• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilerde evsiz kalır mıyım?

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.610
22.480
598
Kira fiyatlarındaki artış malumunuz bu yüzden açıklanan konut projesi de.

Şimdi ben bir şartı sağlayamadığım için bu projeye başvuramıyorum tamamen şanssızlık...

Kira fiyatları ve ev fiyatları da sürekli katlanıyor, tek umut belki bu olabilirdi.

bundan sonrası için daha çok korkmaya başladım bu projeden yararlanamayan ve evi olmayan insanlar ne olacak ?

Şimdi ben bir şartı sağlayamadığım için bu projeye başvuramıyorum tamamen şanssızlık...

Kira fiyatları ve ev fiyatları da sürekli katlanıyor, tek umut belki bu olabilirdi.

bundan sonrası için daha çok korkmaya başladım bu projeden yararlanamayan ve evi olmayan insanlar ne olacak ?
Asgari ücret alan birine bile kanaatimce zor bir seçenek. Dun hesap kitap yaptım kili kılına oda çocuksuz aile için.

Kiracı olarak devam edecekler
Bunda bir gariplik yok ki,neden endişe ettiniz? Herkesin de bir evi olmak zorunda değil,kirasını ödediğiniz bütün evler sizin nasıl olsa.
kira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.

Şartları sağlayabilecek bir yakınınız varsa onun üzerine alsanız evi mesela anneniz babanız gibi. Prosedür bilmiyorum tam olarak ama oluyorsa düşünülebilir

kira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.
Ama ev aldığınızda da aynı durum geçerli,kredi taksitleri de çok aşırı yüksek. Bütçeye göre ev bulmak çok zor satın almak için. Ama kira daha uygun.

Şöyle ki,karşı bloğumda daire fiyatları 2,5 milyondan başlıyor. Kredi çekilse de alınmaz. Ama kirası 5 bin lira. Bunu karşılamak kolay. Eskiden kira ödeyene kadar aynı parayla ev alınıyordu. Artık kalmadı ne yazık ki.

Açıkçası biz de belki bir ihtimal bize de düşer diye bekledik projenin açıklanmasını ama yıllardır yapılan tokiden ne farkı var hiç anlamadım. Yine başvurabilen gruplar aynı. O gruplardan biri değiliz ama çok yüksek gelirli de değiliz. Biz de hiçbir zaman ev sahibi olamayacağız sanırım. 🙄

Bu evlerin il il dağılımına baktınız mı?Gaziantep, Urfa, Mersin gibi illerde rakam çok yüksek. Büyük ihtimalle dışarıdan gelen sığınmacılar asıl amaç. Onların şartları zaten genellikle tutuyor

Kesinlikle çok haklısınız. Sahibi olamayacağım, çocuğuma bırakamayacağım bi mülke bi ömür para ödemenin neresi normal anlamadım. Biz de baktık ama giremiyoruz biz de maalesef...

Ama ev aldığınızda da aynı durum geçerli,kredi taksitleri de çok aşırı yüksek. Bütçeye göre ev bulmak çok zor satın almak için. Ama kira daha uygun.

Şöyle ki,karşı bloğumda daire fiyatları 2,5 milyondan başlıyor. Kredi çekilse de alınmaz. Ama kirası 5 bin lira. Bunu karşılamak kolay. Eskiden kira ödeyene kadar aynı parayla ev alınıyordu. Artık kalmadı ne yazık ki.
Şimdi karşılamak kolay da, bunun emekliliği var. Kiralar sürekli artıyor. Maaşlar o oranda artmıyor. Napcaz kızım bize baksın mı diyeceğiz ben de çok takıyorum kafaya açıkçası. 🙁

aslında bu projenin kiradan tek farkı, atıyorum 20 sene sonunda ev sana ait olmuş olacak. ama yılda 2 kez gelen zamlarla zaten ev sahiplerinin kiralara yaptığı zama yakın bişey oluyor emin ol. bu enflasyonla önümüzdeki sene en kötü ihtimalle %50 - %50 memur maaşına zam gelir. ödediğin taksit 2000 iken 4000 olur. fiyat sabit kalsa işte o zaman avantajlı olacaktı. şu an seni belli bir vade sonunda ev sahibi yapmak dışında hiçbir makul tarafı yok. ek olarak şehir merkezine uzak yerlere yapıyorlar. işin gücün buna uygun mu, o bölgelerde yaşayabilir misin? 10 sene sonra orası da çok merkezi olacak diyebilirsin ama ömründen giden 10 sene, az mı? kirada kalmaya devam ettikçe en azından parana göre ev seçme lüksün var. bugün az kazanırsın, düşük bi evde yaşarsın. yarın çok kazanırsın lüks bir evde yaşarsın belki? o kadar da karamsar olmamak lazım.

tam seçim zamanı böyle bir hamle bana çok şüpheli geldi. ya teslim etmezlerse, ya üzerine yatarlarsa, ya bir oyun dönerse? ülkenin 1 sene sonrasına güvenemiyorum ki 20 senemi betona ipotek edeyim.

Back