İkizlerini emzirme

esir27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
306
216
Merhaba
İkizlerim maşallah 14 kasımda 3 kilonun üstünde doğdular. Ve şanslı annelerden oldum. İlk bir hafta hariç bebişlerimi anne sütü ile besledim. İlk ay ikiside 1.250kg aldı. Dr devam dedi. İkinci ay 1kg yine çok iyiydi. Bu ay ise sadece 300gr aldılar. Artık doymadıklarını farkediyorum ama bir türlü biberona alıştıramıyorum. Acaba ilk 6ay emzirse mi? Mama versem mi? Biberona nasıl alıştıracağın

Canim benim neden biberona alistirmaya calisiyorsun ki . Herkes biberondan kurtulmak ister. Bence biberona alistirmak yerine sutunu artiracak seyler yapmalisin. Biberona alistiklarinda seni hepten birakacaklar. Onun icin Bol su, sik sik emzirme ya da sagma ne bileyim baska yontemleri de vardir belki sutunu artirmaya bak derim nacizane
Bu arada ben de ikiz bekliyorum en cok istedigim sey bol bol emzirebilmek. Nasil umjt oldun anlatamam. Hele bebekleri. 3 kilo uzeri dogmus olmasi ( masaAllah, subhanAllah) beni cok mutlu etti. Neden olmasin dedim.

Saol Rabbim size de nasip etsin. Tabi ki neden olmasın. Yeter ki inanın. Emen çocuk çok rahat oluyor. Emzirmek güzel duygu ama bu ay doymuyorlar. Sanırım 6ay emzirmiş anneler olsa onlarda bana umut olurdu

Saol Rabbim size de nasip etsin. Tabi ki neden olmasın. Yeter ki inanın. Emen çocuk çok rahat oluyor. Emzirmek güzel duygu ama bu ay doymuyorlar. Sanırım 6ay emzirmiş anneler olsa onlarda bana umut olurdu
Maşallah bebeklerine. Benim kızım 10 ay hep emdi hiç mama kullanmadım çünkü mamayı içmedi . Oğlumda ilk bir hafta günde bir defa mama verdim onun dışında hep emdi. Sonrasında mamayı bıraktık ve 4.5 ay emzirdim artı fazla gelen sütlerimi sağıp buzluğa atmıştım. 4.5 aydan sonra sütüm azaldı dolaptakileri verdim ve emzirdim . Ama malesef bu seferde biberona alıştı ve beni emmemeye başladı. 6.5 ay emdi sonra ne yaptıysam emziremedim. 8 ayı tamamlayana kadar sütümü sağıp verdim sonra sütüm azaldı ayrıca bazen sağdığım sütüde içmedi. Yani O da 8 ay anne sütü aldı. Çok üzüldüm ama nasipleri bu kadarmış. Bir kaç ay mama verdim şimdi 15 aylıklar inek sütü ve yemeklerle devam ediyoruz.

Son düzenleme:
[Maşallah beyhan 2004, post: 39387570, member: 653955"]Maşallah bebeklerine. Benim kızım 10 ay hep emdi hiç mama kullanmadım çünkü mamayı içmedi . Oğlumda ilk bir hafta günde bir defa mama verdim onun dışında hep emdi. Sonrasında mamayı bıraktık ve 4.5 ay emzirdim artı fazla gelen sütlerimi sağıp buzluğa atmıştım. 4.5 aydan sonra sütüm azaldı dolaptakileri verdim ve emzirdim . Ama malesef bu seferde biberona alıştı ve beni emmemeye başladı. 6.5 ay emdi sonra ne yaptıysam emziremedim. 8 ayı tamamlayana kadar sütümü sağıp verdim sonra sütüm azaldı ayrıca bazen sağdığım sütüde içmedi. Yani O da 8 ay anne sütü aldı. Çok üzüldüm ama nasipleri bu kadarmış. Bir kaç ay mama verdim şimdi 15 aylıklar inek sütü ve yemeklerle devam ediyoruz.[/QUOTE]
Masallah barekallah. Ne güzel 4,5 ay anne sütü. Şimdi keşkeler sizi üzmesin. İkizler de zor biraz bu durum. Elinizden geleni yapmışsınız. Sonucta 8 ay ağırlikli anne sütü almışlar. Yarasın kuzucuklara

merhabalar ben de bir şey soracağım.
bu aralar göğüslerimde (göğüs uç memesi değil ama kahverengi halka olan kısımda ) acayip kuruluk oluyor. göğüs uçlarına masaj erken doğuma sebep olabilir diye o bölgeye de bir şey sürmüyorum. sizce ne yapabilirim. o bölgeye uygulanan özel bir krem var mı?

Masallah barekallah. Ne güzel 4,5 ay anne sütü. Şimdi keşkeler sizi üzmesin. İkizler de zor biraz bu durum. Elinizden geleni yapmışsınız. Sonucta 8 ay ağırlikli anne sütü almışlar. Yarasın kuzucuklara[/QUOTE]
Sağolasın. İnşallah sen ve diğer bütün anneler bebeklerini daha fazla emzirebilirler. Ben buna da şükür diyorum çeşitli sebeblerden dolayı hiç emziremeyen anneler var. Allah onlara kolaylık versin.

Merhaba öncelikle bebeklerinizi allah bağışlasın analı babalı büyüsün inşallah benimde 20 aylık ikiz kızlarım var ve hala anne sütü alıyorlar gerçi benimkilerin artik tatlı niyetine mi dersiniz yoksa su niyetine mi dersiniz bilmem ama emiyorlar özellikle gece rahat oluyor biberonda kullanıyorlar ama yinede emmeyi bırakmadılar bende önceden biberona alışırsa emmeyi bırakır diyordum ama bırakmayan bebek bırakmıyor

Merhaba canım bende de çok az oluyo ama daha bişey sürecek kadar değil ama sürsem zeytin yağı sürerim,hem neden erken doğum olsun ki sonuçta sıkarak avuçlayarakta sürülmez parmak ucuyla o kahverengi yere az miktarda yedirseniz bence hiç bişey olmaz sonuçta zeytin yağı doğal bişey ama yine de sen bilirsin

Doktorlar Uyarıyor Göğüs uçlarına masaj yapmayın hormonları harekete geçirip erken doğuma sebebiyet verebiliyormuş...

Güzelim allah sana ikiz bebeklerini emzirebilmeyi nasip etmiş, ikiz annelerinin çoğu mama kullanıyor.maalesef günümüzde bir çok anne çözüm yollarını tüketmeden önce mamaya başvuruyor. 4-4.5 ayda ek gıdaya başlayacaksın zaten. Süt, yumurta sebze ve tarhana çorbası, meyve püresi derken ... süt verme seferin yarı yarıya inecek.Az daha sık dişini o araya kadar süt arttırma yollarına bak. hem bildiğim kadar 300 gram tehlikeli sınırlar içinde olmayabilir, önce doktorundan bunu öğren. Humananın bitki çayı çok faydalı. hem sıcak hem soğuk istediğin şekilde içiliyor.Sıvı süt miktarını arttırır, protein süt kalitesini ihmal etme. ama kafeinli içeceklerden uzak dur, aşırı su atıp vücudu kurutur. Ben kazanlarca az şekerli komposto içtim. Şeker arttırmaz not düşeyim ama. Gendimeli çorbaları tercih et. Haşlanmış gendimeye yoğurt koyup yiyebilirsin. Süte iyi gelir.

Çocuklarının emzirdikten sonra gögüslerini sağ . daha da iyisi 2 emzirme arası sağ. Göğüslerin kendini daha sık süt üretmeye programlar.Önemli olan beyne uyarı vermek. Bir kadın fizyolojik olarak 2 çocuk doyurma potansiyeline sahip. Çocuğum gazlıydı benim sık meme isterdi,3. aydan sonra gazı gidip emzirmeler seyrekleşince memelerim sızlayıp akmaya başlamıştı. Beyin bebekten o mesajı aldı mı üretiyor, Araştırmalara göre çocuk dahi emzirmemiş bir kadın emzirmeye niyetlenip bir süre düzenli olarak memeleri uyaracak şekilde bebeğe memesini verirse bir süre sonra süt vermeye başlayabiliyor.
Asıl önemli sorun bebeklerin gerçekten aç mı, az mı kilo alıyorlar, belki kilo alamamalarının başka nedeni vardır. Bunları dene oldu oldu olmadı 2 emzirme arasına mama koyarsın. Sakın ha emzirme sonrası hemen verme. Ya iki emzirme arasına ya ikizlere sırayla ver ama ilki daha verimli. Biberon da almıyorlarsa zorlama daha iyi kaşıkla ver enjektörle ver.
Allah sana psikolojik ve fiziksel güç verdikçe emzir meleklerini, inan emdikleri süre içinde yanında ne kadar mikrop olursa olsun dayanıklı oluyorlar. Ya hiç hastalanmıyorlar, ya hafif hastalanıyorlar.

benim ikizler 8 ayı doldurdu hala emziriyoru yetmez diye düşünmeyin bence kesinlikle psikolojik süt işi

Kizlar goguse susam yagiyla yapilan masaj cok iyi geliyormus ozellikle doguma bir ay kala hem gogus ucunda yara olmasini engelliyormus hemde süt kanallarini aciyormus.ender sarac'in kitabinda okudum ben uyguluyorum.ayrica lansinohun gogus ucu kremi var o da cok ise yariyormus.ben ücüz bekliyorum simdiden basladim önlrm almaya

benim ikizler 8 ayı doldurdu hala emziriyoru yetmez diye düşünmeyin bence kesinlikle psikolojik süt işi
bende ıkız annesıyım emzırme problemı yasamaktan korkuyorum ve sağma makınası tavsıye edıyomusunuz almak mantıklımı elektırıklımı tavsıye edersınız yardımcı olursanız sevınırım

Sağma makinesi bence ikiz ya tek, çalışana ya da çalışmayan her anneye lazım. iyisinden bir tane mutlaka evde bulunmlaı. Hem sütü çoğaltır, göğüs kanallarınızı açar, göğüste süt birikmesini engelleyip meme enfeksiyonlarını önler. İki emzirme arasında da sağarsan hem memeni boşaltır hem de daha hızlı süt oluşmasını sağlarsın. Ama çocuk çok küçükken emzirmeden hemen sonra sağmalı, çünkü memeyi boşaltmaya güçleri yetmiyor. Ki benim çocuk 1 yaşındayken mememde biriken sütten beze oluştu , korkunç bir şey.
Bir de çalışacaksanız zaten lazım. Çalışmasanız da size hareket özgürlüğü sağlıyor. Mesela sütünüzü sağıp çocuğu annenize emanet edip işinizi halledebilirsiniz. Ya da çok yorgunsunuz, gece eşiniz ya anneniz kim varsa kalkar, sağdığınız sütü bebeğe verirken , siz 1 tur ekstradan uyursunuz. Mutlaka alın. Senin zaten ikizlerin olacak. Eğer yetişemezsen her turda ikizlerin biri sağma biri meme içer yardımla.

Hı bir de kötüsünü alıp 2 kere para ödeyene kadar iyisini alın. Ben lansinohun manuelini de çiftli elektriklisini de kullandım çok güzel. Özellikle aynı anda 2 memeyi sağmak verimi arttırıyor.nazik, kullanımı kolay en güzeli herhangi bir arızada müşteri hizmetleri süper. Direkt geri alıp yenisini verdiler bana başvurduğumda.

Çoğumuza yardımcı olacağına inanıyorum. İnşallah bol bol sütümüz olur ve rahatça besleriz kuzuları

Çoğumuza yardımcı olacağına inanıyorum. İnşallah bol bol sütümüz olur ve rahatça besleriz kuzuları

anneliğin en güzel ve en mutluluk verici yanı
bende ikizlerimi aynı anda ilk resimdeki gibi başlarının altına yastık koyup emzirmiştim
ikisini birlikte emzirmek bambaşka bi duygu
her ikiz annesinin en az bir kere de olsa denemesi gereken bi yöntem bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…