İkiz gebelikte Kullanılan İlaçlar

ceysel

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
214
6
slm kızlar.İkiz gebeliğiniz boyunca hangi ilaçları kullanıyorsunuz.Doktorum 9.haftadayken folik asidi kesti şimdi 12.haftadayım ama internetten araştırdığım kadarıyla folik asit ve demir ilaçları kullanılıyormuş.Bana sadece elevit adlı vitamin ilacını verdi.Siz neler kullanıyorsunuz?

cnm elevit her ikisini içerir demir ve folikasit içeriyor

ben bulantı için dramamin kullanmaıştım birde mide ekşimesi için gaviskon

senin için ilk üç ay folic asit kullanman daha önemli onuda kullanmııssın gerisini vucudnn ve doktorunun takibine göre kullanırsın

örneğin ben ilk üç senin gibi folik asit kullandım daha sonra demir ilacına doktorum geç başlattı mide bulantılarım hafiflesin önce diye vitamin dahi kullanamıyorum karaciğer enzimlerim çıkıyor diye doktorlarım ilaca bağımlı kalmamı ve doğal yollardan vitamın almamı öneriyorlar ve çok şükürki vitamine gereksinim duymuyorum meyve ve sebze ile yetiniyoruz

ben folik asit+magnezyum+demir folik asit+balık yağı hapı kullaniyorum hemde hergün

midem içinde metpamid+gavisgon-talcid

kabızlık için arada dupaloc

sakinleştirici içinde passiflora kullaniyorum ( tabi bu herzamn değil,,bitkisel bi şurup )

ben folik asit+magnezyum+demir folik asit+balık yağı hapı kullaniyorum hemde hergün

midem içinde metpamid+gavisgon-talcid

kabızlık için arada dupaloc

sakinleştirici içinde passiflora kullaniyorum ( tabi bu herzamn değil,,bitkisel bi şurup )

selam kabızlık şikayeti bende de fena şekilde var sen ilacı ne kadarda bir alıyosun

cnım pasiflora hamilelikte kullanılıyormu hem neden sakinleşmek için

ilk aylar benim için çok zordu tatlım kanamm oldu hep hastanede yattım sinirlerim iice bozulmuştuu moralimde tabii dr umda passiflorayı verdii bitkisel sakinleştirici bi şururp..

X