı bilgi var bu konuda.17oh turkiye de endokrin yuksek bulmustu, burada tekrarlatmak istedim. sonra hem turkiyedeki hem buradaki doktor biz hamilelik icin ona bakmiyoruz dedi. zaten deger de normal cikti.
progesteronum normal cikiyor dedigim gibi surekli bakiliyor.
Hmm anladim kuzum bizde adetin 2.gunu bakilanlar belli lh fsh prl amh (o da belki) e2 tsh t3 t4 bunlar istendi benden.kuzum burada diger hormonlarla mutlaka bakiliyor adetin 3. gunu.. tup bebekte kan verdigim her seferde lh, e2, progesteron bakiliyordu. transferden sonra iki kan testi oluyor onda da hcg,e2,progesteron bakiliyor..sadece hcg degil.
onunla ilgili bir sorun yok. sonuclari kendi endokrin doktoruma gosterememistim baska doktor da kafami karistirmisti. yurtdisindan ilac gelecek onunla tekrarlanacak demisti.benim kendi doktorum da deger adetin 3. gunu yapilmadigi icin boyle cikmistir git orada tekrarla muhtemelen sorun olmayacak demisti ve de olmadi :) zaten bana bu sorunlu diyen doktor da lh,fsh,e2 testlerini oyle gelisi guzel bir zamanda yapmaya kalkan bir doktordu :)Konjenital adrenal hiperplazi olasılığının araştırılması için bakılıyormuş 17 OH progesteron. Bu konuda doktor birşey söyledi mi?
iki tup bebek doktorum artik buna bakmiyoruz dedi burada tup bebek tedavisi baslayacagi zaman endokrine yonlendirilmistim insulin direnci ve troid ile ilgili. orada bu test de konu oldu,herhangi bir sorun gormedi. bu kadin dogumun gereksiz buldugu endokrin onemsedigi bir test bence. bende oyle bir izlenim olustu. ama sonucta deger normal cikinca zaten kimse de bir sey onermedihttps://hormonlarim.com/yumurtalik/17-oh-progesteron bu sayfada detaylı bilgi var bu konuda.
Progesteron 17 OH yüksekliği ayrıca kısırlık yapıyor diyor ama ne kadar güvenilir bilemem bir de ne kadar yüksektem bahsediyor onu da bilmiyorum.
asilamada bana aksam bir tane progestan fitil vermisti doktor, tup bebekte sabah oglen aksam verdi. ve hamilelik olusursa da 12. haftaya kadar ayni dozda devam edeceksin dedi. aspirin falan vermedi pihtilasma sorunum yoktu cunku. ama testlerin uzerinden 3 ay gecmis diye yine bakildi yumurta toplanacagi gun. bir sorun olsa verirdi. bazi merkezler de herkese corasprin basliyor bu ne kadar dogru bilmiyorum.Benim doktor çatlatma iğnesi sonrası direkt yazıyor Progestan ve Coraspin. Aşılama sonrası da yazar kesin. Progestan bitince test yap, negatifse yeni kutuya başlama diyor. Bence mantıken gereksiz. Embriyo sağlıklı olmadığı için vücut progesteronu düşürüp tutunmayı engelliyor diye biliyorum. Yani sağlıklı bi gebelik olsa ekstra progesterona gerek yok zaten.
Kutay Bey de eğer tüp bebek değilse gereksiz diyo.
asilamada bana aksam bir tane progestan fitil vermisti doktor, tup bebekte sabah oglen aksam verdi. ve hamilelik olusursa da 12. haftaya kadar ayni dozda devam edeceksin dedi. aspirin falan vermedi pihtilasma sorunum yoktu cunku. ama testlerin uzerinden 3 ay gecmis diye yine bakildi yumurta toplanacagi gun. bir sorun olsa verirdi. bazi merkezler de herkese corasprin basliyor bu ne kadar dogru bilmiyorum.
Gerçekten de çok acı.sağlıkla kucağına al demek öylesine bir laf değil gerçekten çok anlamlı. ben de burada erken hamilelik öğrenmeye çalışan kişilerin yazısına denk geliyordum bazen. Söylediğin nedenden; hamilelik başlayınca ortaya çıkan pıhtılaşma sorunu için.. Yine burada bazıları corasprin kullanıp kanama nedeni ile bıraktıklarını yazıyor. Sonuçta sana doktor veriyor ve kontrol altında olduğun için sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama bizler kendimiz ilaca da başlıyoruz biliyorsun o kısım biraz sakat. Burada görmüştüm yurtdışında yaşadığı için sadece progestan fitil ile hamile kalamamış birisi hamile kalan birisinin kan sulandırıcı iğnelerinden getirtmeye çalışıyordu Türkiye’den. Bunlar sıkıntılı durumlar bence :)Coraspin mevzusunu sormuştum ben doktoruma. Bazı tür pıhtılaşmalar gebelik öncesinde bir sorun olmasa bile, testlerde yatkınlık görülmese bile sadece gebeliğe bağlı olarak ortaya çıkabiliyomuş. Kesinlikle işe yarıyor diye bi şey de yokmuş. Ya da kullanmayı bırakınca bebek düşecek diye de net bi şey yok. Amprik tedavi denen şey işte. Bilinen ciddi bi zararı yok ama yararı olabilir, uygulayalım mantığı.
35. haftaya kadar hergün Coraspin kullanıp artık bırakabilirsin dendiği için bırakan ve sonrasında bebeği karnında ölen birinin hikayesini okumuştum burda. İkinci gebeliğinde kan sulandırıcı iğne kullanacaklarmış. Çok acı valla. O yüzden napmalı bilmiyorum.
Benim doktor napacak bakalım bu ay.
Hangi konu acaba link var mi?Coraspin mevzusunu sormuştum ben doktoruma. Bazı tür pıhtılaşmalar gebelik öncesinde bir sorun olmasa bile, testlerde yatkınlık görülmese bile sadece gebeliğe bağlı olarak ortaya çıkabiliyomuş. Kesinlikle işe yarıyor diye bi şey de yokmuş. Ya da kullanmayı bırakınca bebek düşecek diye de net bi şey yok. Amprik tedavi denen şey işte. Bilinen ciddi bi zararı yok ama yararı olabilir, uygulayalım mantığı.
35. haftaya kadar hergün Coraspin kullanıp artık bırakabilirsin dendiği için bırakan ve sonrasında bebeği karnında ölen birinin hikayesini okumuştum burda. İkinci gebeliğinde kan sulandırıcı iğne kullanacaklarmış. Çok acı valla. O yüzden napmalı bilmiyorum.
Benim doktor napacak bakalım bu ay.
Hangi konu acaba link var mi?
Günaydın, hayırlısı olsun. Bence, eğer gitme imkanın varsa adetin 3. günü bir doktora git bence. bu ay yumurta takibi yaptır, yumurta oluşuyor mu, yeterli olgunluğa erişiyor mu, çatlıyor mu.Günaydın kızlaaar.. bi uyandım gelmiş bizimki neyse ki uyutmuş gece dün lekeler var diyordum ya anca sabah söktü demek![]()
kaç defa gitmem lazım takip için.. testlere de tekrar bakarlar mı 17 10 2018 de baktırmışım en son..Günaydın, hayırlısı olsun. Bence, eğer gitme imkanın varsa adetin 3. günü bir doktora git bence. bu ay yumurta takibi yaptır, yumurta oluşuyor mu, yeterli olgunluğa erişiyor mu, çatlıyor mu.
Pıhtılaşma sayfası var orada bir sürü benzer şeyler yazıyor. Çok faydalı bir sayfa başta herkesin kullandığı ilaç ile sonuç yazmışlardı.Hangi konu acaba link var mi?
Normalde 3 defa. Ya da istersen adetin 10. günü git, gelişen yumurta sayını görür. Bir de çatlamış mı diye 15. günü falan çağırır yüksek ihtimal. Tekrar test isteyeceğini sanmam, biraz da gittiğin doktora bağlı canım.her doktorun tedavi şekli, takip şekli farklı canım, biliyorsun. Planlı bir ilişki olur bu ay, o açıdan da iyi oluyorkaç defa gitmem lazım takip için.. testlere de tekrar bakarlar mı 17 10 2018 de baktırmışım en son..