Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Burada sigortam tamamen ücretsiz karşılıyor bu tedavi masraflarını.Gene gelir muayene olurum sorun değil ama doktor nazı çekecek durumda değilim açıkçası çünkü yeterince olumsuz şey duydum ve iş işten geçince diyor ama o işi yapan da onun meslektaşı burda suçlu olan hasta mı oluyor yine yani.Çok kızıyorum Türkiye’nin bu sağlık alanındaki denetimsizliğine.para uğruna yapmayacakları şey yok.Bahçeci de bana cerrahlığım iyidir dedi biz hastalar da güvenmek zorunda kalıyoruz bir açıdan.
Evet onun için diyorum ehli ellere düşürsün diye. Biz kardeşimin kanserini bir sene önce ögrenebilirdik buradaki o manyak doktor koskoca kitleyi görmemiş 3 evdede yakaladık bir sene önce 2 evreymiştir dedi Ankara da ki doktoru burda kini mahkemeye ver mutlaka dedi. Kardeşim Allaha havale etti. Doktor Cok önemli. Bence git o zaten olumsuzsa acık acık söylüyor o arkadasada dedi olmaz rahim bitmiş kazıya kazıya incecik zar gibi kalmış demiş çok istersen lazerle tekrar acarız ama bebegin tutunma sansı su halde bile yok demiş o arkada yinede denedi ama olmadı transfer yapmam dedi paran bosa gider bebegin duracagı yer yok dedi. Şimdi evlat ediniyorlar. Olumsuzsa söyler mırın kırın etmez para kazanmak için yapmaz diğerleri gibi. Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah

Evet onun için diyorum ehli ellere düşürsün diye. Biz kardeşimin kanserini bir sene önce ögrenebilirdik buradaki o manyak doktor koskoca kitleyi görmemiş 3 evdede yakaladık bir sene önce 2 evreymiştir dedi Ankara da ki doktoru burda kini mahkemeye ver mutlaka dedi. Kardeşim Allaha havale etti. Doktor Cok önemli. Bence git o zaten olumsuzsa acık acık söylüyor o arkadasada dedi olmaz rahim bitmiş kazıya kazıya incecik zar gibi kalmış demiş çok istersen lazerle tekrar acarız ama bebegin tutunma sansı su halde bile yok demiş o arkada yinede denedi ama olmadı transfer yapmam dedi paran bosa gider bebegin duracagı yer yok dedi. Şimdi evlat ediniyorlar. Olumsuzsa söyler mırın kırın etmez para kazanmak için yapmaz diğerleri gibi. Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah
Amin inşallah.Ben de Allah’a havale ediyorm.Ama hemen pes etmeye niyetim yok.Ben çabalamaya devam edeceğim takdir Allah’ın ve inanıyorum Allah kuluna zulmetmez.

Allâh 124 bin peygamberin hürmetine şifa versin size. Brokoli kürünü deneyin birde, belki onunla şifa bulursunuz🤲 Burda rahminde yapisiklik olduğu halde gebe kalanları okumuştum, İnşâAllâh sizde en kısa zamanda bu haberi verirsiniz :)
Amin çok sağ olun🙏🏼

Ben şu an da 3 periyotluk bir hormon tedavisi sürecindeyim.Son ameliyatımda planlanan;yapışıklık açılıp spiral takılmasıydı fakat yapışıklık ciddi boyutta olduğu için az bir kısmı açabildikleri gibi maalesef endometriumunda az olduğu görüldü ve yapışıklığın açılmasından önce endometirumun onarılması getektiğini söyledi doktor.21 gün boyunca günde iki tablet östrojen hormonu biri ağızdan biri genitalden alınacak şekilde,14 gün boyunca da progesteron hormonu günde bir tablet yalnızca genitalden.Haftaya ilk 21 günlük periyodum bitiyor.Bu ilaçları kullanırken haliyle adet görülmüyor ilaçlar bittikten sonraki bir hafta içerisinde adet bekleniyor.Adet bitiminde de kontrole gideceğim ve endometrium kalınlığına bakılacak normal ultrasonla.Sonrasında 2. Periyodum a başlayacağım nasipse.Yine adet başlangıcından hesaplayarak ne zaman ilaca başlanacağını doktor tablo şeklinde veriyor.İnşallah 3.periyodun sonunda güzel haberler alabilirim.Bazen 3 periyot tamamlansa da doktor duruma göre ek 2-3 periyot daha verebiliyor.İnşallah gerek kalmaz.Allah’ım bütün mü’min kardeşlerime en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.Umarım yazım faydalı olmuştur elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım.Bu arada ben başka bir ülkede yaşıyorum bu bahsettiğim periyotluk hormon tedavisini Türkiye’de hiçbir doktordan duymadım onlar sadece beni habire ameliyat edip yapışıklık açmakla ilgilendiler.Zaten bu duruma gelmemin sebebi de Tr doktorları hiç güvenim kalmadı ordakilere.Bütün hedefleri para ve tiraj.
Allah size de yardim etsin detayli yazdiginiz icin tesekkur ederim. Benim de suban estrofem ile oksapar igneye ek olarak 5 gundur duscopan kullaniyorum. Sonrasinda yine hsg cektirecegim. Yeniden yapisiklik olup olmadigina bakilacak. Bende de ayni dert var. embroyonun yerlesecegi yerdeymis yapisiklik🥺 duvar ince olunca da gebelik isteiyor zaten. Eger her sey yolinda giderse tup bebek denemeden birkac ay bebek deneyecegiz. Allah hepimizin derdine derman olsun. Ben de buradan surecle ilgili zaman zaman yazacagim. Birinin bir sorusune cevap olsak ne mutlu bize.)

Allah size de yardim etsin detayli yazdiginiz icin tesekkur ederim. Benim de suban estrofem ile oksapar igneye ek olarak 5 gundur duscopan kullaniyorum. Sonrasinda yine hsg cektirecegim. Yeniden yapisiklik olup olmadigina bakilacak. Bende de ayni dert var. embroyonun yerlesecegi yerdeymis yapisiklik🥺 duvar ince olunca da gebelik isteiyor zaten. Eger her sey yolinda giderse tup bebek denemeden birkac ay bebek deneyecegiz. Allah hepimizin derdine derman olsun. Ben de buradan surecle ilgili zaman zaman yazacagim. Birinin bir sorusune cevap olsak ne mutlu bize.)
Amin canım cümlemize inşallah.Mutlaka yazın çok iyi olur.Benim rahmim açısında yeterli alan açılır açılmaz embriyo transferi yapılacak tamamının açılması çok zor imiş tabi şu an embriyonun büyüyebileceği kadar bir alanın açılması da doktorlara göre çok zor.Ben umutluyum Allah dilerse zor diye bir şey yoktur.Doktorların nice şu imkansız bu imkansız dediği kişiler evlat sahibi oldu ben bu yüzden her dediklerine moralimi bozmuyorum.Çok şükür ki embriyom var.

Merhaba. Kasim ayinda 8 haftalik bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olmak zorunda kaldim. Kurtaj sonrasi kanamam durmayinca icerde parca kaldigi anlasildi ve ben kendi doktorumu birakip baska bir doktora ikince kez parca alinmasi icin kurtaj oldum. 2. Kurtaj sonrasi yogun kanama gecirince rahimde kullanilan aletlerin rahim agzinda kesi yaptigi anlasildi ve ayni gece tekrar ameliyata alindim ve dikis atildi. Ertesi gun evime geldim her sey yolunda derken 5 gun sonra adet kanamasi gibi kanamam basladi ve 13 gun boyunca azalip artarak devam etti. 18 aralikta kesildi ve o gunden beri adet goremedim. 3 hafta yogun hormon tedavisine ragmen rahim kalinligim 2mm. Simdi hsg ve histereskopi yapilmasi gerek dendi. Kendi doktorumun yuzunu bir daha asla gormek istemiyorum. Yucel karamana gittim, histereskopi yaparim ama asla pembe tablo cizmem yapilabilecek en iyi operasyonu sana yapacagimin sozunu veririm belki tek seferde belki birkac denemede cozulur dedi. Rahme.zarar verdilerse malesef donusu olmayabilir.ve bunu da histereskopi yapmadan bilemem diyor. Etrafimdaki herkes ise bana bulent urmani oneriyor. Bu isin ehli o deniyor. 2 hafta sonra histereskopi yaptirmak istiyorum. Benim gibi kurtaj sonrasi rahim duvari 2mm lere dusup histereskopi sonrasi normale donen var mi? Yumurtaliklarim vs hepsi cok iyi istedigin an hamile kalabilirsin deniyor ama rahim duvarim.ince oldugu icin adet bile goremezken hamile kalmam imkansiz😣

Merhaba. Kasim ayinda 8 haftalik bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olmak zorunda kaldim. Kurtaj sonrasi kanamam durmayinca icerde parca kaldigi anlasildi ve ben kendi doktorumu birakip baska bir doktora ikince kez parca alinmasi icin kurtaj oldum. 2. Kurtaj sonrasi yogun kanama gecirince rahimde kullanilan aletlerin rahim agzinda kesi yaptigi anlasildi ve ayni gece tekrar ameliyata alindim ve dikis atildi. Ertesi gun evime geldim her sey yolunda derken 5 gun sonra adet kanamasi gibi kanamam basladi ve 13 gun boyunca azalip artarak devam etti. 18 aralikta kesildi ve o gunden beri adet goremedim. 3 hafta yogun hormon tedavisine ragmen rahim kalinligim 2mm. Simdi hsg ve histereskopi yapilmasi gerek dendi. Kendi doktorumun yuzunu bir daha asla gormek istemiyorum. Yucel karamana gittim, histereskopi yaparim ama asla pembe tablo cizmem yapilabilecek en iyi operasyonu sana yapacagimin sozunu veririm belki tek seferde belki birkac denemede cozulur dedi. Rahme.zarar verdilerse malesef donusu olmayabilir.ve bunu da histereskopi yapmadan bilemem diyor. Etrafimdaki herkes ise bana bulent urmani oneriyor. Bu isin ehli o deniyor. 2 hafta sonra histereskopi yaptirmak istiyorum. Benim gibi kurtaj sonrasi rahim duvari 2mm lere dusup histereskopi sonrasi normale donen var mi? Yumurtaliklarim vs hepsi cok iyi istedigin an hamile kalabilirsin deniyor ama rahim duvarim.ince oldugu icin adet bile goremezken hamile kalmam imkansiz😣
Senin adına çok üzüldüm canım bu doktorların kafası nerede Allah aşkına o kadar sinirleniyorum ki yani çok muz zor üstesinden gelemeyeceklerini anladıkları an bunu söyleyip hastaları daha ehil doktorlara yönlendirmek.neden bu kadar egolu olmak zorunda bu doktor tayfası🤬.Bülent Urman’ı da duydum bazı yerlerde ama ben de TR de devam edecek olsaydım Yücel Karaman a gidecektim.Fakat benim rahim filmiyle teşhis edilmiş sineşim var.Senin durumunu tam anlayamadım sadece endometrium dokusu mu zarar görmüş yoksa yapışıklıkta mı var bununla ilgili Yücel bey bir şey söylemedi mi.Ve sana şunu söyleyeyim evet endometrium dokusu önemli ki az bir endometriumla da gebelik elde edilebiliyor (tabi şu an 2 mm çok az fakat doğru tedaviyle 5-6 mm lere yükselebilir.)asıl söylemek istediğim benim rahim kalınlığım yani endometrium kalınlığım 7 mm ve dönemine göre normal olmasına rağmen maalesef yapışıklık giderilmediği sürece bir işe yaramıyor.Ve kesinlikle şu an doğru karar vermek zorundasın çünkü yolun başındasın.Yücel bey muhtemelen tanısal histereskopi yaparak içeriye bakacak yapışıklık varsa düzeltecek yoksa da endometriuma bakıp çıkacaktır.
Sana nacizane tavsiyem ameliyatın ve tahminimce hormon tedavisinin yanı sıra alternatif tıptan yararlanmaya çalış çünkü doktorlar böyle durumlarda zaten genelde olumsuz konuşurlar moralini bozma.Birbirleriyle çelişen o kadar söz duydum ki doktorlardan sen sadece iyiye odaklan.Ama araştırmanı yap.Ben sana maalesef doktor tavsiye etmiycem çünkü tamamen sağlıklı bir rahimden böyle berbat bir duruma beni düşüren yanlış doktor tercihim oldu bu yüzden başkasının vebalini alamam.Rabbim yar ve yardımcımız olsun dualarım seninle.Gelişmeleri paylaşırsan çok memnun olurum.❤️

Eklemek istiyorum bazı vitaminlerle tedavinizi destekleyebilirsiniz.
L-Argının
E vitamini
Ginko
D3 vitamini

Bunlar işe yarasaydı doktorlar neden önermiyor ya da reçete etmiyor diye düşünebilirsiniz fakat bana ilk yapışıklık ameliyatımdan sonra doktorum hormon tedavisi dahi vermemişti.Maalesef her doktor o kadar bilgili ve tecrübeli olmuyor özellikle asherman sendromunda.Kısacası maalesef bu durum öyle bir vaka ki doktorlar üzerine düşmüyor,detaylı araştırmalar yapılmıyor ve yeni tedavi yöntemleri geliştirilmiyor.Umarım ileriki yıllarda vicdanlı bilim adamları bu konuda yeni gelişmelere imza atarlar.Fakat bizler elimize geçen her umuda sarılmaya devam etmeliyiz.Onca hormon ilaçlarının yanında normal insanların dahi kullandığı bu tür destekleyici vitaminleri kullanmakta bence bir sakınca yok.Ben kullanıyorum inşallah netice alırsam paylaşıcam henüz kontrollerime çok var.Sadece öneri.Ve ben bu öneriyi asherman sendromundan tedavi olup da ikiz bebeklere kavuşan yabancı bir kadından aldım.Seçim sizin.

Senin adına çok üzüldüm canım bu doktorların kafası nerede Allah aşkına o kadar sinirleniyorum ki yani çok muz zor üstesinden gelemeyeceklerini anladıkları an bunu söyleyip hastaları daha ehil doktorlara yönlendirmek.neden bu kadar egolu olmak zorunda bu doktor tayfası🤬.Bülent Urman’ı da duydum bazı yerlerde ama ben de TR de devam edecek olsaydım Yücel Karaman a gidecektim.Fakat benim rahim filmiyle teşhis edilmiş sineşim var.Senin durumunu tam anlayamadım sadece endometrium dokusu mu zarar görmüş yoksa yapışıklıkta mı var bununla ilgili Yücel bey bir şey söylemedi mi.Ve sana şunu söyleyeyim evet endometrium dokusu önemli ki az bir endometriumla da gebelik elde edilebiliyor (tabi şu an 2 mm çok az fakat doğru tedaviyle 5-6 mm lere yükselebilir.)asıl söylemek istediğim benim rahim kalınlığım yani endometrium kalınlığım 7 mm ve dönemine göre normal olmasına rağmen maalesef yapışıklık giderilmediği sürece bir işe yaramıyor.Ve kesinlikle şu an doğru karar vermek zorundasın çünkü yolun başındasın.Yücel bey muhtemelen tanısal histereskopi yaparak içeriye bakacak yapışıklık varsa düzeltecek yoksa da endometriuma bakıp çıkacaktır.
Sana nacizane tavsiyem ameliyatın ve tahminimce hormon tedavisinin yanı sıra alternatif tıptan yararlanmaya çalış çünkü doktorlar böyle durumlarda zaten genelde olumsuz konuşurlar moralini bozma.Birbirleriyle çelişen o kadar söz duydum ki doktorlardan sen sadece iyiye odaklan.Ama araştırmanı yap.Ben sana maalesef doktor tavsiye etmiycem çünkü tamamen sağlıklı bir rahimden böyle berbat bir duruma beni düşüren yanlış doktor tercihim oldu bu yüzden başkasının vebalini alamam.Rabbim yar ve yardımcımız olsun dualarım seninle.Gelişmeleri paylaşırsan çok memnun olurum.❤
Cok tesekkur ederim🙏 3 aydir adet goremedigim icin ve rahim duvarim kalinlasmadigi icin yapisiklik oldugundan supheleniyorlar fakat henuz hsg cekilmedigi icin tam tani koyulmadi. Yapisiklik varsa da ne olcude oldugu belli degil. Once hsg cekilecek yapisikligin boyutu anlasilacak sonrasinda da histereskopi yapilarak yapisiklik acilmaya calisilacak. Anladigim kadariyla yapisiklik oldugu icin rahim duvarim kalinlasmiyor. Yani doktorumun soyledigi histereskopi sonrasi eger rahimde fazla kazima nedeniyle ( ki vakum yontemiyle kurtaj yapildi) rahme zarar verilmemisse dokunun kalinlasmaya baslamasi gerekiyor. Eger yapisiklik da acilirsa hamile kalmanda hicbir engel yok diyor ama bu yapisiklik bazi insanlarda tekrar ediyormus. Yucel bey bunun garantisini kimse veremez diyor. Arastirdigim kadariyla yucel bey bu operasyonu lazerle yapiyor sanirim farki ne onu anlamadim ama bence bu isi yucel karaman ve bulent urmandan baskasi yapamaz. Basima gelenler pismis tavugun basina gelmez. Kurtajimi yapan doktorlar.turkiyenin en unlu 2 hastanesinde calisiyorlar. Tamamen saglikli ve ilk denemesinde hamile kalmis biri olarak bu basima gelenler konusunda cok uzgun ve saskinim😣

Ben de zaten o kaçan doktorun mağduruyum canım.Sanırım seni söylediğin doktor Yücel Karaman.Maddi olarak bİz zamanından beri hiçbir şeyi esirgemedik fakat bahçecide de yaşadıklarımdan sonra güvenim kalmadı.Şimdi senin dotkora gitsem bana da aynı şeyi söyleyecektir neticede başarısız geçen ameliyatlarım var.
Su kacan doktor kim her yerde duyuyorum adini

Su kacan doktor kim her yerde duyuyorum adini
Adını duyunca dahi tiksinti hissediyorum.Mustafa Acet🤬
Evet yapışıklık konusunda hiçbir doktor garanti veremez ve iyimser konuşmaz.Öncelikle hsg yaptırıp kafandaki soruları sırayla ve tek tek cevaplandırmalısın.Bir an da yüklenme kendine fazla strese girersin.Yapışıklık endometrium dokusunun kaınlaşmasını engelleyebiliyor evet ama Yapışıklık olduğu halde kalınlık normal de olabiliyor bende olduğu gibi ve az ama düzenli adet de görüyorum.İronik bir vakayım sanırım.🥴
Vakum yöntemiyle yapılan kürtajlarda risk daha az oluyor diye duymuştum sen bazı aksilikler yaşadın peşpeşe kürtaj oldun belki ondan kaynaklıdır.
Rabbim bizi ehil olmayan doktorlardan uzak eylesin.

Adını duyunca dahi tiksinti hissediyorum.Mustafa Acet🤬
Evet yapışıklık konusunda hiçbir doktor garanti veremez ve iyimser konuşmaz.Öncelikle hsg yaptırıp kafandaki soruları sırayla ve tek tek cevaplandırmalısın.Bir an da yüklenme kendine fazla strese girersin.Yapışıklık endometrium dokusunun kaınlaşmasını engelleyebiliyor evet ama Yapışıklık olduğu halde kalınlık normal de olabiliyor bende olduğu gibi ve az ama düzenli adet de görüyorum.İronik bir vakayım sanırım.🥴
Vakum yöntemiyle yapılan kürtajlarda risk daha az oluyor diye duymuştum sen bazı aksilikler yaşadın peşpeşe kürtaj oldun belki ondan kaynaklıdır.
Rabbim bizi ehil olmayan doktorlardan uzak eylesin.
Cok tesekkur ederim. Umarim senin sorunlarin da bir an once duzelir. Hepimiz duzeliriz🙏İrtibatta kalalim lutfen.

Merhabalar. Bu salgin elimi kolumu bagladi. Ameliyatlar ertelendi halen histereskopi yaptiramadim. Sizde durumlar nedir?

Merhabalar. Bu salgin elimi kolumu bagladi. Ameliyatlar ertelendi halen histereskopi yaptiramadim. Sizde durumlar nedir?
Merhaba.Evet ya birçok şey aksadı maalesef.Sağlık olsun yeter ki ne diyelim.
Ben kaldığım yerden hormon tedavisine devam ediyorum 3. Ayıma girdim geçen doktor muayenesine gittim kalınlık 6 mm normal dedi gününe göre yani bana düşük geldi biraz ama neticede ameliyattan sonra endometrium dokusu nerdeyse hiç yok dediklerine Bakacak olursak 3-4 bişe çıkması gerekirdi bu yüzden yine de sevindim.
Ben de durumlar biraz şaşırtıcı doktorumun yapacağı tedavi şekli orda hiç duymadığım bi yöntem.Yakın zamanda eşim tekrar örnek verecek dondurucaz ben de yumurta toplama işlemine başlancak toplancak döllencek vs. derken transfere gelebilirsek tabi başka aksilikler çıkmadan transfer esnasında eğer yeteri boşluk göremezse o anda boşluk açarak embriyoyu yerleştirecekmiş.🤔
Çok şaşırmamla birlikte temkini de elden bırakmadan süreci takip edicem bakalım dediği gibi olabilecek mi özellikle riskleri konusunda detaylı bilgi almam gerek.

Merhaba arkadaşlar ben 7 aydır adet göremiyorum miyom ameliyatı sonrası yapışıklık oldu hiç çocugum yok yaş 37. 2 histrkopi oldum hala adet olamadım Allah rızası için benim gibi olan yapışıklıkdan kurtulan varsa yardımcı olun doktor önerileriniz nedir ben kayseri acıbademde oldum bu ameliyatları ordaki ameliyatımda yapıştı istanbul ankara önerileriniz varsa biran önce kurtulmak istiyorum şuan estrofem ve duphaston kullanıyorum ayrıyeten ilaçları doktor tlfn arkasından verdi kullan diye gülermiyim ağlarmıyım halime Allah iyilerle karşılaştırsın

Merhaba arkadaşlar ben 7 aydır adet göremiyorum miyom ameliyatı sonrası yapışıklık oldu hiç çocugum yok yaş 37. 2 histrkopi oldum hala adet olamadım Allah rızası için benim gibi olan yapışıklıkdan kurtulan varsa yardımcı olun doktor önerileriniz nedir ben kayseri acıbademde oldum bu ameliyatları ordaki ameliyatımda yapıştı istanbul ankara önerileriniz varsa biran önce kurtulmak istiyorum şuan estrofem ve duphaston kullanıyorum ayrıyeten ilaçları doktor tlfn arkasından verdi kullan diye gülermiyim ağlarmıyım halime Allah iyilerle karşılaştırsın
Canım adet söktürücüye rağmen mi adet olamıyorsun

Merhabalar.
Öncelikle rabbim şifa versin en kısa sürede.
Ben de 2 yıla yakındır yapışıklık tedavisi görüyorum daha doğrusu adam akıllı doktoru bulabilirsem görmüş olucam.2 normal 1 kontrol histereskopi oldum şu an ne durumdayım bilmiyorum ben de hormon tedavisi görüyorum 3 aydır Yani bu yapışıklık alanında mastır yapıyorum😏
Siz yapışıklık için mi 2 kez histereskopi oldunuz?Histereskopi sonrası rahim filmi çektirip genel durumunuza bakıldı mı hiç?7 aydır adet olamıyorsanız ameliyatınızı yapan doktorunuz bu duruma kayıtsız kalmamalı hiç adet söktürücü vermedi mi size?
Yani miyom ameliyatını da beceremiyorsa bu doktorlar meslekten men edilmeliler nasıl becerebiliyorlar rahme hasar vermeyi anlayamıyorum bir türlü 🤦‍♀️
Estrofem zaten doktorların favorisi maalesef doğru düzgün ilaç tedavisi vermiyorlar.
Ben kendi adıma doktor mağduru olduğum için sana bir doktor öneremiycem kimsenin vebalini alamam.Ama hangi doktorlara gitmeyeceğini söyleyebilirim.

Cok gecmiş olsun. Benim tamamen yapısmıştı zorunlu kurtajdan sonra 5 ay adet görmemiştim. Senin gibi Cok ümitsizdim ama Cok sükür çok iyiyim merak etme üzme kendini. Ben prof. Yücel kahraman nı öneririm İstanbul da. Tekrar geçmiş olsun

Canım adet söktürücüye rağmen mi adet olamıyorsun
Evet malesef olamıyorum doktorum yapışıklık yok açtım diyor açtıysan neden adet olamıyorum diyorum elimden geleni yaptım diyor şaka gibi hormonlarım süper menopoz söz konusu bile değil ama bilmiyorum aşırı gerginim sinşr stres hepsi mevcut