• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

normalde ben de isterim..yurtdisinda yalnizken ikiz olabilir dedigimde yakinlarim gevrek gevrek guluyor daha başına gelecekleri bilmiyor der gibi :) ama rahim tek bebek tasimaya daha uygun oldugu icin cogul gebelikleri doktorlar pek sevmiyor. bir de benim gibi tibbi zorunluluklari olanlar var. daha onceki ameliyatim nedeniyle doktor cift embriyo yerlestirmenin hamileligi riske atacagini dusunuyor. aşilama ile de gebelik oluşsaydi ihtimal var ve tutarsa ikiz olmasini engelleyecegiz demisti.

Yurtdışında hep tek yumurta mi koyuyorlar, burada 35 yaş üzerine çift koyuyorlarmış. Ben konuşmadım daha o konuları :)

Daldan dala atlıyorum. :)
Yeni bişi öğrendim. Cd56 diye bi test varmış. Anestezi ile rahimden doku alıp rahimdeki katil hücre oranına bakıyolarmış. Bahçeci'de tüp bebek yaptıracak olan arkadaşıma yapmışlar oran yüksek çıkmış. 12 hafta serum tedavisi uygulanacakmış transfer sonrası testin pozitif çıkması durumunda. 1 kere aşılama sonrası hamile kalmıştı ama sonra kalbi durmuştu bebeğin. O yüzden yapılıyomuş test.
Evet, "antin kuntin testlerde bugün" adlı programımızın şimdilik sonuna geldik..

Demek ki benim bir hormonumla yada yaşımla ilgili verdi. Ayyy inanır misin o iğneleri dört gözle bekliyorum :) Ay seni de çok heyecanlı ya insallah güzel yumurtalar oluşmuştur. Cuma ne olacak tam olarak simdi
rahim kalinlastirma icin kullaniliyor sanirim o ilac. doktor duruma gore sana uygun görmüs bana görmemistir canim. simdi adetin ikinci gunu kan veriyorsun ya sonra ignelere basliyorsun.. bu ignelere yumurtaliklar nasil tepki veriyor takip etmek icin genelde 5. gun cagiriyorlar. yumurtalar hizli buyuyorlarsa dozu duşürebilirler, yavas buyuyorlarsa dozu arttirabilirler ya da ayni kalabilir. ben simdi cuma sabahi kan verecegim sonra da ultrasonda kac yumurta olduguna bakilacak, rahim kalinligi kontrol edilecek ve ogleden sonra da doktor yeniden ilac dozumu soyleyecek ve bir sonraki kontrole gitmem gereken tarihi soyleyecek. genelde 2 gun sonra cagiriyorlar ama kisiye gore de farklar oluyor. boyle kontrol ederek yumurtalar yeterli buyukluge gelince catlatma ignesi vurdurup 36 saatten once de anestezi ile folikulleri toplayacaklar.

Ben de iğneleri özledim, dört gözle bekliyorum adet olmayı. Mazoşist miyim neyim töbe estağ. :KK70:
ben de ignelerin tiryakisi oldum sanki. kendi kendime igne yapmazsam bir seyler eksik kaliyor :)
ya boyle daha kontrol altinda oluyorsun ya sanirim onun rahatligini ozledin sen. benim kontrol edilemez yaramaz yumurtalarim bu rahatligi bile yasatmadilar şu gune kadar. ama bu ay önden büyümesin diye kafasina kafasina vuruyorum gonapeptyl ile.. o da nasil bir igne ise her vurdugumda kanatiyorum. kafasina gore buyuyemeyen yumurtamin kanli gozyaslari diyorum bakip bakip :)

ben de ignelerin tiryakisi oldum sanki. kendi kendime igne yapmazsam bir seyler eksik kaliyor :)
ya boyle daha kontrol altinda oluyorsun ya sanirim onun rahatligini ozledin sen. benim kontrol edilemez yaramaz yumurtalarim bu rahatligi bile yasatmadilar şu gune kadar. ama bu ay önden büyümesin diye kafasina kafasina vuruyorum gonapeptyl ile.. o da nasil bir igne ise her vurdugumda kanatiyorum. kafasina gore buyuyemeyen yumurtamin kanli gozyaslari diyorum bakip bakip :)

Ne güzel, pozitifligine bayıldım :) Brn takıntı ve negatif bakışım için 10 seans aldım access barsdan.
Bir de o iğneleri kendim yapacağım değil mi. Her gün saatinde bir yere gitmek de zorlar sanki. Öğrenirim herhalde.

Ne güzel, pozitifligine bayıldım :) Brn takıntı ve negatif bakışım için 10 seans aldım access barsdan.
Bir de o iğneleri kendim yapacağım değil mi. Her gün saatinde bir yere gitmek de zorlar sanki. Öğrenirim herhalde.
igneleri yapmak kolay çünku uçlari cok ince ve canin acimiyor. belki kendine igne yapma fikri zor geliyor olabilir onu da ilk igneden sonra atlatırsın bence.
evet ben pozitif oldugumda hayat daha kolay geliyor. tabiki negatif oldugum zamanlar var. mesela 2. tedavim tam bir faciaydi. cunku doktorum hata yapti.. uzuldum mu cok uzuldum, kizdim mi cok kizdim. ama bu duygulari yasadiktan sonra da olan oldu önume bakacagim dedim. geriye dogru bunlari dusunebilirim, konusabirim.. ama bugun artik o durum icin negatif olmanin ne faydasi olacak ki? onumuze bakmaka, ama boş boş degil umutla bakmak bu tedavide kendimiz icin yapacagimiz en iyi sey.

igneleri yapmak kolay çünku uçlari cok ince ve canin acimiyor. belki kendine igne yapma fikri zor geliyor olabilir onu da ilk igneden sonra atlatırsın bence.
evet ben pozitif oldugumda hayat daha kolay geliyor. tabiki negatif oldugum zamanlar var. mesela 2. tedavim tam bir faciaydi. cunku doktorum hata yapti.. uzuldum mu cok uzuldum, kizdim mi cok kizdim. ama bu duygulari yasadiktan sonra da olan oldu önume bakacagim dedim. geriye dogru bunlari dusunebilirim, konusabirim.. ama bugun artik o durum icin negatif olmanin ne faydasi olacak ki? onumuze bakmaka, ama boş boş degil umutla bakmak bu tedavide kendimiz icin yapacagimiz en iyi sey.

Çok doğru. Pozitiftik üzülmemek demek değil, o üzüntüyü anda bırakıp yoluna devam etmek.
Umut hep olsun, insallah sonu güzel olsun bu sürecin :)

Back