40 yaş üstü topigi var.Aktif bı topik.Oraya sorarsanız daha çok yardımcı olabilirler.Kızlar dünkü konuma niye cevap yok ya koskoca kadınlar.kulubu. Hiç ileri yaş hastası yokmu?Yada bir yumurtası olan az rezervi olan yok mu?Başka yerde konusulduysa okurum ama hespsini şuan okuyamam.Suan öğrendiklerimden bir yol çözeceğim kendime ..
Y rahimi duzeltecek olan Bülent Haydar bey onla bir kez görüştüm volkan beyle hiç görüşmedim hemşiresi duruma göre üç veya besgun dedi.Bulent Tıraş usg de y rahim demedi sordum yok dedi ama dikkatli bakmamis olabilir Bülent Haydar bey rahim konusunda ustaymis.Kk da volkandan daha çok beğenilmiş .Arkadaşım ona gidiyor şuan büyütme aşamasında benim yasta onun amh fsh iyi olduğu yumurta beş altı tane göründüğü halde """bu yaşta kromozom.bozuk olur beşinci güne gitmezse bir daha deneme ""demis, böyle de moral bozuyor belki de ileri yaş için tercih edilecek bir Dr değildir.Bu bilgilerden siz ne diyorsunuz..Ben o topikleri okurum ama şuan benim duruma yorum yapılsa iyi olmazmi o topikleri okumak iğneyle kuyu kazmak calsiiyorumY rahme histereskopi öneren yok mu?
Mutlaka 5. Güne götürüm diye bi şey yok. Bu ellerinde olan bi şey değil gitmeyedebilir.
Bende amh geçen yaz 0,64 idi temmuzda. Arslık ayında tüp bebekte 2 yumurta gözüktü 3 çıktı. Tek embriyom oldu 3. Gün negatif oldu. Durumum gayet 40 yas üstü gibi. Benim doktorum Eray Çalışkan. Çok aşıri memnundum ama diğerleri kadar ün yapmış biri değil. Daha akademik çalışmalarla ilgileniyo kendisi. Benim rahmimde minik bi çıkıntı vardı tepede. Daha once gosterdiğim prof onemsemedi bunu. Eray hoca yuzde elli düşük olur dedi. Biz Allaha emanet tüpe başlama hevesiyle başladık. Ama çok korktuk. Ya olursa ya kaybedersek. Kaybetmek olmamasından kötü diye. Neyse negatif oldu. Biz hemen histereskopi istiyoruz dedik. Embriyo tutunma sansını da arttıran bi işlem diye okudum buralarda. Şubatta histerskopi oldum. Mart sonu reglle 2. Tüp tedavisine başlayacaktım. Nasipmiş doğal hamile kaldım. Doktor konusunda gerçekten yönlendirme yapmak istemem nasip hangisindedir bilinmez. Ama özellikle histerekopiyi çok tavsiye ediyorum. Hsgde filan görünmeyen bir sorun varsa görülüp düzeltilebiliyor.Y rahimi duzeltecek olan Bülent Haydar bey onla bir kez görüştüm volkan beyle hiç görüşmedim hemşiresi duruma göre üç veya besgun dedi.Bulent Tıraş usg de y rahim demedi sordum yok dedi ama dikkatli bakmamis olabilir Bülent Haydar bey rahim konusunda ustaymis.Kk da volkandan daha çok beğenilmiş .Arkadaşım ona gidiyor şuan büyütme aşamasında benim yasta onun amh fsh iyi olduğu yumurta beş altı tane göründüğü halde """bu yaşta kromozom.bozuk olur beşinci güne gitmezse bir daha deneme ""demis, böyle de moral bozuyor belki de ileri yaş için tercih edilecek bir Dr değildir.Bu bilgilerden siz ne diyorsunuz..Ben o topikleri okurum ama şuan benim duruma yorum yapılsa iyi olmazmi o topikleri okumak iğneyle kuyu kazmak calsiiyorum
çok vaktim yok okurum yine ama şuan durumum hakkinda benzer kiisler varsa daha çabuk sonuç elde ederim..Orda yığınla.sohbet var içlerinden ayirtetmem çok zor. Tahlierimi verdim İkilemlerimden bahsettim.umarim ışık tutan olur..
Beşinci güne gitururm derken bel olursa olsun beşinci güne beklerim ister olur ister güçlü çıkar devam ederim diyor yani..
Arkadaşlar volkan üç yada beş bakarız diyor Bülent Haydar beşinci güne bekler diyor..Ayrıca volkanın ikici toplamasi 6 bin bulent haydarin ikincisi 9 bin bu farkları var geri fiyat aynı gibi.. Bu konuda bilgisi olan var mı..Tahliller bunlar,tek yumurta çıkıyor doktorlar bunlar lütfen bir fikir verin yaşayan kişiler yokmu..
Evt bana da çok riske atmak geldi.Anne karnında daha iyi gelişim gösterebileceği den az yumurtada üçüncü günü tercih eder drlar.cok.Bulent tıraş da duruma göre 3 yada beş diyor.Volkan da üç yada beş diyor sekreteri e sordum.Ama Bülent Haydar bey beşinci günden başkasını seçenek olarak düşünmüyor.Beşe gelmeyen zaten olmaz diyor.Ama rahim.konisinda ustaymis adam bende de y rahim.oldugunu söyledi ama embriyom beşe gelmesi zor gibi düşünüyoru. hele dış ortamda.Bu durumda adam benim Y rahimi duzeltecek sıra da bulamaz zaten.Hado başkasına gideyim histerektopi için buna geleyim desem kabul de etmez. Pgt de şiddetle.oneriyor güzel birşey ama ikiden fazlaysa anlamlı bence.Cunku transfer pgtden ucuz .Pgtden olumsuz gelince transfer ücreti de yanıyor.Surasi iyi olur transfer stresi yaşamazsın .Zaten pgt bozuk olsa tutmuyormus.Pgt iyi olan da tutmayabiliyormus.Pgt surda güzle.olur bir de bence ikiden fazlaysa iyi olanı seçmek için...Yanlışmi düşünüyorum. .Bir de yumurtanız zaten az 5. Güne bekletmeyi düşünmeleri bana tuhaf geldi. Güzel bölündüyse kalite iyiyse 3. Gün transfer edilsin.
Kesinlikle doğru düşünüyosanız. Ben kendi doktoruma şansı arttırmak için ek yöntemleri sormuştum. Embrio glue filan 2. Tedavide kullansak mı diye. Bana dedi ki bunların hepsi deneysel çalışmalar hala. Evet fayda gören de var görmeyen de var. Orda inanılmaz bi şekilde istatistiklerle açıkalama yapmıstı. Biz sende 3 kez çift embriyodan transfer yapsak negatifi görsek o zaman ek yöntemlere geçmek mantıklı olur demişti. Fiyatı da söylemiştı bilmem kaç binlira simdi vermek gerekli mi bilemem demişti. Pgtli tarnsfer yspmak başarıyı ciddi oranda arttırır ama biz daha embriyo oluşturma kısmında takılıyoruz o yüzden ona gerek yok demişti.Evt bana da çok riske atmak geldi.Anne karnında daha iyi gelişim gösterebileceği den az yumurtada üçüncü günü tercih eder drlar.cok.Bulent tıraş da duruma göre 3 yada beş diyor.Volkan da üç yada beş diyor sekreteri e sordum.Ama Bülent Haydar bey beşinci günden başkasını seçenek olarak düşünmüyor.Beşe gelmeyen zaten olmaz diyor.Ama rahim.konisinda ustaymis adam bende de y rahim.oldugunu söyledi ama embriyom beşe gelmesi zor gibi düşünüyoru. hele dış ortamda.Bu durumda adam benim Y rahimi duzeltecek sıra da bulamaz zaten.Hado başkasına gideyim histerektopi için buna geleyim desem kabul de etmez. Pgt de şiddetle.oneriyor güzel birşey ama ikiden fazlaysa anlamlı bence.Cunku transfer pgtden ucuz .Pgtden olumsuz gelince transfer ücreti de yanıyor.Surasi iyi olur transfer stresi yaşamazsın .Zaten pgt bozuk olsa tutmuyormus.Pgt iyi olan da tutmayabiliyormus.Pgt surda güzle.olur bir de bence ikiden fazlaysa iyi olanı seçmek için...Yanlışmi düşünüyorum. .
Tesekur ederim cevap için..Herkesin de bilgilenecegi şeyler benim durumum.Bu şekilde açmam iyi olur diye düşündüm .Hepsi derli toplu olur diye..Yazılarınız çok karışık.Biraz daha sakin ve dikkatli yazarsanız daha çok cevap alabilirsiniz.Oncelikle yaşınız kac?FSH her ay değişebilen bir hormondur.Sizinki kendi kendine düşmüş bu iyi bişey.5.gune gitmiosa boşuna deneme diyen doktoru çok mantıklı bulmadım.Her embriyo 5.gune gidicek diye bişey yok.Bazen 5.gun embriyosu defalarca denenip tutmayip 3.gun tutabilir.Ve genellikle ileri yaşta 5. Güne bekletip risk almak istemez doktorlar.3.gun transferi yaparlar.Unutmayin ki embriyo için en güzel lab rahimdir.Ben açıkçası 5.gune gitmeyen embriyo kötü embriyodur,gebelik şansı düşüktür diye gormuorum kesinlikle.
Embrio glie nedir?Kesinlikle doğru düşünüyosanız. Ben kendi doktoruma şansı arttırmak için ek yöntemleri sormuştum. Embrio glue filan 2. Tedavide kullansak mı diye. Bana dedi ki bunların hepsi deneysel çalışmalar hala. Evet fayda gören de var görmeyen de var. Orda inanılmaz bi şekilde istatistiklerle açıkalama yapmıstı. Biz sende 3 kez çift embriyodan transfer yapsak negatifi görsek o zaman ek yöntemlere geçmek mantıklı olur demişti. Fiyatı da söylemiştı bilmem kaç binlira simdi vermek gerekli mi bilemem demişti. Pgtli tarnsfer yspmak başarıyı ciddi oranda arttırır ama biz daha embriyo oluşturma kısmında takılıyoruz o yüzden ona gerek yok demişti.
Ayrıca tek 3. Gün embriyosundan ikiz bebekleri yeni doğdu bi arkadaşın burda. Benim doktorun hastasıydı.
Ama zor yumurtalarda bence negatifi gormeden herşeyi yapmalılar..Aksi maddi manevi zor.Kesinlikle doğru düşünüyosanız. Ben kendi doktoruma şansı arttırmak için ek yöntemleri sormuştum. Embrio glue filan 2. Tedavide kullansak mı diye. Bana dedi ki bunların hepsi deneysel çalışmalar hala. Evet fayda gören de var görmeyen de var. Orda inanılmaz bi şekilde istatistiklerle açıkalama yapmıstı. Biz sende 3 kez çift embriyodan transfer yapsak negatifi görsek o zaman ek yöntemlere geçmek mantıklı olur demişti. Fiyatı da söylemiştı bilmem kaç binlira simdi vermek gerekli mi bilemem demişti. Pgtli tarnsfer yspmak başarıyı ciddi oranda arttırır ama biz daha embriyo oluşturma kısmında takılıyoruz o yüzden ona gerek yok demişti.
Ayrıca tek 3. Gün embriyosundan ikiz bebekleri yeni doğdu bi arkadaşın burda. Benim doktorun hastasıydı.