İleri yaş bir yumurtasi çıkanlar nasıl bir merkez seçtiniz?

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
Bugün gitmek için son günümdu dördüncü günümdu. Karar veremedim.oyuzden bu ay kaldı.Umar diğer ay yumurtam olur.
Beşinci güne götürürüm mutlaka pgt yaparım diyen rahim bozuklukların i iyi bilen ameliyat eden bir Dr mui B diyelim(bende y rahim olduğunu söyledi asıl sorun rezerv dedi.
Yoksa duruma göre donduran yine iyi bir Dr mu V diyelim ve ikinci toplaması daha ucuz 6bin diğeri 9 bin.V de pgt yapıyor ama B gibi ısrarcı değil gibi

(ikisi de aynı labı kullaniyor acıbadem)kk da ilk bahsettiğim daha çok beğenilmiş.Yada İstanbul bulnet tıraş mi .Yada Ankara Timur Gürgan mi Bir de Murat meltem sonmezer çifti varmış.Ama Ankara İstanbul
Zahmetli biraz .Git gel kalma sorunu.Az daha maliyetli de olur.Bulent tirastami arkadaş olumsuz sonuç aldı aklımdaydı ama zaten zahmetli olacaktı.
siz olsanız kendi sehrinizde birkaç toplama mi yaparsınız..Tek toplama olmaz çünkü...Sehrimde bahsettiğim hangisini scerdiniz. İki kadın dogumcu ilk dru önerdi V gi. üçüncü gün beşinci gün duruma göre öneren dru nedenini söylemedi ama paracı değil dediler.siz olsanız ne yapardınız..
..

Son düzenleme:
Kızlar bu merkez seçme buhranı beni yedi bitirdi bugün izinliydim neyseki .Gidemedim bu ay kaldı .Diğer ay yumurtam olmazsa diye endişe ediyorum biraz.Baslasaydim da yanlış karar olur iyice arastiramadan diye dusundum.Bulent tiras aklımdaydı ama şehir.disindan zorluğu ve iki arkadaşın olumsuz olması. .iyimi yaptı.bir ay erteleme.bilmiyorum dilerim yumurtam çıkar bir dahaki aya...Benim beşinci günmi üçüncü gunmu dondurmaya karar vermem lazım onun için bilgi gerekiyor işte..Umarım yazan çıkar... Olmadı sıkıntıya girdiğim için yine korlemesine birinde deneyecem olumsuz da olsa napim demem lazim...Ama dilerim arkadaşlar yazar ve konuşuruz...Bukadar stres olduğum için ikinciye sanırım benim kendi sehrdeki iki kiisden birini secmem lazım degilmi...Şehir dışı beni çok gerer.Esim kabul etti ama yük bende o stresimi paylaşmıyor çocuğu olduğu için bu streesin dışında bırakıyor kendini..

Kızlar be gelecek regle biraktim.Benim üçüncü gün tahlilde fsh geçen ay 49 du bu ay 3.5 a düşmüş lh 26 idi 2.5a düşmüş amh farklı çıkıyor hep geçen ay 0.04 e düşmüştü.Bu ay 0,32 gibi birşey.Anlayan varmı .Fsh birden bukadar dusebilir mi
Amh bukadar değişebilir mi dört kez baktırdım dördü de değişik çıktı

Kızlar dünkü konuma niye cevap yok ya koskoca kadınlar.kulubu. Hiç ileri yaş hastası yokmu?Yada bir yumurtası olan az rezervi olan yok mu?Başka yerde konusulduysa okurum ama hespsini şuan okuyamam.Suan öğrendiklerimden bir yol çözeceğim kendime ..

40 yaş üstü topigi var.Aktif bı topik.Oraya sorarsanız daha çok yardımcı olabilirler.

Y rahme histereskopi öneren yok mu?
Mutlaka 5. Güne götürüm diye bi şey yok. Bu ellerinde olan bi şey değil gitmeyedebilir.
Y rahimi duzeltecek olan Bülent Haydar bey onla bir kez görüştüm volkan beyle hiç görüşmedim hemşiresi duruma göre üç veya besgun dedi.Bulent Tıraş usg de y rahim demedi sordum yok dedi ama dikkatli bakmamis olabilir Bülent Haydar bey rahim konusunda ustaymis.Kk da volkandan daha çok beğenilmiş .Arkadaşım ona gidiyor şuan büyütme aşamasında benim yasta onun amh fsh iyi olduğu yumurta beş altı tane göründüğü halde """bu yaşta kromozom.bozuk olur beşinci güne gitmezse bir daha deneme ""demis, böyle de moral bozuyor belki de ileri yaş için tercih edilecek bir Dr değildir.Bu bilgilerden siz ne diyorsunuz..Ben o topikleri okurum ama şuan benim duruma yorum yapılsa iyi olmazmi o topikleri okumak iğneyle kuyu kazmak calsiiyorum
çok vaktim yok okurum yine ama şuan durumum hakkinda benzer kiisler varsa daha çabuk sonuç elde ederim..Orda yığınla.sohbet var içlerinden ayirtetmem çok zor. Tahlierimi verdim İkilemlerimden bahsettim.umarim ışık tutan olur..
Beşinci güne gitururm derken bel olursa olsun beşinci güne beklerim ister olur ister güçlü çıkar devam ederim diyor yani..
Arkadaşlar volkan üç yada beş bakarız diyor Bülent Haydar beşinci güne bekler diyor..Ayrıca volkanın ikici toplamasi 6 bin bulent haydarin ikincisi 9 bin bu farkları var geri fiyat aynı gibi.. Bu konuda bilgisi olan var mı..Tahliller bunlar,tek yumurta çıkıyor doktorlar bunlar lütfen bir fikir verin yaşayan kişiler yokmu..

Son düzenleme:
Ayriyetten İstanbul Bülent tıraş var orda prp yaptırmistim.Ankarada birkaç doktor var gürgan kliniği gibi.Buralardan bazıları Adanadan biraz pahalı.Yol.zahmeti değermi şehirdisindan Ankara ve İstanbul'a gelenler..Ayrı stres sanki iyi bir fikir değil .Çok farklı tedavileri varmi degermi. Gibi sorulara cevap bulmak da isterim..Burda arkadaşlar başarılı tedavilerinde neler yapıldığını ilaçları bile söyleseler bir fikir olur..

Bende amh geçen yaz 0,64 idi temmuzda. Arslık ayında tüp bebekte 2 yumurta gözüktü 3 çıktı. Tek embriyom oldu 3. Gün negatif oldu. Durumum gayet 40 yas üstü gibi. Benim doktorum Eray Çalışkan. Çok aşıri memnundum ama diğerleri kadar ün yapmış biri değil. Daha akademik çalışmalarla ilgileniyo kendisi. Benim rahmimde minik bi çıkıntı vardı tepede. Daha once gosterdiğim prof onemsemedi bunu. Eray hoca yuzde elli düşük olur dedi. Biz Allaha emanet tüpe başlama hevesiyle başladık. Ama çok korktuk. Ya olursa ya kaybedersek. Kaybetmek olmamasından kötü diye. Neyse negatif oldu. Biz hemen histereskopi istiyoruz dedik. Embriyo tutunma sansını da arttıran bi işlem diye okudum buralarda. Şubatta histerskopi oldum. Mart sonu reglle 2. Tüp tedavisine başlayacaktım. Nasipmiş doğal hamile kaldım. Doktor konusunda gerçekten yönlendirme yapmak istemem nasip hangisindedir bilinmez. Ama özellikle histerekopiyi çok tavsiye ediyorum. Hsgde filan görünmeyen bir sorun varsa görülüp düzeltilebiliyor.

Yazılarınız çok karışık.Biraz daha sakin ve dikkatli yazarsanız daha çok cevap alabilirsiniz.Oncelikle yaşınız kac?FSH her ay değişebilen bir hormondur.Sizinki kendi kendine düşmüş bu iyi bişey.5.gune gitmiosa boşuna deneme diyen doktoru çok mantıklı bulmadım.Her embriyo 5.gune gidicek diye bişey yok.Bazen 5.gun embriyosu defalarca denenip tutmayip 3.gun tutabilir.Ve genellikle ileri yaşta 5. Güne bekletip risk almak istemez doktorlar.3.gun transferi yaparlar.Unutmayin ki embriyo için en güzel lab rahimdir.Ben açıkçası 5.gune gitmeyen embriyo kötü embriyodur,gebelik şansı düşüktür diye gormuorum kesinlikle.

Bir de yumurtanız zaten az 5. Güne bekletmeyi düşünmeleri bana tuhaf geldi. Güzel bölündüyse kalite iyiyse 3. Gün transfer edilsin.
Evt bana da çok riske atmak geldi.Anne karnında daha iyi gelişim gösterebileceği den az yumurtada üçüncü günü tercih eder drlar.cok.Bulent tıraş da duruma göre 3 yada beş diyor.Volkan da üç yada beş diyor sekreteri e sordum.Ama Bülent Haydar bey beşinci günden başkasını seçenek olarak düşünmüyor.Beşe gelmeyen zaten olmaz diyor.Ama rahim.konisinda ustaymis adam bende de y rahim.oldugunu söyledi ama embriyom beşe gelmesi zor gibi düşünüyoru. hele dış ortamda.Bu durumda adam benim Y rahimi duzeltecek sıra da bulamaz zaten.Hado başkasına gideyim histerektopi için buna geleyim desem kabul de etmez. Pgt de şiddetle.oneriyor güzel birşey ama ikiden fazlaysa anlamlı bence.Cunku transfer pgtden ucuz .Pgtden olumsuz gelince transfer ücreti de yanıyor.Surasi iyi olur transfer stresi yaşamazsın .Zaten pgt bozuk olsa tutmuyormus.Pgt iyi olan da tutmayabiliyormus.Pgt surda güzle.olur bir de bence ikiden fazlaysa iyi olanı seçmek için...Yanlışmi düşünüyorum. .

Kesinlikle doğru düşünüyosanız. Ben kendi doktoruma şansı arttırmak için ek yöntemleri sormuştum. Embrio glue filan 2. Tedavide kullansak mı diye. Bana dedi ki bunların hepsi deneysel çalışmalar hala. Evet fayda gören de var görmeyen de var. Orda inanılmaz bi şekilde istatistiklerle açıkalama yapmıstı. Biz sende 3 kez çift embriyodan transfer yapsak negatifi görsek o zaman ek yöntemlere geçmek mantıklı olur demişti. Fiyatı da söylemiştı bilmem kaç binlira simdi vermek gerekli mi bilemem demişti. Pgtli tarnsfer yspmak başarıyı ciddi oranda arttırır ama biz daha embriyo oluşturma kısmında takılıyoruz o yüzden ona gerek yok demişti.

Ayrıca tek 3. Gün embriyosundan ikiz bebekleri yeni doğdu bi arkadaşın burda. Benim doktorun hastasıydı.

Tesekur ederim cevap için..Herkesin de bilgilenecegi şeyler benim durumum.Bu şekilde açmam iyi olur diye düşündüm .Hepsi derli toplu olur diye..

Yaşım 44 daha önce birkez denedim geçen yıl doğal yolla hamile kalıp( o ay covit nedeniyle arı sütü bal polen yediğimi bir not etttim ama şimdi yemeye yeni başladım çünkü inancım yoktu drlarin sözleri nedeniyle) yedinci haftada düştü.Ama ben ozmaan çok stresli şeyler yaşamıştım bir konuda.Drlar şunu diyor kormozom bozuk.oldugu için dusmistur o da olabilir tabi..

Embrio glie nedir?

Ama zor yumurtalarda bence negatifi gormeden herşeyi yapmalılar..Aksi maddi manevi zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…