ilaç kullanmadan psikolojiyi düzeltmek mümkün mü?

Canım sana şunu söyliyim.Ben orta okulda çok atak bir çocuktum.Özel günlerde tüm okulun önünde şiir okumak için can atardım.Sonra liseye geçtim ve ortama,sınıf arkadaşlarıma adapte olamadım.Kafama göre arkadaşlar edinemedim.Çok üzüldüğüm zaman oldu ama psikolojik tedaviye ihtiyacım olduğu hiç aklıma gelmemişti.Neyse geçti o günler arkadaşlarım da oldu zamanla.O zamandan kalan ise sosyofobim oldu.Şimdiki aklım olsa kesinlikle o dönem doktora gider ilacımı kullanırdım.

canım doktorunun söylemesi lazım sana. sonuçta yetişkin insansın di mi? doktorunun seni bilgilendirmesi gerekir. kafana takılan ve merak ettiğin her şeyi sor doktoruna... ben de bunu anlamıyorum bazı doktorlar birşey söylemez doğru dürüst, sadece dinler dinler yazar bişeyler deftere.... sadece şu ilacı kullan, 1 ay sonra kontrole gel der biter....

ben çocukluğumdan beri hep içine kapanığımdır doğru düzgün kimseye bişey anlatmam anneme dahi küçüklüğümden beri doğru düzgün arkadaşım olmadı ben genelde hep yalnız kalmayı tercih ettim

ilk ilaç verdiğinde reçeteye bakmıştım manik ve majör depresif bozukluğu tedavisinde kullanılır diyodu annemede kişilik bozukluğu demiş genelde soru soruyo ondan sonra ilaç veriyo en son gittiğimde nasıl oldun vs diye sordu sonra annemi çağırdı bi kaç soru sordu sonra beni oda dan çıkardı ve annemle konuştu ne zamandır içine kapanık filan diye sormuş sonra kişilik bozukluğu var vs demiş

olabilir canım. şizoid kişilik bozukluğu olabilir. onlar da çok içine kapanık olur...ama doktordan durumun ve tedavi sürecin hakkında bilgi almanı tavsiye ederim...

m.erhaba
konunuza dahil olmak istedi.m i.laç fi.kri. banada korkutucu geli.yor fakat doktor verdi. sanırım kull.anacağım dün baş.l.adım i.smi. prozac baş.l.amadan evvel netde araştırma yaptım ,ilaçl.a i.lgi.li. i.yi. di.yende var kötü di.yende ve ben rabbi.me sığınıp şifasını ondan umarak başl.adım klavyemde sorun var sanırım noktalar ç.ıkıyor arasıra kusura bakmayın. sonuçta demek istediğim şu ki biz bunu ilaçsız sanırım yenemeyeceğiz o zaman nasılki baş ağrısına diş ağrısına ilaç alıyorsak bunu da öyle kabul edip kullanmalıyız ben öyle düşünü.yorum ve k.ul.l.anacağ.ım do.ktorla da i.rti.batta kalıp merak ettiği.mi.z konularda aydınlanmak hakkımız tabii rabbi.m yardımcımız ol.sun i.nş.al.l.ah hayırlı günler

ilaç bazı durumlarda şart malesef bende ilaç kıllanmadan yapmaya çalıştım daha kötü oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…