- 3 Şubat 2018
- 25.505
- 109.864
- 598
- Konu Sahibi senemkurtulus
-
Çözümünüz küsüp boşanmak mı?Merhaba,
40 yaşındayım 3,5 aylık hamilyim.ilk hamileliğim,eşimle Haziran aynında evlendik.
Ben 22 senedir çalışıyorum ve bir ara vermiştim ama eşim işi bırakınca ve hamile kalınca tekrar yeni bir işe
girdim.Evin tüm masrafları ve tabi ki dr masrafları benim üzerimde ve gün geçtikçe sinirlerim daha da
fazla bozuluyor.İleri yaşta bir gebelik olduğu için dr un istediği tüm testleri yaptıramıyorum, param yetmiyor.
Devlet hastanesinde de yapılmıyor.(nifty test gibi) Eşim üzülüyor ama pek de birşey yaptğı söylenemez.
Ailem ise onların yanına dönmemi tek bir şartla kabul ediyor ,eşimden boşanmak ve bebeği aldırmak.
Benim böyle bir niyetim yok ,annemlerin yanına gitmek istiyorum ama bebeği aldırmak istemiyorum,
onlar da bunu kabul etmiyor.Geceleri uyuyamıyorum. Düşünmekten çıldıracağım.
Sizde mi hamilesiniz?3.5 aylik bebegi naail aldiracaksiniz ki zaten?
Evet, tesekkur ederim :)Sizde mi hamilesiniz?
Görünce çok mutlu oldum.Sağlıkla alın kucağiniza
çok teşekkürler mesajınız için , aslında bebek sahibi olmak yıllardır beklediğim ve istediğim birşey ama zor durumda kalınca ailemden destek istedim ve bana yardım etmelerinin tek yolunun bebeği aldırmam ve boşanmam olduğunu söylüyorlar.Hamilelik zaten zaman zaman stresli ve bebekle ilgili endiseler yasanilan bir donem. Buna maddi sikinti da eklenince huzursuz olmus olmaniz cok dogal.
Esiniz umarim is bulur biran once. Zor tabi.
Bosanmanizi gerektirecek bir durum yoksa (aileniz bunu yapmanizi soyledigi icin diyorum) tabiki bunlar gelip gecici niye bosanasiniz? Stres yapmayin.
Ne guzel Allah nasip etmis bi kuzu.
Kolayliklar diliyorum
kesinlikle hayatta en çok istediğim şey bebek sahibi olmak, ailem de bunu biliyor. ama umurlarında değil. ailemin maddi olarak durumu iyi ama tek kuruş vermiyorlar. hatta bebeği aldırmadığım ve boşanmadığım için benimle şuan konuşmuyorlar. çok üzülüyorum.Allah eminim nasip ve kısmetiyle gönderir bebeğinizi.. Senelerce isteyip kavuşamayanlar var bebeğine öyle düşünün..
Eşiniz belkide kısa süre sonra iş bulur ve herşey yoluna girer.. Daha çok yeni evlisiniz, her evlilikte olur böyle durumlar, bence boşanmak için başka sebebiniz yoksa yuvanıza ve yavrunuza kıymayın derim..
eşimle başka bir problemim yok çok şükür onu seviyorum ama onu sevdiğim için ailem bana salak diyor.şuan benimle konuşmuyorlar.Eşinizle başka problemleriniz mi var neden boşanmayı dusunuyorsunuz
ailem şuan benle konuşmuyorlar maddi durumları iyi ama yardımcı olmuyorlar. daha da kötüsü telefonla iyi misiniz diye mesaj atıyorum cevap bile vermiyorlar ki ben onlara çok düşkünüm. şuan bir başıma kaldım. hayatım boyunca çocuk istedim, babamlar kafan çalışmıyor gibi şeyler söylüyor.Asil o aileni bosaman lazim. Su bosan da gel ama cocuklari birak veya aldir diyenleri cok fena yapasim var
ailem şuan benle konuşmuyorlar maddi durumları iyi ama yardımcı olmuyorlar. daha da kötüsü telefonla iyi misiniz diye mesaj atıyorum cevap bile vermiyorlar ki ben onlara çok düşkünüm. şuan bir başıma kaldım. hayatım boyunca çocuk istedim, babamlar kafan çalışmıyor gibi şeyler söylüyor.
haziranda evlendik, daha sonra şehir dışında bir dönem yaşadık ikimiz de çalıştık ve Aralık ayında İstanbul'a döndük,neden boşanmak istediğini bende anlamadım. adam evlendiğinizden beri çalışmıyomu sorumsuzmu yoksa iş arıyoda bulamıyomu. boşanırsanda o vicdansız ailenin yanına gitme
kesinlikle ben eşimin üstüne çok gitme tataftarı değilim ama ailem sürekli bana salak muamelesi yapıyorlar ve o bir özüymüş dünyadaki en kötü insanmış gibi konuşuyorlar ben ayrılmayınca da en sonunda benimle iletişimi kestiler.İki gün sonra sen refaha erip de doğurunca peşinden koşarlar ama. Benim ailemde iki yıl benle olmayan bir şey yüzünden konuşmadı. Zamanında çok aradım, açmadılar, aramalarıma dönmediler. Annemle babam ayrılınca ben gittim yanlarına da öyle konuşmaya başladılar benle. Tabii bu konuşmadıkları dönemde ben bebeğimi kaybettim, bir geçmiş olsun da demediler. Sonuç mu? 10 aylık bir oğlum var, çok şükür eşimle ufak tefek şeyler dışında bir sorunum yok, mutluyum. Onlar mutluluğumu nasıl bozarlar onun peşindeler. Yüzüme gülüyorlar ama arkamdan da (eşimin ailesinden birine) Allah size sabır versin Serkaps'la demeyi biliyorlar! Hakkımda saçma sapan şeyler anlatıp da insanlarda önyargı bırakıyorlar. Annem de oğlumu hiç görmedi bu arada. Bir yandan vicdanım sızlıyor ama bir yandan da arkamdan kuyumu kazdıkları için içim soğumuyor hala.
Her neyse :) sen sabret ablacım. Bak eşinle de bir problemin yokmuş işsizlik dışında. Ülkemizin de durumu malum, çok yüklenme adama. Elbet hayırlısıyla bir iş bulacaktır. Emin ol o da çok büyük stres altındadır zaten. Sen sabret, güzel şeyler elde edeceksindir mutlaka.
ailem şuan benle konuşmuyorlar maddi durumları iyi ama yardımcı olmuyorlar. daha da kötüsü telefonla iyi misiniz diye mesaj atıyorum cevap bile vermiyorlar ki ben onlara çok düşkünüm. şuan bir başıma kaldım. hayatım boyunca çocuk istedim, babamlar kafan çalışmıyor gibi şeyler söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?