• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikizlerim 2 yasinda ama konusmuyor. 😔

Aşırı terbiyesizsin ve seni desteklemeyen yorumlara gram tahammulun yok. Seninle ugrasmayacagim vaktimi harcadigima değmez. senin gibi biri için banda istemem.
Had canım :halay::halay::halay:seviye yerde malum:KK6::KK6:
Burada terbiyesiz biri var o da sensin insan gibi yapılan yorumları her zaman tahammülüm vardır Ben bir yorum yaparken karşımdakini üzmeden yardım etmeye çalışarak yaparım o yüzden de sana insan ol dedim insanlık bunu gerektirir çünkü Bence de sen git başka forumları bak Senin seviyen de olanlara👍

Beni tanıyan nasıl bir anne olduğumu bilir Sen benim anneliğimi sorgulayamazsın benim kızıma nasıl davrandığımı hiç sorgulayamazsın benim kızıma Üzülmek de sana kalmadı annesi benim benden çok hiç kimse düşünemez Hadi başka forma Hala yorum yapma

Tesekkürler. Kitapçılarda bulabilirmiyim bu tarz kitapları acaba
Bana sormamışsınız ama tabi ki bulabilirsiniz. İnternetten de bulabilirsiniz. Hatta ikinci el alıyorum ben kızımın çoğu kitabını, çünkü kitaplar aşırı pahalı. Tutumluanne gibi ikinci el çocuk eşyası satılan sitelerden tonla kitap aldım. Bakın isterseniz.

Khomyuk Khomyuk 'un önerdiği Doğan Egmont kitapları bizde de var ve kızım 3 yaşına kadar karıştırıp durdu, çünkü içinde çok fazla obje olan bir kitap. Ben de tavsiye ederim.

Merhabalar bnm 2 yaşını doldurmus ikiz oğullarım var . Biri hiç konuşmuyor, diğeri ise baba mama gibi kelimeler söylüyor ama baba yi babasına demiyor.bizi tanıyorlar tabik ama , i mesela mamayi biliyor yemege mama mama diye agliyor . babsini duyunca kosarak gidiyorlr gidince agliyorlar yabancıyı biliyorlar tabiki. Hiç konuşmayan oglum çok sinirli davranıyor bazen , kendini sıkıyor istediği olamayınca yere atıyor çok ağlıyor. Konuşmadığı icin agresif olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum ne yapacağım. Yurtdışında oturuyoruz ve burda kalabalık değil iz arkadaş çevrem de yok sadece evde babasıyla yada benimle ler. Sikildiklari icin ve dil gelisimi diye dusunup tv de cizgifilm cok actim bide 7 aylıktan bi kizim var ve çok yaramaz malesef sürekli ağlıyor. Çocuklar ağladığında kziim kulaklari ni kapatiyorlar. Hepsiyle ilgilenmeye caliisyirum aynı derecede. Amabikizlerle daha fazla tabiki onların arkadaş çevresi olsun diye ve pedagog yardımı almak icin kreşe yazdırdık . Artık ne yapacağımı bilmiyorum pskolojim iyice bozuldu sanırm sürekli neden konuşamıyorlar diye düşünüp internette araştırınca bi kaç hastalık çıkıyor. Size sorum; çocukları böyle olan var mı? Ve tavsiyeleriniz neler?

Bir anne olarak bu kadar tedirgin olmanız normal , sizinle göz teması kuruyorsa verilen komutları yerine getiriyorsa , baybay yapıyorsa gibi şeyler varsa korkmayın ama çocuklarınızı tv den telefondan uzak tutun elinizden geldiğince , benim bebeğim de 2 yaşına girecek temmuz doğumlu oda çok net konuşamıyor ,anne,baba,mama ,atti gibi basit kelimeler var cümle kuramıyor... yine de çok tedirginseniz doktorunuza danışın

Merhabalar bnm 2 yaşını doldurmus ikiz oğullarım var . Biri hiç konuşmuyor, diğeri ise baba mama gibi kelimeler söylüyor ama baba yi babasına demiyor.bizi tanıyorlar tabik ama , i mesela mamayi biliyor yemege mama mama diye agliyor . babsini duyunca kosarak gidiyorlr gidince agliyorlar yabancıyı biliyorlar tabiki. Hiç konuşmayan oglum çok sinirli davranıyor bazen , kendini sıkıyor istediği olamayınca yere atıyor çok ağlıyor. Konuşmadığı icin agresif olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum ne yapacağım. Yurtdışında oturuyoruz ve burda kalabalık değil iz arkadaş çevrem de yok sadece evde babasıyla yada benimle ler. Sikildiklari icin ve dil gelisimi diye dusunup tv de cizgifilm cok actim bide 7 aylıktan bi kizim var ve çok yaramaz malesef sürekli ağlıyor. Çocuklar ağladığında kziim kulaklari ni kapatiyorlar. Hepsiyle ilgilenmeye caliisyirum aynı derecede. Amabikizlerle daha fazla tabiki onların arkadaş çevresi olsun diye ve pedagog yardımı almak icin kreşe yazdırdık . Artık ne yapacağımı bilmiyorum pskolojim iyice bozuldu sanırm sürekli neden konuşamıyorlar diye düşünüp internette araştırınca bi kaç hastalık çıkıyor. Size sorum; çocukları böyle olan var mı? Ve tavsiyeleriniz neler?
2 yaş çok geç değil ama TV konuşmayı geciktiriyor ve dil gelişimini konuşma kalitesini de düşürüyor. Çok Kitap okuyun onlara, kukla showlar yapın, sizin de yanlarında olduğunuz ortamlarda yaşıtlarıyla birkaç saat biraraya getirip oynatın. Onlarla tane tane ve net konuşun. Onların işaretle bile olsa anlatmaya çalıştıklarını sabırla dinleyin.
Ben çocuklarıma 4 Aydan başlayarak bebek işaret dili de öğrettim. Konuşmalarına destek olduğunu düşünüyorum.
Herşeyden önemlisi stres yapmayın. Elinizden geleni yapıp zamana bırakın. Altı ay içinde büyüme atakları olup dil gelişimleri de hızlanır.

Beni tanıyan nasıl bir anne olduğumu bilir Sen benim anneliğimi sorgulayamazsın benim kızıma nasıl davrandığımı hiç sorgulayamazsın benim kızıma Üzülmek de sana kalmadı annesi benim benden çok hiç kimse düşünemez Hadi başka forma Hala yorum yapma
Şşş sakin ol rambo ne dedikte bu kadar atar gider yapıyorsun kendine gel. Senden cok kimse yavrularin hakkinda bir sey bilemezse neden soru soruyorsun. Hepsine usluplu cevap verdim hala uzatip cemkiriyorsun. Hayır klavye arkasindan sallayinca ne oluyor yani. Hepsine esit davranmya çalışıyorum ama cok olunca zorlaniyorum de gec. İlla bir klavye kralligi

Bende öyle Bi konu açmıştım 2 yaşında kızım sadece Bi kaç kelime söylüyordu hatta ona dilsiz diyen bile oldu babaannesi de dahil. Sadece anne baba nene falan diyordu. Bi şeyleri isteyince getiriyordu yani anlıyordu ama konuşamıyordu. Hastaneye götürdüm doktor bişi yok anlıyorsa sorun sadece dili ağır dedi. Şimdi kızm 2 buçuk yaşında ve konuşmaya başladı. Evet sadece 6 ay onda çokk etki etti. Tam konuşuyor sayılmaz ama derdini anlatacak kadar konuşuyor. anne bu bunu döktü. Anne baba gitti. Anne su. Anne tuvalet anne acıktım yemek VS. Tüm kelimeleri sayıları renkleri söyleyebiliyor sadece uzun cümleler kuramıyor. Anlayacağınız ben çok çektim etraftaki insanlardan kızıma dilsiz muamelesi yapmalarından ama kızım 5 ayda herşeyi çözdü şimdi kardeşine öğretiyor. Üzülmeyin daha çok erken sorun mu var acaba deyip üzmeyin kendinizi ve çocuklarınızı hiç bişii yok sadece zamanı var

Bu nasıl bir zihniyet yaa , anneyi rahatlatmak yerine birde size bunları söyleyerek gerdiler mi ? ve bunu yapanda birinci derecedeki insanlar ... konu komşu değil , illa bir kulp derdindeler , hiç anlayamıyorum şu zihniyeti hiç

Bana sormamışsınız ama tabi ki bulabilirsiniz. İnternetten de bulabilirsiniz. Hatta ikinci el alıyorum ben kızımın çoğu kitabını, çünkü kitaplar aşırı pahalı. Tutumluanne gibi ikinci el çocuk eşyası satılan sitelerden tonla kitap aldım. Bakın isterseniz.

Khomyuk Khomyuk 'un önerdiği Doğan Egmont kitapları bizde de var ve kızım 3 yaşına kadar karıştırıp durdu, çünkü içinde çok fazla obje olan bir kitap. Ben de tavsiye ederim.
Çoookkk tesekkürler. :KK68:

Şşş sakin ol rambo ne dedikte bu kadar atar gider yapıyorsun kendine gel. Senden cok kimse yavrularin hakkinda bir sey bilemezse neden soru soruyorsun. Hepsine usluplu cevap verdim hala uzatip cemkiriyorsun. Hayır klavye arkasindan sallayinca ne oluyor yani. Hepsine esit davranmya çalışıyorum ama cok olunca zorlaniyorum de gec. İlla bir klavye kralligi
Terbiyesizzzz. Bravo👏

Vah dılımızde tuy bıttı tv acmayın ızletmeyın. Ne zamandan berı ızlıyorlar, ne kadar sure ızlıyorlar?

Benım kucuk oglan 19 aylık o yemek yerken ben elıne ıncık cıncık bır kovada bısıler hazırladım mınık sunger, mınık kumas, kucuk sarj ucları, plastık tabaklar. O onlarla oynarken yedırıyorum bende , aksı halde agzındakılerı tukuruyor. Aklınıza tv acmak kesınlıkle gelmemelı :KK43:

ayyy bir an ben mi yazdım acaba dedim :) akşam yedirmek için hamur yapıyorduk , kendi su koyuyo yoğuruyo çok sulu oldu oğlum un koyalım biraz daha derken , ben öyle yemeğini bitirttim :D ve bir anne daha mutlu :D

ayyy bir an ben mi yazdım acaba dedim :) akşam yedirmek için hamur yapıyorduk , kendi su koyuyo yoğuruyo çok sulu oldu oğlum un koyalım biraz daha derken , ben öyle yemeğini bitirttim :KK70: ve bir anne daha mutlu :KK70:
Kac aylık sızın kı? Bızım kı oyun hamurlarını ıncık cıncık edıyor . Yere ortude her zaman seremıyorum 1 tabak yemek karsılıgı 40 dk temızlık oluyor bazısı :ukala:

Bu nasıl bir zihniyet yaa , anneyi rahatlatmak yerine birde size bunları söyleyerek gerdiler mi ? ve bunu yapanda birinci derecedeki insanlar ... konu komşu değil , illa bir kulp derdindeler , hiç anlayamıyorum şu zihniyeti hiç
Kaynanam sağolsun her geldiğinde dilsiz muamelesi yapardı. Onu üzmeyin konuşamıyor zavallı!!! Deyip duruyordu herkesin içinde sonunda patladım Bi güzel açtım ağzımı ona artık söylemedi ama o muameleyi yapmaya devam ediyordu alttan alttan. Hatta bi ara kızımı sitedeki parka götürdü bende balkondan onları izliyorum. Kızım parkta oynarken oda yanındaki kadınlara kızımı gösterip bişi anlatıyordu kadınlar kızıma vah vah der gibi bakıyordu. Yine dilsiz olduğunu anlattığından eminim çünkü bunu herkesin yanımda her fırsatta dile getirirdi. Kızım şimdi ona nene gel nene al falan diyor hiç cevap vermeyi bırakın onu anlamamış gibi davranıyor zoruna mı gidiyor acaba kızımın konuşmaya başlaması ne.

Terbiyesizzzz. Bravo👏
Ben terbiyesizlik yapmadım. Yorum yaptım.
4 yaşında konuşmayı cozende var o yüzden konuşma konusu bebeğe bağlı bir şey. Kimi geç konuşur kimi geç yürür.
7 aylık kizimla da ilgileniyorum ama ikizlerle daha çok dediginiz için. Onunda aslında ayni ilgiye muhtaç olduğunu belirttim. Arkadaş kadinda yipraniyor dediğinde korunma yöntemleri bu yüzden var dedim. Çünkü 3 çocuğa aynı ilgiyi göstermek gerçekten zor. Sizi anladigimida belirterek ne kadar isterse istesin aynı ilgiyi vermeyi dedim.
Ama siz insan ol terbiyesiz senden öğrenecek değilim gibi uslubu bozuk yorumlar yapmışsınız, hala devam ediyorsunuz.
Ne terbiyesizligmi gördünüz anlayamıyorum ben. Kusura bakmayın ama sizde karsinizda insan olduğunu bilerek yorum yapın. Sizin duyarlarinz varsa benim de var. Yoldan geçen 3 çocuklu anneye bu kadar çocuk zor neden korunmadin demem heralde burada konu açıp detay verdiğiniz için söyledim. Şimdi yine bana hakaret etmeye devam edeceksiniz. devam edin. Hakareti biraktiginiz zaman yorum yapmayı birakacagim insanlara hakaret edip yol al şimdi diye emir veremezsiniz.

esım 3 yasında konusmus susam sokagı sayesınde
ben 1 bucuk yasımda konusmusum
eşim benden zekı :D

her cocugun gelısımı farklıdır doktora sorun o ne derse odur

Simdi kütüphaneden geliyorum kendim için kitap almaya gittim baktım dokun hisset serisi çocuk kitapları varmış aldım minnoşa çok hoşuna gitti. Bakalıö napaz. Bakıp bakıp gugı falan sesler çıkarıyo

Simdi kütüphaneden geliyorum kendim için kitap almaya gittim baktım dokun hisset serisi çocuk kitapları varmış aldım minnoşa çok hoşuna gitti. Bakalıö napaz. Bakıp bakıp gugı falan sesler çıkarıyo
Ne güzel. Eminim bayılacak. Benim 6 aylık bir kızım daha var. Şimdilik o kumaş kitaplarla oynuyor. Kitap olduğunun farkında değil tabi ama sayfa sayfa yapısını inceliyor, ısırıyor, çeviriyor filan... Böyle küçük adımlarla sevecekler kitapları. Yoksa alalım elimize, okuyalım, dinlesinler gibi bir dünya yok bence. O sonranın işi. =)

Ben terbiyesizlik yapmadım. Yorum yaptım.
4 yaşında konuşmayı cozende var o yüzden konuşma konusu bebeğe bağlı bir şey. Kimi geç konuşur kimi geç yürür.
7 aylık kizimla da ilgileniyorum ama ikizlerle daha çok dediginiz için. Onunda aslında ayni ilgiye muhtaç olduğunu belirttim. Arkadaş kadinda yipraniyor dediğinde korunma yöntemleri bu yüzden var dedim. Çünkü 3 çocuğa aynı ilgiyi göstermek gerçekten zor. Sizi anladigimida belirterek ne kadar isterse istesin aynı ilgiyi vermeyi dedim.
Ama siz insan ol terbiyesiz senden öğrenecek değilim gibi uslubu bozuk yorumlar yapmışsınız, hala devam ediyorsunuz.
Ne terbiyesizligmi gördünüz anlayamıyorum ben. Kusura bakmayın ama sizde karsinizda insan olduğunu bilerek yorum yapın. Sizin duyarlarinz varsa benim de var. Yoldan geçen 3 çocuklu anneye bu kadar çocuk zor neden korunmadin demem heralde burada konu açıp detay verdiğiniz için söyledim. Şimdi yine bana hakaret etmeye devam edeceksiniz. devam edin. Hakareti biraktiginiz zaman yorum yapmayı birakacagim insanlara hakaret edip yol al şimdi diye emir veremezsiniz.
Gülüyorum şuan hâlâ konuşmaya devam ediyorsunuz , sen orda bnm 3 tane çocuk yapmış niye kadına aciyacam diye yorum yaptığını unuttun sanırm burdaki konu 3 tane çocuk olup kızıma olan ilgi değil farkettiysen ıkizlerin konuşması hakkında düşünce ve böyle bişeyle karşılaşıp ne gibi önlemler alınabilirdi. Bende tabi ki insan gibi yorumlar yapin lutfen derim . Insan olmak karsindaki iyice psikolojik olarak kotu etkilemek degil bana gore.Kendin çemkirme dersen karşılığı da bulursun. Sen yazdigin msjlar hatırlamıyorsun gir bak istersen .

Benim kızım da 2,5 yaşında konuşmaya başladı.Öncelikle her istediğini anlatabiliyordu vücut diliyle ben de hemen yapıyordum.İstediklerini anlamazlıktan gelmeye başladım bunla ilgili bir uzman dinledim çünkü.Bazı çocuklar gerek duymuyorlarmış konuşmaya nasıl olsa anne anlayıp her istediğini yapıyor diye.Benim kızım yavaş yavaş konuşmaya başladı.Daha sonra da kreşe verince sıkıntı kalmadı.Yalnız r ve ş leri söyleyemiyordu.Onu da okuma yazma öğrenince hallettik çok şükür😊

Back