- 19 Şubat 2021
- 5.069
- 12.436
- 198
- 38
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
Nasıl yani anlamadım taksit tutarı hep aynı kalmıyor mu zam mı geliyor?aslında bu projenin kiradan tek farkı, atıyorum 20 sene sonunda ev sana ait olmuş olacak. ama yılda 2 kez gelen zamlarla zaten ev sahiplerinin kiralara yaptığı zama yakın bişey oluyor emin ol. bu enflasyonla önümüzdeki sene en kötü ihtimalle %50 - %50 memur maaşına zam gelir. ödediğin taksit 2000 iken 4000 olur. fiyat sabit kalsa işte o zaman avantajlı olacaktı. şu an seni belli bir vade sonunda ev sahibi yapmak dışında hiçbir makul tarafı yok. ek olarak şehir merkezine uzak yerlere yapıyorlar. işin gücün buna uygun mu, o bölgelerde yaşayabilir misin? 10 sene sonra orası da çok merkezi olacak diyebilirsin ama ömründen giden 10 sene, az mı? kirada kalmaya devam ettikçe en azından parana göre ev seçme lüksün var. bugün az kazanırsın, düşük bi evde yaşarsın. yarın çok kazanırsın lüks bir evde yaşarsın belki? o kadar da karamsar olmamak lazım.
tam seçim zamanı böyle bir hamle bana çok şüpheli geldi. ya teslim etmezlerse, ya üzerine yatarlarsa, ya bir oyun dönerse? ülkenin 1 sene sonrasına güvenemiyorum ki 20 senemi betona ipotek edeyim.