- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Abooooovv tamam bisiy demedik beyaaa... Allahtan dudagimi buzdugum tek fotom yok ahahah..
Iyi yaptin rahatladinsa :)) Senin kac gunun kaldi kuzum?Bütün kinimi kustum. :))))
Iyi yaptin rahatladinsa :)) Senin kac gunun kaldi kuzum?
Valla bizimki de senle birlesmiss bugunu sayma 9 gun kaldi:)Şafak 8 ama hiçbişi hissetmeeyom.
Kuzenim geldi, deli danalar gibi de gezdim, paso yürüdüm. Ders saatlerim biraz daha fazlaydı. Önceki aylara göre daha hareketli bi ay geçiriyorum yani. Tutunmak isteyen tutunur amaaan hayırlısı..
Valla bizimki de senle birlesmiss bugunu sayma 9 gun kaldi:)
Aynen tutunan her turlu geciriyor ipi eline... insallah guzel haber aliyoruz senden de!
Ay hadi insallahAy hadi inşallah cümleten kardeş.
Hamile olduğunu bilmeyen ve atlayıp zıplayan bir sürü insan var. Tutunuyor da bebekleri..Şafak 8 ama hiçbişi hissetmeeyom.
Kuzenim geldi, deli danalar gibi de gezdim, paso yürüdüm. Ders saatlerim biraz daha fazlaydı. Önceki aylara göre daha hareketli bi ay geçiriyorum yani. Tutunmak isteyen tutunur amaaan hayırlısı..
Canım haklısın yumurtlama dönemine olabilecek en iyi şekilde girmek istiyoruz. Eksikler de bizi çok etkiliyor. Ama bu da kafaya takmak,bu da kendimizi germek gibi dönüyor dolaşıyor yine bizi etkiliyor. O nedenle elimizden gelen en iyi şekilde hazırlanalım ama bir şekilde aksattıysak da hemen olumsuz olmayalım bence.bizden daha iyi ya da daha kötü şartlarda birileri hamile kaldığına göre biz de her an kalabiliriz.. bu arada burası çok soğuk bir süredir. Hasta olmamak için ekstradan propolis içiyoruz biz de. Bagışıklık sistemini güçlendirdiği için siz de denemek istersiniz belki.Selam kızlar benim yumurtlama günleri geldi ama benim koca ne tesadüftür gene grip olduşaşırdık mi şaşırmadık. Gene gripli spremler (bana 3 ay öncesinin spremler demeyin bu adam 3 ay önce gripti) bu ayda daha başlamadan bitti. Hadi geçmiş olsun. Dün kendisini de fırçaladım zaten. Ben o kadar ilaçları yutuyorum hoşuma mi gidiyor ilaç içmek sanıyorsun dedim. Neden kendine dikkat etmiyorsun yediklerine içtiklerine. Sana da vitamin aldım iç diyorum bi tane bile içmiyorsun. Eline vermesem kullanmıyorsun. Belki benim yumurtalarım kaliteli oldu senin kalitesiz spremler yüzünden olmuyor bu seferde. Diye diye bayağı saydırdım. Gece boyu uyuyamamış. Sabah kalkmış tüm vitaminleri içmiş keçi boynuzu pekmezi 5 kaşık almış (1 kasığa ağız burun bukuyordu) sabah haklısın dikkat edecem dedi bakalım ama bu bu ayın gripli geçmesini değiştirmeyecek.
Selam kızlar benim yumurtlama günleri geldi ama benim koca ne tesadüftür gene grip olduşaşırdık mi şaşırmadık. Gene gripli spremler (bana 3 ay öncesinin spremler demeyin bu adam 3 ay önce gripti) bu ayda daha başlamadan bitti. Hadi geçmiş olsun. Dün kendisini de fırçaladım zaten. Ben o kadar ilaçları yutuyorum hoşuma mi gidiyor ilaç içmek sanıyorsun dedim. Neden kendine dikkat etmiyorsun yediklerine içtiklerine. Sana da vitamin aldım iç diyorum bi tane bile içmiyorsun. Eline vermesem kullanmıyorsun. Belki benim yumurtalarım kaliteli oldu senin kalitesiz spremler yüzünden olmuyor bu seferde. Diye diye bayağı saydırdım. Gece boyu uyuyamamış. Sabah kalkmış tüm vitaminleri içmiş keçi boynuzu pekmezi 5 kaşık almış (1 kasığa ağız burun bukuyordu) sabah haklısın dikkat edecem dedi bakalım ama bu bu ayın gripli geçmesini değiştirmeyecek.
Bu ay gelecek seninku merak etme :))Benimki de horluyor ki ben en ufak seste, dönmede uyanırım. Kilo verdiğinde düzeliyo ama hala veremedi. Benim saat tiktakına bile tahammülüm yok. Lambada sonrası eşim uyuyunca kaçıyorum ben.İki kişi uyumam yani mümkün değil. Çaprazlama yatabilmem lazım.
Çare iki yatak odası.
Evlenince bekarlık evimdeki mobilyalarıma, beyaz eşyalarıma kıyamadım ben. Hepsi sıfırdan 3-4 yıllıktı, garantileri devam ediyodu, yıpranmamıştı. Yeni gelin evi kafasına da gıcık olduğum için pembik öküz ölüsü ağırlığında eşyalara para vereceğimize yurt dışında gezerek harcadık eşyaya ayrılan parayı. Sadece eşim 2 metre olduğu için özel yapım bi yatak odası ve kocaman bi tv aldık o kadar. Böylece iki yatak odamız olmuş oldu. Otomatik olarak bebek odasını da hazırlamış oldum. Dolap var, şifonyer var, çift kişilik yatak var, bi tek yatağın yanına beşik alacam oldu da bitti maşallah.
Semer hazır da eşek yok işte :))
Canım haklısın yumurtlama dönemine olabilecek en iyi şekilde girmek istiyoruz. Eksikler de bizi çok etkiliyor. Ama bu da kafaya takmak,bu da kendimizi germek gibi dönüyor dolaşıyor yine bizi etkiliyor. O nedenle elimizden gelen en iyi şekilde hazırlanalım ama bir şekilde aksattıysak da hemen olumsuz olmayalım bence.bizden daha iyi ya da daha kötü şartlarda birileri hamile kaldığına göre biz de her an kalabiliriz.. bu arada burası çok soğuk bir süredir. Hasta olmamak için ekstradan propolis içiyoruz biz de. Bagışıklık sistemini güçlendirdiği için siz de denemek istersiniz belki.
Iste bu komik olmus hamilelik ve gebelik belirtileri ayni hahahahahAdetin gecerse, gectikten sonra tekrar yap. Bazen adetten once cikmiyor. Cocuklu bir insan olarak benim herkese tavsiyem adetin gecmesini beklemeniz. Ve hic bir belirtiyi hamilelik belirtisi olarak almamaniz. Hamilelik ve gebelik belirtileri ayni, hic bir farki yok.
Sperm grip olmaz, merak etme ama esin captan dusebilir. Yani halsizlik, isteksizlik vs. Iste kis aylari cok fena, insan dikkat etse bile hastalanabiliyorIki gunde bir deneyin bari, yumurtlama gunune denk gelmesine dikkat edin. Ben grip asisi yaptirdim, faydasini gordum. Asi yaptirmayin diyen Ortacag zihniyetli insanlara da inanmayin.
Çok çok ama çok iyi anlıyorum.Maalesef...Cocuk isteyen kimseyi korkutmak istemem (ki butun zorluklarina ragmen biz de ucuncuyu istiyoruz) ama hayatin tamamen degisiyor. Eskisi gibi ozgur degilsin; su saatte yatayim, bu satte kalkayim, sunu yiyeyim, bunu iceyim, bunu kendime alayim, suraya gideyim kalmiyor artik. Tek cocuk zor, hele iki cocuk cok ama cok zor. Biz tekten sonra zorlandik, ama ikinciden sonra ben caresizlikten bunalima girdim (yurtdisinda yalniz olmak iki cocukla beni zorladi). Tek cocukla esinle yine ozel bir hayatin olmaya devam ediyor. Kisa tatillere cikabiliyorsun, enerjin hala oluyor, ne bileyim biri cocuga bakarken digeri dus aliyor, bir gun biriniz erken kalkiyor, digeri uyuyor. Ama iki cocuk oldu mu bir suru seyi unutuyorsun.
Ev isi desen 2'ye 3'e katlaniyor. Ben mimarim, master'imi da Avrupa'nin en iyi univesitelerinden birinde yaptim, donemi ikincilikle bitirdim. Son 6 senem ev temizlemek, gunde 3 kere dagilan mutfagi temizlemek, haftada 14 kere camasir yikamak, katlamak ile geciyor. Ustune bir de cocuklarin yaptigi daginiklik var. Yani su evin ustune atom bombasi atsa Kuzey Kore, bu kadar daginiklik yaratamaz. Ben de daginikliga tahammul edemiyorum. Hele en korkuncu bulasik makinesi. Tamam, elimizde bulasik yikamiyoruz ama gunde 3 kere doldur, bosalt, yemek yap, mutfagi topla, yerleri sil, gece 10'da sabah kahvalti ve okul icin hazirlik yap...bazen gercekten de cok kotu bir ruh haline sokuyor beni. Cocuklular bilirler L lylycan09e
Tabii bu dediklerim cocuguna kendisi bakan, kendisi buyuten anneler icin gecerli. Kiminin maddi durumu yerinde oluyor. Tutuyor bir bakici, ona baktiriyor (ona annelik denmiyor o durumda, baska birsey oluyor o). Ya da evde gunluk temizlikcisi oluyor, yemek de yapiliyor. O zaman kolay. Ya da anneanne ya da babaannede buyutuyor cocuklari, o zaman da kolay. Benim kaza eseri ucuncuye hamile kalan kuzenim oyle iste: ne yemek pisirir ne baska birsey. Bir gun kayinvalidesinde yiyor, diger gun halamda. Cocuklara da halam bakti bu yasa kadar. Hala da nasil bakacagim diyor simdi ucuncuye...diger bir kuzenim de oyle. Onun da annesi bakti toruna, kendi Instagram'a buzulmus dudakli, zafer isaretli fotolarini eklemekle mesgul.
Offf cok dolmusum, oyle patladim birden.
Ama sunu unutmayin: butun zoruluklarina ragmen cocuk cok ama cok guzel birsey. Bir opucukleri, bir sarilmalari herseyi unutturuyor :)
Iste bu komik olmus hamilelik ve gebelik belirtileri ayni hahahahah
Zor daha zor aslında, arası fazla çocuklar çok zor.Senin kiz 10 oldu mu ya? Bebek zor gelmez bu saatten sonra, rahat bakarsin. Baksana kiz kocaman olmus. Iki sene sonra genckizliga adim atmaya baslar, sana yardimci bile olur. Insallah olur bu sene.
Bütün kinimi kustum. :))))
Aynen, çok şükürAbooooovv tamam bisiy demedik beyaaa... Allahtan dudagimi buzdugum tek fotom yok ahahah..
Bu ay gelecek seninku merak etme :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?