İlaç kullanımı ve bozulan regl düzeni. Ne yapmalıyım çok kararsızım?

merve009

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
16
5
1
30
Kendimi bildim bileli erkek tipi tüylenmem var dhea ve testosteron hormonum yüksek. Bu sebeple yaklaşık 8 ay önce bir ilaca ve aynı anda iğneli epilasyona başladım. Her şey çok güzel gidiyordu tüylerim bitmişti ama 3 ay önce regl düzenim bozulmaya, ara kanamalarım olmaya başladı. Adet söktürücü kullandım ama diğer ay da kist oluşunca ilacı bıraktım. Bir aydır kullanmıyorum ve çenemde, dekolte, gerdan kısmında biten tüyler tekrar siyah siyah çıkmaya başladı. Doktora sorduğumda tüyler rahatsız ediyorsa devam et ama istersen bırak ilacı dedi yani bana bıraktı kararı. Bu arada bahsettiğim hormonlar ilacı kullanırken de yükselmeye devam etti sadece tüyler azalmıştı. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Öğrenci halimle iğneli ödediğim paralar, çektiğim acılar boşa gidiyor ilacı bıraktığım anda ama devam edersem regl düzenim mahvoluyor. Sizce ne yapmalıyım?

Tamamen ayni durumdayim seninle. Tek fark 8 ay once kullanmam gerekirken o ilaci kullanmadim kullanamadim. Bu sene tekrar en basindan tedaviye baslamam lazim. Bence baska bir doktora gorunmeni tavsiye ederim kadin doguma gidiyorsan endokrin uzmanina gitmeni oneririm ozellikle.

Tamamen ayni durumdayim seninle. Tek fark 8 ay once kullanmam gerekirken o ilaci kullanmadim kullanamadim. Bu sene tekrar en basindan tedaviye baslamam lazim. Bence baska bir doktora gorunmeni tavsiye ederim kadin doguma gidiyorsan endokrin uzmanina gitmeni oneririm ozellikle.
Endokrine gidiyorum zaten ama sizin de mi regl düzeninizi bozdu? İki türlü de çok kötü ne yapacağımı şaşırdım

Pco var galiba sende canım. Testesteron icin aslan pençesi oneriyorlar.soğan kürü de deneyebilirsin. sanırım konuyu da yalnış yere actin kadin hastaliklari bölümüne acman gerekiyor

Pco var galiba sende canım. Testesteron icin aslan pençesi oneriyorlar.soğan kürü de deneyebilirsin. sanırım konuyu da yalnış yere actin kadin hastaliklari bölümüne acman gerekiyor
Hayır özellikle buraya açtım. Çözüm için değil de benim yerimde olsanız ne yaparsınız olarak sormuştum aslında. Regl düzeniniz bozulsa da tüylenmemek için ilaca devam eder miydiniz siz olsaydınız diye ama önerdiğiniz şeyi de araştıracağım teşekkürler

Back