• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Hanimlar merhaba
Rabbim hayirlisiyla nasib ederse nisan sonuna iki tane kuzunun annesi olacagim.
bizim oglanlar bahar bebegi olacak. Dogum cantasindan baslayarak ne lazim ne degil, ne kullanislidir, olmazsa olmazlar nedir, hazirliklar nasil olmalidir, odalari nasil olsun besik ne alalim araba ne kullanalim. Siz tecrubeli annelerden fikir istiyorum.
Sadece mobilya araba degil bezinden baslayarak atletine kadar neler kullanislidir, neleri tavsiye edersiniz. Bana yardim edin. Fikir alisverisinde bulunalim.
haydi tecrubeli anneler fkirleriniz benim icin onemli

hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum.benim de ikiz oğluşlarım var 4 yaşındalar.bir de kızım var 10 aylık.

bence süt pompası mutlaka alın,ben almamıştım doğumdan sonra çok zorlandım.ama elektrikli olanlarını tercih edin.doğum çantası için hastane çıkışları var onlardan alırsınız,kendinize de pijama ve gecelik takımı alın mutlaka.bebekler için battaniye,bebek bezi ve ne olur ne olmaz diye de biberon koyarsanız iyi olur.

doğumdan sorası için biz ilk 6 ay kullanmak üzre ikiz bebek beşiği almıştık sallanabilir kullanılış bi şeydi.sonra oda yaptık hani büyüyen beşiklerden aldık ama memnun kalmadım hiç.park yataklar daha mantıklı,kızımda park yatak kullanıyorum.araba olarak önlü-arkalı olanlardan almıştık ancak yan yana olanlar daha kullanışlı bence.

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum.benim de ikiz oğluşlarım var 4 yaşındalar.bir de kızım var 10 aylık.

bence süt pompası mutlaka alın,ben almamıştım doğumdan sonra çok zorlandım.ama elektrikli olanlarını tercih edin.doğum çantası için hastane çıkışları var onlardan alırsınız,kendinize de pijama ve gecelik takımı alın mutlaka.bebekler için battaniye,bebek bezi ve ne olur ne olmaz diye de biberon koyarsanız iyi olur.

doğumdan sorası için biz ilk 6 ay kullanmak üzre ikiz bebek beşiği almıştık sallanabilir kullanılış bi şeydi.sonra oda yaptık hani büyüyen beşiklerden aldık ama memnun kalmadım hiç.park yataklar daha mantıklı,kızımda park yatak kullanıyorum.araba olarak önlü-arkalı olanlardan almıştık ancak yan yana olanlar daha kullanışlı bence.

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
ohh masallah ne guzel tam birbirlerinin arkadasi olduklari donem olsa gerek. Evet sut pompasini elzem ihtiyac listesinin basina aldim. Buyuyen besige bir turlu cesaret edemiyorum. Ayaga kalkmaya baslayinca atlamaya calisiyorlar diye. Baska bir konuda bahsetmistim. Ablam besigini yatagin ayak ucuna yan olarak koymustu. Gece yigenimi kendi yaninda buldu. Allahtan gidecegi yonu iyi kestirmis dusmemis. O g8nden sonra son olmustu o yatak kullanimi. Bende cesaret edemiyorum. %75 resim koydum ilk sayfalara onu % 25 de park yatak bakalim. Cok tesekkurler
bir de hastanr cikislari ikiser tane mi olmali sizce birer takim yeterlimi

ohh masallah ne guzel tam birbirlerinin arkadasi olduklari donem olsa gerek. Evet sut pompasini elzem ihtiyac listesinin basina aldim. Buyuyen besige bir turlu cesaret edemiyorum. Ayaga kalkmaya baslayinca atlamaya calisiyorlar diye. Baska bir konuda bahsetmistim. Ablam besigini yatagin ayak ucuna yan olarak koymustu. Gece yigenimi kendi yaninda buldu. Allahtan gidecegi yonu iyi kestirmis dusmemis. O g8nden sonra son olmustu o yatak kullanimi. Bende cesaret edemiyorum. %75 resim koydum ilk sayfalara onu % 25 de park yatak bakalim. Cok tesekkurler
bir de hastanr cikislari ikiser tane mi olmali sizce birer takim yeterlimi

büyüyen beşikler zaten riskli ve kullanışsız.ben ikişer tane almıştım yani toplamda dört tane.

Teşekkürler evet en zor dönemleri geçtiğimiz halde yine de zorlanıyorum 2 yaş sendromu vs.
Yanyana olanlardan doğumdan itibaren kullanılanlar da var ama ben 6. Aydan sonra puset aldım zaten kış bebekleriydi dışarı pek çıkmadık 6. Aya kadar bu yüzden tam yatabilen değil de daha az yatan peg perego aria twin aldım bir sorun yaşamadım ta ki hergün kreş için dışarıya çıkıp günde en az 2 kere açıp kapamaktan ve bebeklerin büyüyüp kilolarının artmasından sanırım sadece sürerken biraz zorlanmaya başladım onun haricinde gayet işimi gördü bunca zaman.
Maclaren' in bu modeli 175 derece yatabiliyormuş açıklamasında öyle yazıyor
Düzeltme : linki koydum ama nedense başka bir adres çıkıyor tıklayınca modelin adı maclaren twin techno ikiz bebek arabası

Ben taşıma kapasitesi epey olduğu için bu modelden alacağım internette stokta bulamadım sanırım haşim işcan altgeçidine gidip bakacağım.

Sonuçta hangi marka olursa olsun pusetİn kolay açılıp açılmadığına, araba bagajına sığıp sığmadığına, hafif olmasına ikiz olduklarından uzun süre kullanılacağından taşıma kapasitesine dikkat etmek lazım ben peg perego' nun 15'er kilo olan taşıma kapasitesine dikkat etmeden almıştım o yüzden değiştirmek durumundayım ikinci bir masraf çıktı yani. Bu yüzden taşıma kapasitelerine dikkat edin derim benim gibi ikinci kez puset almak durumunda kalmayın derim
Degil mi bir de onlar var. Bizim aklimiza hic onlar gelmiyor simdilik once saglikli dogmalari sonra hazirliklar diyoruz. Bakalim neler yasayacagiz. Rabbim kolaylik versin sizlere de.
Ben yattiklarini bilmedihimnicin yan yana olanlara hic bakmamistim cok iyi oldu mutlaka bakacam. Bakiyorum da bugun bir sey icin ciktim sordum ama yokmus orada once internetten ayrintili inceleyecegim cok tesekkurler

büyüyen beşikler neden riskli ve kullanışsız?

çünkü bebekler ayağa kalkınca düşme riski çok fazla beşikler de yüksek.bi de bu beşikler yatak olunca normal yatak boyutundan biraz daha dar ve küçük oluyorlar içlerine yatak bulmak sorun oluyor biz özel yaptırmıştık ve ancak 1 sene kullanabildik mesela.

Günaydınnn herkese bugün cooook mutluyum bebeklerimin ilk kez hissettim hareketlerini..
Gözlerim doluyo cok güzelmiş:nazar:
hadi gözün aydın canım:)):nazar:
gitgide artacak hareketleri.
bazen kıpır kıpır oluyolar ikisi iki taraftan.ne büyük mucize değil mi ,şükürler olsun.

veee bu topik çok iyi fikir kesinlikle.
topluca buradan herşeyi paylaşırız yazdıklarımız kaybolup gitmez.
ben tecrübeli bir anne olsam da yine de şaşırıyorum ne alacağıma.
tabi aklımda az çok fikir var.
onları da ara ara yazdım zaten kendi topiğimizde.
burada da yazarım elbet.
ama baharda doğum yapacağım.çoğumuzun da yaza geliyor 2015 topiğindekilerin.
alışverişi ona göre yapacağız.

şimdilik aldıklarım şöyle;

1-2 adet çift katlı penye battaniye-pembe mavi
2-2 adet beyaz kundak
3- 3 lü ikea çok amaçlı pamuklu örtü
5-2 adet bebek havlusu
6-2 adet penye patik-5 li çorap
7-0-3 ay 3 adet body yarım kol,3-6 ay 2 body askılı
8-2 takım 0-3 ay patiksiz pijama takımı şapkalı
9-2 takım 0-3 ay patikli pijama takımı şapkalı
10-2 şer adet 0-3 ay penye ayaklı tulum
11-2 şertakım 0-3 ay patikli zıbın takım
12- 2 takım 3-6 ay patiksiz pijama takımı
13- 2 takım patiksiz kadife tulum
14-ağız mendili ve ter bezi 1 er paket
15-2 takım 3-6 ay eşofman takımı
16-2 takım 6-9 ay pijama takımı
17-2 adet 0-3 ay ince kadife yelek
18-2 adet 3-6 ay penye yelek
19-2 adet 3-6 ay patiksiz tulum
20-3 lü havlu önlük

kızlar bunların hemen hepsini internetten aldım.
bir kısmı gelmedi henüz.
civilim.com
ilkebebe
annelütfen
webdenal
gittigidiyor
alışveriş yaptıklarım bu siteler.

civilim ,ilke bebe ve gittigidiyor gayet hızlılardı ve sorunsuzlardı.
özellikle civilim den aldıklarım kaliteli ve ucuzdu.
webdenal ve annelütfen siparişlerim gelmedi henüz.

webden al dan sebi bebe 6-9 ay pijama takımı,(12,45 adet)
wonderkids 2 li tulum (25,59)
bebitof 2 adet yelek(7,15)
ve wonder kids 2 adet eşofman takımı aldım(24 civarı)
annelütfenden ise, babyland 2 li 2 adet tulum,(2 adet 27.9)
mother love 0-3 ay patikli takım (15.9)
ve 3-6 ay patiksiz pijama takım(14.5) aldım.bunlar bu hafta gelecek.
hava şartlarından dışarı çıkamayınca internete sardım resmen:))

soracağınız olursa yazarım yine.
sizler de fiyatları yazın az çok.
neyi kaça aldık bilelim.
çarşıya bi çıksam piyasayı anlayacağım da çıkamadım.
ben de kafama yatan markalarını bildiğim ürünleri sipariş ediyorum şimdilik.
açıkcası herşeyi çift çift almak ta zormuş yahu:))

Merhaba kızlar
tülbent çok lazım oluyormuş beyaz desensiz her yerde kullanılıyormuş banyosundan günlük temizliklerine kadar mutlaka bol bol edinin diyorlar.
bol bol desensiz pamuklu body olsun. çünki çok kolay kirlenecek ve alternatifi gerekecek.
ilk doğduğu zamanlarda başına başına şu penye sıkı olmayan başlıklardan takmak gerekiyormuş.
bez ben daha hiç almadım. ama bana da baya bir hediye geldi şimdiden. yalnız hep prima. alan kişiye bunu molfixle değiştir diyormuşum :KK45:
ikizlerde emzirme problemi yaşandığından ve depolamak gerekeceğinden bir elektrikli pompa alacağım. o da muhtemelen avent olacak. en iyisi avent diyorlar.
ikiz arabası kullanan arkadaşlarım çok tavsiye etmiyor. tek tek alın diyorlar onda da marka belirtmeyeyim ama emniyet özelliklerini kontrol edip bütçenize göre bir şey alın.
tabi bunların dışında alınacaklar;
bebek küveti, organik yıkama süngeri, steril makinası, mama ısıtıcısı, ateş ölçer, süt saklama poşetleri, göğüs pedleri, göğüs kremi, göğüs kalkanı, emzik, biberon (bunları aventten alırsanız iyi olur diyorlar cam ve kauçuk olsun), ana kucağı, sallanan beşik, bebek telsizi, anne çantası.

daha birsürü şey var tabii ki hediye gelecek şeyleri de az çok kestirip ya da yakınlarınıza birer liste hazırlayıp ona göre alışverişinizi yaparsanız sizin için de kolaylık olur.
tülbenler gerçekten çok işe yarıyor.güzel tavsiye:))
benim ilk oğlum için annem yapmıştı boy boy.
hala kullanırım sırtı terlediğinde.
bebek bezi ben de prima alacağım.
ilk oğlumda da uzun süre kullandım ama 1 yaşından sonrası huggies e geçtim çünkü prima o dönem pişik yapmaya başladı.
bez konusu böyle.
değiştirilebiliyor markası pişik olursa bebek.
süt pompası avent manuel kullandım.
ama şimdi elektirikli alabilirim.
bir de kiralık pompalar oluyormuş medikalcilerde.bir araştırın.hastane tipi olduklarından daha verimlilermiş.
bulunduğunuz ilde imkan var ise bi sorun.aylık 30 40 tl ye kiralanabiliyormuş.
henüz araştırmadım

Oohh arkadasim tesekkurler siz baya baya donanimlisiniz. Cok faydali olacak yarin sabah bir not defteri tutmaya baslayacagim burda yazdiklarinizi gecirecem hemen deftere. Hamilelikten midir nedir iyice unutkan oldum. Market alisverisinie bile listeyle gittigim halde yarisini unutup geloyorum dusunun o kadar vahim halim. Super oluyor bu bilgiler cok tesekkurler.
sut pompasinda dikkat edilecek bir ozellik var mi. Bir de sterilazator gerekli midir sizce
sterilizatör ilk oğlumda kullanmadım.
tencerede kaynatıyordum zor olmuyodu alışmıştım:))
ancak ikiz bebek olunca fikrim deişebilir.
ama hemen almam ben.bi bakarım çok zorlanırsam hemen internetten getirtirim basi bişey.
çok çok acil değil ama ikiz annelerine zana kazandıracağı da kesin.

ayni adet biz de de var sizinki kadar ayri tili olmasa da. Ama annemleri. Yasadigi yer kucuk bir yer oradan herseyi bulamiyorlar bir de benim herseyi begenmeyecegimi biliyorlar. Gelelim alisverisi oradan yapalim dediler. Ben o kiz tarafinin alacagini bile unutmustum aklima gelmedi ablam soyledi. Babam sen begen alalim diyor. Ama iste ben cok ayakta kalamiyorum. Alisverise gidip o da varmis ona da bakayim buna da bakayim diyecek luksum yok. Bir de dedigin gibi erken mi korkusu yasiyorum. Bir de ablam disinda yakin cevremde bana yol gosterecek olan yok. Hos ablam da memlekette ona da 10 sene oldu. Ozaman ben universite okuyordum yine yanlarinda degilim yani tecrubesizlik diz boyu
kucuk ayrintilari yapiyoar gibi geliyor annemler bakalim
bize ilk oğlumda bişey alan olmamıştı:((
şimdi de olmayacak ne yazık ki.o adeti benimkiler bilmiyo malesef.
zaten annem de olmadığı için bana destek olacak kimsem yok:((
army ciğim gibi ben de hüzünlendim şimdi.

Merhaba bayanlar
Bence alışverişinizi son haftalara bırakmayın.ben o kadar çok ağırlaştımki biraz yürüyeyim nefes nefese kalıyorum.son 1 aydır evden çok fazla çıkamadım.ben 20. Haftalarda alışverişe başladığımda herkes bişi diyodu yok çok erken yok son 1-2 hafta bir seferde alırsın.iyiki kimseyi dinlemeyip almışım.yavaş yavaş zamana yayarak aldım.hem maddi hem manevi beni yormadı.eğer şimdiye bırakmış olsaydım hem çıkıp alamazdım hemde maddi olarak bu kadar masrafı karşılayamazdım. Erken doğum riskim var sürekli dopplerde takiplerim yapılıyor ve çok büyük paralar harcıyorum.
çok geçmiş olsun canım.
son zamanlara bırakmamak konusunda çok haklısın.
bence30.haftaya kadar herşeyimiz tamam olmalı.

vebahargeldi vebahargeldi canim ben erzurumdayim benim begenmeme gibi bir luksum maalesef yok burada da hrsy var ama İstanbul ankara kadar çeşit yok ve cookk pahali burada civil yada english homeden almak zorunda sin gecen bi hastane cikisi sordum 300tl dedi sook oldum anlayacagin bu şehir bebek kiyafetleri konusunda hayli tuzlu ablam ankarada ikizlere özel mağazalar old.söyledi olmazsa ablama para gonderirim bi kaç biseyde o alir:)
kesinlikle o fiyata hastan çıkışı alma.çok gereksiz abartı bir fiyat.
internette 50-70 tl arası 10 lu takımlar var.
ben biraz ararştırdım.bebitof 10 lı 5o tl ye 2 adet alıcam.yeter.kısa süre giyecekler zaten.
tabi yanına yedek alt üst iç zıbınlı takım da alırız.basit 15 - 20 tl en fazla.

Uye olun zaten guvenilir alisverise de dikkat edin marka sorun olmaz. ama internet alisverisi onemli tabi. Ben cok begenmistimnhastane cikislarini yenidogan bolumundeydi. 100 lira olmasi da hosuma gitti markasiz yerlerde bile 100 120 liraydi onun icin fiyat da ayni geldi sonucta
yukarıda yazdığım öneriyi sana da yapabilirim.
maddi imkanla alakalı ama çok para vermek istemeyenler için internette güzel seçenekler var.
bi de tobby co diye organik 10 set gördüm.59 tl idi.
bunu da araştırıyorum.60 tl yi geçirmeyeceğim ben fiyat olarak:))
herkese merhaba.benim daha çok var ama evde olduğum için sıkıntıdan araştırmaya başladım ben de bazı şeyleri ufaktan.zaten daha almam ama en azından fikir edinmiş oluyorum.yatak olarak kesin park yatak almayı düşünüyorum sallanabilenlerden.ama onların da boyutları varmış o yüzden gidip mağazalarda görmek lazım.biberonlara baktım en çok avent ve dr Brown ı tavsiye ediyorlar.aventin önceden cam olanları yokmuş ama artık var.sanırım avent kullanan daha fazla.ama geniş ağızlı dar ağızlı dıyo onlardan hangisi yeni doğana daha uygun olur bilmiyorum.bir de ikizlerde genelde emme sorunu olduğu için biberon ilk aşamalarda daha da önemli bizim için.ilk ay kullanacağınız şeyleri normal yenidoğan mı alacaksınız yoksa her ihtimale karşı prematüre bebekler için de bir şey alacak mısınız?aslında ufak tefek şeyleri almaya başladıktan sonra keşke herkes düşüncelerini yazıp ürünlerin resmini koysa daha çok fikir ediniriz.
biberonda haklısın canım.en kalite ürünler bunlar.
ben ilk oğlumda herşeyimi avent aldım.süt pompası-biberonları-kaşıkları vs.çok memnundum açıkcası.cam değildi benimkiler.
şimdi yine avent alırım büyük ihtimalle ama cam olabilir.
prematüre alıp almama konusunda ben de kararsızım.
bebeklerim için en fazla 2500 gr. olur dedi dr. o
zaman 56 cm lik takımlar büyük gelecek.
kimisi 0-3 ay diye satılıyor.
kimisi yeni doğan diye.
anladığım kadarıyla yenidoğan setler 50 cm likken 0-3 aylıklar 56 cm lik oluyor.
yeni doğan setler birazcık büyük gelir sadece bence.iyice küçünk prematüreler de küçük gelebilir.37. hafta sonrası doğanlara sanırım.
ama erken doğum durumunda mecburen prematüre set gerekecektir.

Evet hanimlar ben geldim dun girememistim. Bugin simdi yazdiklarinizin hepsini not defterime gecirecegim.
Sonunda resim yuklemeyi de buldum.Eki Görüntüle 1369141 sizlerden daha baska guzel fikirler gelmezse bu olacak besigimizi bulduk kullanan arkadaslar cok menun ben uzun bir sure belki 2 yasa kadar oda yapmayacagim benim odam musait bundan L seklinde iki tane koyacagiz odaya. Birazcik pahali ama annaannesi ile dedesi el atacaklar artik
Eki Görüntüle 1369149
bu da besigin kapali hali. Bu besiklerin beyazlari da var. ben uzun sureli yatiracagim icin buyuk dusunuyorum da ikizler icin oda malum bunlarin 50 ye 90 lari da var. Benim alacaklarim 70 e 110 filan
siz ne diyorsunuz fikirleriniz neler.
güzel gözüküyor.fiyatı ne acaba.sitesini bi inceleyelim:))
sallanma özelliği yok.
ara kademe var mı peki?
ilk zamanlarda bu derinliğe bebeği alıp koymak çok zorlar seni çünkü

merhaba hepinizeee
buraya yazmak hepinize bi nebzede olsa yardımı olmak ahtımdı ama ancak 8 ay sonra nasip oldu:))
pcos sebebiyle tup bebek 5.gün çift embiryosu transfer edildi.10,gün 300 12.gün 600 bhcg değerim.6.haftada çift kee birinde kalp atışı diğerinde yok 7.hafta çift kalp sesi sağlıklı ikiz gebelik başlangıyla ya allah dedik maceramıza:)11.haftada cisiyet söyledi doktorum 16.haftaya kadar alışveriş yapma kesin söyleyeceğim dedi öyle de oldu.12..hafta 16. ve 20.haftaşarda detaylı usg ye 28. ve 32.haftada ise plesanta ve kordon akımları için doppler usg ye dirdimdoktorum en başından beri tanınmış bir perinatalog idi.ikili üçlü ve dörtlü testlerin asla ama asla ikizlerde doğru sonuç vermediğini ve hep yüksek çıktığını söyleyerek yapmadı.ters bir şey görürse prenatal taı iin kan alacağını oda bozuk gelirse ancak o zaman amniyosentez yapacağını söyledi ama gerek kalmadı.50 gramlık şeker yüklemem bozuk çıktı 100 lüğüde.diyet yaptım 26.haftadan sonra çok zor dengelendi insülin başlanacaktı ama pilav dahil yemeyince halloldu.8.haftadan 16.haftaya kdr çok şiddetli mide bulantılarım sabah kusmalarım oldu.sade soda içerisine limon ve çubuk krakerle yaşadım bir sabah bir kalktım yok olmuştu.8.haftada kullandığım progesteron jelinden dolayı çok ciddi ürtiker oldum prdenol ve avil iğneler havada uçuştu.16.haftada kanamam olduktan sonra annemin evine yerleştim ve pasif bir hayata başladım.gebeliğim süresince birçok kez mantar ve idrar yolu enfeksiyonu oldum fitil ve antibiyotik kullandım.gebeliğim süresince toplam 36 kg aldım :) su an hamile kaldığım kilodan 4 kg daha eksiğim hemen söyleyimde sıkıntı yapmayın :)26.haftada kasılmalarım başladı ciddi değildi ama.28.haftada düzenli kasılmalarım olmaya başladı nidilat başladık.32.haftada kasılma yüzünden hastanede yattım iki gün 34.haftada artık durdurulamadı çünkü serviksim sıfır cm ve açıklığım 1 cm idi.nst lerde hiçbirşey çıkmıyordu ama benim çok çok ciddi sancılarım vardı.ciğr geliştirici son gün iki doz olarak oldum.34/1 de benim paşalar geldi.2300 er gram doğdular yenidoğan rsd si tanısıyla 10 gün küvözde kaldılar.3 günden sonra çok gereksizdi ama doktorumuz bir ilginç çıktı en sonunda imza atıp bebeklerimiz eve getirdik.sezeryanım genel anestezi ile yapıldı çünkü bebeklerin duruşu T idi o da anneyi en zorlayan pozisyondur.ilk kalkış çok zordu ama azmedip yürüdüm ve yürüdükçe daha iyi oldum.ameliyatın ertesi günü korse takmaya başladım ve nefes aldım ağrılarım azaldı takmadğım zamanlar organlarımın yer degitirdiğini hissedebliyordum ve çok canım yanıyordu korse kurtarıcım oldu.bir gecelik bir pijama takımı götürdüm hastaneye il gün gecelikle çok rahat ettim çünkü hemşireler sürekli kanama kontörlüne geldi.ertesi günde pijamayla rahat ettim çünkü ayaklarım çok üşüyordu.ilk üç gün çok çok az süt geldi ama bebeklerime yetti.hiç entübe olmadılar cpap ve hudd dan oksijen aldılar iki gün daha sonra küvöz içi.anne sütü az alabildikleri için sarılık oldular iç gün ışık tedavisinden sonra geçti.10 gün boyunca sadece süt sağdım ağlaım kapılarda bekledim ağladım ve süt sağdım...lansinohtu ilk makinem ondan 50 cc süt çıkıyordu ve memelerim doluydu hemen makine değiştirdik avent aldım ve 300 cc süt çıktı.lansinoh inekler için tasarlamış madela veya avent alın tavsiyem.bebeklerim beni hiç emmedi 6 ay boyunca süt sağdım.sütüm o kadar çoktuki baktım buzluk doldu almıyor artık 6.ayda sağmayı bıraktım dolapta hala süt var.sütten korkmayın olmazsada sakın üzülmeyin mama içen bütün bebekler gayet sağlıklı.işte gebelik ve doğum hikayem budur gelelim en önemli konuya alışveriş:))
16.haftaya kadar inanışım gereği hiçbirşey almadım.hastane çıkışları bir adet prematüre bir adette normal yenidoğan olması en uygunudur mother love organik ve disney markalarını tavsiye ederim.prematüre kıyafetler çok uzun süre kullanılmıyor ama ilk fotoğrafları hint fakiri çıkmasın diyorsanız alın yoksa yenidoğanlarda oluyor olmuyor değil.ikiden fazla almayın hastane çıkışı içinde çok fazla parça var çünkü.2 şer adet penye bir adet polar bir adette pazen battaniyenizin olmasını tavsiye ederim.o kdr küçüklerki pusetlerin içerinde iki büklüm oluyorlar ben ilk bir ay portbebe kullandım.ilk üç ay puset içerisine mutlaka puset yastığı alın bel gelişimleri için o pusetler bizim bebeklere uygun değil bence sevibebe 36 ytl benimki kendinizde sünger kesip yaptırabilirsiniz çok daha ekonomik olur.benim olmazsa olmazım ki hala onda yatıyorlar reflü yastığı.hem yan yatış minderlerivar hemde baş kısmı boğulma önleyici yastık.ben heryere onla gittim çokta rahat ettim.kıyafet olarak zıbın takımları bodyler ve bütün tulumlarım vardı.yazın sadece çıtçıtlı body ile tuttum ama çoraplarını hiç çıkarmadım.bebek küveti filesi ve doğal deniz süngeri ve chicco organik ürünleri kullanıyorum.dalin organik ıslak mendil ve 4 numaraya kadar prima beyaz serisini kullandım.sıvı kaka özelliği sadece onda var ve hayat kurtarıcı.4 numaradan sonra yeşil ile aynı oluyor sıvı kaka özelliği yok.hastaneye premature 0 numara ile gittim 5 paket kadar kullandık sonra bir numaraya geçtik.bir numarayı çok uzun süre kullandık .2 numara hemen hemen hiç kullanmadık çok uzun bir sürede 3 numara kullandık.büyük alışverişimi 24.hafta hellobabyden yaptım ve tamamladım geç bile kalmışım alışveriş bittiğinde yürüyemiyordum yorgunluktan.steril makinem wevell, mama ısıtıcım mamajoo ,ateş ölçerim kulaktan braun yeşil ,süt saklama poşetlerim lansinoh, göğüs pedlerim chicco,göğüs kremim lansinoh,olmazsa olmaz göğüs kalkanı avent,bütün emzik ve bibeonlarım chicco ve avent cam ve kauçuk,ikiz arabam chicco lite way plus ,oyun halım fischer price,olmazsa olmaz ana kucağım chicco ama tiny love da tavsiye ederim,beşiğim gittigidiyordan alınma 150 ytl sallanan bir beşik hala kullanıyorum odalarına geçmediler daha çünkü,bebek telsizim wevel mavi renk,pişik önleyici krem sudokrem,anne çantası kanz kırmızı.iternetten ebebek hellobaby butikbebe pijamadünyası ehamile den güvenle alışveriş yapım ve hiçbirsorun yaşamadım.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. hiçbir şeyden korkmayın unutmayın yaşadığınız bütün sorunları daha önce hepimiz yaşadık.insanlar erken doğum yaptılar bebekleri aylarca küvözde kaldı kimisi öldü kimisi sakat kaldı kimisi sağlıkla annesinin kucağına geldi o kadınlarında sizlerden ve sizin onlardan hiçbir farkınız yok herşeye hazırlıklı olun artık siz annesiniz çünkü yolunuz çok zor ama sonunda cennet vaadedilmiş bi yol ama aklınıza hiç kötü birşey getirmeyin protein ağırlıklı beslenin her gün mutlaka et yumurta yiyin süt yoğurt mercimek bulgur sofranızdan eksik olmasın.günde yarım saat düzenli yavaş tempo yürüyüş yapın ne olursa olsun tatlıdan meyve suyundan uzak durun vitaminlerinizi eksik etmeyin kendinize güvenip sevdiğiniz bir doktor bulun ve lafından çıkmayın ayaklarınızı uzatın bol bol dinlenin asla temizlik yapmayın kocalarınıza silip süpürtün siz bu kadar çile çekerken onlarda armut toplamasın.çatlasanızda patlasınızda günde en az 3-4 litre su için şişeleriniz olsun yanınızda hep mutlaka hesaplayın içtiğiniz suyu sonra tevekkül edin allaha güvenin hakkınızda hayırlısı neyse o olacak buna inanın.allaha emanet olun hepinize sağlıklı gebelikler hayırlı evlatlar diliyorum

2015 te ikiz annleri topiğine yazmıştım belki gördünüz belki görmediniz bilemiyorum.direk kopyaladım vaktim yok inanın bir daha yazmaya arasından alışveriş olan kısımları çekersiniz..öpüyorum siz ve bebişleriniz..
güle güle büyüt bebeklerini canım:))
zor günler geçirmişsiniz ama geçmiş gitmiş şükür.
önerilerine gelince;
-2 takım hastane çıkışı bence de yeterli.bir 10 lu -bir de 5 li takım olabilir herbirine.
-battaniyeler de önemli-2 şer adet penye-polar ve pazen aynen şart.ben de o kadar yapacağım
-yan yatış minderi kullanmıştım ama boğulma önleyici yastıkları yeni görüyorum.muhtemelen ben de 2 adet alırım.
-mama ısıtıcı ve sterilizatör kullanmadım oğlumda ama şimdi ,ikizler için ihtiyac doğrultusunda düşünebilirim.
-göğüs pedi avent kullandım.-süt makinesi avent manuel kullandım memnundum.ama şimdi elektirikli düşünüyorum.süt saklama kaplarım dadahil tüm biberon ve emzikler kaşıklarım aventti.çok memnundum hepsinden.
-bebek bakım seti oğlumda tamamın sebameddi.
ancak şimdi parça parça alacağım.sadece şampuan sabun ve bebe yağı alırım.diğerleri kullanılmıyor çünkü.
bu setlerdeki pişik kremleri bi işe yarmıyor fazlaca.
en güzeli bepantol pişik kremi.ben bundan alırım 3-4 tane yeter.
-ateş ölçerim benim de braun kulaktan ve güzel bir ürün.hala sapasağlam durduğu için aynen kullanacağım devam.
-beşik ise ben de oğluma sallanır basit bir beşik almıştım ve 3,5 yaşlarına kadar kullandım.şimdi de yine öyle basit 2 tane alacağım.

çünkü bebekler ayağa kalkınca düşme riski çok fazla beşikler de yüksek.bi de bu beşikler yatak olunca normal yatak boyutundan biraz daha dar ve küçük oluyorlar içlerine yatak bulmak sorun oluyor biz özel yaptırmıştık ve ancak 1 sene kullanabildik mesela.
ben büyüyen beşikli oda almayı düşünüyorum . neyseki benim alacağım yatağı 18 yaşına kadar kullannabilecek. çünkü diğerlerinden daha büyük ve geniş . tek kişilk baza boyunda

739132.jpg

bu 10 lu setten bahsetmiştim.50-60 arası değişen fiyatları var.tabi bunlar gördüğüm en düşük fiyatlar.aynı set 80 -90-120 gibi fiyatlara da satılıyor.tabi başka desenler ve renkler de var.
  • bi de bunlar dikkatimi çekti.organikmiş çünkü.

Son düzenleme:
ben büyüyen beşikli oda almayı düşünüyorum . neyseki benim alacağım yatağı 18 yaşına kadar kullannabilecek. çünkü diğerlerinden daha büyük ve geniş . tek kişilk baza boyunda
güzel sağlam bir modelse neden olmasın bence.
odan genişse olabilir pekala.
kardeşim aldı.beyaz bir takım.taş gibi sağlam ve de kibar bir takım.
sağlamlığına dikkat ettiğin sürece sorun yok.bir de beyaz olursa ileride genç odası olarak kullanırken sıkıntı olmaz.

tülbenler gerçekten çok işe yarıyor.güzel tavsiye:))
benim ilk oğlum için annem yapmıştı boy boy.
hala kullanırım sırtı terlediğinde.
bebek bezi ben de prima alacağım.
ilk oğlumda da uzun süre kullandım ama 1 yaşından sonrası huggies e geçtim çünkü prima o dönem pişik yapmaya başladı.
bez konusu böyle.
değiştirilebiliyor markası pişik olursa bebek.
süt pompası avent manuel kullandım.
ama şimdi elektirikli alabilirim.
bir de kiralık pompalar oluyormuş medikalcilerde.bir araştırın.hastane tipi olduklarından daha verimlilermiş.
bulunduğunuz ilde imkan var ise bi sorun.aylık 30 40 tl ye kiralanabiliyormuş.
henüz araştırmadım

sterilizatör ilk oğlumda kullanmadım.
tencerede kaynatıyordum zor olmuyodu alışmıştım:))
ancak ikiz bebek olunca fikrim deişebilir.
ama hemen almam ben.bi bakarım çok zorlanırsam hemen internetten getirtirim basi bişey.
çok çok acil değil ama ikiz annelerine zana kazandıracağı da kesin.

bize ilk oğlumda bişey alan olmamıştı:KK43:(
şimdi de olmayacak ne yazık ki.o adeti benimkiler bilmiyo malesef.
zaten annem de olmadığı için bana destek olacak kimsem yok:KK43:(
army ciğim gibi ben de hüzünlendim şimdi.

çok geçmiş olsun canım.
son zamanlara bırakmamak konusunda çok haklısın.
bence30.haftaya kadar herşeyimiz tamam olmalı.

kesinlikle o fiyata hastan çıkışı alma.çok gereksiz abartı bir fiyat.
internette 50-70 tl arası 10 lu takımlar var.
ben biraz ararştırdım.bebitof 10 lı 5o tl ye 2 adet alıcam.yeter.kısa süre giyecekler zaten.
tabi yanına yedek alt üst iç zıbınlı takım da alırız.basit 15 - 20 tl en fazla.

yukarıda yazdığım öneriyi sana da yapabilirim.
maddi imkanla alakalı ama çok para vermek istemeyenler için internette güzel seçenekler var.
bi de tobby co diye organik 10 set gördüm.59 tl idi.
bunu da araştırıyorum.60 tl yi geçirmeyeceğim ben fiyat olarak:))

biberonda haklısın canım.en kalite ürünler bunlar.
ben ilk oğlumda herşeyimi avent aldım.süt pompası-biberonları-kaşıkları vs.çok memnundum açıkcası.cam değildi benimkiler.
şimdi yine avent alırım büyük ihtimalle ama cam olabilir.
prematüre alıp almama konusunda ben de kararsızım.
bebeklerim için en fazla 2500 gr. olur dedi dr. o
zaman 56 cm lik takımlar büyük gelecek.
kimisi 0-3 ay diye satılıyor.
kimisi yeni doğan diye.
anladığım kadarıyla yenidoğan setler 50 cm likken 0-3 aylıklar 56 cm lik oluyor.
yeni doğan setler birazcık büyük gelir sadece bence.iyice küçünk prematüreler de küçük gelebilir.37. hafta sonrası doğanlara sanırım.
ama erken doğum durumunda mecburen prematüre set gerekecektir.

güzel gözüküyor.fiyatı ne acaba.sitesini bi inceleyelim:))
sallanma özelliği yok.
ara kademe var mı peki?
ilk zamanlarda bu derinliğe bebeği alıp koymak çok zorlar seni çünkü
Canim alintilar cik olunca birbirine giriyor umarim suan duzgundur. Benim koydugum resimlerdeki besiklerin sallanma ozelligi de var kademesi de var. Ama tabi foyatlar biraz pahali. Fiyatin icine tekstili de dahilmis. Yari visko yatak yatak koruyucu kenarliklar yastik vs. Boyle olunca bilemedim abarti mi diye fiyat kucuklerine 450 buyuklerine 750 civarinda diyorlar. 70 e 110 lar 750 pahali degil mi

Cok tatlısınız hepiniz ne kadar güzel heyecanlar bunlar :))
Beşik konusunda şu an kafanızda hiçbirşey oluşmuyor olması da çok normal :) doğru dediklerinizin hepsi çok mantıklı doğru ama pratik hayattaki uygulaması öyle değil maalesef:))
İnsan boyunda yataklı beşiklerden bizmde bebek odamız üzerinde sandık ce çekmeceli dolapla normal bebek beşiği boyutunda parmaklıklı şimdi 1.bu model sallanmıyor 2.yeni doğan bebek asla bunun içinde yatamaz güvenli değil 3.alıp koyamazsınız bebeğiniz ele gelinceye kadar.
Bu 750 tllik beşik tipi çok güzel çok hoş ama ayağa kalkıp kenarla tutunup kendilerini tüm güçleriyle öne geri sallıyorlar devrilme ihtimali çok yüksek bunun bu hareketle.
Şimdi biliyorum hepinizin kafasında ne idealler var bir sürü kurallar onu öle yapmam bunu böyle yapmam sallamakta bunlardan biri bu konuda inanın aranızda en katı bendim ooofffff ne attım tuttummm avrupadaki bebekler sallanıyor mu sallanmakta ne demekmiş sarsılmış kafatası sendromu diye bişiy çocucğu aptal yapıyorlar offff daha neler neler :))sonuç sallanmadan uyumayan iki bebem var :))
En kalşteli park yatak alsanız 250 ytl 3 yaşına kdr kullanırsınız hem kademeli hem sallanıyor hem de baktınız yatmadı oyun parkı olur mis gibi.benim gibi uyduruk beşik alsanız 1 yaşına kadar kullanırsınız geceleride ayakta sallamktan kurtulur onda sallarsınız.bebek odasına sallanan bebek yatak ölçülü beşik yaptırsanız ilk 6 ay orada yatmaz ama sonra odasına geçirince gayet rahat edersiniz onunda fiyat civarı 750 ytl.
Ama en temizini söyleyim çingen salıncağı çok ciddiyim şaka değil her eve bir tane lazım ;)
Hastane çıkışları yenidoğandır ölçüleri standart 50 cm dir ve 3.5 kg bebek ortalamısyla yapılmıştır sizin bebekleriniz 47 cm ve 2.5 kg ortalamasıyla doğacaklar siz hesap edin.0-3 aylıklar 56 cm 6kg ortalamalı bebekler için bildiğimiz hint fakiri oluyorlar içlerinde sizin 6kg nuz ortalama 4.ayda olacak çünkü :))ama çok çabuk büyüyorlar 1 aya tam oluyor.şimdiden 3-6 ay birşey almayın bebeğnizin gelişimi farklı oluyor elinizde kalıyor hepsi.yaz bebeği bile olsa patiksiz alt patiksiz tulum tavsiye etmem çok ama çok kullanışsız bacaklar yukarı çıkıyor cıbıl kalıyorlar çorabın içine sokuyorsunuz mecbur onunda o zaman çorap lastiğini bileğini kesiyor.
Ben 4 takım prematüre almıştım çokta iyi oldu bir ay onları ve yenidoğan setlerini kullandım ama kimi arkadaşımıza prematüreler olmadı yenidoğan setlerini kullandılar.bir tane prematüre takımınız mutlak ama mutlak olsun fakat ikinciyi sizin tercihiniz.

Cok tatlısınız hepiniz ne kadar güzel heyecanlar bunlar :))
Beşik konusunda şu an kafanızda hiçbirşey oluşmuyor olması da çok normal :) doğru dediklerinizin hepsi çok mantıklı doğru ama pratik hayattaki uygulaması öyle değil maalesef:))
İnsan boyunda yataklı beşiklerden bizmde bebek odamız üzerinde sandık ce çekmeceli dolapla normal bebek beşiği boyutunda parmaklıklı şimdi 1.bu model sallanmıyor 2.yeni doğan bebek asla bunun içinde yatamaz güvenli değil 3.alıp koyamazsınız bebeğiniz ele gelinceye kadar.
Bu 750 tllik beşik tipi çok güzel çok hoş ama ayağa kalkıp kenarla tutunup kendilerini tüm güçleriyle öne geri sallıyorlar devrilme ihtimali çok yüksek bunun bu hareketle.
Şimdi biliyorum hepinizin kafasında ne idealler var bir sürü kurallar onu öle yapmam bunu böyle yapmam sallamakta bunlardan biri bu konuda inanın aranızda en katı bendim ooofffff ne attım tuttummm avrupadaki bebekler sallanıyor mu sallanmakta ne demekmiş sarsılmış kafatası sendromu diye bişiy çocucğu aptal yapıyorlar offff daha neler neler :))sonuç sallanmadan uyumayan iki bebem var :))
En kalşteli park yatak alsanız 250 ytl 3 yaşına kdr kullanırsınız hem kademeli hem sallanıyor hem de baktınız yatmadı oyun parkı olur mis gibi.benim gibi uyduruk beşik alsanız 1 yaşına kadar kullanırsınız geceleride ayakta sallamktan kurtulur onda sallarsınız.bebek odasına sallanan bebek yatak ölçülü beşik yaptırsanız ilk 6 ay orada yatmaz ama sonra odasına geçirince gayet rahat edersiniz onunda fiyat civarı 750 ytl.
Ama en temizini söyleyim çingen salıncağı çok ciddiyim şaka değil her eve bir tane lazım :KK66:
Hastane çıkışları yenidoğandır ölçüleri standart 50 cm dir ve 3.5 kg bebek ortalamısyla yapılmıştır sizin bebekleriniz 47 cm ve 2.5 kg ortalamasıyla doğacaklar siz hesap edin.0-3 aylıklar 56 cm 6kg ortalamalı bebekler için bildiğimiz hint fakiri oluyorlar içlerinde sizin 6kg nuz ortalama 4.ayda olacak çünkü :))ama çok çabuk büyüyorlar 1 aya tam oluyor.şimdiden 3-6 ay birşey almayın bebeğnizin gelişimi farklı oluyor elinizde kalıyor hepsi.yaz bebeği bile olsa patiksiz alt patiksiz tulum tavsiye etmem çok ama çok kullanışsız bacaklar yukarı çıkıyor cıbıl kalıyorlar çorabın içine sokuyorsunuz mecbur onunda o zaman çorap lastiğini bileğini kesiyor.
Ben 4 takım prematüre almıştım çokta iyi oldu bir ay onları ve yenidoğan setlerini kullandım ama kimi arkadaşımıza prematüreler olmadı yenidoğan setlerini kullandılar.bir tane prematüre takımınız mutlak ama mutlak olsun fakat ikinciyi sizin tercihiniz.
Canim cingen salincagini nasil kurdunuz eve?
sallama ya gelince ben buyuk oglumu hep sallayarak uyuttum.besik te sallaniyodu.bi de otomatik sallanir besik almistim.baya isime yaramisti.
park yataklari ise begenmiyorum pek
cok seyyar ve emanet duruyor.bence bu park yataklari da devirebilir bebekler.ayrica o kumas yerlerini de kemirirler bence.
bu sebeple ben de sallanir bi karyola alicam 300 400 e .yeterli bence.

Canim alintilar cik olunca birbirine giriyor umarim suan duzgundur. Benim koydugum resimlerdeki besiklerin sallanma ozelligi de var kademesi de var. Ama tabi foyatlar biraz pahali. Fiyatin icine tekstili de dahilmis. Yari visko yatak yatak koruyucu kenarliklar yastik vs. Boyle olunca bilemedim abarti mi diye fiyat kucuklerine 450 buyuklerine 750 civarinda diyorlar. 70 e 110 lar 750 pahali degil mi
Sallanir ve kademeli ise olabilir tabi.
hersey dahilmis icine.bu sebeple fiyat cok pahali degil.urunlerin kalitesi de onemli tabi.

Bugun evde olunca eskileri karistirdim yine:))
Pazen battaniye benim bebekligimden kalma.oglumda kullandim simdi de kullanicam yine nasipse.
rahmetli annemin el emegi orguler.hatiralari.
diger orgu battaniye de yine ondan hatira.
nasipse kullanirim yine.
digerleri de yine ogluma kullandigim battaniyeler.iki kadife battaniye var.disarda lazim oluyor kisin.evde ise kalin gelir.
en guzeli penye battaniyeler.bu gorduklerinizle buyuttum oglumu.yeterliydi.

Eklentiler

• 20150113_101958.webp
    20150113_101958.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 376
  • 20150113_102247.webp
    20150113_102247.webp
    21 KB · Görüntüleme: 598
  • 20150113_102811.webp
    20150113_102811.webp
    33 KB · Görüntüleme: 405
  • 20150113_102321.webp
    20150113_102321.webp