Kuzular merhaba ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak hepinize toplu bir cevap yazmak istedim. 8. Haftada bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. İlk kürtajda içerde parça kalmış maalesef ve kendi doktoruma güvenimi kaybettiğim için başka bir doktora 2. Kürtajımı yaptırdım. Önceki sayfalara giderseniz hikayemi okuyabilirsiniz ama şunu söylemek istiyorum dünyanın en iyi doktoruna da gitseniz özellikle 7. Haftadan sonra ve özellikle bebek ölümü anne karnında gerçekleşmiş ve farkında olmadan üzerinden günler geçmiş ise malesef kürtaj sonrası yapışıklık olma ihtimali hep var. Ben her ne kadar kürtajlarımı yapan doktorlara çok kızgın olsam da ki iki kürtajımı yapan doktor da çok ünlü işinin ehli kişilerdi malesef bazı şeyler bizim bünyemizle alakalı. Bunu histereskopi ile Gereksiz müdahaleler işe rahmi bozulan Kişiler hariç yazıyorum. Ben 5 ay adet göremedim. Nerdeyse rahmimin tamamı yapışıktı. Bülent urmana 2 kez histereskopi yaptırdım. İlk histereskopi sonrası malesef küçük bir alanda yapışıklığım tekrar etmişti. 2. Histereskopi sonrası çok küçük bir alanda yapışıklık açılmasına rağmen tekrar etti fakat doktorum bu yapışık alanın gebe kalmamı ve gebeliğimi sürdürmemi etkilemeyeceğini söylediği için doğal yoldan hamilelik denememizi istedi biz de deniyoruz.bu ay 2. Kez deneyeceğim. histereskopi sonrası ameliyat CD’nizi alabilirsiniz orda gerçekten yapışıklığın açılıp açılmadığını görebilirsiniz ama malesef bu meret tekrar edebiliyor. İlk adet sonrası hemen hsg çektirin sonucu görün Hatta başka doktorlara da izletin içiniz rahat etmiyorsa. doktorum bana mevcut yapışıklığın ilerlemeyeceğini söyledi. Histereskopi Sonrası ilk adet çok yoğun sürüyor benim 14-15 gün sürmüştü miktarı çok fazlaydı. Sonrakilerde 6-7 gün olmama rağmen miktarı eski adetlerime göre az. Bu iyi mi kötü mü açıkçası bilmiyorum.yapışıklığın boyutu ile alakalı mı onu da bilmiyorum. Rahim kalınlığı vs bunların hiçbirini şimdilik takip etmiyorum. Size söyleyeceğim tek şey lütfen doktor doktor gezip intden yazılar okuyup moralinizi bozmayın. Rahminiz endometriumzarar gördüyse çok kazındıysa yapışıklık açılsa bile malesef bir daha anne olamama ihtimali var. Bunu doktorunuz size kontrol sonrası mutlaka söyler. Ben kendim de dahil kimseye boş vaatlerde bulunmamak gerektiğini düşünüyorum. Kendim de bir daha anne olabilecek miyim bilmiyorum üstelik ben yarım rahimliyim. Lütfen gerçekten güvenebileceğiniz iyi bir doktor bulun bir tanıdığınızın tavsiyesi olabilir burda yazan insanlar olabilir ki bazıları reklam da yapıyor bence siz araştırın içinize sinen çalışmalarını başarılı bulduğunuz bir doktor bulun. Doktorunuza güvenin ve gerisini ona bırakın. İnanın her doktor ayrı bir şey söyleyecek karışık kafanız daha çok karışacak. Hayırlısının olması için dua edin. Bunun için lütfen kendinizi parçalamayın ben ilk öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı sandım içime kapandım. Ama zaman geçtikçe anlıyorum ki dünyanın en iyi doktoruna da gitseniz bazı şeyleri engelleyemiyorsunuz olacak olan oluyor. Herkesin hastalığı parmak izi gibi kendine özgü kendi bedeninin verdiği tepkiye bakıyor. Her şeye hazırlıklı olun ama asla umudunuzu kaybetmeyin. Aklınız ve kalbiniz pusulanız olsun. En iyisini siz bilirsiniz bunu unutmayın. Hayat çok güzel, yaşanacak güzel günler var. Hepiniz için ayrı ayrı dua ediyorum. Er yada geç bu mutluluğu hayırlısıysa hepimiz yaşarız inşallah