İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

B-Hcg için erken kuzum. Pıhtılaşma ve genetik testi için genetik bölümü olan bi hastaneye eşinle gidip üç düşük yaptım, doktorum yönlendirdi demen lazım. Sonuç 1 ay sonra çıkar.

Diğer testleri bi tane kağıda yaz, doktorum bu testleri istedi de. Aile hekimliği de yapıyo bu testleri.

B12
Demir
Demir Bağlama Kapasitesi
VitD 25-OH

Adetin 3. Günü yapılan hormon testlerine ek olarak şu hormon testleri (bunları ister adet ol ister olma yine aile hekimliğinde yaptırabiliyosun)
T3
T4
Tsh

Bir de bağışıklığın olup olmadığını öğrenmek için:
Rubella (kızamıkçık) igg - igm
Toxoplasma igg - igm
Bunları da aile hekimliği yapabiliyo.

Kızamıkçık bağışıklığın yoksa aşı olman ve 2-3 ay korunman gerekiyo. Toxo bağışıklığın yoksa az pişmiş et ve iyi yıkanmamış sebze meyveden uzak durman gerekiyo. Özellikle kızamıkçık önemli mutlaka yaptır. Hamileyken geçirirsen riskleri çok yüksek.

çok teşekkürler canım detaylı bilgi için, çok komik bişey söyliim, hayatımda tek kızamıkçık ve su çiçeği geçirdim bulaşıcı hastalıklaran, su çiçeğini de 18. yaşıma bastığım gün geçirmiştim, üniversitede ne dalga geçmişlerdi benimle :)

yok benimki tırmıklama gibi değildi kuzum.. titreşim gibi oldu surmisenin ablasının tarif ettiği gibi bir defa oldu o da ..
hayırlısı bakalım:) şu an belimin ağrısı epey hissettiriyor kendini..
titresim de olur.
10 dakikada bir tuvalete gidiyorum, ne oluyor diyecekler:)) Yine gittim yok bir şey henüz.
hamilelik de olabilir adette.. ama umarim hamileliktir
hayırlısı bakalım.. ben yarın test yapıcam bakalım çıkarsa
cift cizgi ciksin bahtina :)

Şanslısın o zaman :) Ben hiçbi şey geçirmedim. Kızamıkçık bağışıklığım varmış ama döküntü olmadan geçirmişsindir dedi doktor. Toxoda da bağışıklık pozitif çıktı hatta iki kere geçirmişim onu. Ünideyken dışarıdan beslenmekten oldu zaar :)) Sokak kedilerini öpüyor olmam sebebiyle bulaşma ihtimali de var tabi ama en risklisi yeşillik ve çiğ etmiş.

Dosyanın ağırlığı boşuna değil.. güzel haberlerin kıyısındasın :) aşılanma ayı pozitif olsun bence :)

Benim yumurtalarda da biri hep önden gidiyomuş Gerekirse ona müdahale ederiz dedi. Çok sağlıklısın, çok iyi bakıyosun kendine benim fıstık hastam dedi. Dedim siz de az taş değilsiniz. Karşılıklı iltifatlardan sonra muayene etti. :)) Solda 5, sağda 3 folikül varmış bu ay. Fsh'ın 11 olması sorun değil amh değerin hala iyi ve yeterli sayıda folikülün var dedi. Bu sefer Gonal F dışında bi iğne verdi adını yazarım sonra, şu an restoranttayız dolaplarında bekletiyorum iğneleri :)) Cumartesi kontrol var. Bi de takviye işlerinin yönetimi sende zaten yorum yapmama gerek yok dedi. D vitaminini istersen yükseltebilirsin deyip bi broşür verdi. Onu da yazarım. Şimdi rakı içmem lazım. :) can09e

Şimdi afiyet olsun sana. İğneye ne zaman başlıyorsun ve dozun ne olacak. Cumartesi bakalım senin minnoş yumurtalar ne tepki verecek. İkinci iğne belki büyüğü baskılanan içindir. Yazarsın sonra bize.. benim kahraman yumurta bu ay fark atamadı.. diğerleri ile kardeş kardeş büyüdüler. Bakalım yarın kaç tane olgun yumurta toplanacak.

Adet olman gereken zamanda adet olursun. Ama progestani da 15 Ile 25 arasi kullandiriyorlar. Adetten önce yani.

Şu rubella testlerini tüp bebek aşamasında benden de istediler. Ama bir açıklama yapılmadı. Bagisikligim var mi yok mu? Nasıl anliycam ben bakayım.

seheryeli77 hadi hayırlı haberler. Lekelenme var sık oldum olacam hissi var, inşallah bebiş vardır. Anında senin doktordayım.

can09e hadi hayırlı haberler gelsin

dennisgo sürecin hayırlı olsun. Yarın mi opu şimdi? Inşallah hepsi döllenir. Şimdi senin sol tüp sorunlu ya. Transferi sağ tüpe yapıcaklar değil mi? Nasılmış bu tür durumlarda transfer. Mesela 2 tüpü de açık olan birine 2 yumurta transfer edilse ayrı tüplere mi yoksa aynı tüpe mi yapılıyor?

panic_attack sen ne zaman adet oldun ki? Bu ayın aşılama güzeli sen mi olacaksın şimdi? :)

2'sinde oldum. Bi aksilik olmazsa ayın aşılama güzeli benim ivit.

Rubella pozitifse açıklama yapma gereği duymamış olabilirler.

Herkese merhaba, şimdi baktım da en son eylül ayında yazmışım. Kısaca anlatmak gerekirse: 35 yaşındayım geçen sene 1 sene korunmadığımız halde hamile kalamadığım için doktora gittik. Bazı tetkiklerden sonra bizi sadece çocuk tedavisi yapılan bir kliniğe sevk etti. Eşimde bir sorun çıkmadı. Menapur+ovitrelle ile 4 ay yine denedik. Olmadı. Ocak ayında aşılamaya geçecektik ki, ben annem rahatsızlandığı için acilen Türkiyeye gittim ve o ay için erteledik. Ve o ay tedavisiz hamile kaldım. Şu an 7 haftalık hamileyim. Hiç beklemiyordum, belirtileri bile şimdi anlayabiliyorum. Daha önceki gibi adetim geçmeden testler yapmadım, hatta 4 gün geçince aklıma bu ihtimal geldi :)) Bana aklından çıkardığın an olur demişlerdi hep, ben de zaten çok takmıyorum diyordum ama öyle değilmiş. Diyeceğim o ki arkadaşlar, bakın 2 sene sonra da olsa zamanı gelince oluyor demek ki. Umutsuzluğa kapılmayın sakın. Hepinizin gönlünden geçenin en doğru zamanda olmasını diliyorum.

Tebrik ederim.. hayirla saglikla gelsin minigin.. senin sasar miydi ki aklina gelmedi 4 gun.. benim hic sasmadigi icin onu hic yasayamiyorum:)

Tebrik ederim.. hayirla saglikla gelsin minigin.. senin sasar miydi ki aklina gelmedi 4 gun.. benim hic sasmadigi icin onu hic yasayamiyorum:)
Teşekkür ederim. Aslında çok şaşmazdı, sadece tedavi sürecinde 1-2 gün geciktiği olmuştu ama dediğim gibi o ay uzun yolculuk, üzüntü, stres, yaşadım. Bir de bütün adet belirtilerim vardı ha bugün olur ha yarın olur diye bekledim. Ve gerçekten tedavisiz olacağını düşünmediğim için aklıma da getirmedim demek ki.

panic_attack denek dun limon yok diye avokado yemedi yogurtlasamdamı yesem derken aklina sen geldin, durdu düşündü avokodabyuzunden mi adet olmuyorsun dedi kendine? o halde deneyelim yeme bakalim adet olucakmisin! ve yemedi ve az once adet oldu. bu bir tesadüf müdür ki ? ilişkili bir durum mudur ben korktuu diyim

gözün aydin allah kucagina almayida nasip eglesin. darısi basimiza:))

Teşekkür ederim canım evet opu yarın. Umarım önce kaliteli yumurtalar sonra da kaliteli embriyolarım olur. Canım transfer yapılırken rahim içinde uygun bir yere koyuyorlar tüplere değil. Döllenip tüplerde yuvarlanma sürecini dışarıda geçiriyor embriyolar. O yüzden tüpleri olmayanlara tüp bebek öneriyorlar zaten. Ama doktor özel olarak bir yer mi seçiyor yoksa öylesine mi bırakıyor bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…