40 yaşından sonra bile meslek öğrenilir, yaşla alakası yok inan bana..insanlar diploma kiralayıp, güzellik merkezi vs. işyerleri açıyorlar...eşindeki isteksizlik, sana köstek olmasın, zaten farklı düşünseydi, sonuç bu olmazdı...kuaförlük çok para kazandıran bir meslek...sende bu istek, hırs olduktan sonra kimseden ne onay al, ne fikir al...eşin yokmuş gibi, bekarmışssın gibi kararını al, bir an önce yola çık...ilerde çok başarılı olduğunda görür herkes...bütün zengin yada başarılı olan kişilerin hayatarına bakarsak, onlarında önlerine maddi manevi bir çok zorluklar çıkmıştır, ama onlar yenilgiyede uğrasalar, tekrar tekrar deneyerek başarıyı yakalamışlardır...genelde bizim kültürümüzde kimse kimseyi desteklemez zaten, sürekli yapammassın, edemessin derler....iyice düşün, taşın hesabını yap, gerekli bilgileri edin, çok sempatik güleryüzlü, giriken bir eleman bul yanına ve başla, destek verirlerse ailenden yardım al, senin birikmişinde vardır eşinden gizli:) onlarıda çıkar ve bu yola gir....kosgeple bir tanıdık güzellik merkezi açtı, ama parayı çok geç ve parça parça ödemişler, öyle söylemişti...ama yinede kodgep kurslarına gidersen, işyeri açma , yönetme, iş planı gibi şeyler öğretiyorlar, faydası olur diye düşünüyorum...
ayrıca bir tanıdıkta kendisi 20 yıllık ev hanımıydı, çocuk parti evi açmaya hazırlanıyor...dükkanı tuttu, süslemeleri aldı, yakında açılışı olcak...insanlara doğum günü partileri, saatlik çocuk oyun bakımı, kadınların gün toplantıları gibi
konularda hizmet verecek...ayrıca böyle bir yer açmak için belgede gerekmiyor....