Dışardan 3. bir fikre ihtiyacım var kızlar bir bakarmısınız ?

O zaman adres vereyim bizim buraya gelsin dükkan açsın. Kuaför kıtlığı çekiyoruz burda.
ben sizi yönlendiririm iyi bir kuaför arıyorsanız izmirde memnun kalırsınız nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama işini cok iyi yapan arkadaşlarımız var sektörde

Ortalama bir caddede kira 3bin,
Depozito 3bin
Emlakçı 3 bin
Stopaj 750tl
Dekorasyon 10bin
Malzemeler 10bin
Bir ağda kaş bıyık olayı için kadın çalışan 3bin
En az bir çalışan daha 3bin
Kendi sigortası 750tl
Başlangıç toplam maliyet: 36.500tl

İşin devamlılığı için bir yıl para kazanmayacak gözüyle bakıp en azından masrafları karşılayacak kadar sermaye: Aylık 3bin kira 750tl stopaj 6bin çalışan 750tl kendi sigortası= 10.500 den 120bin

Bunun içinde sizin kendi yiyeceğiniz para yok.

Ticaret zordur. Eşiniz yapamam dediyse zorlamayın. Köşede aman batarsa batar napalım denemiş olduk diyebileceğiniz sermaye yoksa üzülürsünüz.

Merhaba hanımlar

Sorun evliliğimle ve eşimle benim beklentilerim ve yaşam şeklimizle alakalı nasıl başlarım anlatırım kendimi şimdi hiç bilmeyen birilerine toparlayamıyorum ama..Şöyle başlarsak eşim epey sorumsuz hesapsız kitapsız faturaları sormasam etmesem 2-3 ay birikir öyle öder. Sadece basit bir örnek bundan dolayıda faturalar ödemeler bunların takipleri hep bende maşını alır kartını verir ne olur ne biter hayatta karışmaz. İkimizde çalışıyoruz birde 2bucuk yaşında kızımız var annem bakıyor kıza da.. ikimizde çok yüksek maaşlar almıyoruz 2.500 tl den 5000 tl eve giren paramız ama şöyle ki borc harc kredi fatura harcama derken elimize ay sonu 500-800 arasıı bi mebla kalıyor ve kücük kızımız var. Ben şu durumda sürekli alternatif düşünüyorum iş kuralım,ek iş yapalım işte kızı kreşe versek cebimizde paramız yok hani bişeyler yapalım modundayım. Öncesine gidecek olursakta eşim bayan kuaförüydü evlendiğimiz ilk yıl ortaklı kuaför salonu açtı ben hamileydim ozaman ve daha öncesinde cok dükkan ac diye diretmiştim açamam demişti sonr aarkadası acalım dedi ben 6 aylık hamileyken dükkan işine girdi yeni dükkan gelen bir para yok hep bizdenn gitti kenarda 50 bin civarı birikmişiz vardı bu çarçur oldu ve ben ekimde izne cıktım doğum iznine oda dükkanda dükkandan gelen bir gelirde olmadığı için doğum zamanı,doğumdan sonra kendim bir işe girene kadar dünyanın zorluğunu parasızlığını çektim,neyse ki atlattık bu sıralarda da hep benim gayretim uğraşmalarımla bi şekilde yaşadık aile destekleri falan. Ha bu arada dükkana ne oldu derseniz doğum yaptım eşim dükkanı ortağına bıraktı ben yapamıyorum dedi borca gireceğiz dedi ortağı sıfırdan dükkan sahibi oldu gidip sadece tezgah yıkama seti demirbaşları aldı onlarda 3 yıldır bir depoda duruyor.Şimdi 2 yıldır bi abimizin yannda ambalakj işi yapıyor ama hammallık sevkiyat pazarlama iş yerinin tüm işleri vs hepsi onda canı cıkıyor ne eve ne cocuğuna bir gram enerjisi yok.İş yükü ağır emeğinin karşılığını alamıyor durumumuz özetle bu.Şimdi ben sürekli eşime biz bişeyler yapalım diyorum elinde mesleği var malzemleri var az bir bütçeyle bir dükkan acıp emek verirse iyi paralar kazanır netice de kücük kızımız var tek gayem rahat yaşatabilmek iyi standartlarda eğitim aldırmak bişeyler verebilmek. ben bu konuyu sürekli dile getiriyorum eşim asla yanasmıyor ve konusmuyor diyorum ki ben bişeyler yapayım araştırıyorum su fikir bu fikir işte en ayrıntısına kadar araştıryorum aksam konusalım sonra konusalım off yine mi aynı seyler vs geçistriyor. İstediğin bişeyi yapalım diyorum kuaför acma okey yine yok .. Ben yapsam bana da destek yok. Biz izmirde oturuyoruz eşim alsancak narlıderede kuaförlük yapmış cevresi geniş potansiyeli var sosyal medyayı iyi kullanabilen insanlarız yapsak yaparız bişeyler ben inanıyorum ama eşimde bu yok. O 200 300 lirası olsun olmasın cebinde gitsin gelsin çiğdem çitlesin hani öyle boş yaşayıp kimse ellemesin derdinde çocuğumuz var ve ben böyle bir hayat yaşamak inanın istemiyorum imkanımız yoktur zorlarız olmaz evet kabullenebiliriz ama daha 28 yasındayız 60 yasında gibi hayata kendimizi bırakmak garip geliyor ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Olay tam olarak bu bir kaç kere konusmamdan sonra eşimde dün en son yeter artık daha napayım ben diye bir isyan gercekleşti yaptığı hic bir sey olmamasına rağmen. ben akşam bi konusma yapmak istiyorum işin ciddiyetini belirterek pasif bir hayat yaşamak istemediğimi yerimde saymayacağımı gerekirse farklı yollara girmemiz gerektiğini söylemeyi düşünüyorum basit bişey bu sorun belki ama yıllardık bişeyleri iktirmekten cok yoruldum..
Eee yine siz yine siz sizden gtmiş ona para gtmiş bende esim cok ugasamaz zorluklarla o yzden ona hic bsey yap demem riske atamam cnku basta nedense bunu dusunup evlenmek gerkeıyor ama duzelr sanıyorsun duzelmıyor

evliliğimizde ki takılarımızla bir kısmını kullandık bir kısmınıda üstüne kredi cekip 50bine tamamladım ödedim bitirdim kenarda param olmuş oldu.
bence biraz macera gibi. adamın yapısı yok yani sizin zorlamanızla ne kadar olur bilemem. hani ilkini zaten batırmış uçup gitmiş bi 50bin. 10binle işe giriş de biraz zor kirası depozitosu zaten o kadar tutar heralde.

Ortalama bir caddede kira 3bin,
Depozito 3bin
Emlakçı 3 bin
Stopaj 750tl
Dekorasyon 10bin
Malzemeler 10bin
Bir ağda kaş bıyık olayı için kadın çalışan 3bin
En az bir çalışan daha 3bin
Kendi sigortası 750tl
Başlangıç toplam maliyet: 36.500tl

İşin devamlılığı için bir yıl para kazanmayacak gözüyle bakıp en azından masrafları karşılayacak kadar sermaye: Aylık 3bin kira 750tl stopaj 6bin çalışan 750tl kendi sigortası= 10.500 den 120bin

Bunun içinde sizin kendi yiyeceğiniz para yok.

Ticaret zordur. Eşiniz yapamam dediyse zorlamayın. Köşede aman batarsa batar napalım denemiş olduk diyebileceğiniz sermaye yoksa üzülürsünüz.
Daha öncesinde bu masrafların hepsini karşılamış biri olarak yeteri kadar net biliyorum lakin ki şuan açabilceğimiz bir dükkan için yardımcı olacak cevremiz var emlakcı parası almadan tutabilceğimiz bir dükkan mevcut kirası 900 lira basit usul gösterilip calışılabilinecek bir konumda şartlara uygun dekorasyon demirbaşlar mevcut ısıklandırma ses sistemine kadar hepsi var iş yapılamaya kalkıldığında istek olsa sadece boya temizlik ve ürünler için birde gerekirse elemana kalacak durumda

Evet ailesi de tam olarak dediğiniz gibi benimkilerde tam tersi hep üst üste koymuşlar hala uğraşırlar emekliler ama bize bir tık daha faydaları olsun diye..Söyledğiniz fikri de düşünüyorum ben aklıma gelmişti daha daha önce giriştim işe başlamadan önce eşim son anda devir kısmında bozdu işi yapamazsın uğraşamzsın insanlarla 26 yasındaydım bu yastan sonra iş öğrenilmez dedi.ben de kendim alternatif işeletebilceğim birşey var aklımda ama detsek yok kosgebe basvurumu falanda yaptım belediyeden ne gerekli öğrendim dosyaaldım falan ama yalnızım işte herseyde bundan yoruldum
40 yaşından sonra bile meslek öğrenilir, yaşla alakası yok inan bana..insanlar diploma kiralayıp, güzellik merkezi vs. işyerleri açıyorlar...eşindeki isteksizlik, sana köstek olmasın, zaten farklı düşünseydi, sonuç bu olmazdı...kuaförlük çok para kazandıran bir meslek...sende bu istek, hırs olduktan sonra kimseden ne onay al, ne fikir al...eşin yokmuş gibi, bekarmışssın gibi kararını al, bir an önce yola çık...ilerde çok başarılı olduğunda görür herkes...bütün zengin yada başarılı olan kişilerin hayatarına bakarsak, onlarında önlerine maddi manevi bir çok zorluklar çıkmıştır, ama onlar yenilgiyede uğrasalar, tekrar tekrar deneyerek başarıyı yakalamışlardır...genelde bizim kültürümüzde kimse kimseyi desteklemez zaten, sürekli yapammassın, edemessin derler....iyice düşün, taşın hesabını yap, gerekli bilgileri edin, çok sempatik güleryüzlü, giriken bir eleman bul yanına ve başla, destek verirlerse ailenden yardım al, senin birikmişinde vardır eşinden gizli:) onlarıda çıkar ve bu yola gir....kosgeple bir tanıdık güzellik merkezi açtı, ama parayı çok geç ve parça parça ödemişler, öyle söylemişti...ama yinede kodgep kurslarına gidersen, işyeri açma , yönetme, iş planı gibi şeyler öğretiyorlar, faydası olur diye düşünüyorum...
ayrıca bir tanıdıkta kendisi 20 yıllık ev hanımıydı, çocuk parti evi açmaya hazırlanıyor...dükkanı tuttu, süslemeleri aldı, yakında açılışı olcak...insanlara doğum günü partileri, saatlik çocuk oyun bakımı, kadınların gün toplantıları gibi
konularda hizmet verecek...ayrıca böyle bir yer açmak için belgede gerekmiyor....

bence biraz macera gibi. adamın yapısı yok yani sizin zorlamanızla ne kadar olur bilemem. hani ilkini zaten batırmış uçup gitmiş bi 50bin. 10binle işe giriş de biraz zor kirası depozitosu zaten o kadar tutar heralde.
adamın yapası yok evet keşke olsa olsa zaten herşey bize dönük aslında mantıklıda düşünsem hayalde kursam isteği olsa yaparız bu işi ama olmayınca işte iktik kaktır olmuyor

Daha öncesinde bu masrafların hepsini karşılamış biri olarak yeteri kadar net biliyorum lakin ki şuan açabilceğimiz bir dükkan için yardımcı olacak cevremiz var emlakcı parası almadan tutabilceğimiz bir dükkan mevcut kirası 900 lira basit usul gösterilip calışılabilinecek bir konumda şartlara uygun dekorasyon demirbaşlar mevcut ısıklandırma ses sistemine kadar hepsi var iş yapılamaya kalkıldığında istek olsa sadece boya temizlik ve ürünler için birde gerekirse elemana kalacak durumda
Siz yukarıda basit bir dükkan açmayacağınızı söylediniz diye düşündüm. Kuaförler artık mahalle arasından çıkıp caddelere geçtiler. 900tl ye İzmir’de ev bulmak bile zor. Ben Küçükyalı ve İzmirsporda oturdum dükkan kiraları çok yüksek çevremde. Aynı zamanda kuaförler bol çalışanlı, yüksek bütçeli, müşterisine günlük kek börek kahve ikram eder hale geldi.

Eğer ufak çaplı yaparız diyorsanız eşinizin gönlü varsa deneyin. Ama dediğim gibi çok para gidiyor para kazanmıyor olayı olursa aile huzurunuz bozulur.

Eşim yatak bayiisiydi. Yukarıda yazdığım masrafların iş türüne ve bayiiye uygun tutarları kadarını harcadık. Yürütemedi. Üstüne stopajdır saçma sapan vergilerdir derken 50bin ödedik/ödüyoruz kapanırken. Eşime hiç kızmadım tabi ama insan yutkunuyor bazen:)

Siz yukarıda basit bir dükkan açmayacağınızı söylediniz diye düşündüm. Kuaförler artık mahalle arasından çıkıp caddelere geçtiler. 900tl ye İzmir’de ev bulmak bile zor. Ben Küçükyalı ve İzmirsporda oturdum dükkan kiraları çok yüksek çevremde. Aynı zamanda bol çalışanlı, yüksek bütçeli, müşterisine günlük kek börek kahve ikram eder hale geldi. Eğer ufak çaplı yaparız diyorsanız eşinizin gönlü varsa deneyin. Ama dediğim gibi çok para gidiyor para kazanmıyor olayı olursa aile huzurunuz bozulur. Eşim yatak bayiisiydi. Yukarıda yazdığım masrafların iş türüne ve bayiiye uygun tutarları kadarını harcadık. Yürütemedi. Üstüne stopajdır saçma sapan vergilerdir derken 50bin ödedik/ödüyoruz kapanırken. Eşime hiç kızmadım tabi ama insan yutkunuyor bazen:)
inanın bende bunları yaparken tek kelime etmedim diğer dükkan acma malzeme alma harcama ve bırakma kısmında keşke danıssaydın dedim ama senden önemli değil tecrübe olur dedim hatta malzemelere depo tutarken dedi bir daha acarsak dekorasyondan yırttık beklesinler dedi olur dedim nasıl istersen hep ılımlıydım sadece gayret olsun istiyorum benim içinde değil kızımız var onun için beklenti içerisindeyim

40 yaşından sonra bile meslek öğrenilir, yaşla alakası yok inan bana..insanlar diploma kiralayıp, güzellik merkezi vs. işyerleri açıyorlar...eşindeki isteksizlik, sana köstek olmasın, zaten farklı düşünseydi, sonuç bu olmazdı...kuaförlük çok para kazandıran bir meslek...sende bu istek, hırs olduktan sonra kimseden ne onay al, ne fikir al...eşin yokmuş gibi, bekarmışssın gibi kararını al, bir an önce yola çık...ilerde çok başarılı olduğunda görür herkes...bütün zengin yada başarılı olan kişilerin hayatarına bakarsak, onlarında önlerine maddi manevi bir çok zorluklar çıkmıştır, ama onlar yenilgiyede uğrasalar, tekrar tekrar deneyerek başarıyı yakalamışlardır...genelde bizim kültürümüzde kimse kimseyi desteklemez zaten, sürekli yapammassın, edemessin derler....iyice düşün, taşın hesabını yap, gerekli bilgileri edin, çok sempatik güleryüzlü, giriken bir eleman bul yanına ve başla, destek verirlerse ailenden yardım al, senin birikmişinde vardır eşinden gizli:) onlarıda çıkar ve bu yola gir....kosgeple bir tanıdık güzellik merkezi açtı, ama parayı çok geç ve parça parça ödemişler, öyle söylemişti...ama yinede kodgep kurslarına gidersen, işyeri açma , yönetme, iş planı gibi şeyler öğretiyorlar, faydası olur diye düşünüyorum...
ayrıca bir tanıdıkta kendisi 20 yıllık ev hanımıydı, çocuk parti evi açmaya hazırlanıyor...dükkanı tuttu, süslemeleri aldı, yakında açılışı olcak...insanlara doğum günü partileri, saatlik çocuk oyun bakımı, kadınların gün toplantıları gibi
konularda hizmet verecek...ayrıca böyle bir yer açmak için belgede gerekmiyor....
sizin gibi düşünen birilerine ihtiyacım var benim sağolun annem arkadslarım bu şekilde arkamdalar birde hani eşimden bekliyorum en azından fikren herseyi kendim halledebilcek biriyim ki hep herseyi ben yapıyorum zaten :)

inanın bende bunları yaparken tek kelime etmedim diğer dükkan acma malzeme alma harcama ve bırakma kısmında keşke danıssaydın dedim ama senden önemli değil tecrübe olur dedim hatta malzemelere depo tutarken dedi bir daha acarsak dekorasyondan yırttık beklesinler dedi olur dedim nasıl istersen hep ılımlıydım sadece gayret olsun istiyorum benim içinde değil kızımız var onun için beklenti içerisindeyim
Siz yanlış düşünmüyorsunuz haklısınız ama adam yapmayacağım dedikten sonra yapacak birşey yok maalesef. Belki kendine güvenini yitirdi.

sizin gibi düşünen birilerine ihtiyacım var benim sağolun annem arkadslarım bu şekilde arkamdalar birde hani eşimden bekliyorum en azından fikren herseyi kendim halledebilcek biriyim ki hep herseyi ben yapıyorum zaten :)
dediğim gibi eşinden beklentiyi bırakmalısın, bu sana zaman kaybettirir sadace...elinde mesleği olupta, dükkan açamayan çok kuaför kalfası var...sen açarsın dükkanı, işletmeni olursun...en azından eşinin diploması bir işe yaramışolur..
özeden yazarmısın diğer düşündüğün iş fikri nedir

Sadece kendisi işi yapacak ve bir ortak olamayacak kendi imkanlarımızla işe bende destek olacağım diğeri ortaklı olduğunu için bişeyler sadece bizim elimizde değildi kendisinin denemesi gerektiğini düşünüyorum yapmak isterse baskasının yanında köpek gibi calısıp her işi hallediyor kendisi içinde yapabilir.
Maalesef ortaklı iş biraz daha avantajlı. Tek başına daha zor. Çevreden gördüklerim hel öyle söylüyor.

X