• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ikizlerimden biri biberonda boğulacak gibi oluyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisiesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
201
6
68
İstanbul
merhaba hanımlar. 2 buçuk aylık bir kız bir oğlan ikizlerim var. süyüm çok az olduğu için çoğunlukla mamayla besliyorum. kızım mamasının ilk 60 gramını çok güzel yiyiyor fakat 60 gramdan sonra döküp saçmaya, çırpınmaya başlıyor, biberonu diliyle ittiriyor. diyeceksiniz ki doymuştur ondan ittiriyodur. doymuyorda 60 gramdan sonra aç olduğu için ağlıyor mama verirken de ağlamaya devam ediyor. ben zar zor yedirdikten sonra doyunca susuyor. doktora küçük dilinde gevşeklik var dedi. bu durum 15 günden sonra başlar 6 aya kadar devam eder dedi. gerçekten de yavrum ilk 2 3 hafta o kadar güzel yiyiyordu ki lıkır lıkır içiyordu ne olduysa 3 haftadan sonra başladı. sizlerden böyle bir durum yaşayanınız oldu mu acaba ya da çevrenizde duyduğunuz birileri? inşallah geçici bir durumdur kardeşi aldı başını gitti ama kızım iyi kilo alamıyor arısını yiyip yarısını döktüğü için :( bir de anlayamadığım şey aç olmasına rağmen neden 60 gram kadar dökmede yiyiyor da sonradan dökmeye başlıyor??? fikir görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. bu arada sık sık giremeyebilirim. ikizlerden fırsat buldukça fikirlerinizi almaya çalışacağım

Canım benim bebeğimdede aynısı vardı 2 ay civarında iyice arttı bunun için doktora gittik.önemli olmadığı ,emme ve biberonun farklı kas hareketleri gerektirdiğini söyledi doktor.biberonu meme gibi güçlü çekip emmeye çalışıyor be süt çok fazla geliyor olabilir.ben kucağımda dik tutarak bu dönemi atlattım 1 ay sonra azalmalar başladı ,geçiçi bir dönem canım.

Back