- 17 Şubat 2020
- 244
- 289
MâşâAllâh, Rabbîm bu güzel ayın hürmetine, peygamber efendimizin hürmetine sana hayırlı evlatlar nasip etsinBir iki kelam da ben etmek isterim.
Evet maalesef buradaki herkesin sıkıntısı hemen hemen ortak benzer sorunlarla boğuşuyoruz.Ben de ilk duyduğumda dünyalar başıma yıkılmıştı ve uzun süre de atlatamadım bu şoku yaralı ceylan gibi dolandım durdum ortalıkta.
Velhasıl üzerinden epey zaman geçti tabi bu duruma gelmem kolay olmadı fakat bazı şeyleri kabullendim ve doğabilecek diğer sorunları da göz önünde bulundurarak ilerliyorum.
Şunu kafama kazıdım”Bu dünya da herkes çocuk sahibi olamayabilir”.Bu şekilde ömrünü tüketen onca insan var zira yakın çevremde de var.Ama bu dünyanın sonu değil hayat güzel Rabbim bize bu canı vermiş ve bu dünyaya asıl geliş sebebimiz de belli geçiciyiz,faniyiz doğmak kadar ölmek de gerçek ve ben günümü hayatımı içinde bulunduğum sıkıntıda boğularak harcamayacağım.Şükredeceğim o kadar çok şey varken istediğim bir şey olmuyor diye isyan edecek değilim diyorum kendime.
Biz bu dünyaya keyf sürmeye gelmedik burası çile yurdu herkes farklı şekilde imtihan oluyor ve Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük yüklemiyor.Ben kendi motivasyon kaynağımı buldum sabrediyorum bekliyorum.Mevlam neylerse güzel eyler.
Amin.Cümle hasretle bekleyen sabreden yüreği buruk mümin kardeşlerime de tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin mevlam.MâşâAllâh, Rabbîm bu güzel ayın hürmetine, peygamber efendimizin hürmetine sana hayırlı evlatlar nasip etsin
Amin canım. Ben bütün testleri yaptirdim ilk 3 ay kadar kan sulandirici kullanacagim ama 3.bebegimde de kullanmistim. neden oldüklerini bilmiyoruz. Yucel Bey rahim bozuklugu varsa ameliyatla açilmis oldu suan bir problem gorunmuyor dedi. Sizin bebişiniz var mi artik?Geçmiş olsun benimde aynı sekilde oldu. Yücel bey actı. Perdede varmış bende y harfi şeklindeymiş bebeklere yer kalmadığı için ölmüşler. Kramozom la pıhtılaşma testlerini mutlaka yaptırın. Gerci Yücel bey yazmıştır tahlilleri. Adetten sonra cekileceginiz filmi iyi biryerde cektirin inşallah iyi cıkar. Benim ilac içeri hiç gitmemişti Cok sükür acıldı. Bir dahaki adete gideceğim tüp bebek tedavisi için bakalım nasip olur inşallah. Rabbım hepimize hayırlı ve saglıklı evlatlar nasip etsin inşallah
Cok gecmiş olsun çok sevindim. Henüz gidemedik aksilikler oldu. Bügün haber bekliyorum Yücel bey den hormon ve ultrason sonuçları iyiyse tüp bebek iğneleri ne baslayacagım aksama. Hayırlısı olsun bakalım nasip. İnsallah tez zamanda kavuştursun isteyen tüm bayanları bebeklerimize rabbim.Amin canım. Ben bütün testleri yaptirdim ilk 3 ay kadar kan sulandirici kullanacagim ama 3.bebegimde de kullanmistim. neden oldüklerini bilmiyoruz. Yucel Bey rahim bozuklugu varsa ameliyatla açilmis oldu suan bir problem gorunmuyor dedi. Sizin bebişiniz var mi artik?Insallah bir an once ben de kavusurum
Merhaba size bir kaç soru sorabilir miyim acaba ? Kürtajı nerde ve hangi yöntemle oldunuz ? Birde rahim yapılıklığını nasıl anladınız ? Kürtajı yapan doktor sorumluluk kabul etti mi ? Histereskopiyi nerede olacaksınız ? Çok çok geçmiş olsunCanim ayrıntılı yazin icin cok tesekkur ederim.
Bende de su an parca kalmis durumda ve sekil bozuklugu var. Bir de yapisiklik var. Bir kac doktorla gorustum. Yapisikligin sebebi olarak derin kazıma işleminin yapılmasını söylediler.
Bir iki doktordan da doktor tavsiyesi aldim. Onumuzdeki hafta histeroskopi olacağım inşallah. Yucel karaman ve bulent urmanla gorustum. İkisinden birinde karar verip ilerleyeceğiz.
Allah hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkarır insallah.
Insallah yaşadığımız bu sorunlar en kotu günlerimiz olur. Hepimiz evlat sahibi oluruz ve bu günler ani olarak gecer gider sadece. Tek temennim bu.
Paylasimiz oyle değerli ki. Buraya gelip hayal kırıklığıyla bir seyler bekleyen bir cok kişiye cevap niteliğinde....
Yolunuz açık olsun. Çektiğiniz her çileyi unutturacak guzel günleriniz olsun inşallah
Kurtaji tup bebek doktorum yapmıştı. Parca kalmasi ve yapisiklik sonrasi doktora gittim ve kabul etti. Histeroskopi yapayim dedi fakat guvenim kaybolduğu icin bir daha onda operasyon olmak istedim. Konuyla ilgili cok cok fazla doktorla gorustum.Merhaba size bir kaç soru sorabilir miyim acaba ? Kürtajı nerde ve hangi yöntemle oldunuz ? Birde rahim yapılıklığını nasıl anladınız ? Kürtajı yapan doktor sorumluluk kabul etti mi ? Histereskopiyi nerede olacaksınız ? Çok çok geçmiş olsun
Yücel karaman da senin gibi ameliyat olan arkadaşlarımdan çok duydum kontrole gidildiğinde spiral çıkarılıp balon stent takıyor belli bir süre bekleyip aynı zaman içinde çıkarıyor.Kurtaji tup bebek doktorum yapmıştı. Parca kalmasi ve yapisiklik sonrasi doktora gittim ve kabul etti. Histeroskopi yapayim dedi fakat guvenim kaybolduğu icin bir daha onda operasyon olmak istedim. Konuyla ilgili cok cok fazla doktorla gorustum.
Hrpsi de alanında uzman kişilerdi.
Devlet doktorlarına da gittim. Hepsi histeroskopi yapilmasi gerektiğini söyledi. Sonunda doktor cevremin de önerisiyle yucel karaman da histeroskopiyi oldum. Spiral takıldı. Rahim sekli bozulmus o düzeltildi parca alindi. Yapisiklik sanirim azmış. Onu da açtılar. Operasyon sonrası kanamam oldu biraz. Su an hormon ilaci kullaniyorum. 1 ay sonra da balon takılacak. Bu balon hakkında bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi
Balon stent acaba direkt sokulup çekilecek mi? Yoksa boyle yine 1 hafta falan kalacak bir sey miYücel karaman da senin gibi ameliyat olan arkadaşlarımdan çok duydum kontrole gidildiğinde spiral çıkarılıp balon stent takıyor belli bir süre bekleyip aynı zaman içinde çıkarıyor.
Bana eski doktorum takmıştı ameliyattan sonra bir hafta kalmıştı bende fakat sonradan duyduklarm ne kadar doğru bilmiyorum ama balon stentin uzun süre durmasının sakıncalı olduğu.Yücel bey böyle yapmıyor diye duydum tabi.
Merhaba,Merhaba boş gebelik sebebiyle kurtaj olmak zorunda kalmıstım. Kürtajdan 3-4 gun sonra ınanılmaz şekilde karnım şişte sanki 4 aylık hamıle gibiydim. Doktoru aradıgımda zaten birkac gun sonra kontrole geliceksın ozaman bakarız dıyıp beni gecıstırdı. Kontrole gittigimde ise aa enfeksiyon kapmıs olabılrsn diyip antıbıyotık vermekle yetindi. Kurtajı bahcelievler hizmet hastanesinde dr nalan karacaoglu yaptı kendisi tam bir kasap . Benı ameliyat hanede degil tum ekıpmanları bir hastane odasında toplayıp yaptı belkide orda kaptm enfeksıyon yada cok fazla kazıdı bılemıyorm. Kendısını hastaneyede sıkayet ettık ancak hastaneden gelen cevap ise siz ameliyat olmadan once tum bu riskler için imza attınız dediler asla arkasında durmadılar lanet olsun boyle doktor ve hastanelere sakın gıtmeyın uzak durum. Bu olay basıma gelene kadar gayet gunu gunune adetım olurdu ancak sonrasında hayatım kabusa dondu. Bırcok dr gttım once ilac tedavısı uyguladılar ancak 5 ay boyunca ilaca ragmen adet goremeyınce hısteroskopı olmaya karar verdm. Florance nınghtingle dr aykan bey benı ameliyat etti. Ameliyat sonrası estrofem ve sprılar uygulaması kullandı. 3. Aya kdr duzenli adet olmaya basladım ta ki spiral cikana kdr sonrasında beni surekli oyaladı onuzumuxdekı ay gel bakalam diyetek 4 ay gecti sonra da bu durumda yapıcal birşey yok birdaha histeroskopi olamazsn kaderıne razı gel gbi konusma yaptı bunca ay oyalayıp altından kalakmıyacağı iş olunca bu şeklilde konustu. Benden ne oncesınde ne sonrasında hc rahım filmi istemedi kac kere soledım cektrıyim dyr gerek yok dedi o da vasat bir deneyimdi! Sonrasında cok arastrdım be bruksel tup bebek merkezınde prof dr yucel karamaını buldum. İlk iş hemen benden rahim filmi istedi hikayemi anlatınca cok sacma ameliyat onceso ve sonrası film istemesi lazımdı befor after yapmak lazımki dr ne denli acabılmıs kendını kanıtlaması gerekırdi dedi. Neyse filme gttm %60-70 oranında rahım yapısmıs T seklını almıstı. Hemen ameliyat kararı verdik ameliyat sonrası spiral takıldı 25 gun sonra cıkardı o gun birde balon uygulaması yaptı daha onceki dr bunuda yapmamıstı akabınde 35 -40 gun sonrada ılk kanamam normal kanamamdan daha fazla idi sorunsuz adet olabılıyprdum artık cok sukır adet bıttıkten sonra tekrar hsg rahım fılmıs cektrdm ve tertemiz cıktı butun yapısıklık acılmıstı. Bu ay 2. Adet gunumu beklıyordm ılk 2 gunum normaldi 3. Gun azaldı 4-5-6 gun ise kahverengi gelmeye basladı Ve adet baslamadan 5 gun once kasık agrılarm basladı yaklasık 10 gun devam etti neden boyle oldu bılemıyorum. Bır sonrakı adet gununu bekleyıp gorecegız artk.
Ama size sunu soyleyeyım ki prof dr yucel bey kendıne oldukca guvenen bu işin ehli biri bıtaz pahalı ama kesınlıkle tavsıyr ederm
Hayır bildiğim kadarıyla Yücel bey balon stenti birkaç dakika bekletip çıkarıyor.Balon stent takıltıktan sonra şişiriliyor çıkarmadan önce de söndürülüp çıkarılıyor dayanılmayacak bir ağrısı yok korkmanıza gerek yok.Öyle olsa idi zaten anestezisiz yapmazlardı.Balon stent acaba direkt sokulup çekilecek mi? Yoksa boyle yine 1 hafta falan kalacak bir sey mi
O kadar korktum ki hocaya sordum. Bir iki dakikalık bir agri oluyor dedi. Ama su an spiral bile beni cok rahatsiz ettiği için acikcasi korktumHayır bildiğim kadarıyla Yücel bey balon stenti birkaç dakika bekletip çıkarıyor.Balon stent takıltıktan sonra şişiriliyor çıkarmadan önce de söndürülüp çıkarılıyor dayanılmayacak bir ağrısı yok korkmanıza gerek yok.Öyle olsa idi zaten anestezisiz yapmazlardı.
Aminnnn insallah. Beni hatırlarsın. Nihayet tüp bebek tedavisi için yarın ovu ya gidiyorum. Şimdilik iki yumurta var görünen bakalım ne olacak. Rabbım hepimizi tez vakitte kavuştursun inşallah saglıkla sıhatle yavrularımıza... Allah'a emanet olSelamunaleyküm kardeşlerim.Epeydir kimse bir şey yazmamış umarım hepiniz iyisinizdir.Önümüzdeki yeni yıl cümlemize tadına doyum olmayan mutluluklar tattırsın kimin gönlünde ne hayır muradı varsa Rabbim yaşamasını nasip etsin.Hepimizi Allah sağlıklı hayırlı evlatlara kavuştursun.Bunca olumsuzluğa rağmen ben 2021 den umutluyum çünkü Allah var gam yok.Kalın sağlıcakla...
Evet hatırlıyorum.Hadi gözün aydın olsun. inşallah güzel güzel embriyoların oluşur ve sonunda umduğuna erişirsin.Aminnnn insallah. Beni hatırlarsın. Nihayet tüp bebek tedavisi için yarın ovu ya gidiyorum. Şimdilik iki yumurta var görünen bakalım ne olacak. Rabbım hepimizi tez vakitte kavuştursun inşallah saglıkla sıhatle yavrularımıza... Allah'a emanet ol
Sagolasın hepimiz erişelim inşallah. İki yumurta cıktı biri döllendi. Bekliyoruz bakalım nasip hayırlısı olsun inşallahEvet hatırlıyorum.Hadi gözün aydın olsun. inşallah güzel güzel embriyoların oluşur ve sonunda umduğuna erişirsin.
Hayırlı olsun Rabbım tamamına erdirsin inşallah saglık sıhatle. Amin insallahKızlar merhaba. Bugün idrarda ve kanda gebelik göründü Allaha bin şükür. 4 haftalık hamileyim. Henüz doktor kontrolüne gitmedim. Allah bu sefer kucağıma almayı nasip eder inşallah. İnşallah güzel haberler alırım. Tüm bu zorlukların ardından umudumu kestiğim anda gelen bu güzel haberi rabbim isteyen herkese nasip etsin inş
Hayırlı olsun Rabbım tamamına erdirsin inşallah saglık sıhatle. Amin insallahKızlar merhaba. Bugün idrarda ve kanda gebelik göründü Allaha bin şükür. 4 haftalık hamileyim. Henüz doktor kontrolüne gitmedim. Allah bu sefer kucağıma almayı nasip eder inşallah. İnşallah güzel haberler alırım. Tüm bu zorlukların ardından umudumu kestiğim anda gelen bu güzel haberi rabbim isteyen herkese nasip etsin inş
Gözün aydın olsun canım Rabbim hayırlı eylesin sağ salim miyadına erdirsinKızlar merhaba. Bugün idrarda ve kanda gebelik göründü Allaha bin şükür. 4 haftalık hamileyim. Henüz doktor kontrolüne gitmedim. Allah bu sefer kucağıma almayı nasip eder inşallah. İnşallah güzel haberler alırım. Tüm bu zorlukların ardından umudumu kestiğim anda gelen bu güzel haberi rabbim isteyen herkese nasip etsin inş
Gözünüz aydin sağ salim ali insallah kucağınıza bu arada histeriskopiyi hangi doktora oldunuz ve yapisikliginizin derecesi neydiKızlar merhaba. Bugün idrarda ve kanda gebelik göründü Allaha bin şükür. 4 haftalık hamileyim. Henüz doktor kontrolüne gitmedim. Allah bu sefer kucağıma almayı nasip eder inşallah. İnşallah güzel haberler alırım. Tüm bu zorlukların ardından umudumu kestiğim anda gelen bu güzel haberi rabbim isteyen herkese nasip etsin inş