IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum.benim de ikiz oğluşlarım var 4 yaşındalar.bir de kızım var 10 aylık.

bence süt pompası mutlaka alın,ben almamıştım doğumdan sonra çok zorlandım.ama elektrikli olanlarını tercih edin.doğum çantası için hastane çıkışları var onlardan alırsınız,kendinize de pijama ve gecelik takımı alın mutlaka.bebekler için battaniye,bebek bezi ve ne olur ne olmaz diye de biberon koyarsanız iyi olur.

doğumdan sorası için biz ilk 6 ay kullanmak üzre ikiz bebek beşiği almıştık sallanabilir kullanılış bi şeydi.sonra oda yaptık hani büyüyen beşiklerden aldık ama memnun kalmadım hiç.park yataklar daha mantıklı,kızımda park yatak kullanıyorum.araba olarak önlü-arkalı olanlardan almıştık ancak yan yana olanlar daha kullanışlı bence.

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

ohh masallah ne guzel tam birbirlerinin arkadasi olduklari donem olsa gerek. Evet sut pompasini elzem ihtiyac listesinin basina aldim. Buyuyen besige bir turlu cesaret edemiyorum. Ayaga kalkmaya baslayinca atlamaya calisiyorlar diye. Baska bir konuda bahsetmistim. Ablam besigini yatagin ayak ucuna yan olarak koymustu. Gece yigenimi kendi yaninda buldu. Allahtan gidecegi yonu iyi kestirmis dusmemis. O g8nden sonra son olmustu o yatak kullanimi. Bende cesaret edemiyorum. %75 resim koydum ilk sayfalara onu % 25 de park yatak bakalim. Cok tesekkurler
bir de hastanr cikislari ikiser tane mi olmali sizce birer takim yeterlimi

büyüyen beşikler zaten riskli ve kullanışsız.ben ikişer tane almıştım yani toplamda dört tane.

Degil mi bir de onlar var. Bizim aklimiza hic onlar gelmiyor simdilik once saglikli dogmalari sonra hazirliklar diyoruz. Bakalim neler yasayacagiz. Rabbim kolaylik versin sizlere de.
Ben yattiklarini bilmedihimnicin yan yana olanlara hic bakmamistim cok iyi oldu mutlaka bakacam. Bakiyorum da bugun bir sey icin ciktim sordum ama yokmus orada once internetten ayrintili inceleyecegim cok tesekkurler

büyüyen beşikler neden riskli ve kullanışsız?

çünkü bebekler ayağa kalkınca düşme riski çok fazla beşikler de yüksek.bi de bu beşikler yatak olunca normal yatak boyutundan biraz daha dar ve küçük oluyorlar içlerine yatak bulmak sorun oluyor biz özel yaptırmıştık ve ancak 1 sene kullanabildik mesela.

Günaydınnn herkese bugün cooook mutluyum bebeklerimin ilk kez hissettim hareketlerini..
Gözlerim doluyo cok güzelmiş
hadi gözün aydın canım:))
gitgide artacak hareketleri.
bazen kıpır kıpır oluyolar ikisi iki taraftan.ne büyük mucize değil mi ,şükürler olsun.

veee bu topik çok iyi fikir kesinlikle.
topluca buradan herşeyi paylaşırız yazdıklarımız kaybolup gitmez.
ben tecrübeli bir anne olsam da yine de şaşırıyorum ne alacağıma.
tabi aklımda az çok fikir var.
onları da ara ara yazdım zaten kendi topiğimizde.
burada da yazarım elbet.
ama baharda doğum yapacağım.çoğumuzun da yaza geliyor 2015 topiğindekilerin.
alışverişi ona göre yapacağız.

şimdilik aldıklarım şöyle;

1-2 adet çift katlı penye battaniye-pembe mavi
2-2 adet beyaz kundak
3- 3 lü ikea çok amaçlı pamuklu örtü
5-2 adet bebek havlusu
6-2 adet penye patik-5 li çorap
7-0-3 ay 3 adet body yarım kol,3-6 ay 2 body askılı
8-2 takım 0-3 ay patiksiz pijama takımı şapkalı
9-2 takım 0-3 ay patikli pijama takımı şapkalı
10-2 şer adet 0-3 ay penye ayaklı tulum
11-2 şertakım 0-3 ay patikli zıbın takım
12- 2 takım 3-6 ay patiksiz pijama takımı
13- 2 takım patiksiz kadife tulum
14-ağız mendili ve ter bezi 1 er paket
15-2 takım 3-6 ay eşofman takımı
16-2 takım 6-9 ay pijama takımı
17-2 adet 0-3 ay ince kadife yelek
18-2 adet 3-6 ay penye yelek
19-2 adet 3-6 ay patiksiz tulum
20-3 lü havlu önlük

kızlar bunların hemen hepsini internetten aldım.
bir kısmı gelmedi henüz.
civilim.com
ilkebebe
annelütfen
webdenal
gittigidiyor
alışveriş yaptıklarım bu siteler.

civilim ,ilke bebe ve gittigidiyor gayet hızlılardı ve sorunsuzlardı.
özellikle civilim den aldıklarım kaliteli ve ucuzdu.
webdenal ve annelütfen siparişlerim gelmedi henüz.

webden al dan sebi bebe 6-9 ay pijama takımı,(12,45 adet)
wonderkids 2 li tulum (25,59)
bebitof 2 adet yelek(7,15)
ve wonder kids 2 adet eşofman takımı aldım(24 civarı)
annelütfenden ise, babyland 2 li 2 adet tulum,(2 adet 27.9)
mother love 0-3 ay patikli takım (15.9)
ve 3-6 ay patiksiz pijama takım(14.5) aldım.bunlar bu hafta gelecek.
hava şartlarından dışarı çıkamayınca internete sardım resmen:))

soracağınız olursa yazarım yine.
sizler de fiyatları yazın az çok.
neyi kaça aldık bilelim.
çarşıya bi çıksam piyasayı anlayacağım da çıkamadım.
ben de kafama yatan markalarını bildiğim ürünleri sipariş ediyorum şimdilik.
açıkcası herşeyi çift çift almak ta zormuş yahu:))

tülbenler gerçekten çok işe yarıyor.güzel tavsiye:))
benim ilk oğlum için annem yapmıştı boy boy.
hala kullanırım sırtı terlediğinde.
bebek bezi ben de prima alacağım.
ilk oğlumda da uzun süre kullandım ama 1 yaşından sonrası huggies e geçtim çünkü prima o dönem pişik yapmaya başladı.
bez konusu böyle.
değiştirilebiliyor markası pişik olursa bebek.
süt pompası avent manuel kullandım.
ama şimdi elektirikli alabilirim.
bir de kiralık pompalar oluyormuş medikalcilerde.bir araştırın.hastane tipi olduklarından daha verimlilermiş.
bulunduğunuz ilde imkan var ise bi sorun.aylık 30 40 tl ye kiralanabiliyormuş.
henüz araştırmadım

sterilizatör ilk oğlumda kullanmadım.
tencerede kaynatıyordum zor olmuyodu alışmıştım:))
ancak ikiz bebek olunca fikrim deişebilir.
ama hemen almam ben.bi bakarım çok zorlanırsam hemen internetten getirtirim basi bişey.
çok çok acil değil ama ikiz annelerine zana kazandıracağı da kesin.

bize ilk oğlumda bişey alan olmamıştı(
şimdi de olmayacak ne yazık ki.o adeti benimkiler bilmiyo malesef.
zaten annem de olmadığı için bana destek olacak kimsem yok(
army ciğim gibi ben de hüzünlendim şimdi.

çok geçmiş olsun canım.
son zamanlara bırakmamak konusunda çok haklısın.
bence30.haftaya kadar herşeyimiz tamam olmalı.

kesinlikle o fiyata hastan çıkışı alma.çok gereksiz abartı bir fiyat.
internette 50-70 tl arası 10 lu takımlar var.
ben biraz ararştırdım.bebitof 10 lı 5o tl ye 2 adet alıcam.yeter.kısa süre giyecekler zaten.
tabi yanına yedek alt üst iç zıbınlı takım da alırız.basit 15 - 20 tl en fazla.

yukarıda yazdığım öneriyi sana da yapabilirim.
maddi imkanla alakalı ama çok para vermek istemeyenler için internette güzel seçenekler var.
bi de tobby co diye organik 10 set gördüm.59 tl idi.
bunu da araştırıyorum.60 tl yi geçirmeyeceğim ben fiyat olarak:))
biberonda haklısın canım.en kalite ürünler bunlar.
ben ilk oğlumda herşeyimi avent aldım.süt pompası-biberonları-kaşıkları vs.çok memnundum açıkcası.cam değildi benimkiler.
şimdi yine avent alırım büyük ihtimalle ama cam olabilir.
prematüre alıp almama konusunda ben de kararsızım.
bebeklerim için en fazla 2500 gr. olur dedi dr. o
zaman 56 cm lik takımlar büyük gelecek.
kimisi 0-3 ay diye satılıyor.
kimisi yeni doğan diye.
anladığım kadarıyla yenidoğan setler 50 cm likken 0-3 aylıklar 56 cm lik oluyor.
yeni doğan setler birazcık büyük gelir sadece bence.iyice küçünk prematüreler de küçük gelebilir.37. hafta sonrası doğanlara sanırım.
ama erken doğum durumunda mecburen prematüre set gerekecektir.

güzel gözüküyor.fiyatı ne acaba.sitesini bi inceleyelim:))
sallanma özelliği yok.
ara kademe var mı peki?
ilk zamanlarda bu derinliğe bebeği alıp koymak çok zorlar seni çünkü

güle güle büyüt bebeklerini canım:))
zor günler geçirmişsiniz ama geçmiş gitmiş şükür.
önerilerine gelince;
-2 takım hastane çıkışı bence de yeterli.bir 10 lu -bir de 5 li takım olabilir herbirine.
-battaniyeler de önemli-2 şer adet penye-polar ve pazen aynen şart.ben de o kadar yapacağım
-yan yatış minderi kullanmıştım ama boğulma önleyici yastıkları yeni görüyorum.muhtemelen ben de 2 adet alırım.
-mama ısıtıcı ve sterilizatör kullanmadım oğlumda ama şimdi ,ikizler için ihtiyac doğrultusunda düşünebilirim.
-göğüs pedi avent kullandım.-süt makinesi avent manuel kullandım memnundum.ama şimdi elektirikli düşünüyorum.süt saklama kaplarım dadahil tüm biberon ve emzikler kaşıklarım aventti.çok memnundum hepsinden.
-bebek bakım seti oğlumda tamamın sebameddi.
ancak şimdi parça parça alacağım.sadece şampuan sabun ve bebe yağı alırım.diğerleri kullanılmıyor çünkü.
bu setlerdeki pişik kremleri bi işe yarmıyor fazlaca.
en güzeli bepantol pişik kremi.ben bundan alırım 3-4 tane yeter.
-ateş ölçerim benim de braun kulaktan ve güzel bir ürün.hala sapasağlam durduğu için aynen kullanacağım devam.
-beşik ise ben de oğluma sallanır basit bir beşik almıştım ve 3,5 yaşlarına kadar kullandım.şimdi de yine öyle basit 2 tane alacağım.

ben büyüyen beşikli oda almayı düşünüyorum . neyseki benim alacağım yatağı 18 yaşına kadar kullannabilecek. çünkü diğerlerinden daha büyük ve geniş . tek kişilk baza boyunda

bu 10 lu setten bahsetmiştim.50-60 arası değişen fiyatları var.tabi bunlar gördüğüm en düşük fiyatlar.aynı set 80 -90-120 gibi fiyatlara da satılıyor.tabi başka desenler ve renkler de var.
  • bi de bunlar dikkatimi çekti.organikmiş çünkü.

Son düzenleme:
ben büyüyen beşikli oda almayı düşünüyorum . neyseki benim alacağım yatağı 18 yaşına kadar kullannabilecek. çünkü diğerlerinden daha büyük ve geniş . tek kişilk baza boyunda
güzel sağlam bir modelse neden olmasın bence.
odan genişse olabilir pekala.
kardeşim aldı.beyaz bir takım.taş gibi sağlam ve de kibar bir takım.
sağlamlığına dikkat ettiğin sürece sorun yok.bir de beyaz olursa ileride genç odası olarak kullanırken sıkıntı olmaz.

Canim alintilar cik olunca birbirine giriyor umarim suan duzgundur. Benim koydugum resimlerdeki besiklerin sallanma ozelligi de var kademesi de var. Ama tabi foyatlar biraz pahali. Fiyatin icine tekstili de dahilmis. Yari visko yatak yatak koruyucu kenarliklar yastik vs. Boyle olunca bilemedim abarti mi diye fiyat kucuklerine 450 buyuklerine 750 civarinda diyorlar. 70 e 110 lar 750 pahali degil mi

Cok tatlısınız hepiniz ne kadar güzel heyecanlar bunlar :))
Beşik konusunda şu an kafanızda hiçbirşey oluşmuyor olması da çok normal :) doğru dediklerinizin hepsi çok mantıklı doğru ama pratik hayattaki uygulaması öyle değil maalesef:))
İnsan boyunda yataklı beşiklerden bizmde bebek odamız üzerinde sandık ce çekmeceli dolapla normal bebek beşiği boyutunda parmaklıklı şimdi 1.bu model sallanmıyor 2.yeni doğan bebek asla bunun içinde yatamaz güvenli değil 3.alıp koyamazsınız bebeğiniz ele gelinceye kadar.
Bu 750 tllik beşik tipi çok güzel çok hoş ama ayağa kalkıp kenarla tutunup kendilerini tüm güçleriyle öne geri sallıyorlar devrilme ihtimali çok yüksek bunun bu hareketle.
Şimdi biliyorum hepinizin kafasında ne idealler var bir sürü kurallar onu öle yapmam bunu böyle yapmam sallamakta bunlardan biri bu konuda inanın aranızda en katı bendim ooofffff ne attım tuttummm avrupadaki bebekler sallanıyor mu sallanmakta ne demekmiş sarsılmış kafatası sendromu diye bişiy çocucğu aptal yapıyorlar offff daha neler neler :))sonuç sallanmadan uyumayan iki bebem var :))
En kalşteli park yatak alsanız 250 ytl 3 yaşına kdr kullanırsınız hem kademeli hem sallanıyor hem de baktınız yatmadı oyun parkı olur mis gibi.benim gibi uyduruk beşik alsanız 1 yaşına kadar kullanırsınız geceleride ayakta sallamktan kurtulur onda sallarsınız.bebek odasına sallanan bebek yatak ölçülü beşik yaptırsanız ilk 6 ay orada yatmaz ama sonra odasına geçirince gayet rahat edersiniz onunda fiyat civarı 750 ytl.
Ama en temizini söyleyim çingen salıncağı çok ciddiyim şaka değil her eve bir tane lazım
Hastane çıkışları yenidoğandır ölçüleri standart 50 cm dir ve 3.5 kg bebek ortalamısyla yapılmıştır sizin bebekleriniz 47 cm ve 2.5 kg ortalamasıyla doğacaklar siz hesap edin.0-3 aylıklar 56 cm 6kg ortalamalı bebekler için bildiğimiz hint fakiri oluyorlar içlerinde sizin 6kg nuz ortalama 4.ayda olacak çünkü :))ama çok çabuk büyüyorlar 1 aya tam oluyor.şimdiden 3-6 ay birşey almayın bebeğnizin gelişimi farklı oluyor elinizde kalıyor hepsi.yaz bebeği bile olsa patiksiz alt patiksiz tulum tavsiye etmem çok ama çok kullanışsız bacaklar yukarı çıkıyor cıbıl kalıyorlar çorabın içine sokuyorsunuz mecbur onunda o zaman çorap lastiğini bileğini kesiyor.
Ben 4 takım prematüre almıştım çokta iyi oldu bir ay onları ve yenidoğan setlerini kullandım ama kimi arkadaşımıza prematüreler olmadı yenidoğan setlerini kullandılar.bir tane prematüre takımınız mutlak ama mutlak olsun fakat ikinciyi sizin tercihiniz.

Canim cingen salincagini nasil kurdunuz eve?
sallama ya gelince ben buyuk oglumu hep sallayarak uyuttum.besik te sallaniyodu.bi de otomatik sallanir besik almistim.baya isime yaramisti.
park yataklari ise begenmiyorum pek
cok seyyar ve emanet duruyor.bence bu park yataklari da devirebilir bebekler.ayrica o kumas yerlerini de kemirirler bence.
bu sebeple ben de sallanir bi karyola alicam 300 400 e .yeterli bence.

Sallanir ve kademeli ise olabilir tabi.
hersey dahilmis icine.bu sebeple fiyat cok pahali degil.urunlerin kalitesi de onemli tabi.

Bugun evde olunca eskileri karistirdim yine:))
Pazen battaniye benim bebekligimden kalma.oglumda kullandim simdi de kullanicam yine nasipse.
rahmetli annemin el emegi orguler.hatiralari.
diger orgu battaniye de yine ondan hatira.
nasipse kullanirim yine.
digerleri de yine ogluma kullandigim battaniyeler.iki kadife battaniye var.disarda lazim oluyor kisin.evde ise kalin gelir.
en guzeli penye battaniyeler.bu gorduklerinizle buyuttum oglumu.yeterliydi.

Eklentiler

• 20150113_101958.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 375
  • 20150113_102247.webp
    21 KB · Görüntüleme: 597
  • 20150113_102811.webp
    33 KB · Görüntüleme: 404
  • 20150113_102321.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 451
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…