- 19 Şubat 2021
- 4.968
- 12.104
- 158
- 38
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
-
Nasıl yani anlamadım taksit tutarı hep aynı kalmıyor mu zam mı geliyor?aslında bu projenin kiradan tek farkı, atıyorum 20 sene sonunda ev sana ait olmuş olacak. ama yılda 2 kez gelen zamlarla zaten ev sahiplerinin kiralara yaptığı zama yakın bişey oluyor emin ol. bu enflasyonla önümüzdeki sene en kötü ihtimalle %50 - %50 memur maaşına zam gelir. ödediğin taksit 2000 iken 4000 olur. fiyat sabit kalsa işte o zaman avantajlı olacaktı. şu an seni belli bir vade sonunda ev sahibi yapmak dışında hiçbir makul tarafı yok. ek olarak şehir merkezine uzak yerlere yapıyorlar. işin gücün buna uygun mu, o bölgelerde yaşayabilir misin? 10 sene sonra orası da çok merkezi olacak diyebilirsin ama ömründen giden 10 sene, az mı? kirada kalmaya devam ettikçe en azından parana göre ev seçme lüksün var. bugün az kazanırsın, düşük bi evde yaşarsın. yarın çok kazanırsın lüks bir evde yaşarsın belki? o kadar da karamsar olmamak lazım.
tam seçim zamanı böyle bir hamle bana çok şüpheli geldi. ya teslim etmezlerse, ya üzerine yatarlarsa, ya bir oyun dönerse? ülkenin 1 sene sonrasına güvenemiyorum ki 20 senemi betona ipotek edeyim.
toplu konutlar satis yapildiktan sonra yedeklerin dahi istemedigi satisindan vazgecilen konutlar olabiliyor o sekilde basvuru yaparsiniz olmadi ...gerci onun basvurusu icin de en son 30-40 bin civari para isteniyordu toplu ama suan nasildir bilmiyorumKira fiyatlarındaki artış malumunuz bu yüzden açıklanan konut projesi de.
Şimdi ben bir şartı sağlayamadığım için bu projeye başvuramıyorum tamamen şanssızlık...
Kira fiyatları ve ev fiyatları da sürekli katlanıyor, tek umut belki bu olabilirdi.
bundan sonrası için daha çok korkmaya başladım bu projeden yararlanamayan ve evi olmayan insanlar ne olacak ?
evet, bak sitesinde de yazıyor.Nasıl yani anlamadım taksit tutarı hep aynı kalmıyor mu zam mı geliyor?
Nasıl yani anlamadım taksit tutarı hep aynı kalmıyor mu zam mı geliyor?
Bilmiyordum çok teşekkür ederimevet, bak sitesinde de yazıyor.Eki Görüntüle 3129802
nerede yaşıyorsunuz şuan bi kaç şehir için var konut projesi1 yıl ikametgah şartı
Teşekkür ederim bundan haberim yoktuMaalesef 20 yıl boyunca her 6 ayda bir değişen zam olacak taksitlere (Memur maaşına endeksli zamlar)
misal 2023 yılının Ocak - Haziran arası 2.300 TL öderken 2023 Temmuz - Aralık arası 3.000 TL ödeyebilirsiniz.
Rakamlarım örnektir.
Teşekkür ederim bundan haberim yoktu
Babama kuraya katılın ben ödeyemediğinizde yardımcı olurum diyordum
Tek emekli maaşıyla zor olur onlar için o zaman
Teşekkür ederimKeşke alabilseler keşke yansıyan zamlar çok az olsa .
Birde toplu para yatırmanız gerekecek
Allah yar ve yardımcımız olsun.
yıllarca bu ekonomi bu kadar kötü gitmez diye düşünüyorum yani insaların alım şartları ileride düzelebilir ki düzelmezse zaten bırakın ev almayı mabadımıza don alamaz hale gelirizkira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.
Sizde kız varsa iyi gene o acır da bakarŞimdi karşılamak kolay da, bunun emekliliği var. Kiralar sürekli artıyor. Maaşlar o oranda artmıyor. Napcaz kızım bize baksın mı diyeceğiz ben de çok takıyorum kafaya açıkçası.
Allah sağlık versin tabi. Emekli maaşları da düdük gibi olduğu için, en azından evladıma yük olmayayım diye başımızı sokacak bir evimiz olsun istiyorum. Çünkü bu gidişle emekli maaşı kirayı da bakım evini de karşılamayacak.Sizde kız varsa iyi gene o acır da bakarbende oğlan var alır başını gider kıza ,daha da yüzümüze bakmaz.
Yani napalım,sağlığımız yerinde olduğu sürece ödenir kira vs. Ben de kiraya çıkmayı düşünüyorum açıkçası. Ev kendi evim ama sığmıyorum. Herkesin bir planı var işte. Belki komple yurt dışına kaçarım,kuzenim var öğretmen,eşi yok,tek oğlu var , o da 65 yaşı bekliyor, bakımevine gidecek. Bedensel engeli var, kira ödeyeceğine maaşını bakım evine verecek.
Bizim durumumuz da hiç belli olmaz,eşim esnaf ben özel sektör çalışanıyım. Bir garantimiz istikrarımız yok haliyle. Annem emekli öğretmen ve rahmetli babamdan da maaş alıyor. Kira öder belki ama ev al desen mümkünü kalmadı.Allah sağlık versin tabi. Emekli maaşları da düdük gibi olduğu için, en azından evladıma yük olmayayım diye başımızı sokacak bir evimiz olsun istiyorum. Çünkü bu gidişle emekli maaşı kirayı da bakım evini de karşılamayacak.
Ödeyemeyecek durumda olduğumuzda zorda kalmamak benim derdim aslında, yoksa illa kendi evimde oturayım kiracı olmayayım değil. Ne güzel siz tercihen kirada oturabiliyorsunuz, biz mecburuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?