ikiz kıyafet alışverişi;

ikiz_ler

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2013
88
10
18
34
İzmir
Merhabalar,
İkizlerim mayıs ayında doğacaklar Allah nasip ederse.Tabi ki biliyorsunuz önceden tam tarih kestirilemiyor doğumları için.
Ama tek bebişlere göre biraz erken doğuyorlar ya bizimkiler.Kıyafetlerini alırken beden seçimini nasıl yapmalıyız.Mevsime göre mi almalıyız yoksa onlar minik uzun kollu ve patikli altlar mı almalıyız.Bir de doğum belki erken olursa diye prematüre takımlardan filan birkaç tane almalı mıyız acaba bilemedim.

lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
sizler nasıl yapıyorsunuz alışverişlerinizi?

Ben hiç prematür takım almadım zaten hastane çıkış takımları yenidoğan ve normalinden küçük,üstleri bağlamalı zaten onları istenilen gibi ayarlanır.ayrıca battaniyeyede saracağımı düşünürsek mayıs ayında üşğmezler bence ben öle yaptım en azından.kıyafet alışverişim bitti benim çok güzel görürüsem 6aylık ayaklı tulumlardan almaya başladım polar gibi yumuşak kumaşlardan.3 ay aldıklarım gayet idare eder sonrda boyuna posuna göre alırımz z.aten diye düşündüm.limangoda prima kampanyası vardı baya ucuzdu bezler bide ordan prematür ve yenidoağn olmak üzere biakç paket bez aldım artık gerisi doğduktan sonra çünkü bilemiyorum ne olacak ne olmayacak .battaniye kaç tane almalı onu bilemedim işte şimdilik birer tane aldım pazen ve polardan kendşm mi yapsam dşye düşünüyorum siz ne ettiniz battaniye işini??battniye yorgan işine hiç girmedim yaz günü kullanılmaz boşuna hesabımı onlara bölmim diye düşünerek.birer tanede havlu aldım ama bizde içine tülbent dikilir annem onu dikecek birde.bizden şimdilik bu kadar

öncelikle hayırlı olsun allah saglıklı bir dogum nasip etsin.
ben de 5 haziranda dogum yaptım.bildigim kadarıyla hastane çıkışları yazlık ve kışlık olarak ikiye ayrılıyor.kışlıklar kadifemsi oluyor.onlara bakma hiç,yazın dogum yapacaksın.
ben zıbın hiç kullanmadım,almadım da.çıtçıtlı kısa kollu badileri çok kullandım hala çok kullanıyorum.
premature alma,çok çabuk büyüyorlar.0 3 ay bile elinde kalabiliyor kimi zaman ama yenidogan bebege de 6 aylık kıyafet alınmaz mecburen 0 3 ay alacaksın.bildigim kadarıyla zaten hastane çıkışları 0 3 ay ölçüsünde oluyor.
en az 12 parçalık hastane çıkışları al çok kullanışlılar.çok parçası oldugu için uzun süre sadece onları kullandım ben.ekstradan kendinden eldivenli ayaklı tulumlar al.eldiven ilk zamanlar önemli.istanbuldaysan sevi bebeyi öneririm,hem dogal hem de fabrika satış magazasında çok güzel ve indirimli ürünler var.ben neredeyse herşeyi oradan aldım,almaya devam ediyorum.

Battaniye değil de bence zaten hava soğuk olmaz diye düşündüm bende hastane çıkışlarının içinden çıkıyor a o yeterli diye düşündük biz.Battaniye bence bize yaz bitiminde lazım olur diye düşünüyorum.Bez ben almadım doğuma doğru bir paket alırım dedim.Herkes tembihledi sakın stok yapma dediler.çünkü bazen en iyi marka bile pişik yapabiliyormuş bebekte tamamen bizimkilerin popişlerinin tercihine kalmış yani :)Bende bir paket filan alırım doğuma doğru.

Çok tşk ederim doğum yapmış birinden duymak daha iyi geldi.O zaman 0-3 aylık almaya devam edeyim.
İzmirde yaşıyorum ben.Ama sevi bebeyi internet satışlarında görüyorum takip edeyim onu.
ben sana h&m yi tavsiye ederim mükemmel.İstanbulda bir sürü mağazası var.Bir de minidamlanın fabrika satış mağazası var.Mutlaka git bunlara.Bir de zara çocuk kıyafetleri harika.

Sizde sağlıkla büyütün inşallah.

teşekkür ederim rabbim herkese kolaylık ve saglıklı çocuklar versin.minidamlayı annem çok alıyor,civilde de satılıyor ya.
bir de herşeyi alma,büyükler çok istekli oluyor,almak isteyene ihtiyacın olanı söyle alsınlar,hele anneler daha da istekli oluyor :)
çünkü masrafın çok olacak dogumdan sonra.inan şu an hiçbir masrafın yok.bizim aylık 500 tlye yakın mama masrafımız vardı,ek gıdayla yeni yeni azaldı.bez masrafı ayrı.şimdi büyüdüler,oyuncakları yürüteçleri mama sandalyeleri herşey çifter çifter.haliyle çok para lazım.o yüzden çok açılma.

english home da pastel pembe ve pastel mavi üzerine beyaz yıldızlı ince polar battaniyeler var.fiyatı da 35 tl miydi neydi pahalı degildi.onlar çok kullanışlı.yenidoganlar da üşürler,yine de hastane çıkışlarındaki pikeler ince gelebilir.
ben hala kullanıyorum o battaniyeleri.hem kalın degiller bebek bunalmıyor hem de kolay taşınıyorlar pusetlerine bile seriyorum dışarı çıktıgımızda.tavsiye ederim.ben zaten bebekleri lahana gibi sarmaya karşıyım.ama yine de o pikeler ince gelebilir.

Son düzenleme:

oyy korkuttun beni :) inşallah sütüm yeter mamaya ihtiyaç duymayız diyorum ama genelde mecbur vermek zorunda kalınıyormuş.

evet görmüştüm o battaniyeleri hatta ordan diğer bebiş belli olsun çarşaf alıcam çok güzeller.
dediğin gibi bir polar battaniye annem iki tane aldı o zaman onları da kullanırım ilk etapta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…