ilerde evsiz kalır mıyım?

Nasıl yani anlamadım taksit tutarı hep aynı kalmıyor mu zam mı geliyor?

ek olarak taksit ödemeleri içine girip oturunca değil, sözleşmeyi yaptıktan sonra başlayacak. diyelim ki evi 5 sene sonra teslim edecekler. sözleşmeyi imzalayan kişi 5 sene boyunca hem toki taksidi hem de ev kirası ödeyecek. dediğim gibi 1 sene sonrasını kestiremediğim bir ülkede anahtarını teslim almadığım bir eve senelerce taksit ödeme riskine giremiyorum...

toplu konutlar satis yapildiktan sonra yedeklerin dahi istemedigi satisindan vazgecilen konutlar olabiliyor o sekilde basvuru yaparsiniz olmadi ...gerci onun basvurusu icin de en son 30-40 bin civari para isteniyordu toplu ama suan nasildir bilmiyorum

Nasıl yani anlamadım taksit tutarı hep aynı kalmıyor mu zam mı geliyor?

Maalesef 20 yıl boyunca her 6 ayda bir değişen zam olacak taksitlere (Memur maaşına endeksli zamlar)

misal 2023 yılının Ocak - Haziran arası 2.300 TL öderken 2023 Temmuz - Aralık arası 3.000 TL ödeyebilirsiniz.

Rakamlarım örnektir.

Teşekkür ederim bundan haberim yoktu
Babama kuraya katılın ben ödeyemediğinizde yardımcı olurum diyordum

Tek emekli maaşıyla zor olur onlar için o zaman

Umutsuz olmamak lazım bence ülke şuan çok kötü durumda ekonomi berbat evet ama geçmişte de hep böyle olmamış mı hükümetler değilmiş iyisi gelmiş kötüsü gelmiş yarın düzeledebilir bizim ülkemiz çok zengin aslında sadece kötü yönetiliyor

kira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.
yıllarca bu ekonomi bu kadar kötü gitmez diye düşünüyorum yani insaların alım şartları ileride düzelebilir ki düzelmezse zaten bırakın ev almayı mabadımıza don alamaz hale geliriz

Şimdi karşılamak kolay da, bunun emekliliği var. Kiralar sürekli artıyor. Maaşlar o oranda artmıyor. Napcaz kızım bize baksın mı diyeceğiz ben de çok takıyorum kafaya açıkçası.
Sizde kız varsa iyi gene o acır da bakar bende oğlan var alır başını gider kıza ,daha da yüzümüze bakmaz.

Yani napalım,sağlığımız yerinde olduğu sürece ödenir kira vs. Ben de kiraya çıkmayı düşünüyorum açıkçası. Ev kendi evim ama sığmıyorum. Herkesin bir planı var işte. Belki komple yurt dışına kaçarım,kuzenim var öğretmen,eşi yok,tek oğlu var , o da 65 yaşı bekliyor, bakımevine gidecek. Bedensel engeli var, kira ödeyeceğine maaşını bakım evine verecek.

Bi yakınımız için kiralik ev baktık. Hadi miktardan geçtim de kiralik ev yok şaka gibi. Emlakci ilan düşüyor aynı gün kalkıyor ilandan,soruyoruz ki tutulmuş ev.
Ayrıca gerçekten çok pahalı kiralik evler. Memurun Anadolu'daki bir evde bile maaşının yarıya yakını kiraya aidata gidiyor .
Maddi imkanı olana , düzenli geliri olana tavsiyem içinde oturacaginiz evi alın.
Dün konut ile ilgili birseyler duyurulmus. Hiçbir bilgim yok konu hakkında yorum yapamicam

Allah sağlık versin tabi. Emekli maaşları da düdük gibi olduğu için, en azından evladıma yük olmayayım diye başımızı sokacak bir evimiz olsun istiyorum. Çünkü bu gidişle emekli maaşı kirayı da bakım evini de karşılamayacak.
Ödeyemeyecek durumda olduğumuzda zorda kalmamak benim derdim aslında, yoksa illa kendi evimde oturayım kiracı olmayayım değil. Ne güzel siz tercihen kirada oturabiliyorsunuz, biz mecburuz.

Ben projeyi olumlu bulmadım ya, bulunduğum şehirde merkezle hiç alakası olmayan yerlerde
Taksitler tabi ki sabit değil.
En azından bir kısmı mevcut konutlar olmalıydı. Ama yapılacak bitecek insanlar taşınacak? Peşinat ne zaman ödenecek, hem kira hem taksit nasıl ödenecek Cook zor iş

Bizim durumumuz da hiç belli olmaz,eşim esnaf ben özel sektör çalışanıyım. Bir garantimiz istikrarımız yok haliyle. Annem emekli öğretmen ve rahmetli babamdan da maaş alıyor. Kira öder belki ama ev al desen mümkünü kalmadı.

benim anlayamadığım şey şu, hane geliri diye belirledikleri maaş sınırının altında alan insanlar nasıl ödeyecekler o taksitleri? nasıl geçinecekler maaşları sabit kalır ve her şeyin fiyatı artarken? sanki taksitler sudan ucuzmuş gibi lanse ediliyor ama enflasyona oranla artacak ödemeler. kredi gibi sabit değil. benim hane gelirim belirtilenin oldukça üstünde ama hiç bir şartı taşımadığım için kuraya giremiyorum. peşinatım az. ev fiyatları uçmuş, kredi çekersem de geçinemiyorum. orta direk neden kiraya mahkum ediliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…