- Konu Sahibi 88kelebek88
-
Canım öncellikle geçmiş olsun.İlaç kullanmadan psikolojik tedavi görmek kesinlikle senin elinde,ama her tedavi 1.5 sene sürecek diye bir şey yok zaten doktorun gidişata göre belirler tedavi süresini..
açıkçası ilaç kullanmak istemiyorum,ben bağımlı olmak istemiyorum, ben henüz gencim şimdi bunu kullanırsam yaşlanınca ne kullanıcam gibi serzenişleri bir köşede bırakıver bence.. daha iyi olma şansını sürekli erteleme.. merak etme güzide doktorlarımız işinin eridir.. kendini türk hekimlerine emanet et..
bende kullanıyorum 1 yılı aşkın.. ve inan hayatım düzene girdi.. ve bence bu paha biçilmez güzel bayan...
neden ilaç kullanmak istemiyorsunuz? ne ilacı kullanıyorsunuz (antipsikotik, antidepresan vb.)? ilaçların etkisi öyle hemen 1 ayda ortaya çıkmaz belli bir süre kullanmak lazım, yoksa hiç bir işe yaramaz. ben uzun süre ilaç kullandım ve yararını gördüm. çünkü sorunum ilaçsız kolay ve kısa sürede atlatılacak bir şey değildi. ilaç kendimi toparlamama yardımcı oldu. dotorunuz ilaç verdiyse elbet bir bildiği vardır. yan etkilerinden mi çekiniyorsunuz ilacın ?
Morbucak arkadaşımızın yorumuna katılıyorum.Bende ilk başta ilaç kullanmak istemedim ama baktım olmayacak resmen doktora yalvarıcaktım bana ilaç yaz diye..Daha dur bakalım 1 ay olmuş iyi olacaksan şimdiden düşünme bunları bence
Şuan senesini hatırlamıyorum ama ağustos ayında çok büyük deprem olmuştu hatırlayanlar bilir. Ben hamileyim ve gece yarısı deprem olmuştu. Ben o kadar çok korkmuştum ki o an deprem olarak düşünmedim evdeki sesleri ve yatağımın içinde hiç kıpırdamadan sessizce ve terleyerek sesimi çıkartmamıştım. heryer karanlıktı, gece yarısı sokaklardaydık. O günden sonra evime asla giremiyordum k.validelerde yatardık arada bir, yada eşimin işine gidip onun çıkmasını beklerdim saatlerce beraber eve dönerdik. eşim dediki bana psikoloğa gidelim ve hamileyim, neyse bana ilaç verdi bünyeme ve bebeğime zarar vermeyen. 1-2 hafta kullandım beni sadece uyutuyordu ilaçlar aptal gibiydim resmen. kendi kendime dedimki ben kullanmıycam bu ilaçları ve korkumun üzerine giderek korkumu yendim. Bu sadece bir örnek benim yaşadığım bence insanın doktoru yine kendidir diye düşünüyorum...
2. yaşadığım olay ise daha kötüsü idi. Evimiz satıldı bir hiç uğruna depresyona girdim resmen, en sevdiğim şeydir çay içmek, değil çay çaydanlığı gördüğüm zaman kusuyordum. yediğim sadece yeşil elma idi, iğne ipliğe döndüm resmen acillere kaldırıldım hatta doktor demişti hiç unutmuyorum o günü, ne kadar güzel bir kadınsın verdiğim ilaçlar mümkün değil seni kusturmaz ne derdin var die( baktım yine olmuyor ben kendimi dışarı attım arkadaşlarımla gezdim dolaştım nefes alıp verdim sürekli allaha binlerce şükür şuan çok çok iyiyim. Hayatta sağlıktan başka inanın başka birşey yok. Allah kimseye sağlıkla ilgili acı yaşatmasın.
bende iyi olmak istiyorum normal insanlar gibigerçekten bu ilaç içmeme isteği azalır mı zamanla :26:
geçmiş olsun. amin. bende ki sorun çok farklı keşke benimde öyle geçse
Tabiki herkesin sorunu kendine büyüktür. Yeterki çaresiz olmasın geçmiş olsun tekrar :))
işte ilk adımı atmışsın zaten kardeş.. merak etme hayat dertsiz geçmez ama sadece dertlede geçmez.. karanlık uzun gecelerin sonundada güneş ışığı var buna inanınp sabret birazda.. doktoruna bırak kendini ama bir yandanda hepsinin geçeceğine gönülden inan.. gerçekten hepsi bitecek dostum.. gülümseyerek uyan yeni güne...
Doktor eğer ilaç kullanmanız gerektiğini söylüyorsa kullanacaksınız.
Ilac kullanman senin icin faydali.benim bir akrabam paranoyak oldu.ilac almasi zorunlu idi.ilacini bir türlü aldiramiyorduk.ilac icince iyileseceksin desekte inanmiyordu..neyse baya mücadeleerden sonra ilac almaya basladi.ilaclar en erken 1 ay icinde etkisini gösterir.simdi cok iyi ve ilaclarini düzenli sekilde aliyor.gözünün önü isidi.asla ilaci birakmam diyor.oda uzun süreli kullanmak zorunda..beni öldürmek istiyorsunuz zannediyordum ilacla diyor.
yanliz bir sürü sifa ayetleri var.bol bol namaz kil.esmaül hüsnadan allahin isimelrinden bazilari sifa icindir.bol bol namaz kil.dua et..dua herseyin ilacidir..allah herkese yeter..
canım antispikotik ilaç yazdıysa doktor sana, bir bildiği vardır. antispsikotik ilaçların yan etkileri biraz ağırdır, kullanmak istememekte haklısın. ama ilk başlarda bu yan etkiler ağır olur, zamanla vücut alışır. antipsikotik ile antidepresan çok farklıdır, çünkü etkileri farklı, veriliş nedenleri farklı. yan etkileri de farklı. o nedenle sordum antidepresan mı antipsikotik mi diye. peki sana doktırun ne kadar zaman kullanman gerektiğini söyledi mi? bazı durumlarda (şizofreni, manik depresif bozukluk vb.) ömür boyu kullanmak lazım bu ilacı çünkü...ve bu hastalıklar ilaç olmadan tedavi olmaz...senin durumunu bilmiyorum ama, yazmak istedim...
güzel bi konu olmuş, arkadaş vesilesiyle ben de akıl danışayım. bana da ilaç verdi doktor , bi ay kullandım, ikinci aya başladım ama yan etkilerine dayanamadım, kullandığım ilaç aripiprazol.
bacaklarımda huzursuzluk yaptı, ders çalışamaz oldum. gündüzleri de sürekli uykum oluyordu, ayrıca çok boşvermişlik de yapmadı(
sonra başka doktora gittim (2. ayın başında) o da ilacı kesmemizin mahsuru olmadığını söyledi ve bana prozac verdi, ama ben ilacı almadımçünkü çok çalışmam gerekiyor, az uyku uyumam gerekiyor ama abizol (aripiprazol) benim performansımı çok düşürdü. ama sıkıntım hala devam ediyor ilaç da kullanmak istiyorum kafam çok karışık. belki prozac uyku yapmaz ? hele huzursuz bacak sendromu inşallah yapmaz çünkü derste çekilir dert değil (
eylül gibi prozaca başlamayı düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?