İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ben hiç sevemedim ya bu avokadolu. Daha doğrusu bir tat almıyor. Tatlı mı tuzlu mu, meyve mi sebze mi bilemedim :) ilk tüp bebek tedavisinde her gün ikincide ara ara bu defa hiç yemedim. Bu defa zaten faydalıdır diye ağzıma bir şey atmadım. Canım isterse yedim canım istemezse yemedim :)
Benim yumurtalar saatli bomba. İki kez önden giden yumurta nedeniyle toplama yapılamadı. Hani incir kürleri, bal tarçın çörek otu falan yapılır ya yumurta için; ben normalde bayılırım gece kestane balı ve tarçınlı süt içmeye.. Tedaviden bağımsız sevdiğim bir şeydir yani. bu ay kazayla yumurtalar gelişir diye onu bile içmedim :) sadece tedavideki ilaçların etkisi ile birşeyler olsun istedim.
Bakalım umarım sonuç iyi olur. Türkiye de hangi merkezde yaptıracaksın karar verdin mi? Çünkü bazı yerler işi ticarete dökmüş gibi sanki. İyice araştırmak lazım.

Tabi canım bir arkadaşım tüm gün trombolinde zıpladı hamile olduğundan haberi yoktu bir şey de olmadı. Ama bizimkiler biraz daha farkında olarak yapıldığı için ister istemez daha dikkatli oluyorsun.transfer olursa sonrasında çok abartacağımı sanmıyorum çünkü yapı olarak çok pimpirikli değilim. Sonuçta benim için önemli ama insanlık için çok sıradan bir şey olacak diyorum. Hamile kalmaya çabalarken bu olaydaki konumumuz da bu yani. Bunu bilince pek de abartmıyorsun zAten :)

ben ameliyat oldugun zamanlardan bir sayfadan hatırlıyorum seni.umarım bu kadar emek caba sonunda mujdeni alırsin amin:) şişli memorial ile görüştüm telefonda. semra hm yada yücel bey ikisinden birini gittigim de secicem. baya bir araştırdım memorial daha guven verdi. sence ?

Ben Türkiye’de olsam oradaki doktoruma giderdim. Kalamış tüp bebek merkezi Tekzen Çamlıbel. Ama daha önce ona gittiğim için ve bir sorun yaşamadığım için seçerdim. Ama burada o merkez hakkında da olumsuz bir yazı gördüm. Ben herhangi bir sorun yaşamadım ama sonuçta tüp bebek değil ameliyat oldum. Bence kim sana güven veriyorsa ona gitmek en iyisi.. burada gittiğim merkezin şefi tüp bebek onayı alınamayan Türkiyeli hastaları Yücel Karaman a yönlendiriyor.

Hmm.. Normalde avokadoyu sevmem ama zeytin yağı ve limon ikilisine bayılırım. Bu tarifi deneyecem. Hergün bıktırmaz mı yav?

semra hm şefleri diye biliyorum. hani başıysa daha başarılıdır onu secmek istiyor gönul ama, hastalarin yorumlarina bakinca semra hmn yurt dışındaki kongreleri vsyre yuzunden baska bir doktorla ortak calisiyormus. tek bir doktor üzerinden gidip her seferin de onun ilgileneceginden emin olmakta önemli. yucel beyin hastalari cok olumlu seyler yazmislar ilgisi verdigi guven semra hm olmazsa hakkinmi yucel beyden yana kullanicam. bana yolladiklari fiyat tablosunu ve varsayim ek islemlerle kaba taslak 20 bin tl. tabi ilk ve son tedavi olursa. keske tup bebege karar vermis gitmeyi beklerken hamile kalanlar oluyorya keske benim de basima gelse gerek kalmasa . o parayla ihtiyacı olan birinin bebek tedavisine destek olsam.

Hmm.. Normalde avokadoyu sevmem ama zeytin yağı ve limon ikilisine bayılırım. Bu tarifi deneyecem. Hergün bıktırmaz mı yav?
ben her aksam saat 10 da aliskanlik edindim. aksine valla bıkmıyorum her aksam tabagi yicem nerdeyse:)) yatmadan 2,3 saat önce yemeni tavsiye ederim limon migdeni ekşime yaptirmasin.

benim kardesim tedaviye baslamak icin regl olmayi bekliyordu o ay hamile oldugunu ogrendik :) umarim sende de oyle olur :)

ben her aksam saat 10 da aliskanlik edindim. aksine valla bıkmıyorum her aksam tabagi yicem nerdeyse:)) yatmadan 2,3 saat önce yemeni tavsiye ederim limon migdeni ekşime yaptirmasin.

Vazgeçtim yemeceem. :)) Okudum araştırdım. Doğurganlığı arttırma ve zeytinyağı ile tüketilme sebebi ikisinin de içinde bulunan sağlıklı yağ asitleriymiş. Hayatım zeytinyağı ve omega 3 dolu zaten gerek yok.

Bi de avokadonun atları ve başka bir sürü hayvanı zehirleyebileceğini öğrenince hayal kırıklığına uğradım. link

sonra çevre için de oldukça zararlı olduğunu okudum ki zaten şunu yetiştirmenin çevreye çok büyük faydası var denen bir gıda bilmiyorum. link

son olarak da avokadoda doğal olarak bulunan, kuşları öldüren ve diğer hayvanları zehirleyen persinile ilgili bir çalışma yapılmış. meme kanserinde, kanser hücrelerine saldırdığı ve zarar verdiği görülmüş. normal hücrelere de zarar verir mi acaba diye, beyaz kan hücresi ile karıştırılarak deney yapılmış. hücrelere kanserojen madde gibi zarar verdiği görülmüş. ama bunlar laboratuvar ortamında olduğu, kimse damardan avokado almadığı için, yenilip sindirilince vücuda zarar verip vermediği de açıklığa kavuşmamış. yine de yerken ağzımızda durduğuna göre ağız kanseri yapabilir mi diye düşünmekte ve faydaları zararları kesin olarak bilinene kadar çok fazla avokado tüketmemekte fayda varmış. videoda avokado için yanan yeşil ışık sarıya dönüşüyor, özeti bu. link

kanserle ilgili kisim ilgincmis. sadece suphesi bile beni uzaklastirmaya yetti. zaten hic sevmemistim yemeyecegim icin de hic üzülmüyorum.. zaten yag deposu.. diyetlerde yarim verilirdi hep pas gecerdim.

Önemli olan kalitesi. Bi arkadaşımın 14 yumurtası vardı. 1 tanesi 3. Güne çıktı. Başka bir arkadaşımın 7 yumurtası vardı 5i 5. Güne çıktı.
Evet kalite önemli benim yumurtalr 5. Günü göremedi 4. Gün embriyosu olarak transfer olmuştu

Hadi inşallah.

ben de 3 tüp bebek denedim ama iğneler ya da tedavi beklemekten daha acı hiç gelmedi bana sonucun hüsran olması acı vermişti doktorum prf dr bülent baysaldı .Bence bi araştır çok iyi bir dr

aman tanrısı gulim mi aglim mi tam bir skandal. ben yicemm benim okudugum siteler de gayet insan dostuydu tup bebeklcilerin forumlarinda da hep doktorlarin tavsiye ettiklerini de cok okudum ki:)) ben yiyip tupe gittigim de yarayip yaramadigini gormek icin kendim de denemeye kararliyim sen yema :))

Taam seni denek tayin ediyorum. Hayırlııı uğurluuu olsun!

Benim tanıdığım Bi şifacı esime ve bana kavonoz da kestane balıyla Bi karışım hazırlamıştı. Eşiminkinde arı sütü varda benimkinde varmı bilmiyorum. Şimdi estrofem kullanıyorum diye onu yıyemiyorum. Arayıp soracagım neler var karısımda diye. Yoksa sizlerin önerdiği markayı alır kullanırım. Cok teskkur ederim
[/QUOTE]

Ben de bugün başladım estrofeme, ne icin kullanıyorsun canim sen?

Hadi bakalım güzel haberlerle

Ben yazana kadar avakadonun sicili bozuldu. :)
Tedavin hayırlı olsun, fazla yorma kendini.

Yok doktor vermedi hamile kal başlıycam dedi. Şimdi bir içiyorum bir içmiyorum. Artık bişey içmeyip akışa bırakmak istiyorum.

ben de 3 tüp bebek denedim ama iğneler ya da tedavi beklemekten daha acı hiç gelmedi bana sonucun hüsran olması acı vermişti doktorum prf dr bülent baysaldı .Bence bi araştır çok iyi bir dr

Florance nigthgale de değil mi bu doktor. 3 kere negatif bu doktorda mi peki.

Hadi bakalım güzel haberlerle
Umarım canım.. Salı başlayacak benim kahraman yumurtalarımın macerası :)
Saol canım umarım herşey yolunda gider. Avokado olmayınca hayatımda hiç bir eksiklik olmuyor benden uzak olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…