gerçekten cvp için çok saol canm.inşallah benmde ii bir işimolur ilerdeayşenazcım iktisat okuyan var mı demişsin ben mezunum.uludağ iktisat mezunuyum.ama ben yeni mezun değilim.iş konusuna gelince ben şu anda uluslararası bir firmanın finans departmanında çalışıyorum.aynı zamanda bu sene tekrar öss ye girdim ve açıköğretim 4 yıllık işletme kazandım.
iktisat okuduğun için meslek alternatifin çok fazla.ama banka veya özel şirketlere pat diye orta düzeyde yöneticilikten işe almıyorlar yeni mezunları bilgin olsun.özellikle bankaya gireceksen önce gişeden başlıyorsun işe yada asistan olarak işe alıyorlar sonrasında yavaş yavaş yükseliyorsun.iş için alternatiflerin çok dediğim gibi.banka özel şirketlerin finans ve muhasebe bölümler ayrıca istersen mali müşavirlik stajı yapıp mali müşavir olabiliyorsun.broker olabilirsin ama çok çalışman lazım.yani parayla ilgili birçok işi yapabilirsin özetle.ama ilk zamanlar öyle çok ahım şahım işler beklememeli tüm yeni mezunlar.çünkü bu çok zor bu ülkenin şartlarında.bu arada sana tavsiyem eğer yapabilirsen özel şirketlerde staj yap.o zaman mezun olduğunda çok iyi iş imkanları çıkar karşına çünkü birçok özel şirket personel alırken daha önce kendi bünyesinde staj yapmış mezunlara öncelik veriyor.
umarım herşey istediğin gibi olura.s.
Anacim bu bölümün açiköğretimi var mi acep?
arkadaşlar merhaba sizden bi ricam olucak iktisat okuyosunuz dershaneye gittinizmi ben geçen sene bi hata yaptım 2 sınıf derslerinden bütünleme sınavına hazırlık kurslarına gittim ikt.teorisini yaparsam ikt.girişide yapabileceğimi sandım ama olmadı o yüzden 2.sınıfı tekrar okudum.dershanenin kitaplarında not tutma şansı oluyor ya çıkabilecek sorular hakkında öğretmenler not tutturuyor bana ikt.giriş kitabı lazım karacan dershanesine gitmiştim çok memnun kaldım ama tek dersim var ikt.giriş bu yüzden 2.sınıfı 3.kez okumak istemiyorum elinizde varsa kitabınız kargoyla yollarmısınız yada izmirde olanınız varsa eldende alabilirim ücreti ne kadarsa öderim lütfen yardımcı olun.yada bir fikir verin hangi kitaptan çalışayım.
iktisat bölümü mezunları ve iktisat okuyanlar varmı aranızda?lütfen cvp verin sizlerle tanışalım..şimdiden teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?