- 11 Kasım 2009
- 211
- 99
- 103
- Konu Sahibi uzun_hikaye
Merhaba kızlar yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz. İstediğimiz ilk andan itibaren doktora gidiyorum çünkü 15-16 yaşından beri pko hastasıyım ve doğum kontrol hapı içmeden regli olamıyorum. Çocuk isteyince doktorum doğum kontrol hapını bıraktırdı ve yine aylarca regli olamadım. Neyse çok uzatmayayım o sürede neredeyse İzmir'de gitmedik doktor bırakmadım. En son klomen+ çatlatma iğnesi yaptık. İlki tutmadı, regli oldum. İkincisinde ise yumurta çatlamadı ve kiste döndü. Sonra yine adet söktürücü ve adet oldum. Bu arada rahim filmi çekildi tüpler açık, kilom yok ve hormon testlerim normal ama ultroson görüntüsü ve adet olamama nedeniyle pko tanısı konuldu. Bu ay doktorum Femara diye bir ilaç verdi. Çok daha etkili dedi. Herkes 5 gün içiyor ama sen 7 gün iç dedi. Bugün kontrole gittim, ilacım bitmişti, nasıl umutluydum. Ama ne yazık ki yumurtalıklarım femaraya da cevap vermemiş. 1 tane bile yumurtam büyümemiş. Doktorum yumurtalıkların çok dirençli, ilaçlara cevap vermiyor dedi ve bana haftaya başlamam için adet söktürücü verdi. Sonrasında da adetin 2. veya 3. günü gel aşılama için iğnelere başlayacağız dedi. Merak ettiğim acaba bu ay yumurtalarım büyür ve haftaya adet söktürücüye başladığımda bir problem olur mu? Bir de acaba yumurtalarım önümüzdeki ay iğnelerle kesin büyür mü? Bugün doktordan ağlaya ağlaya çıktım, neden diye. Artık isyan etmeye başladım, neden biz, neden olmuyor, neden hiçbir şey işe yaramıyor diye.