• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz gebelikte karın çatlaklarınız kaç haftalikken oluşmaya başladi?

Ayy zor olmazmi hemde ne zor ,dün karnimin acisindan oturdum agladim artik son ay cok zor valla.az kaldi insallah ama bazen dayanilir gibi degil.karnimin gerilmesi yanmasi bir taraftan,icindeki agirlik yaptigi baski bir taraftan,birde reflu mahvetti tabi yaniyor bogazim surekli agzimda yediklerim :KK43:
Herseye ragmen tek sevindirici sey catlak olmamis olmasi.insallah olmaz bundan sonrada...
Hadi ya o kadar Zor mu gercekten? Korktum simdi :( Allah kolaylik versin canim. Allahtan az kaldi artik. Insallah busaatten sonra da olmaz catlagin. Krem yag kullan maya tam Gaz devam

Hadi ya o kadar Zor mu gercekten? Korktum simdi :KK43: Allah kolaylik versin canim. Allahtan az kaldi artik. Insallah busaatten sonra da olmaz catlagin. Krem yag kullan maya tam Gaz devam
Canim seni korkutmak istemezdim ama 32 den sonrasi boyle iste.zaten bu tarz sikintilarda 30 dan sonra basliyor.bu haftalarda cok rahattim diyen bulamazsin ikiz gebelik sonucta.ama Allah buyuk dogduklarinda unutucaz insallah...

Canim seni korkutmak istemezdim ama 32 den sonrasi boyle iste.zaten bu tarz sikintilarda 30 dan sonra basliyor.bu haftalarda cok rahattim diyen bulamazsin ikiz gebelik sonucta.ama Allah buyuk dogduklarinda unutucaz insallah...
Peki nefes darligi oluyor mu cnm? Sanki derin nefes alamiyormussun gibi.

Peki nefes darligi oluyor mu cnm? Sanki derin nefes alamiyormussun gibi.
Nefes darligi evet zaman zaman oluyor ama ilk 7 ay daha cok olurdu.midem agzimda gibi hissederdim icimde birak yemegi suyu, nefes alip verecek ,cigerlerime oksijen doldurabilecek bosluk kalmamis gibi hissederdim...bu aralar cok degil o ama baska sikayetler basliyor zamanla yani hic bitmiyor biri bitiyor oteki basliyor malesef :KK43:

A
Nefes darligi evet zaman zaman oluyor ama ilk 7 ay daha cok olurdu.midem agzimda gibi hissederdim icimde birak yemegi suyu, nefes alip verecek ,cigerlerime oksijen doldurabilecek bosluk kalmamis gibi hissederdim...bu aralar cok degil o ama baska sikayetler basliyor zamanla yani hic bitmiyor biri bitiyor oteki basliyor malesef :KK43:
En azindan daha Kotu olmuyor demekki sevindim :) Sen orada tek misin? Ailen herkes orda mi?

Sen ne diyosun yaa iki gundur benim moralim nasil bozuk bu yuzden :KK43: :KK61:bende gecen ay sadece 2 kilo almistim bu 3 hafta icinde 3.5 kilo almisim.halbuki gecen ay daha cok yemistim niye boyle olduki ya odemmi acaba diyorum :KK43:

Sen ne diyosun yaa iki gundur benim moralim nasil bozuk bu yuzden :KK43: :KK61:bende gecen ay sadece 2 kilo almistim bu 3 hafta icinde 3.5 kilo almisim.halbuki gecen ay daha cok yemistim niye boyle olduki ya odemmi acaba diyorum :KK43:
Bebeğin büyüyor canım o yüzden o kilo fazlalığı odemde vardir.. Teksen yardımcın yoksa bebekler dogunca zaten eriyorsun merak etme.allah yardımcın olsun.hic sıkılma öyle bi geçiyor ki zaman.

Hem
Bebekler buyuyor hem de odem olmustur canim ya. Takma diyecegim ama biliyorum ise yaramayacak :) oglun kac yasinda bu arada? Bebislere isim dusundunuz mu

Bebeğin büyüyor canım o yüzden o kilo fazlalığı odemde vardir.. Teksen yardımcın yoksa bebekler dogunca zaten eriyorsun merak etme.allah yardımcın olsun.hic sıkılma öyle bi geçiyor ki zaman.
Sagol canim yaa keske bebekler almis olsa ama sanki kendim aldim gibi geliyor....Allah razi olsun canim benim sen nasilsin bu arada?

Hem

Bebekler buyuyor hem de odem olmustur canim ya. Takma diyecegim ama biliyorum ise yaramayacak :) oglun kac yasinda bu arada? Bebislere isim dusundunuz mu
Sagol cnm insallah.oglum ekimde 6 yasina girecek.bebeklere insallah degismezse Kaan ve Kerem isimlerini dusunduk.siz ne dusundunuz?

Ben
Sagol cnm insallah.oglum ekimde 6 yasina girecek.bebeklere insallah degismezse Kaan ve Kerem isimlerini dusunduk.siz ne dusundunuz?[/QUOTE Benim de oglumun isim Kaan :) biz de degismezse Hakan ve teoman dusunuyoruz. Ingiliz isimleri ise (esim ingiliz) jonas ve Joseph olacak. Jonas yunus Joseph yusuf peygamber. Benim oglumda temmuzda 11 yasina gircek ins :)

Allahin izniyle canim 3 erkek annesi olcaz insallah. Saglikla bir dogsalar baska hicbir sey istemem. Sen 35 haftanin icindesin artik. Konrollerin siklasmistir. Konusulan bir tarih yok mu daha?

Allahin izniyle canim 3 erkek annesi olcaz insallah. Saglikla bir dogsalar baska hicbir sey istemem. Sen 35 haftanin icindesin artik. Konrollerin siklasmistir. Konusulan bir tarih yok mu daha?
Yok canim ayda bir benim dr randevum, ayda birde ultrason var ama o sadece bakiyor bebeklerin gelisimine kilosuna falan yani dogumla ilgili sadece doktorum konusuyor.o da 40 haftayi bekle normal dogum yap diyor :) imkansiz dedim.zaten hem ikiz hem oncesinde bir sezeryanim var .israrla normal olsun diyor ama ben kararliyim sezeryan istiycem...30 haziranda randevum var 38.haftaya girince yani 2 temmuzdan itibaren dayanamazsaniz cok yorgun ve kotu hissederseniz sizin istediginiz gibi yapariz dedi.yani daha konusulmus net bir tarih yok ,eger kendileri o zamana kadar gelmezlerse 30 haziranda netlesicek ;)

Dw
Yok canim ayda bir benim dr randevum, ayda birde ultrason var ama o sadece bakiyor bebeklerin gelisimine kilosuna falan yani dogumla ilgili sadece doktorum konusuyor.o da 40 haftayi bekle normal dogum yap diyor :) imkansiz dedim.zaten hem ikiz hem oncesinde bir sezeryanim var .israrla normal olsun diyor ama ben kararliyim sezeryan istiycem...30 haziranda randevum var 38.haftaya girince yani 2 temmuzdan itibaren dayanamazsaniz cok yorgun ve kotu hissederseniz sizin istediginiz gibi yapariz dedi.yani daha konusulmus net bir tarih yok ,eger kendileri o zamana kadar gelmezlerse 30
Yok canim ayda bir benim dr randevum, ayda birde ultrason var ama o sadece bakiyor bebeklerin gelisimine kilosuna falan yani dogumla ilgili sadece doktorum konusuyor.o da 40 haftayi bekle normal dogum yap diyor :) imkansiz dedim.zaten hem ikiz hem oncesinde bir sezeryanim var .israrla normal olsun diyor ama ben kararliyim sezeryan istiycem...30 haziranda randevum var 38.haftaya girince yani 2 temmuzdan itibaren dayanamazsaniz cok yorgun ve kotu hissederseniz sizin istediginiz gibi yapariz dedi.yani daha konusulmus net bir tarih yok ,eger kendileri o zamana kadar gelmezlerse 30 haziranda netlesicek :KK66:
evet burda da inatla normal dogum deyip duruyorlar. Ama Ben kesinlikle sezeryan istedigimi belirttim. O yuzden sezeryan olcak insallah. Niue 40. Haftayi bekliyorlarki? Benim bildigim Ikiz gebelik 37 hafta surer. Peki bebislerin posizyonlari ne durumda? Normal dogum a musait mi? Ikisi de bas asagi mi? Amma sordum haha kusura bakma :) Benim bugun vardi kontrolum allaha sukur hersey yolunda. :))

Dw

evet burda da inatla normal dogum deyip duruyorlar. Ama Ben kesinlikle sezeryan istedigimi belirttim. O yuzden sezeryan olcak insallah. Niue 40. Haftayi bekliyorlarki? Benim bildigim Ikiz gebelik 37 hafta surer. Peki bebislerin posizyonlari ne durumda? Normal dogum a musait mi? Ikisi de bas asagi mi? Amma sordum haha kusura bakma :) Benim bugun vardi kontrolum allaha sukur hersey yolunda. :))
Canim illa 40 hafta demiyorda suyum gelmezse sanci falan olmazsa dursunlar durabildikleri kadar en son 40 hafta zaten dedi...bebeklerin pozisyonlari surekli degisiyor ama genelde alttaki bebegin kafasi hep asagida yani normal doguma uygunum bundan dolayida normal olsun diyor doktorum...ama cok zor ,su icmeyi yemek yemeyi gectim nefes alip verirken bile cigerlerime dolan nefes karnimi nasil acitiyor anlatamam...patliyacak gibiyim sanki karnim ortadan yirtilip iliye ayrilacak gibi hissediyorum....bide normal dogum bide kendileri gelsinler dogumu biz baslatmayalim bekleyip buyusunler deyince o ara baya bi psikolojim bozuldu...erken dogum istemem asla ama zamanini niye gecsin dimi ama bizde can tasiyoruz nihayetinde...ayaklarimin alti cayir cayir yaniyor valla artik yururken yaa :KK43: dusunsene millet tek bebegi 40 hafta tasiyamazken ben nasil dayanayim...gecen seferde ondan onceki seferde sezeryan uzerinde cok durdugum icin israrla normal dogum olsun sonrasi sizin icin zor olmasin sonucta ameliyat kesiyoruz diyor.biliyorum dedim hani oncesinden bilmesem korkup tamam normal olsun derdim ama bende sezeryanda israr esicem birdahaki randevuma yani 30 haziranda artik gun versin dayanamiyorum.diz kapaklarim falan agrimaya basladim nefes almada gucluk cekiyorum bunlari hep belirticem.o da inat etmez sanirim,cunku 37 dolunca kendinizi cok kotu hissederseniz aliriz demisti...

Son düzenleme:
Canim illa 40 hafta demiyorda suyum gelmezse sanci falan olmazsa dursunlar durabildikleri kadar en son 40 hafta zaten dedi...bebeklerin pozisyonlari surekli degisiyor ama genelde alttaki bebegin kafasi hep asagida yani normal doguma uygunum bundan dolayida normal olsun diyor doktorum...ama cok zor ,su icmeyi yemek yemeyi gectim nefes alip verirken bile cigerlerime dolan nefes karnimi nasil acitiyor anlatamam...patliyacak gibiyim sanki karnim ortadan yirtilip iliye ayrilacak gibi hissediyorum....bide normal dogum bide kendileri gelsinler dogumu biz baslatmayalim bekleyip buyusunler deyince o ara baya bi psikolojim bozuldu...erken dogum istemem asla ama zamanini niye gecsin dimi ama bizde can tasiyoruz nihayetinde...ayaklarimin alti cayir cayir yaniyor valla artik yururken yaa :KK43: dusunsene millet tek bebegi 40 hafta tasiyamazken ben nasil dayanayim...gecen seferde ondan onceki seferde sezeryan uzerinde cok durdugum icin israrla normal dogum olsun sonrasi sizin icin zor olmasin sonucta ameliyat kesiyoruz diyor.biliyorum dedim hani oncesinden bilmesem korkup tamam normal olsun derdim ama bende sezeryanda israr esicem birdahaki randevuma yani 30 haziranda artik gun versin dayanamiyorum.diz kapaklarim falan agrimaya basladim nefes almada gucluk cekiyorum bunlari hep belirticem.o da inat etmez sanirim,cunku 37 dolunca kendinizi cok kotu hissederseniz aliriz demisti...
Allah kolaylik versin Canim ya :( valla Ben okurken daraldim.

Back
X