Merhabalar, tek tek tüm yorumları okudum, umarım bir an önce sağlıkla hayallerimize kavuşuruz. Benim hikayem daha önce ikiz gebeliğim vardı ve düşük oldu. Seneler sonra tekrar çocuk istedik ve sabırla tam 1.5 yıl denedik olmadı... Hangi doktora gittiysem olmaması için bir sebep yok dedi. En son gittiğim doktor acil hsg çektirmen lazım dedi reglden yeni çıkmıştım, açtım ve beni bir kaç saat sonra hsg ye aldı, sonuçlar çıktığında poliplerin var tüplerin tıkalı olabilir histeroskopi ve laparoskopi olmak zorundasın dedi ve bana Prof dr önerdi. Aynı sonuçları Farklı bir doktora daha göstereyim dedim ve oda sadece çikolata kistlerimin olduğunu polip veya tıkanıklık yok dedi. İnanın neye inanacağımı bilemedim ve neyim var kimse aynı şeyi söylemiyordu. Daha sonra bana önerilen Prof dr a gittim tüm tahlil sonuçlarıma, raporlarıma, eşimin sperm sonuçlarına baktı bana hormonların gayet güzel eşinin sperm testi çok güzel tam neyin var bunu söylemem için laparoskopi ve histeroskopi yapmam lazım dedi. Tamam dedim 32 gün önce ameliyatımı oldum. Ameliyat gayet güzel geçmiş ameliyattan 12 gün sonra patoloji sonuçlarım da güzel geldi. Kontrole gittiğimde doktorum iki tüp kapalıydı açtım, poliplerin ve çikolata kistlerin, kanamalı kistlerin vardı temizledim ve rahim kubben yamuktu düzelttim dedi. Eğer bu ameliyatı olmasaydın hamile kaldığında en fazla 24. haftayı görebilirdin erken doğum riskin çok yüksekti dedi. Şimdi 3 ay doğal gebelik için zaman verdi olmazsa tüp bebek dedi. İnanın çok zorlu süreç ama bende bu zor süreçten geçen biri olarak size şunu söylemek istiyorum, herşeyin bir sebebi var ve her nasip vaktine esirdir, lütfen kendinizi çok yıpratmayın.