• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikizlerim 2 yasinda ama konusmuyor. 😔

M1601B

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
478
690
103
Merhabalar bnm 2 yaşını doldurmus ikiz oğullarım var . Biri hiç konuşmuyor, diğeri ise baba mama gibi kelimeler söylüyor ama baba yi babasına demiyor.bizi tanıyorlar tabik ama , i mesela mamayi biliyor yemege mama mama diye agliyor . babsini duyunca kosarak gidiyorlr gidince agliyorlar yabancıyı biliyorlar tabiki. Hiç konuşmayan oglum çok sinirli davranıyor bazen , kendini sıkıyor istediği olamayınca yere atıyor çok ağlıyor. Konuşmadığı icin agresif olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum ne yapacağım. Yurtdışında oturuyoruz ve burda kalabalık değil iz arkadaş çevrem de yok sadece evde babasıyla yada benimle ler. Sikildiklari icin ve dil gelisimi diye dusunup tv de cizgifilm cok actim bide 7 aylıktan bi kizim var ve çok yaramaz malesef sürekli ağlıyor. Çocuklar ağladığında kziim kulaklari ni kapatiyorlar. Hepsiyle ilgilenmeye caliisyirum aynı derecede. Amabikizlerle daha fazla tabiki onların arkadaş çevresi olsun diye ve pedagog yardımı almak icin kreşe yazdırdık . Artık ne yapacağımı bilmiyorum pskolojim iyice bozuldu sanırm sürekli neden konuşamıyorlar diye düşünüp internette araştırınca bi kaç hastalık çıkıyor. Size sorum; çocukları böyle olan var mı? Ve tavsiyeleriniz neler?

Bende öyle Bi konu açmıştım 2 yaşında kızım sadece Bi kaç kelime söylüyordu hatta ona dilsiz diyen bile oldu babaannesi de dahil. Sadece anne baba nene falan diyordu. Bi şeyleri isteyince getiriyordu yani anlıyordu ama konuşamıyordu. Hastaneye götürdüm doktor bişi yok anlıyorsa sorun sadece dili ağır dedi. Şimdi kızm 2 buçuk yaşında ve konuşmaya başladı. Evet sadece 6 ay onda çokk etki etti. Tam konuşuyor sayılmaz ama derdini anlatacak kadar konuşuyor. anne bu bunu döktü. Anne baba gitti. Anne su. Anne tuvalet anne acıktım yemek VS. Tüm kelimeleri sayıları renkleri söyleyebiliyor sadece uzun cümleler kuramıyor. Anlayacağınız ben çok çektim etraftaki insanlardan kızıma dilsiz muamelesi yapmalarından ama kızım 5 ayda herşeyi çözdü şimdi kardeşine öğretiyor. Üzülmeyin daha çok erken sorun mu var acaba deyip üzmeyin kendinizi ve çocuklarınızı hiç bişii yok sadece zamanı var

Merhabalar bnm 2 yaşını doldurmus ikiz oğullarım var . Biri hiç konuşmuyor, diğeri ise baba mama gibi kelimeler söylüyor ama baba yi babasına demiyor.bizi tanıyorlar tabik ama , i mesela mamayi biliyor yemege mama mama diye agliyor . babsini duyunca kosarak gidiyorlr gidince agliyorlar yabancıyı biliyorlar tabiki. Hiç konuşmayan oglum çok sinirli davranıyor bazen , kendini sıkıyor istediği olamayınca yere atıyor çok ağlıyor. Konuşmadığı icin agresif olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum ne yapacağım. Yurtdışında oturuyoruz ve burda kalabalık değil iz arkadaş çevrem de yok sadece evde babasıyla yada benimle ler. Sikildiklari icin ve dil gelisimi diye dusunup tv de cizgifilm cok actim bide 7 aylıktan bi kizim var ve çok yaramaz malesef sürekli ağlıyor. Çocuklar ağladığında kziim kulaklari ni kapatiyorlar. Hepsiyle ilgilenmeye caliisyirum aynı derecede. Amabikizlerle daha fazla tabiki onların arkadaş çevresi olsun diye ve pedagog yardımı almak icin kreşe yazdırdık . Artık ne yapacağımı bilmiyorum pskolojim iyice bozuldu sanırm sürekli neden konuşamıyorlar diye düşünüp internette araştırınca bi kaç hastalık çıkıyor. Size sorum; çocukları böyle olan var mı? Ve tavsiyeleriniz neler?
ikizler kaç aylik dogdu?
birde sinirlenmesi bagirmasi konusamadigindan kaynakli evet

Benim kızım da 2 yaşında 2 kelimeli cümleler kurmaya çalışıyordu. 2.5 yasına geldi baya bi söküldü. Şimdi 33 aylik ve susmuyor. 😊 her çocuğun gelişimi farklı. Ama anne olarak siz çocuğunuzu daha iyi gözlemlersiniz. Başka şüpheleriniz varsa gelişimiyle ilgili zaman kaybetmeden bir doktora gidin. Erken teşhis çok önemli.

Hiç üzülmeyin. Yurtdışında yaşıyorsunuz çocuklar iki dilde duyuyor bu yüzden daha çok zorlanıyor olabikir. Kreşe göndermekle çok iyi yapmışsınız. Evinizde bebek de var dolayısıyla zorlanıyorsunuzdur onlara ayıracagınız zaman kısıtlıdır. Çocuklar zamanla konuşacaklar hemde iki dili birden. İki dille iletişim kurulduğundan onlar için biiraz karmaşık olabilir. Mama baba diyen çocuk konuşur bol bol sosyal ortamlara sokun TV telefon izletmeyin kitap okuyun. Sözel oyunlar oynayın çocuk şarkıları Öğretin. Ama şarkıyı hareketleriyle eğlenerek söyleyin. Herşey düzelecek merak etmeyin

İkizler daha geç konuşuyor. Yeğenlerim 3 yaşında. 6 ay önceye kadar hiç konuşmuyorlardı. Birbirleriyle anlaştıkları için gerek duymuyorlar İkizler. Şimdi oğlan baya baya konuşuyor kız tek kelimeler söylüyor. Anne- baba diyorsa zaten bir çocuk konuşuyor ve konuşacak demektir. Kreşe yazırdırmışsınız faydalı olacaktır.

Erkek çocukların geç konuşması normalmiş canım. 4 yaşına kadar gıgıl gıgıl bile gidebilirmiş. Telaş yapma.

Canım dediklerini anlıyorlar mı göz teması var mı adını biliyorlar mı bunlar önemli
Benm eski konularıma bak çok konu açtım bununla ilgili

Benim oğlum 4 yaşında konuşmaya başladı. Şuan 6 yaşında. Sık sık doktora götürdüm. Algısı çok iyi, zekası da. Tam bi çakal aslında :)

Doktor dil tembelliği var demişti. Şimdi birkaç harfi tam çıkaramadığı için yuvarlayarak konuşuyor. Dr konuştukça düzelecek dedi. Son iki senedir konuşması arttı. Yine de tam konuşamıyor. Tabii buna da şükür.

Biraz daha bekleyip doktora götürün. Dr bana kim dedi de sana, çocuğu doktora getirdin dedi. Kimse demedi ben getirdim dedim.

Dr; genelde çocuklar ya okul çağındayken ya da 4_5 yaşlarında getirirler de siz iki yaşında getirmişsiniz, bravo dedi. Çünkü çocuk konuşmuyorsa 2 yaşından itibaren doktora götürülmeli dedi. Erken tanı çok mühim demişti.

Bu anlattığım ikinci oğlum. Birinci oğlum da da dikkat eksikliği vardı. Konuşmuyordu, dikkat vermiyordu. Onu da iki yaşında götürdüm. Raporla özel eğitime gönderdim. Şükür 1.5 sene sonrasında tamamen konuşmaya başladı.

Demem o ki birşeyleri fark ettiğin an dr'a götür. En iyi onlar bilir.

Kuzenimin çocuğu var. O hiç götürmedi doktora. 6 yaşındaki oğlumla yaşıtlar bu arada. Neyse 4 yaşında dilbağı varmış ameliyat oldu. İki sene geçti hâlâ konuşmuyor. Üstüne düşmedi oğlunun, ilgilenmedi. Dr yerine hacı hocalara güvendi. Oğlumun birşeyi yok diye çıkıştı herkese. Oysa ki vardı. Anasınıfı zamanı çocuğu okula yazdırmadı konuşamıyor diye.

Bense ikinci oğlum yarım yamalak konuşsa bile verdim. Okulda daha da açılır, çevresi olur diye. Nitekimde konuşması biraz daha ilerledi.

Çünkü rapor verip özel eğitim diyebilirdi dr. Bunu istemediği için götürmedi. Bu senede okula verir mi vermez mi bilemiyorum.

konuşamayan çocuk agresif olur normal...
çizgi film izliyorlarsa tv de vs kapatın onları..
telefondan uzak tutun..
çocuklarınızla konuşun onların knuşmasını sağlayın.. mesela su istediklerinde işaret ediyorlarsa vs pat diye suyu vermeyin hemen ses çıkarmasını su demesini bekleyin (hemen su demez tabi en azından ses çıkarsınlar seiz de evet su al bakalım deyin)
bu şekilde ilerler konuşma gelişimi...
2 yaş için biraz geç cidden dedikleriniz ama erkek çocuklar özellikle ikizler gecikir konuşmada...
6 ay gözlemleyin..
gerekirse doktora götürün..
şimdilik tehlikeli bir durum yok:..

Bir kac test yapin ikizlere mesela isimleriyle seslenince donup bakiyorlarmi grup oyunlara katiliyorlarmi iki yas için Motorik oyuncaklar var Alin oynatin ve sinirlenmesi 2 yas sendromu

Kizim 2 yas bitene kadar konusmuxordu soyle yani mama papa cumle kurmuyordu ama 3 oldu ay simdi vir vir susmuyo

Kres çok faydali olur Ben 2 yasinda verdim

Vah dılımızde tuy bıttı tv acmayın ızletmeyın. Ne zamandan berı ızlıyorlar, ne kadar sure ızlıyorlar?

Benım kucuk oglan 19 aylık o yemek yerken ben elıne ıncık cıncık bır kovada bısıler hazırladım mınık sunger, mınık kumas, kucuk sarj ucları, plastık tabaklar. O onlarla oynarken yedırıyorum bende , aksı halde agzındakılerı tukuruyor. Aklınıza tv acmak kesınlıkle gelmemelı :(

Televizyon gelişimi daha da geriletir. Yani konuşmasını yavaşlatır aksine. Ekran görmesin.
Oğlum görece erken konuştu. Sebebini minicik bebekken her gece uyumadan önce üç dört hikaye okumama ve kelime kartı göstermeme bağlıyorum. Çok konuştum onunla
Siz de çok konuşun. Sürekli anlatım. Ve vol bol kitap okuyun.
Bir de ıı ıı diye gösterdiklerini anlamadım. Anlamıyorum canım şu mu bu mu diye isimlerini saydım. Mesela su mu istedi. Ekmek mi? Salatalık mı? Su mu diye saydım. O da beni taklit ederek duğğ duğğ dedi. Hala arabaya vuu der her seferin de araba mı derim ağabağ der.
Kasıtlı anlamayın söyleyin ve sık sık tane tane tekrarlayın

Televizyon gelişimi daha da geriletir. Yani konuşmasını yavaşlatır aksine. Ekran görmesin.
Oğlum görece erken konuştu. Sebebini minicik bebekken her gece uyumadan önce üç dört hikaye okumama ve kelime kartı göstermeme bağlıyorum. Çok konuştum onunla
Siz de çok konuşun. Sürekli anlatım. Ve vol bol kitap okuyun.
Bızımkı tv ızlemıyor, kıtap okuyorum . Abısı ve ben evde cok konusuyoruz ama cumle kurmuyor suanda. Bırde tv ızletseydım ıkı kelıme bıle etmeyecektı herhalde. Erkek benımkısı. Ilk 6 aylıkken konustu , abısıde aynen boyleydı tamamen mısırların patlaması 2 yas sonrasına kalmıstı

Benim oglum da 22 aylik, daha dogru duzgun anne bile demedi. Ortaya baba falan diyor arada bir. O kadar. Git getir dedigim seyleri getiriyor, otur diyorum oturuyor, su icelim diyince mutfaga gidiyor, yemek yicez dedigimde mama sandalyesine gidiyor. Yani sorun gormuyorum ben. Birden acilacak sanirim.

Bızımkı tv ızlemıyor, kıtap okuyorum . Abısı ve ben evde cok konusuyoruz ama cumle kurmuyor suanda. Bırde tv ızletseydım ıkı kelıme bıle etmeyecektı herhalde. Erkek benımkısı. Ilk 6 aylıkken konustu , abısıde aynen boyleydı tamamen mısırların patlaması 2 yas sonrasına kalmıstı

Her çocuk kendine has gerçekten.
Benim çocuğumun da araları bir hafta olan bir arkadaşı var. O erkenden yürüdü benimli yaşında yürüdü. Bizim oğlan yine yaşında oldukça kelime bilirken Baba bile diyemiyordu. Onın dişleri bir yaşında tamamlandı bizimki daha tamamlayamadı iki yaşında
Anneler anlıyor aslında içten içe sorun olup olmadığını ama telaşlanıyor yine de

Back