- 11 Kasım 2009
- 211
- 99
- 103
- Konu Sahibi uzun_hikaye
-
Merhaba kızlar yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz. İstediğimiz ilk andan itibaren doktora gidiyorum çünkü 15-16 yaşından beri pko hastasıyım ve doğum kontrol hapı içmeden regli olamıyorum. Çocuk isteyince doktorum doğum kontrol hapını bıraktırdı ve yine aylarca regli olamadım. Neyse çok uzatmayayım o sürede neredeyse İzmir'de gitmedik doktor bırakmadım. En son klomen+ çatlatma iğnesi yaptık. İlki tutmadı, regli oldum. İkincisinde ise yumurta çatlamadı ve kiste döndü. Sonra yine adet söktürücü ve adet oldum. Bu arada rahim filmi çekildi tüpler açık, kilom yok ve hormon testlerim normal ama ultroson görüntüsü ve adet olamama nedeniyle pko tanısı konuldu. Bu ay doktorum Femara diye bir ilaç verdi. Çok daha etkili dedi. Herkes 5 gün içiyor ama sen 7 gün iç dedi. Bugün kontrole gittim, ilacım bitmişti, nasıl umutluydum. Ama ne yazık ki yumurtalıklarım femaraya da cevap vermemiş. 1 tane bile yumurtam büyümemiş. Doktorum yumurtalıkların çok dirençli, ilaçlara cevap vermiyor dedi ve bana haftaya başlamam için adet söktürücü verdi. Sonrasında da adetin 2. veya 3. günü gel aşılama için iğnelere başlayacağız dedi. Merak ettiğim acaba bu ay yumurtalarım büyür ve haftaya adet söktürücüye başladığımda bir problem olur mu? Bir de acaba yumurtalarım önümüzdeki ay iğnelerle kesin büyür mü? Bugün doktordan ağlaya ağlaya çıktım, neden diye. Artık isyan etmeye başladım, neden biz, neden olmuyor, neden hiçbir şey işe yaramıyor diye.
Çok teşekkür ederim tavsiyen için. İnofolic i ben de kullanıyorum hatta hap olanı. Ortalama 6 aydır, fakat bende hiçbir etki etmedi. Yani sadece folik asit görevi görüyor. İnsülin direnci çıkmadı. Hatta doktor keşke insülin direnci yüzünden yumurtalıkların bu kadar dirençli olsaydı onu çözmek daha kolaydı diyor. Fakat hormonlarda hiçbir şey çıkmıyor. Yine de inofolic e devam ediyorum, en azından folik asit oluyor.ARKADAŞIM Pko hastaları için doktorlar inofolic kombi diye bir folik asit karışımı kullandırıyorlar
hiç denedinmi?
pko hastalarının çoğunda insülin direnci oluyormuş
bu ilaç ona karşı etkili o direnci kırarak yumurta oluşumuna yardımcı oluyor
bende pko yok ama ben bile kullanıyorum doktora sormadan bile başlayabilirsin
ben sormadan başlamıştım sonra söyledim kullan hiç sıkıntı yok içinde zaten destekleyiciler var dedi zaten folik asit ihtiyacını da karşılıyor
denemeni tavsiye ederim 33 tl bir fiyatı var
biosteron kullandınmı hiç ?
yumurta kalitesini arttırıcı bir ilaç belki ozaman cevap verebilir
Hayır, hatta adını bile ilk kez duydum. Gittiğim hiçbir doktor da bahsetmedi. Hemen araştırıyorum.
Dün araştırdım, yorumlar ikiye bölünmüş durumda bir de bir belgesele denk geldim bu ilacı kullanan kadınların ilerleyen yıllarda kalp krizi geçirme ihtimallerine yönelik. Sonrasında doktorumu aradım. Böyle böyle bir ilaç varmış, kullanayım mı diye. Ben önermiyorum dedi. Öyle olunca ben de vazgeçtim. Ama arı sütüne baktım, hafta sonu alıp hemen başlayacağım.arkadaşım araştırdınmı
dhea ilk tüpbebek tedavimizde kullanmıştım çok zor bulmuştuk o zamanlar 2003 yılında ama bende de hiç değişiklik yapmadı
şimdi satış yapmak için söylüyorum gibi anlaşılmasın ersağ ın spiriluna reişi ve hayıt tabletlerini kullandım fsh ım düştü adetlerim düzene girdi ve yeniden tüp bebek denemesi ne başladım 1 tane yumurtam gelişiyor daha önce hep yarım kalıyordu yumurtam gelişmediği için tanıdığınız varsa alın kullanın derim yoksa ben yardımcı olurum Allah hepimizin yüzünü güldürsün biz 17 senedir bekliyoruz inş.. iyi sonuçlar alırız
bende kent hastanesi funda göde ye gidiyorum
Merhaba kızlar yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz. İstediğimiz ilk andan itibaren doktora gidiyorum çünkü 15-16 yaşından beri pko hastasıyım ve doğum kontrol hapı içmeden regli olamıyorum. Çocuk isteyince doktorum doğum kontrol hapını bıraktırdı ve yine aylarca regli olamadım. Neyse çok uzatmayayım o sürede neredeyse İzmir'de gitmedik doktor bırakmadım. En son klomen+ çatlatma iğnesi yaptık. İlki tutmadı, regli oldum. İkincisinde ise yumurta çatlamadı ve kiste döndü. Sonra yine adet söktürücü ve adet oldum. Bu arada rahim filmi çekildi tüpler açık, kilom yok ve hormon testlerim normal ama ultroson görüntüsü ve adet olamama nedeniyle pko tanısı konuldu. Bu ay doktorum Femara diye bir ilaç verdi. Çok daha etkili dedi. Herkes 5 gün içiyor ama sen 7 gün iç dedi. Bugün kontrole gittim, ilacım bitmişti, nasıl umutluydum. Ama ne yazık ki yumurtalıklarım femaraya da cevap vermemiş. 1 tane bile yumurtam büyümemiş. Doktorum yumurtalıkların çok dirençli, ilaçlara cevap vermiyor dedi ve bana haftaya başlamam için adet söktürücü verdi. Sonrasında da adetin 2. veya 3. günü gel aşılama için iğnelere başlayacağız dedi. Merak ettiğim acaba bu ay yumurtalarım büyür ve haftaya adet söktürücüye başladığımda bir problem olur mu? Bir de acaba yumurtalarım önümüzdeki ay iğnelerle kesin büyür mü? Bugün doktordan ağlaya ağlaya çıktım, neden diye. Artık isyan etmeye başladım, neden biz, neden olmuyor, neden hiçbir şey işe yaramıyor diye.
Canım bence sen pco değilsin. Yumurtlamıyorsun yumurtladığındada yumurtan çatlamıyor yani kistik görünümde. Tüylenme ve kilo yoksa pko değil. Yaşadıklarımız çok benzer. Banada aynı teşisi koydular ama sonradan olmadığı ortaya çıktı. Klomen kullandığımda adet olmadım ben. Gonal f ve ovitrelle çatlatma iğnesi kullandım hamile kaldım çok şükür. Bence bu iğneler sanada iyi gelecek inşallah
Mesajamda anlattığım gibi pko değilim canım başta pko dediler ama yanlış teşhismiş. İlaç kullandım ama aşılama olmadı canım doğal yoldan olduTebrikler cnm.bende pkoyum.yumurtlama sorunum war.s3n asilama mi oldun peki cnm?sende demi pko war?
Canım bence sen pco değilsin. Yumurtlamıyorsun yumurtladığındada yumurtan çatlamıyor yani kistik görünümde. Tüylenme ve kilo yoksa pko değil. Yaşadıklarımız çok benzer. Banada aynı teşisi koydular ama sonradan olmadığı ortaya çıktı. Klomen kullandığımda adet olmadım ben. Gonal f ve ovitrelle çatlatma iğnesi kullandım hamile kaldım çok şükür. Bence bu iğneler sanada iyi gelecek inşallah
İnşallah bebişin seninledir canımAyyyy nasıl içimi rahatlattın inan bilemezsin... Ben de hep bunu savundum ben pko değilim bence sadece yumurtam büyümüyor dediğimde doktorlar hayır bak yumurtalarına pko görünümünde bak lh değerin tsh dan yüksek sen pko sun dedi. Ben de klomenle adet olmadım. Bu ay ilk defa iğne oldum ve aşılama yaptırdım. Bugün adet günüm ama henüz olmadım. Eğer olmazsam akşama teste gideceğim. İnşallah ben de senin gibi şanslı olurum...
İnşallah bebişin seninledir canım
Evet canım kasık ağrısı vardı batma vardı. Sabahları hafif bulantı vardı. Baş ağrısı ve çok uykum vardı. Bende bütün belirtiler vardı canım aşerme bile :) doktorun dediği günden önce test yaptım bu yüzden fazla ümidim olmamasına rağmen. Ama çoğu kişide hiç belirti olmuyo canım.Bu arada canım senin belirtilerin var mıydı? Artık deneyimlisin :)
Evet canım kasık ağrısı vardı batma vardı. Sabahları hafif bulantı vardı. Baş ağrısı ve çok uykum vardı. Bende bütün belirtiler vardı canım aşerme bile :) doktorun dediği günden önce test yaptım bu yüzden fazla ümidim olmamasına rağmen. Ama çoğu kişide hiç belirti olmuyo canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?