• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ne güzel, pozitifligine bayıldım :) Brn takıntı ve negatif bakışım için 10 seans aldım access barsdan.
Bir de o iğneleri kendim yapacağım değil mi. Her gün saatinde bir yere gitmek de zorlar sanki. Öğrenirim herhalde.
İğne bile deme onlara, küçücük incecik bir şey, normal enjektör gibi değil, yaptıkça sadece bir kalemin ucunu dokunduruyor gibi hissetmeye başlayacaksın

Ayy çok heyecanlı. :KK51:
Ben senden çok umutluyum kız. İkisi tutsa keşke. :KK49:
Sayılar çok iyi lakin benim doktor 3 yumurta olursa iptal eder, hayatta aşılamazdı. 2 yumurtanın biri geriden gelirken bile ikiz olacak diye tırsıyodu. O değil de bende hsg'den beri sıfır heyecan var yav niyeyse. O iki ay iğneyle, saatle, takiple olunca test gününü beklemek daha eğlenceli oluyodu. Mart gelse de aşılansam ben de :KK23:
Sağol canım benim, ben de tedavi iptal olur diye düşündüm ama hiç dillendirmedim bile, şansım artacak diye hoşuma gitti hatta. ikisi tutabilir, sakınca yok bizce de, 3 yok artık :)) Doktor çok mu umutsuzdu acaba, nasılsa tutmayacak üç yumurta olsun demiştir belki:))
Aşılanmana az kaldı senin de, hayırlısı canım ya

Ne demek ya rica ederim. Ben Ankara'da olsam ona giderdim. Verdiği her aklı, tavsiyeyi anlat bize de. Fsh ile ilgili bi yazısı vardı sitesinde ama açılmıyo linkleri bi sıkıntı var söyle :) Takviye kullanımıyla ilgili fikirlerini öğren. Sömür adamı taam mı :))

Benim doktor asıl başarının, hedefin tek yumurta elde etmek olduğunu söylüyor. İkiz gebelik de marifet değildir, hastayı ve bebeği riske atmaktır diyor. Birden fazla yumurta oluşması elinin ayarı yok demekmiş :)) Doğru aslında ama bizim gözümüz aç. :KK45: can09e can09e
Farklı bir doktor klomen tedavisi uygularken aa o kadar yumurtadan tek yumurta mı olgunlaştı diye üzülmüştüm, ne güzel, bizim istediğimiz budur, tek ve kaliteli yumurta. Kızkardeşim 1 yılı nsonunda tek dozluk klomen ile oluşan 2 yumurta ile hamile kaldı, ama biri tuttu:))

Hic bile tabi ki riski var lakin tekin de oldukca riski mevcut.. bu durumda ikiyi muhafaza ederek saglikla devam ettirmeye calismak mantikli ama yasin 25 olsa haklisin derdim..

Yaa evet cileke demistik ama yazmamis ee tabi parayi o verdi bizle niden paylassin :KK53:
Aslında 6 cm miyom var, östrojenden besleniyor, bebekle beraber büyüyor, ikiz olursa 20 olur herhalde o zaman miyom:))

Iyi bence fiyat ben ilk gittiğimde 2-3 bin para tutar direkt tüp yaptır demişti doktor. Keşke geçen sene deneseydim bir aşılama.
Normalde doktorlar en az 1000-15000 arası alıyor, doktorumun tamamen olaya ticari bakmaması ile alakalı canım bu durum. Olsun hiç birşey için geç değil, normal fizyolojik süreç, eşinle birlikte oluyor gibi, hiç yormuyor. Zaman kaybetmeden 1 ayı öyle değerlendirebilirsin. Keşke demek yokkk

Aslında 6 cm miyom var, östrojenden besleniyor, bebekle beraber büyüyor, ikiz olursa 20 olur herhalde o zaman miyom:))
Canim gunaydin.. miyom da kendi kendine kuculmuyor mu ille alinmasi mi gerek?
Bisiy olmaz Allahin izniyle onla beraber gebe kalip saglikla doguranlar cok.
Olsun da hele :)

ben de ignelerin tiryakisi oldum sanki. kendi kendime igne yapmazsam bir seyler eksik kaliyor :)
ya boyle daha kontrol altinda oluyorsun ya sanirim onun rahatligini ozledin sen. benim kontrol edilemez yaramaz yumurtalarim bu rahatligi bile yasatmadilar şu gune kadar. ama bu ay önden büyümesin diye kafasina kafasina vuruyorum gonapeptyl ile.. o da nasil bir igne ise her vurdugumda kanatiyorum. kafasina gore buyuyemeyen yumurtamin kanli gozyaslari diyorum bakip bakip :)
Aşılamada iğne, çatlatmama iğnesi, çatlatma iğnesi uygulayan birine, aşılama sonrası progestan jel vermiş doktoru. Gerekçesi hoşuma gitti :) ''normalde bir yumurta üreten vücuda birden çok yumurta üretmesi için uyardığımızı, hayır şimdi çatlatma, evet şimdi çatlat diyerek doğal döngüsüne müdahale ettiğimizi, vücudun döllenen yumurtanın rahme tutunması için normalde progesteron salgıladığını ama bu müdahaleleri yanlış anlayıp bu defa salgılayacağından daha az progesteron salgılayabileceği açıklaması beni tatmin etti'' :)) nasıl bir vücudumuz var yaa

Canim gunaydin.. miyom da kendi kendine kuculmuyor mu ille alinmasi mi gerek?
Bisiy olmaz Allahin izniyle onla beraber gebe kalip saglikla doguranlar cok.
Olsun da hele :)
Kız kardeşim de 3 cm miyomla hamile kaldı. 5 cm oldu doğum yapana kadar. Küçüldüğünü hiç duymadım canım sadece geçenlerde normal doğumla tamamen eriyip gittiğini okumuştum. Sezeryan esnasında alma taraftarı değilmiş doktorlar kanamayı kontrol altına alamama riskinden dolayı.
Ama çikolata kisti adetten beslendiği için o hamilelik sürecinde ve menopozda küçülüyor.

Kız kardeşim de 3 cm miyomla hamile kaldı. 5 cm oldu doğum yapana kadar. Küçüldüğünü hiç duymadım canım sadece geçenlerde normal doğumla tamamen eriyip gittiğini okumuştum. Sezeryan esnasında alma taraftarı değilmiş doktorlar kanamayı kontrol altına alamama riskinden dolayı.
Ama çikolata kisti adetten beslendiği için o hamilelik sürecinde ve menopozda küçülüyor.

Anladim. Miyomu neyle anliyorlar ultrason yeterli mi?

Anladim. Miyomu neyle anliyorlar ultrason yeterli mi?
Ewet canım, ultrasonla anlaşılıyor. 5-6 yıldır var. 8 cm üzerine ameliyat, rahim dışına doğru büyüyor gittiğim her doktor. büyümemesi için aktardan bitki karışımı alıyordum. Hep 4.5 du yıllardır. Klomen, ve iğne kullanınca 6-6.5 oldu birden.

Ewet canım, ultrasonla anlaşılıyor. 5-6 yıldır var. 8 cm üzerine ameliyat, rahim dışına doğru büyüyor gittiğim her doktor. büyümemesi için aktardan bitki karışımı alıyordum. Hep 4.5 du yıllardır. Klomen, ve iğne kullanınca 6-6.5 oldu birden.
Olsaydi derlerdi heralde bana demi? Rahimden parca alirlarken canim epey yanmisti miyom var heralde ondan bu kadar acidi falan demisti...

benim miyomlara ilk gittigim doktor bir, iki, uc,dort, cok var, papates tarlasi gibi demisti :) ameliyata girdigimde 7 tane alindi.ama doktor yeniden olusacagini bebek konusunu iki senede kapatmami soyledi. haziranda 3 sene olucak :) yeni olusumlar da var bu arada ama cok kucuk henuz. bunun yapisal oldugunu soyledi.
gunaydin bu arada..

benim miyomlara ilk gittigim doktor bir, iki, uc,dort, cok var, papates tarlasi gibi demisti :) ameliyata girdigimde 7 tane alindi.ama doktor yeniden olusacagini bebek konusunu iki senede kapatmami soyledi. haziranda 3 sene olucak :) yeni olusumlar da var bu arada ama cok kucuk henuz. bunun yapisal oldugunu soyledi.
gunaydin bu arada..
Gunaydin canim.

gunaydin bu arada..
Birçok çeşidi var miyomun, üreyeni, saplısı, rahim içine doğru büyüyeni, rahim dışına doğru büyüyeni... Düşük riski ve kısırlık yapıyormuş büyük miyomlar. Offf off. Sağlık ile ilgili tek sorunum dişlerimdi. Bir de miyom. Son 1 yılda çikolata kisti, polip, tansiyon, gözbebeğimin altında kist. 40 yaşına gelmemi bekliyormuş demek hepsi. tabiki bunlara da şükür, rabbim dermansız dert vermesin, hepsinin çözümü var

Günaydın canım
Nasılsın bugün ? Devam diyor mu belirtiler veya yenileri var mı?
Bugun nasilim valla duygusallik eklendi.. pms basladi diyorum:) mide borumda bir baski var:)) gazim var afedersin.. daha bel sirt agrim yok.. evdeyim bu ara belki ondan olabilir. Onun disinda usuyorum :) kasiklarda da bir sey yok...hayirlisi bakalim.

Back