• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ilaçsız aşılamayla hamile kalanlar varmı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

mayflowers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
331
1
46
Diğer
herkese merhabalar..bu zor süreçte hepimizin morale çok ihtiyacı var..İnşallah Allah herkesin gönlündekini sağlıkla kucağına verir..benim ilk aşılama deneyimim malesef negatifle sonuçlandı..benim daha önce geçirdiğim histeroskopilere bağlı olarak rahimde biraz incelik problemim vardı.adetin 3.günü dr.ultrasonla karından baktı,sonra 10.günde alttan muayene ve usg..bu süre zarfında rahimin incelmemesi için hiçbir ilaç kullanmadık..rahim kalınlığı 7 mm.di.10.günün akşamında çatlatma iğnesi kullandım.12.günde yani çatlatma iğnesinden tam 36 saat sonrasında aşılamam yapıldı.dr.çok başarılı oldu dedi ama ben kendimi hiç aşılama yaptırmış gibi hissedemedim.çünkü daha önce birkaç kez operasyon geçirmitim aşılama da ameliyathanede olduğu için kendimi ameliyat olmuş gibi hissettim.aşılama sonrasında yatırdıkları masanın baş kısmını aşağıya ayak kısmını da yukarı gelecek şekilde ayarladılar ve 20 dak.öylece yattım.ama aşılama sırasında idrara sıkışık olmak gerektiğinden masada yattığım sürece çok zor dayandım,çok sıkışmıştım.hatta ameliyathanenin o soğukluğu benim biraz titrememe bile neden oldu.hemen sıcak nevresim örttüler,üşümem geçti.20 dakika yattıktan sonra ameliyathaneden çıkar çıkmaz tuvalete zor yetiştim.bilmiyorum belki hemen tuvaletimi yapmamalıydım ama dayanılacak gibi değildi,inanılmaz derecede çok sıkışmıştım mecbur kaldım.aşılama sonrasında 1 kutu progestan kullandım..kısacası aşılamadan pek bişey anlamadım.tahlil konusunda biraz meraklandım ama test falan yapmadım.adete 10 gün kala göğüslerimde çok ağrı olur,gene öyle 10 gün kadar ağrım olunca negatif olacağını anladım ve kendimi buna hazırladım..zaten aşılamadan 12 gün sonra adetim başladı:(dr.şimdi tüp bebek diyor,ama ben kahroluyorum..benim bir tane çocuğum var ve normal yollarla olan,sağlıklı bir çocuk..şimdi 2.de takıldım kaldım ve bu beni çok üzüyor..tüp bebek fikrine alıştıramıyorum kendimi..tahlillerim vs.iyi ama bir yandan da yaş itibarıyle fazla zamanım yok..bu aşılama konusunda kafam çok karışık..benim gibi bu şekilde ilaç kullanmadan aşılama yaptıran arkadaşlar varmı çok merak ediyorum..lütfen deneyimlerimizi paylaşalım..

herkese merhabalar..bu zor süreçte hepimizin morale çok ihtiyacı var..inşallah allah herkesin gönlündekini sağlıkla kucağına verir..benim ilk aşılama deneyimim malesef negatifle sonuçlandı..benim daha önce geçirdiğim histeroskopilere bağlı olarak rahimde biraz incelik problemim vardı.adetin 3.günü dr.ultrasonla karından baktı,sonra 10.günde alttan muayene ve usg..bu süre zarfında rahimin incelmemesi için hiçbir ilaç kullanmadık..rahim kalınlığı 7 mm.di.10.günün akşamında çatlatma iğnesi kullandım.12.günde yani çatlatma iğnesinden tam 36 saat sonrasında aşılamam yapıldı.dr.çok başarılı oldu dedi ama ben kendimi hiç aşılama yaptırmış gibi hissedemedim.çünkü daha önce birkaç kez operasyon geçirmitim aşılama da ameliyathanede olduğu için kendimi ameliyat olmuş gibi hissettim.aşılama sonrasında yatırdıkları masanın baş kısmını aşağıya ayak kısmını da yukarı gelecek şekilde ayarladılar ve 20 dak.öylece yattım.ama aşılama sırasında idrara sıkışık olmak gerektiğinden masada yattığım sürece çok zor dayandım,çok sıkışmıştım.hatta ameliyathanenin o soğukluğu benim biraz titrememe bile neden oldu.hemen sıcak nevresim örttüler,üşümem geçti.20 dakika yattıktan sonra ameliyathaneden çıkar çıkmaz tuvalete zor yetiştim.bilmiyorum belki hemen tuvaletimi yapmamalıydım ama dayanılacak gibi değildi,inanılmaz derecede çok sıkışmıştım mecbur kaldım.aşılama sonrasında 1 kutu progestan kullandım..kısacası aşılamadan pek bişey anlamadım.tahlil konusunda biraz meraklandım ama test falan yapmadım.adete 10 gün kala göğüslerimde çok ağrı olur,gene öyle 10 gün kadar ağrım olunca negatif olacağını anladım ve kendimi buna hazırladım..zaten aşılamadan 12 gün sonra adetim başladı:(dr.şimdi tüp bebek diyor,ama ben kahroluyorum..benim bir tane çocuğum var ve normal yollarla olan,sağlıklı bir çocuk..şimdi 2.de takıldım kaldım ve bu beni çok üzüyor..tüp bebek fikrine alıştıramıyorum kendimi..tahlillerim vs.iyi ama bir yandan da yaş itibarıyle fazla zamanım yok..bu aşılama konusunda kafam çok karışık..benim gibi bu şekilde ilaç kullanmadan aşılama yaptıran arkadaşlar varmı çok merak ediyorum..lütfen deneyimlerimizi paylaşalım..

sanırım benim durumumda olan kimse yok..yada var ama kimse yazmıyormu?

Spontane sikluslarla aşılama yapıldığında,şans biraz daha azalıyor çünkü çok sayıda yumurta yerine 1 yumurtaya umut baglanıyor.

Günümüzdeki verilere göre en başarılı sonuçlar, gonadotropin adı verilen yumurtalıkları çalıştırıcı ilaçlarla (iğne tedavisi) birlikte aşılamanın yapılması ile alınıyor.

Benimde son aşılamam spontan olmuştu ama maalesef negatif sonuçlandı.

Şimdi tüp bebek sürecindeyim bakalım hayırlısı...

Sağlıklı bir çiftin, bir ayda gebe kalabilme şansı % 20-25 dir. Bu şans yardımcı üreme tekniklerinin her uygulanması için % 40- 50'lere kadar çıkabilmektedir. O nedenle umutsuzluğa kapılmayın.

Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.:16:

Spontane sikluslarla aşılama yapıldığında,şans biraz daha azalıyor çünkü çok sayıda yumurta yerine 1 yumurtaya umut baglanıyor.

Günümüzdeki verilere göre en başarılı sonuçlar, gonadotropin adı verilen yumurtalıkları çalıştırıcı ilaçlarla (iğne tedavisi) birlikte aşılamanın yapılması ile alınıyor.

Benimde son aşılamam spontan olmuştu ama maalesef negatif sonuçlandı.

Şimdi tüp bebek sürecindeyim bakalım hayırlısı...

Sağlıklı bir çiftin, bir ayda gebe kalabilme şansı % 20-25 dir. Bu şans yardımcı üreme tekniklerinin her uygulanması için % 40- 50'lere kadar çıkabilmektedir. O nedenle umutsuzluğa kapılmayın.

Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.:16:

ben aşılama öncesinde serophene+pregnyl kullanmıştım ama sonuç alamadık aşılamayı deneyelim diye düşündük o da negatif:( benim bu forumda okuduğum kadarıyla hep ilaç kullanılarak aşılama yapılmış..bu ilaçlarında işte benim durumumda olanlar için malesef rahimi incelttiği gerçeği var..hayırlısı inşallah..tüp bebek düşünmeden önce sanırım yine bir aşılama deneyeceğiz ama bu kez memorial olur sanırım..

Merhaba bu gün sitede dolaşırken senin yazını gördüm ve etkilendim çünkü malesef bende ikici çocuğuma bir türlü hamile kalamadımyarın aşılamam var sen bu yazıyı yazalı epey süre geçmiş neler yaptığını merak ettim umarım yazımı görüp bana cevap verirsin teşekkürler şimdiden

Merhaba arkadaşlar ;

öncelikle yarın sabah 10:00 da ilk kez aşılama yaptırıcam çok heycanlıyım umarım ilk seferde tutar çünkü ne uğraşmaya gücüm var nede tekrar tekrar denemeye senelerdir bıktım çünkü her ay sonu telaşe kapılıp gebelik testi almaktan oysaki tamda 27 günde bir adet oluyorum en sonunda bu yönteme karar verdik şimdide beni endişelendiren şey bu kadar ilaçtan sonra sağlıksız bir gebelik geçirmek düşük yapmaktan çok korkuyorum.İlk çocuğum on sene önce tamamen doğal yöntemlerle oldu neden ikincide bu kadar zorluk çektik anlamadım eşimde de bende de hiç bir problem yok fakat 2 senedir hamle kalamıyorum.Tek derdim aşılama değil aşılamadan sonra sağlıklı bişr gebelik geçirmek acaba aşılama yapılıp sağlıklı gebelik geçiren kaç kişi var nolur moral verin endişe içerisindeyim :52:

Back