Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Merhaba, yapisiklik dogustan olmaz. Kurtaj, sezeryan gibi islemler yada tiberkuloz sonucu olusuyormus. Benimki kurtaj sonrasi oldu.
peki ultrasonda belli oluyormu ve hic belirti vermeden de yapisiklik olabilirmi

peki ultrasonda belli oluyormu ve hic belirti vermeden de yapisiklik olabilirmi
Ultrasonda belli olmuyor hsg cektirmeniz lazim. Belirtileri az adet gorme yada gorememe. Tekrarlayan dusukler. Ama bir operasyon gecirmediyseniz yapisiklik olma ohtimali yok denecek kadar az.

Ultrasonda belli olmuyor hsg cektirmeniz lazim. Belirtileri az adet gorme yada gorememe. Tekrarlayan dusukler. Ama bir operasyon gecirmediyseniz yapisiklik olma ohtimali yok denecek kadar az.
kurtajim oldu ama yinede supheleniyorum adet kanamam ezelden beri az benim o yuzden tami tamina bir belirtisi yok doktorda 1 tane kurtajla yapisiklik olacagini sanmiyorum diyince kaldi oyle.. napsam bilemedim

kurtajim oldu ama yinede supheleniyorum adet kanamam ezelden beri az benim o yuzden tami tamina bir belirtisi yok doktorda 1 tane kurtajla yapisiklik olacagini sanmiyorum diyince kaldi oyle.. napsam bilemedim
Yani suphe edeceginize hsg cektirin bence. Ayrica 1 kurtajla da olur. Bunu yasayan cok insan var.

anladim bi de bisey daha sorucam son olarak tesekkur ederim yanitladiniz hepsini♥
hsg sonrasi aciliyormu yoksa ameliyat sart mi
Basit yapisikliklar yada tuplerdeki tikanikliklar hsg ile bazen acilabiliyor. Benim rahim agzindaki tikaniklik hsg ile acildigi icin adet gorebilmistim ama rahimde olan yapisikliklar icin malesef hostereskopi sart.

Olsun Bi muayene ol enkazından belki Bi çözümü çaresi vardır. Evet yucel bey benim doktorum
Merhaba çok geçmiş olsun bende geçen gün hsg çekildim ve yapışıklık olmuş :KK43: yücel karamana ne zaman ameliyat oldunuz ne kadar ameliyat fiyatı ve muayene ücreti? ben de iyi bi doktora ameliyat olmak istiyorum. Olup olmamak konusunda da emin değilim aslında bir çok olumsuzluk yaşayanları okudum burada ameliyat olup tekrar tekrar olan... Yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba çok geçmiş olsun bende geçen gün hsg çekildim ve yapışıklık olmuş :KK43: yücel karamana ne zaman ameliyat oldunuz ne kadar ameliyat fiyatı ve muayene ücreti? ben de iyi bi doktora ameliyat olmak istiyorum. Olup olmamak konusunda da emin değilim aslında bir çok olumsuzluk yaşayanları okudum burada ameliyat olup tekrar tekrar olan... Yardımcı olursanız çok sevinirim
Cok gecmiş olsun. 1,5 sene oldu histeroskopi olalı. Cok şükür tek seferde acıldı tekrar yapısıklık olabilir dedi benim şimdilik yok çok şükür. Hiçbir Dr tekrar yapısmaz diye garanti veremez öncelikle onu söyleyeyim. İyi bir Dr a gitmek isterseniz ve tek seferde acılsın bitsin derseniz Yücel beye gidin derim. Lazerle yapıyor böylelikle rahhme fazla zarar vermeden ve kanama olma ihtimali neredeyse yok. Ama makasla yapıldığında kanama ve derin kesimden dolayı Allah korusun rahminizi kaybetme yada bebegin tutnacagı yerler zarar görebiliyor. Onun için iyi bir Dr a gitmek Cok önemli.ücret konusunda suan için birsey diyemem baya zaman gecti üzerinden. Ve birkez degil bir kac kez gidiliyor. İlac kullandım, spiral takıldı tekrar yapısmasın diye, balon konulup çıkarıldı sonra adet gördüm bitince tekrar film cekildi kontrol için. Bunların hepsi ayrı ücret. Yücel bey enfazla iki kez acımaya calışır üçüncü kez denemez banada öyle demişlerdi. Tek seferde acıldı ve tekrar olmadı Cok şükür ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor insallah olmaz.umarım sizinde tek seferde acılır ve biter. Cok gecmiş olsun. Bu arada yarım saate cıktım narkoz verildi sabah yapıldı. Öglen çıktık hastaneden ve 8 saat yol geldik evime Bi sıkıntı olmadı sadece sık sık wc ye gittim. Spiral biraz agrı yaptı bende içeride batma hissi oluyordu onu hissediyordum 4 hafta kaldı çıkarınca Cok rahatladım. Yeterli acıklama oldumu bilmiyorum ama aklınıza birsey takılırsa sorabilirsiniz. Çok geçmiş olsun

Cok gecmiş olsun. 1,5 sene oldu histeroskopi olalı. Cok şükür tek seferde acıldı tekrar yapısıklık olabilir dedi benim şimdilik yok çok şükür. Hiçbir Dr tekrar yapısmaz diye garanti veremez öncelikle onu söyleyeyim. İyi bir Dr a gitmek isterseniz ve tek seferde acılsın bitsin derseniz Yücel beye gidin derim. Lazerle yapıyor böylelikle rahhme fazla zarar vermeden ve kanama olma ihtimali neredeyse yok. Ama makasla yapıldığında kanama ve derin kesimden dolayı Allah korusun rahminizi kaybetme yada bebegin tutnacagı yerler zarar görebiliyor. Onun için iyi bir Dr a gitmek Cok önemli.ücret konusunda suan için birsey diyemem baya zaman gecti üzerinden. Ve birkez degil bir kac kez gidiliyor. İlac kullandım, spiral takıldı tekrar yapısmasın diye, balon konulup çıkarıldı sonra adet gördüm bitince tekrar film cekildi kontrol için. Bunların hepsi ayrı ücret. Yücel bey enfazla iki kez acımaya calışır üçüncü kez denemez banada öyle demişlerdi. Tek seferde acıldı ve tekrar olmadı Cok şükür ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor insallah olmaz.umarım sizinde tek seferde acılır ve biter. Cok gecmiş olsun. Bu arada yarım saate cıktım narkoz verildi sabah yapıldı. Öglen çıktık hastaneden ve 8 saat yol geldik evime Bi sıkıntı olmadı sadece sık sık wc ye gittim. Spiral biraz agrı yaptı bende içeride batma hissi oluyordu onu hissediyordum 4 hafta kaldı çıkarınca Cok rahatladım. Yeterli acıklama oldumu bilmiyorum ama aklınıza birsey takılırsa sorabilirsiniz. Çok geçmiş olsun
Merhaba. Histereskopi sonrasi adet kanamaniz nasil oldu? Benim yapisikliktan once 6 gun surerdi ve 4 gun yogun 2 gun lekelenme seklinde olurdu. Ben de hsitereskopiden sonra ilk adetimi bu hafta gordum. 3 gun cok yogun oldu 2 gundur cok az. Ama kahverengi lekelenme seklinde degil az ama kanama oluyor.

İnşallah Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için :) yaa birisi 19bin e ameliyat oldum yazmış o kadar yüksek mi fiyatlar gerçekten.. makasla olmam kesinlikle dediğiniz gibi çok riskleri var. Bir de ameliyattan sonra ne kadar korunmak gerekiyor hamilelik için

Şunu da eklemek istiyorum.Asherman sendromu veya diğer adıyla uterin sineşi denilen vaka her ne kadar nadir rastlanan bir durum diye adledilse de aslen öyle değil aksine yaygın bir durum fakat çoğu kişi bundan habersiz.Haberdar olan kısımda da bizim gibi birkaç kişi bunu bu tür bloklarda sitelerde paylaşıyor bu çok üzücü bir durum.Ben burada yabancı bir blokta bu konuyu takip ediyorum ve o kadar çok kişi var ve o kadar güzel bilgiler paylaşıyorlar ki hem kendi tecrübelerini paylaşıyorlar hem moral ve tavsiye doktor açısından çok detaylı bilgiler veriyorlar.Burada bu konu ile ilgili ayrı bir başlık açmama rağmen maalesef çok az kişi yazıyor.Eğer bir gün evlat sahibi olursam şu durumdan kurtulup da,inşallah aynı durumdan muzdarip olan kişilere elimden geldiğince yardım edeceğim inşallah çünkü bizim durumumuzdaki kişiler iğne ucu kadar da olsa bir umut ışığı ararlar.Rabbim hayırlı kapılar açsın.
Merhaba çok geçmiş olsun bir şey sormak istiyorum yapışıklığın derecesini nasıl anlayabilirim? Yeni çekildim hsg doktora daha gösteremedim. Filmde gördüğüm kadarıyla rahmin %25 lik kadar kısmı siyah çıkmış yani yapışık olan kısım. İleri derece yapışıklık olmadı için rahmin yarıdan fazlası mı yapışık oluyor bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirm

Merhaba çok geçmiş olsun bir şey sormak istiyorum yapışıklığın derecesini nasıl anlayabilirim? Yeni çekildim hsg doktora daha gösteremedim. Filmde gördüğüm kadarıyla rahmin %25 lik kadar kısmı siyah çıkmış yani yapışık olan kısım. İleri derece yapışıklık olmadı için rahmin yarıdan fazlası mı yapışık oluyor bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirm
Merhabalar çok teşekkür ederim.
Rahim filmi çektirdiğiniz yere göre farklı şekilde değerlendirilir.Mesela benim çektirdiğim filmlerde sıvının doldurduğu alan beyaz olarak gözüküyor siyah alan yapışık olan kısım olarak teşhis konuluyor ve Sıvı benim rahmİmin girişinde kaldı maalesef yani tamamı kapalı.Ama bazı arkadaşlarımın çektirdiği yerlerde siyah alanlar bendekinin aksine açık alanları gösteriyor.O yüzden benim şu an size yol göstermem çok zor.
Fakat mantıken filminizde eğer yumurtalıklara kadar bir giriş görebiliyorsanız yani yumurtalığın şekli belirginleşmişse ona göre yapışık olmayan alanın siyahla mı yoksa beyazla mı gösterildiğini tespit edebilirsiniz diye düşünüyorum.Çünkü yapışık ise zaten yumurtalığın şekli hiç bir şekilde belirmeyecektir.
Size yardımcı olamadım üzgünüm.Rabbim şifa versin.

İnşallah Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için :) yaa birisi 19bin e ameliyat oldum yazmış o kadar yüksek mi fiyatlar gerçekten.. makasla olmam kesinlikle dediğiniz gibi çok riskleri var. Bir de ameliyattan sonra ne kadar korunmak gerekiyor hamilelik için
rica ederim. Ücretleri hiç karsılaştırmamıştık onun için birsey diyemiyorum. Arayıp ögrenebilirsiniz özkan bey var onu isteyin telefon a ondan ögrenebilirsiniz.ben tamamen kapandığı için rahim kürtajdan sonra 5 ay adet olamadım. 6 hafta ilaç kullandım sonra adet oldum adet bitti, bitince bir hafta içinde rahim filmi cektirdim ondansonra korunmayı bıraktık. Yani 7 hafta civarı korunduk. Dr bu süreçte ilac kullanıldığı için, spiral de takılı eksrada korunmanız gerekir risk almamak için. Zaten histeroskopi den sonra kanama oluyor Dr bir hafta ilişkiyi yasaklıyor biz 20 gün civarı birlikte olmadık kanama var diye.bana bu şekilde bir tedavi uygulandı sizde nasıl olur bilmiyorum. Bu arada benim tüpler acıkmış sadece rahim tamamen kapalıymış. Tüpleri kapalı olanlara nasıl bir tedavi yöntemi uygulanır bilmiyorum.

Merhaba. Histereskopi sonrasi adet kanamaniz nasil oldu? Benim yapisikliktan once 6 gun surerdi ve 4 gun yogun 2 gun lekelenme seklinde olurdu. Ben de hsitereskopiden sonra ilk adetimi bu hafta gordum. 3 gun cok yogun oldu 2 gundur cok az. Ama kahverengi lekelenme seklinde degil az ama kanama oluyor.
Geçmiş olsun benim önceden 6,7 gün sürer az az gelirdi yatakta yattığımda hiç gelmezdi. Kendimi bildim bileli böyleydi benim doğustan rahim şeklim y harfi seklindeymiş asırı agrılarım olur acillik olurdum sekil bozukluğundan oluyormuş. Kurtaj olduktan sonra adet günlerimde tam gününde iki üç damla gelirdi gerisi yok gelmiyordu 5 ay böyle oldu. Histeroskopi sonra sı ilk oldugumda bana göre asırı kanama ve 3 günde biti. Şimdide 3 enfazla 4 gün sürüyor agrılarım bitti sancılar bitti yıllarca dünyanın ilacını kullanmış günlerce kıvranmıştım. Histeroskopi sonrası kanamanız yogunmuydu benim 4 hafta kanama oldu Dr 6 hafta içinde kanamalar olur kesilir tekrar olur demişti. Benim baya oldu içerisi iyce temizlendi enson adet görünce afedersin pelte pelte kırmızı kahverengi geldi bitti. Gelsin iyce temizlensin içerisi. Zaten bitince film cekileceksin sanırım nerede oldun bilmiyorum ama. İlişki yok film çekilen kadar. İçin rahat olsun filminde iyi çıkar rahatlarsın inşallah.

Kusura bakmayın hanımlar uzun uzun yazıyorum ama ben eger bu sıkıntıları bilseydim evlenir evlenmez rahim filmi cektirip sekil bozukluğunu düzelttirirdim ayrıca kürtajlardan sonra da cektirip yapısıklığı erken fark edip enezından iki yavrumu yer kalmadığı için kaybetmezdim.ikiside rahimde yer kalmadığı için ölmüşler..cevremde kürtaj yada düşük yapan olursa hemen rahim filmi cektirmesini söylüyorum. Bu fromu 3cü kaybımı yasadıktan sonra fark ettim.rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah