Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Canım seni çok çok iyi anlıyorum tüm hislerini korkularını.Çünkü bundan bir buçuk sene önce de bana direkt olarak doktorlar taşıyıcı annelik düşün dediler.doktordan çıktığım andan itibaren günlerce eşimle kayınvalimdemle birlikte ağlaştık.Sanki hayatın bitmiş gibi hissedebilirsin ama hayır.
Ben ne mi yaptım söylenen onca olumsuz sözlere inat toparlandım ve yeniden başladım nasıl mı? Olmazları olduran bizlere analarımızdan da şefkatli olan bir yaradanımız var binlerce kez şükürler olsun.
Bir anda kabullenmen mümkün değil elbette biraz zaman alacak ben o gün bugündür başka yöntemlerle tedavime devam ediyorum maddi ve manevi ama yeni yeni bazı şeyleri kabullenme aşamasına geçtim ve evlatlık meselesine de psikolojik olarak kendimi hazırlamaya çalışıyorum.

Asla da pes etme evet Yücel Bey öyle demiş olabilir ama dünyadaki tek doktor o değil ben de doktorların sözlerine baksaydım o an ki moral bozukluğuyla toparlamam çok daha zor olurdu.Ama biraz ara verip sonra yeniden başladım daha çok araştırdım ve ümidimi hiç yitirmedim nice insanlara sen anne olamazsın denildi ama sonunda çoğunun oldu.Elbette ki olmama ihtimalini de aklımızdan çıkarmamamız gerek.

sana önerim kendini bu moral bozukluğunun karamsarlığın içinde boğma evet ağla gerçekten o da iyi geliyo ama çok uzun sürdürme bu durumu gün doğmadan neler doğar.
Canım öncelikle çok teşekür ederim nede güzel yazmışsın terapi gibi geldi allah razı olsun ameliyatım oldu bitti bu kez sprial jel bişi yapmadı sadece ameliyat ve ilaç ilacı bitir adet olursan gel olmazsn gelme dedi açık açık histreskopi raporunda hiç endometruim dokusu izlenmedi yazıyor yapışıklığa garanti veremem dedi %50 %50 nasip artık çok zor bir sınavdayım

Ah canim benim😣Bazen cok kotu sandigimiz seyler bizim icin hayirlisidir. Boyle dusun. İlla kendi kanimizdan mi olmasi gerekiyor cok istiyorsan yine anne olursun. Sen yapman gereken her seyi yaptin bazen olmayinca olmuyor iste Allah sebep olanlari bildigi gibi yapsin😣 nolur bunun hayatini mahvetmesine izin verme 🙏 cok guzel gunlerr goreceksin hayat anne olmaktan ibaret degil.. hem belki yarin ki ameliyat cok guzel gececek, bilemeyiz. Belki bir tedavi yontemi bulunacak. Sakin umudunu kaybetme🙏
Canım çok teşekkürler saolsın insan kabullenemiyor böyle bu durumu çok zoruma gitti bir doktor hatası nelere sebeb oldu düşünmeden edemiyorum😭

Canım çok teşekkürler saolsın insan kabullenemiyor böyle bu durumu çok zoruma gitti bir doktor hatası nelere sebeb oldu düşünmeden edemiyorum😭
😣😣 Haklisin arkadaşım. Ne denir ki ben de bazen durduk yere ağlarken buluyorum kendimi. İnsan gerçekten neyi çok isterse onla sınanıyormuş😣

Merhaba arkadaşlar hsg çektirdim komple yapışmış yine yücel hocaya götürdüm bugün istnb kalacağım sabah ameliyat var yücel hoca son kez yapacağım senşn için yapılacak bişey kalmamış dedi açtığım yerlerde yapışmış dedi o bölgede kanlanma olmadığı için yapışıyor dedi ağlayarak çıktım odasından ben anne olamıyğım bir cocugum olmayacak uğraşma dedi son kez yapalım dedi olmazsa yine yapışırsa hayatına bu şekilde devam edeceksin kendini buna hazırla dedi dünya başıma yıkıldıı içim yanıyor kızlar

Canım umudunu yitirme.. bu durumu yaşayan biri olarak biliyorum çok zor.. ameliyatta yapışıklıklar açılıyorsa keşke spiral falan taksa gerekirse aylarca dursun tabi en iyisini dr bilir..
Malesef elimizden birşey gelmiyor dualarım seninle😞

😣😣 Haklisin arkadaşım. Ne denir ki ben de bazen durduk yere ağlarken buluyorum kendimi. İnsan gerçekten neyi çok isterse onla sınanıyormuş😣
Evet canım al bendende okadar sürekli ağlamaklı durumdayım buda gececek inşallah allah hepimizin hakkında hayırlısını versin

Canım umudunu yitirme.. bu durumu yaşayan biri olarak biliyorum çok zor.. ameliyatta yapışıklıklar açılıyorsa keşke spiral falan taksa gerekirse aylarca dursun tabi en iyisini dr bilir..
Malesef elimizden birşey gelmiyor dualarım seninle😞
Allah razı olsun canım bugüne kadar azda olsa umudum vardı hepsi yerle bir oldu bundada vardır bir hayır diyorum ama içim içimi yiyor

Bir hikaye vardir bilir misin. Bir adam idama mahkum edilir. İdam günü gelir çatar, alırlar kogusundan idam etmeye goturmek icin. İdama giderken yolda bir su birikintisi gorur camur icinde. Suya basmaz yanindan dolasir. Yani arkadasim nefes aliyorsak umut hep vardir, sen iyi düşün, umudunu kaybetme 🙏

Canım öncelikle çok teşekür ederim nede güzel yazmışsın terapi gibi geldi allah razı olsun ameliyatım oldu bitti bu kez sprial jel bişi yapmadı sadece ameliyat ve ilaç ilacı bitir adet olursan gel olmazsn gelme dedi açık açık histreskopi raporunda hiç endometruim dokusu izlenmedi yazıyor yapışıklığa garanti veremem dedi %50 %50 nasip artık çok zor bir sınavdayım
Geçmiş olsun canım Rabbim bu kez bu musibetten kurtulmanı nasip etsin.
Neden peki hiçbir jel veya spiral takmadı bişi söyledi mi?Tamamen açabilmiş mi?
Ameliyat sonrası çok önemli rahmi destekleyecek şeyler tüketebilirsin.Şu hep söylediğim macunu da kullanabilirsin ben rahme faydası olduğuna inanıyorum şifanın nereden geleceği belli olmaz Allah büyük bize çabalamak düşüyor.Ozon tedavisini de düşünmeni öneririm tekrar ayağa kalkıp savaşmaya hazır olduğunda.😉Ben 4 seans kadar aldım zamanım kalmamıştı devamını getiremedim ama tr ye geldiğimde daha çok vakit ayırıp uzun seanslar alacağım nasipse.Ben önüme çıkan her umuda sarılıyorum çevremdekilere de söylemeden duramıyorum.

Merhabalar, tek tek tüm yorumları okudum, umarım bir an önce sağlıkla hayallerimize kavuşuruz. Benim hikayem daha önce ikiz gebeliğim vardı ve düşük oldu. Seneler sonra tekrar çocuk istedik ve sabırla tam 1.5 yıl denedik olmadı... Hangi doktora gittiysem olmaması için bir sebep yok dedi. En son gittiğim doktor acil hsg çektirmen lazım dedi reglden yeni çıkmıştım, açtım ve beni bir kaç saat sonra hsg ye aldı, sonuçlar çıktığında poliplerin var tüplerin tıkalı olabilir histeroskopi ve laparoskopi olmak zorundasın dedi ve bana Prof dr önerdi. Aynı sonuçları Farklı bir doktora daha göstereyim dedim ve oda sadece çikolata kistlerimin olduğunu polip veya tıkanıklık yok dedi. İnanın neye inanacağımı bilemedim ve neyim var kimse aynı şeyi söylemiyordu. Daha sonra bana önerilen Prof dr a gittim tüm tahlil sonuçlarıma, raporlarıma, eşimin sperm sonuçlarına baktı bana hormonların gayet güzel eşinin sperm testi çok güzel tam neyin var bunu söylemem için laparoskopi ve histeroskopi yapmam lazım dedi. Tamam dedim 32 gün önce ameliyatımı oldum. Ameliyat gayet güzel geçmiş ameliyattan 12 gün sonra patoloji sonuçlarım da güzel geldi. Kontrole gittiğimde doktorum iki tüp kapalıydı açtım, poliplerin ve çikolata kistlerin, kanamalı kistlerin vardı temizledim ve rahim kubben yamuktu düzelttim dedi. Eğer bu ameliyatı olmasaydın hamile kaldığında en fazla 24. haftayı görebilirdin erken doğum riskin çok yüksekti dedi. Şimdi 3 ay doğal gebelik için zaman verdi olmazsa tüp bebek dedi. İnanın çok zorlu süreç ama bende bu zor süreçten geçen biri olarak size şunu söylemek istiyorum, herşeyin bir sebebi var ve her nasip vaktine esirdir, lütfen kendinizi çok yıpratmayın. 🙏🏽🍀

Merhabalar, tek tek tüm yorumları okudum, umarım bir an önce sağlıkla hayallerimize kavuşuruz. Benim hikayem daha önce ikiz gebeliğim vardı ve düşük oldu. Seneler sonra tekrar çocuk istedik ve sabırla tam 1.5 yıl denedik olmadı... Hangi doktora gittiysem olmaması için bir sebep yok dedi. En son gittiğim doktor acil hsg çektirmen lazım dedi reglden yeni çıkmıştım, açtım ve beni bir kaç saat sonra hsg ye aldı, sonuçlar çıktığında poliplerin var tüplerin tıkalı olabilir histeroskopi ve laparoskopi olmak zorundasın dedi ve bana Prof dr önerdi. Aynı sonuçları Farklı bir doktora daha göstereyim dedim ve oda sadece çikolata kistlerimin olduğunu polip veya tıkanıklık yok dedi. İnanın neye inanacağımı bilemedim ve neyim var kimse aynı şeyi söylemiyordu. Daha sonra bana önerilen Prof dr a gittim tüm tahlil sonuçlarıma, raporlarıma, eşimin sperm sonuçlarına baktı bana hormonların gayet güzel eşinin sperm testi çok güzel tam neyin var bunu söylemem için laparoskopi ve histeroskopi yapmam lazım dedi. Tamam dedim 32 gün önce ameliyatımı oldum. Ameliyat gayet güzel geçmiş ameliyattan 12 gün sonra patoloji sonuçlarım da güzel geldi. Kontrole gittiğimde doktorum iki tüp kapalıydı açtım, poliplerin ve çikolata kistlerin, kanamalı kistlerin vardı temizledim ve rahim kubben yamuktu düzelttim dedi. Eğer bu ameliyatı olmasaydın hamile kaldığında en fazla 24. haftayı görebilirdin erken doğum riskin çok yüksekti dedi. Şimdi 3 ay doğal gebelik için zaman verdi olmazsa tüp bebek dedi. İnanın çok zorlu süreç ama bende bu zor süreçten geçen biri olarak size şunu söylemek istiyorum, herşeyin bir sebebi var ve her nasip vaktine esirdir, lütfen kendinizi çok yıpratmayın. 🙏🏽🍀
Merhaba canım amin sabrımızın sonunu selamete çıkarsın Rabbim.
Aramıza hoş geldin.
Doktorların maalesef her zaman hepsi aynı şeyleri görüp doğru yorumları yapamıyor ve iş başa düşüyor en doğru kararı alabilmek için bocalayıp duruyoruz.Evet vakti gelmeyen gül açmıyor her şey nasip iledir bize düşen namaz dua ve sabır.

Selamunaleyküm hanımlar.
Nasılsınız iyi misiniz? Sesler çıkmıyor inşallah umutlar halâ yeşil,dualar taze,ruhlar enerjiktir.Hayat ışığınızın hiçbir zaman sönmesine müsade etmeyin.
Mutlu haberler paylaşmak dileğiyle.❤️

Selamunaleyküm hanımlar.
Nasılsınız iyi misiniz? Sesler çıkmıyor inşallah umutlar halâ yeşil,dualar taze,ruhlar enerjiktir.Hayat ışığınızın hiçbir zaman sönmesine müsade etmeyin.
Mutlu haberler paylaşmak dileğiyle.❤

As canım...
Yaşıyorsak umut hep var 🥰
Durumlarımızda değişiklik yok o yüzden burası sessiz kaldı sanırım..
sen nasılsın canım

Ameliyat sonrasi 4. Kez vaktinde normal sekilde adetimi gordum canim. Ben de bu ay ilk defa deneyecegim. Hayirlisi. İnsallah guzel haberler veririm🙏
Çok sevindim senin adına canım çok güzel gidiyor demekki maşallah.Senin yapışıklıktan dolayı mı olmuştu ameliyatın yoksa doğuştan mı şekil bozukluğı vardı tam hatırlayamadım ama sonuçta düzelebiliyor demekki bu da bizim gibiler için umut verici.

Çok sevindim senin adına canım çok güzel gidiyor demekki maşallah.Senin yapışıklıktan dolayı mı olmuştu ameliyatın yoksa doğuştan mı şekil bozukluğı vardı tam hatırlayamadım ama sonuçta düzelebiliyor demekki bu da bizim gibiler için umut verici.
Canim benim dusuk nedeniyle yapilan kurtajda parca kalmisti. Bi hafta sonra tekrar kurtaj oldugum icim rahmimin tamami yapismisti ve 5 ay adet goremedim. Bu islemler sonrasi da dogustan yarim rahimli oldugumu ogrendim. 2 histereskopi sonrasi suan yapisikliklar acildi ve 4. Kez vaktinde kensiliginden adetimi gordum. Bu ay ilk kez deneyecegim. Bakalim..hayirlisi 🙏

Canim benim dusuk nedeniyle yapilan kurtajda parca kalmisti. Bi hafta sonra tekrar kurtaj oldugum icim rahmimin tamami yapismisti ve 5 ay adet goremedim. Bu islemler sonrasi da dogustan yarim rahimli oldugumu ogrendim. 2 histereskopi sonrasi suan yapisikliklar acildi ve 4. Kez vaktinde kensiliginden adetimi gordum. Bu ay ilk kez deneyecegim. Bakalim..hayirlisi 🙏
Histereskopilerin başarılı geçmiş ne güzel doktor da çok önemli ve ilk yapılan ameliyat sonrasında verilen ilaç tedavisi takılan aparatlar vs çok önemli.Ben maalesef tüm bu konularda kısmetli değildim.

Histereskopilerin başarılı geçmiş ne güzel doktor da çok önemli ve ilk yapılan ameliyat sonrasında verilen ilaç tedavisi takılan aparatlar vs çok önemli.Ben maalesef tüm bu konularda kısmetli değildim.
Hakli olarak doktorlar konusunda cok fazla onyargin var arkadasim. Ama sunu bil ki bazen doktorlarin da elinden fazlasi gelmiyor. Benim ilk histereskopim cok iyi gecmesine ragmen tum yapisikliklar acilmasina ragmen ki bu ameliyat cd sinde cok net belli, rahim filminde bir alanda yine yapisiklik tekrar etmisti ki benim ameliyatimi bence turkiyede bir numara olan doktor yapti. Yani operasyon ne kadar basarili da gecse bazi seyler bunye ile alakali. Malesef tekrar edebiliyor.her sey doktorla alakali degil.ulkenin en ucra koselerinde de bu ameliyati olup sagligina kavusan var, yucel karaman gibi bu iste en iyisi dedigimiz doktora bile ameliyat olup duzelemeyenler var. Ben de tekrar hamile kalabilecek miyim bilmiyorum suan her sey yolunda gibi gozukse de endiselerim var malesef. Demem o ki o nedenle kendimizi guvendigimiz bir doktorun eline birakip, yine de olmuyorsa cok fazla hirpalanmamak. Belki dogal tedaviler, dua bunlara siginmak gerekir. Allah hepimizin gonlune gore hayirlisini versin insallah 🙏