Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Geçmiş olsun durumunuzu yazın ara ara bize.bendede benzer durumlar var
Sagolasın sana da geçmiş olsun. Benim tüp bebek tedavisinde ikinci yumurta toplama işlemi iptal oldu hamile kalmışım ama düşük oldu.iki ay beklemeye aldık belki normal kalırım diye. Kalmazsam Nisan mayıs gibi Birtane dondurulmuş emrio var ilk toplamadan kalan onu transfer ettireceğiz. İnsallah gerek kalmaz dogal yoldan kalırım. Hayırlısı olsun inşallah hakkımızda rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın hiçbirimizin.

Rabbim hayırlı ve mübarek bebekler nasip etsin.

Merhaba.Mesajınızı açıkçası pek anlayamadım benden tam olarak neyi rica ediyorsunuz tekrar daha net yazarsanız sevinirim.L-Argının ile ilgili sadece şunu söyleyebilirim bir dönem kullandım ama faydası olup olmadığını bilmiyorum onun yerine faydasına daha çok inandığım bir macun kullanıyorum ve bazı alternatif yöntemler deniyorum.

Merhaba, çok geçmiş olsun. Hikayenizi okudum. Siz de zor zamanlar geçirmişsiinz. Şuan ne yaptınız. Tüp bebek yaptırdınız mı? Histereskopi sonrası tekrar rahim filmine gerek var mı yaaa :/// Sıkıldım artık bu uygulmalardan da

Tüp bebek tedaviylemi oldu canım yanlış hatırlmıyorsam sendede asherman sendromu vardı heralde süreçden biraz bahsedermisin

Evet canım tüp bebek tedavisiyle oldu..
Kısaca anlatmaya çalışayım zor olacak ama

2008 yılında kürtaj olmuştum ondan sonra ileri derecede rahim yapışıklığı oldu toplamda 7 kez histeroskopi 1 kez laparoskopi oldum adetlerim hep çok az geliyordu.. 4 kez tüp bebek denedik olmadı…

4. tüp bebek tedavimde dr 6 kez histeroskopi yapmıştı artık bu rahim olmuyor dedi transfer yaptı koca bir 0 almıştım..

Sonra çok dr a gittim çok ünlü dr lara bana çocuğun olmaz seni tedavi edemeyiz çok ameliyat olmuşsun bu rahime el atamayız asla toparlamaz, delinebilir çok riskli deyip gönderdiler..

Sonra karşıma melek kalpli dr um çıktı.. ilk muanemde çok zor durumun sen tüp bebek hastası değilsin rahimle uğraşıp toparlayabilirsek tüp bebeğe geçerim, uğraşmayı seviyorum böyle hastalarla elimden geleni yapacam dedi ve öyle başladık..

Tam 15 ay sürdü tedavim önce ilaçlarla rahim cevap veriyormu diye baktı sulu ulturasyonla kontrol ederek.. sonra ilaçlara cevap verdi histeroskopi yaptı ve ben inanılmaz çok adet oldum hemde aylarca … rahim istediği seviyeye yaklaşınca tüp bebek tedavisine başladık transfer öncesi tekrar histeroskopi yaptı yaşımdan dolayı 2 kez yumurta toplama yaptık…
Transfer vakti bildiğimiz östrojen hormon ilaçlarıyla rahmim kalınlaşmadı ve tekrar yumurtaları büyüterek rahmi kalınlaştırıp transfer yaptı..

Şükürler olsun pozitif oldu… Anladım ki gerçekten doğru yerde tedavi olmak gerekiyormuş..
inşallah darısı isteyen herkese olsun sizlere umut olsun diye yazmak istedim çünkü ben hep bir umut aradım yıllarca..

Canım nekadar sevindim anlatamam rabbim cektiklerinin mükafatını verdi darısı bizlere olsun zor sınavdayız rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

İnanın çok sevindim Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin sizi ona onu da size hayırlı eylesin.

Merhaba cnm ne yaptin rahim içi yapisikligina bı çözüm bulunabildimi bende yıllardır bununla uğraşıyorum 11kez histereskopi oldum yok yine yapışık

Rabbim bu hayırlı ayın hatrına herkese hayırlısı ile hayırlı evlat sahibi olmayı nasip etsin Bende hikayemi yazmak istedim belki birilerine faydası olur diye.Sekiz yıla yakındır evliyim.Bir yılım dolduğunda kendiliğinde hamile kaldım dış gebelik idi ameliyat ile aldılar.Üç ay sonra gene kendiliğinden hamile kaldım düştü biyokimyasal gebelik dediler.Üç sene boyunca 5 doktorda yumurta takibi yapıldı sonuç olumsuz.Ankara da bir profesöre gittim herşey normal bi sıkıntı yok tüp bebek yapalım dediler kabul etmedim.Istanbul da bi profesöre randevu almıştım bir gün kala başka doktor ile değiştirdim.Allah 'ından bulsun iki yıl boyunca gidip geldim dört defa ameliyat etti gidip gelirken yaşadığım stresi verdiğim parayı geçtim normal olan rahimimi mahv etmiş.Sonra Diyarbakır da bir profesöre gittim o da iki ameliyat Iki yıl bi sürü para sonuç olumsuz.Iki ay önce istanbul da bi profesöre randevu aldım muayaneden sonra rahim filimi istedi tedaviyi de ameliyatı da kabul etmedi sizin çocuğunuz olmaz kimseye kanmayın kimsenin sizi kandırmasina izin vermeyin deyip durdular.Rahim filmimi internet üzeri üç profosöre gönderdim.Birtanesi detaylı muayeneden sonra ameliyatı yaparım ama tek yapamam iki asistan doktor ile dedi detaylı muayeneden sonra on gün ara ile iki ameliyat etti.Bakalım kontrole gittiğimde ne diyecek.

Arkadaşlar merhaba iki senedir rahim içi yapışıklıkla uğraştım. Yaşadığım ilde doktorum ameliyatı yapamayacağını söyledi ve beni Bülent Urman a yönlendirdi. Kendisine 3 kez histereskopi oldum çünkü her defasında yapışıklık açılmasına rağmen tekrarladı. Ameliyattan sonra sadece jel uygulaması yapılıyor o teknik bende pek işe yaramadı. 3 ameliyattan sonra internette Yücel Karaman hocamı gördüm onun yöntemi daha farklı ameliyat sonrası spiral takıyor sonrasında balon uygulaması yapıyor. Rahim hacmim genişledi yapılıklıklarımdan kurtuldum. Fakat rahmime çok sayıda işlem yapıldığı için bu seferde endometrium inceliği oluştu. Bu sebeple Yücel Karaman hocam tüp bebek önerdi 28 martta transfer oldum sonucum pozitif geldi yarın nasip olursa kese için gideceğim. Eğer rahim içi yapışıklık sorununuz varsa mutlaka Yücel Karaman’la görüşün derim.

Doktorun kim canım

Merhaba cnm ne yaptin rahim içi yapisikligina bı çözüm bulunabildimi bende yıllardır bununla uğraşıyorum 11kez histereskopi oldum yok yine yapışık
Merhaba canım burayada yazmıştım hamileyim diye şükürler olsun bebeğim dünyaya geldi..

Bende 10 kez histeroskopi 1 kez laparoskopi oldum.. şifamı önce Allah a sonra prof. Dr Berfu Demir hocama borçluyum.. Asla pes etmeyin olmaz demeyin benim olduysa herkesin olur.. çok çok zor şeyler yaşadım asla olmaz çocuğun diyen okadar çok dr oldu ki.. Berfu hocam zor ama imkansız diyemem elimden geleni yaparım demişti o gün bana ışık oldu ve ışığım hiç sönmedi şükürler olsun.. darısı şifa bekleyen bütün kardeşlerimin başına

Merhabalar Berfu hanım ne yaptı incelik için nasıl yendiniz ben bir tülü transfer arefesine gelemiyorum incelikten ötürü