- 31 Ağustos 2015
- 478
- 690
- 103
Merhabalar bnm 2 yaşını doldurmus ikiz oğullarım var . Biri hiç konuşmuyor, diğeri ise baba mama gibi kelimeler söylüyor ama baba yi babasına demiyor.bizi tanıyorlar tabik ama , i mesela mamayi biliyor yemege mama mama diye agliyor . babsini duyunca kosarak gidiyorlr gidince agliyorlar yabancıyı biliyorlar tabiki. Hiç konuşmayan oglum çok sinirli davranıyor bazen , kendini sıkıyor istediği olamayınca yere atıyor çok ağlıyor. Konuşmadığı icin agresif olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum ne yapacağım. Yurtdışında oturuyoruz ve burda kalabalık değil iz arkadaş çevrem de yok sadece evde babasıyla yada benimle ler. Sikildiklari icin ve dil gelisimi diye dusunup tv de cizgifilm cok actim bide 7 aylıktan bi kizim var ve çok yaramaz malesef sürekli ağlıyor. Çocuklar ağladığında kziim kulaklari ni kapatiyorlar. Hepsiyle ilgilenmeye caliisyirum aynı derecede. Amabikizlerle daha fazla tabiki onların arkadaş çevresi olsun diye ve pedagog yardımı almak icin kreşe yazdırdık . Artık ne yapacağımı bilmiyorum pskolojim iyice bozuldu sanırm sürekli neden konuşamıyorlar diye düşünüp internette araştırınca bi kaç hastalık çıkıyor. Size sorum; çocukları böyle olan var mı? Ve tavsiyeleriniz neler?