İkiz Anneleri Kulübü

Sakura

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
486
7
Selamlar,
Ben 2008 Kasım'da ikizlerimi dunyaya getirecegim insallah. Su anda 6+3 günlük gebeyim. Aranızda ikiz gebelik yaşayan anneler varsa tecrübelerinden yararlandırır mı acaba.
İkiz anneleri bekliyorum dayanışmanızı,
Gönül Dolusu Sevgiler

Son düzenleme:
Sevgili İkiz Annleri,
Önce kendimi tanıtayım. İkinci mikro-enjeksiyon denememde gebe kaldım. Şu anda 6+3üz. Ve ikiz bebeklerim için şimdiden endişelenmeye başladım. Aklımda bir sürü soru işareti var. Eminim benim gibi birçok anne adayı vardır aramızda.
Ayrıca Türkiye'de ikiz kulüplerinin aktif olmaması nedeni ile burada küçük bir kulüp kuralım istiyorum. Avrupa'da özellikle ne hikmetse İngiltere'de bir sürü kulüp ve dayanışma yapan birçok anne ve anne adayları var. Ben de sizlerin desteği ile küçük kulübümüzün açılışını yapmak isterim.
Önce bir anketle başlayalım ne dersiniz.....

Aşağıdaki anketi yanıtlayarak bir çok ikiz annesine aradığı cevabı verebileceğinizi düşünüyorum. Değerli katkılarınız ve işbirliğiniz için şimdiden teşekkürler.
Desteklerinizi bekliyorum,

Sevgi ile

1- Bebeğiniz tedavi ile mi oldu? (Tüpbebek, mikroenjeksiyon, aşılama, doğal)

2- Tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi taşıyorsunuz?

3- Gebeliğinizin ilk 3 ayında kaç kilo aldınız, doktorunuzdan duyduğunuz ideal kilo skalası nasıl?

4- Ne kadar sıklıkla ultrason ve doktor kontrolune gittiniz? Sizce ne sıklıkta olmalı?

5- Kanamanız oldu mu?

6- Amniyosentez yaptırdınız mı?

6- Bebeklerinizi ne zaman dünyaya getireceksiniz?

7- Bebek için hazırlıklara ne zaman başlamalı?

8- Bebekleriniz arasında büyüklük, kalp atışında farklılık var mıydı?

9- Tehlikeli diyebileceğiniz dönemler veya yapılmaması gereken şeyler, yapılması iyi olan şeyler için tavsiyeleriniz var mı?

10- Gebelik tansiyonu veya şekeri yaşadınız mı?

11- Bebekleriniz için ne tür hazırlıklar yapılmalı, hangi üründen kaç tane almalı?

12- Hangi hastanede dogum yapmayı tercih ederdiniz?

13- İkiz gebeliğin size getirdiği ekstra bir zorluk var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

14- Bebeklerinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz?

15- Hangi tehlike karşısında doktor aranmalıdır?

16- Kaybolan ikiz (vanishing twin) sendromu yaşadınız mı?

17- Reduksiyon (sonlandırma) yapıldı mı? Nedeni?

18- Hangi haftada cinsiyetleri öğrenebildiniz?

19- Eklemek istediğiniz yorumlarınız...

Doğum Yapan İkiz Anneleri:

20- Bebeklerinizi nerede dünyaya getirdiniz?

21- Doğumunuz normal mi yoksa sezaryen ile mi oldu?

22- Doğan bebekleriniz arasında çok fazla kilo farkı var mıydı?

23- Doğumdan sonra siz ve bebekleriniz ne kadar hastanede kaldınız?

24- Kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?

25- Bebekleriniz için küvöz gerekti mi? Hangi hastanenin yenidoğan ünitesini tavsiye edersiniz?

26- Bebekleriniz doduktan sonra aynı odada mı yattınız, yattıysanız ne kadar süre ile?

27- Bebekleriniz için ne tur karyola yada beşik satın aldınız, en uygun yatak nasıldır sizce?

28- Burada ikiz bebek taşıyan annelerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir eşyanız var mı? Malum ikizler maddi açıdan tüm aileleri sarsabiliyor.

Örneğin: Doppler, eğer varsa Doppler'ın ilk satın alıcısı ben olmak isterim ...., veya ihtiyaç duyanlar için ana kucakları, bebek arabaları, bebek beşikleri vs...

Son düzenleme:
Sevgili İkiz Annleri,
Önce kendimi tanıtayım. İkinci mikro-enjeksiyon denememde gebe kaldım. Şu anda 6+3üz. Ve ikiz bebeklerim için şimdiden endişelenmeye başladım. Aklımda bir sürü soru işareti var. Eminim benim gibi birçok anne adayı vardır aramızda.
Ayrıca Türkiye'de ikiz kulüplerinin aktif olmaması nedeni ile burada küçük bir kulüp kuralım istiyorum. Avrupa'da özellikle ne hikmetse İngiltere'de bir sürü kulüp ve dayanışma yapan birçok anne ve anne adayları var. Ben de sizlerin desteği ile küçük kulübümüzün açılışını yapmak isterim.
Önce bir anketle başlayalım ne dersiniz.....

Aşağıdaki anketi yanıtlayarak bir çok ikiz annesine aradığı cevabı verebileceğinizi düşünüyorum. Değerli katkılarınız ve işbirliğiniz için şimdiden teşekkürler.
Desteklerinizi bekliyorum,

Sevgi ile

1- Bebeğiniz tedavi ile mi oldu? (Tüpbebek, mikroenjeksiyon, aşılama, doğal)

2- Tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi taşıyorsunuz?

3- Gebeliğinizin ilk 3 ayında kaç kilo aldınız, doktorunuzdan duyduğunuz ideal kilo skalası nasıl?

4- Ne kadar sıklıkla ultrason ve doktor kontrolune gittiniz? Sizce ne sıklıkta olmalı?

5- Kanamanız oldu mu?

6- Amniyosentez yaptırdınız mı?

6- Bebeklerinizi ne zaman dünyaya getireceksiniz?

7- Bebek için hazırlıklara ne zaman başlamalı?

8- Bebekleriniz arasında büyüklük, kalp atışında farklılık var mıydı?

9- Tehlikeli diyebileceğiniz dönemler veya yapılmaması gereken şeyler, yapılması iyi olan şeyler için tavsiyeleriniz var mı?

10- Gebelik tansiyonu veya şekeri yaşadınız mı?

11- Bebekleriniz için ne tür hazırlıklar yapılmalı, hangi üründen kaç tane almalı?

12- Hangi hastanede dogum yapmayı tercih ederdiniz?

13- İkiz gebeliğin size getirdiği ekstra bir zorluk var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

14- Bebeklerinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz?

15- Hangi tehlike karşısında doktor aranmalıdır?

16- Kaybolan ikiz (vanishing twin) sendromu yaşadınız mı?

17- Reduksiyon (sonlandırma) yapıldı mı? Nedeni?

18- Hangi haftada cinsiyetleri öğrenebildiniz?

19- Eklemek istediğiniz yorumlarınız...

Doğum Yapan İkiz Anneleri:

20- Bebeklerinizi nerede dünyaya getirdiniz?

21- Doğumunuz normal mi yoksa sezaryen ile mi oldu?

22- Doğan bebekleriniz arasında çok fazla kilo farkı var mıydı?

23- Doğumdan sonra siz ve bebekleriniz ne kadar hastanede kaldınız?

24- Kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?

25- Bebekleriniz için küvöz gerekti mi? Hangi hastanenin yenidoğan ünitesini tavsiye edersiniz?

26- Burada ikiz bebek taşıyan annelerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir eşyanız var mı? Malum ikizler maddi açıdan tüm aileleri sarsabiliyor.

Örneğin: Doppler, eğer varsa Doppler'ın ilk satın alıcısı ben olmak isterim ...., veya ihtiyaç duyanlar için ana kucakları, bebek arabaları, bebek beşikleri vs...

merhaba sakura

oncelıkle tebrık ederım RABBIM tamamına erdırır INSALLAH .saglık ve hayırlısylan bebegını kucagına alman dılegıyle.

bende RABBIM nasıp kısmet ederse temmuz ayında ıkız annesı olacagım INSALLAH bırı kız dıgerı erkek.
anketıne katılmak ısterım canım.

1-tup bebek yontemı ıle oldu (dondurulmus embrıyo)
2-cıft yumurta ıkızlerı
3-gebelıgın ılk 5 ayında hıc kılo almadım(.dr.um cok normal dedı.)
4-4 haftada bır kontrollere gıttım.bence cok normal.
5-gebelık sonucumu ogrendıgımde yaklasık 10 gune kadar suren hafıf lekelenme tarzında kanamalar oldu(dr.um tutunması kanamasıdır demıstı.)
6-kısmetse temmuzda INSALLAH.
7-ben 5.ayda ufak tefek gıysıler aldım.son aylara dogru besık dusunuyorum.
8-bırısı dıgerıne gore 2 gun onde gıdıyor kılo olarakta boy olarakta.kalp atısları bın sukur ıyıydı.
9-bence ılk 5 ay cok dıkkat etmek gerekıyor agır kaldırmamak gıbı .vakıt buldukca ıstırahat.
10-tansıyonum normal bın sukur..sekerıme henuz bakılmadı bu hafta bakılcak.
11-zıbın,atlet,bır kac tane takım aldık.
12-medıcalpark dusunuyorum.
13-normal gebelıge gore tabıkı farklılıklar var..her yonden..
14-5.ayda hıssettım.
15-her hangı agrı,sancı,kanama
16-bın sukur hayır.
17-hayır
18-3 aylıken erkegı,4 ayllıkken kızın cınsıyetını.
19-tum ıkız bekleyen annelerın bebeklerıne saglık ve sıhhatle vakıtlerınde bebeklerıne kavusmaları dılegıyle INSALLAH.

:nazar:

selam canlarım ben de ikiz annesiyim ama 98 de ikizlerimi kucağıma aldım allah hepinizi bir avazda kurtarsın çok güzel bi okadarda çok zor canlarım ben iiki doğurmuşum diyorum kızlarımı

Sevgili Laz Kızı,
Seninle Tüp Bebek Özel Bölümden de tanışıyoruz. Cevabın için teşekkür ederim. İkiz bebekler konusundaki paylaşımlarını burada beraber yapmaktan memnun olacagım.
Sevgiler

canım bende 28.05.2007 tarihinde dünyaya getirdim efe ve egeyi.İkiz annesi olmak çok farlı ama çok da yorucu. bence şimdiden dinlenebildiğiniz kadar dinlenin yapmak istediğiniz herşeyi yapın sonra pek fırsat bulamayabilirsiniz.hele ki bir yardımcınız yoksa.Ben sezeryanla doğum yaptım ve bebeklerimden biri bir ay kuvezde kaldı.çok zor günler geçirdik.Çok mücadele etti minik kuşum ege hayatta kalmak için.Ama nihayetinde bebeğime sağ salim kavuştum .28. haftada doğum yaptım.ve ege bebeğin ciğerleri dahil hemen hemen hiç bir organı gelişmemişti.şimdi çok şükür iyi tabi sorunlar var ama onları da görmezden geliyoruz.Sizleride bebeklerinize sağ salim kavuştursun Allah.

Sevgili Bercan buradan ankete yanıtlarını ve degerli tavsiyelerini bekliyorum.
Sevgiler canım

Bercancıgım sen geliyorsun diye soruların kapsamını genişlettim biraz insallah vaktin olur da cevaplarsın canım...

Selamlar,
Ben 2008 Kasım'da ikizlerimi dunyaya getirecegim insallah. Su anda 6+3 günlük gebeyim. Aranızda ikiz gebelik yaşayan anneler varsa tecrübelerinden yararlandırır mı acaba.
İkiz anneleri bekliyorum dayanışmanızı,
Gönül Dolusu Sevgiler

selam sakuracım.
önceki yazı başlığındada yamıştım bendede aynı durum olmuştu. ( 1 kese kalp atışı ve 2 keseye benzer yuvarlaklar yanlış yazdım herhalde ama kusura bakma.) ben onun kese olduğundan ve içinde bebiş olacağından emindim.
öncelikle allahım bebeklerini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin.sanada çok güzel bi hamilelik dönemi geçirmeni dilerim.a.s.

Sevgili Elagozlum,
Destegin için tesekkur ederim. Ama soruları cevaplamıssın. :KK43:(((
Bunlar sadece benim için degil cogul gebelik haberini alınca kala kalan, sasırmaktan ne yapacagını sasıran ikiz üçüz gebelerin aklındaki sorulara yanıt olacagından sizlerin cevaplaması gercekten cok onemli. Bakın bu konuda inanın Türkiye'de hiç bir envanter yok. Gelin envanterimizi kendimiz olusturalım.
Hepinize sevgiler

tamam canım müsait bi zamanımda cevaplarım.
açıkçası ikiz anneleri sayfası olduğu için uzak durmuştum.ben sadece seni tebrik etmek için yazmıştım ama.maden sen ikiz-üçüz farketmez diyorsan katılırım forma.

ay sizin ikizlerinizmi var yerim yerim maşallahhh

soruları cevaplıyalım bakalım
1-aşılama ile (2.aşılamamda )
2-üçüz (üçüzlere üç yumurta üçüzümü demek lazım CADIARZU)
3-tam hatırlamıyorum ama 2-3 arası .18+3 te 4 kilo.daha öncede kilolu olduğum için dikkat et dedi.ekmek,tuz yasak.
4-ilk 3 ay 2 haftada gittik bundan sonra 1 ay ara ile
5-2 defa lekelenme şeklinde oldu.
6-hayır yapılmadı 22.haftada detaylı ultrasona girmeyi düşünüyorum.
7-nasipse ağustos 20 gibi ama erken olma olasılığı yüksek.çoğul gebelikte.
8-ben henüz başlamadım.22 nisandaki kontrolden sonra başlıycam.ama ablam battaniye örüyor.
9-aralarında 3 ile 1 hafta fark var.gelişimleri güzel tek gibi gelişiyorlar dedi dr.:nazar:
10-ilk üç ay önemli diyorlar ama doğana kadar bence hep bi risk var.kendimize dikkat etmek lazım .ağır iş yapmamak lazım.bol bol dinlenmek
11-şimdilik hayır
12-henüz düşünmedim
13-tam donanımlı yenidoğan ünitesi gelişmiş bir hastane.
14-şu ana kadar hiç yaşamadım ama inşallah böyle devam eder.
15-tam anlamıyla 20.hafta yani bu aralarda.
16-kanama en önemlisi
17-hayır
18-18+3 kesinleşti.yatış pozisyonlarından dolayı önceki haftalarda göremedik.( bu arada 2 oğlumuz 1 de kızımız oluyor:nazar: teyzeleri )

Sevgili Elagozlum,
Cok tesekkur ederim yanıtın için. Sen de cogul bebek bekleyen anne adayısın tabii ki bizimle beraber olacaksın. Senin üçüz anne adayı bulman bizim ikiz anne adayı bulmamızdan daha zordur. Belki gelir buralara bir üçüz annesi kim bilir? Bence seninki tam anlamıyla nadir bir durum. Ama Allah iki oğluşuna ve bir de kız olan kuzucuguna uzun omurler versin inşallah.

Canım şimdilik daha yeniyim ama sık sık tecrübelerinşzden yararlanmak zorunda kalabilirim. Ara sıra bu konuyu takip edersen cok sevinirim.
Sevgiler

çok teşekkürederim sakuracığım.iyi dileklerin için allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin.
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. üçüz konusunda çok haklısın bende bu formda henüz rastlamadım .
bizimkisi çok zor ve bi okadarda güzel bi süreç olacak.bu süreçte tabiki birbirimize destek olacağız.
bende sana sevgilerimi iletiyorum.kendine çok dikkat et.

Merhaba Sakura ve diger ikiz anneleri
iIlk once sorularini yanitlayim

1 Mikroenjektie yontemi ile hamile kaldim
2 Benimkiler 2 yumrta ikizi
3 hamileligim suresince toplam 7 kilo aldim ama cok dikkat etdim
4 Her ay gittim doktra son aylarda ise iki haftada bir 36 haftadan sonra ise hastaneye gidip monitora
baglaniyordum
5 Hayir
6 Cok sukur 39 hafta ve 3 gunluk bir gebelikten sonra dunyaya geldiler
7 Ben son haftalardabasladim bebekler icin hazirliga ama kendi cantami daha erken hazirlamistim
8 6 aya kadar gelisimleri ayniydi hatta tek bebek gibi gelisiyorlardi sonra ise altda yatan bebek yavas
gelismeye basladi
9 Ben bol bol dinlendim ve hamile kalmadan baslamistim folik asit kullanmaya
bunu 3 ay daha devam etirdim ve gebelik vitaminleri kullandim
10 Bu hamileligimde hayir cunki fazla kilo almamistim
13 Cok fazla yorgunluk ve cok uykumgeliyordu
14 5 aylik
15 kendini iyi hisetmediginde ara mesela bebekleri hisetmessen butun bir gun ara
16 hayir
17 Hayir
18 5 aylikken turkiyede doktora gittim ikisde kiza benziyo dedi buraya geldigimde kendi doktoruma
gittim ve 6 aylik ogrendim ben kimseye soylemek istememistim cinsiyetlerini biraz daha beklemek
istemistim cunki herkes benimle beraber herseyi ayni anda ogreniyordu ve bu biraz bende sakli
kalsin istemistim ama israrlara dayanamadim

Normal dogum yaptim.Bebeklerin henuz gelmeye niyetleri yoktu ve doktor suni sanci verdi.
Suni sanci cok agir oldu sanci hic cikmiyor.Yani normalde sanci gelince geliyor ve cikiyor ve toparlaniyosun biraz.Bu sekilde sanci hic cikmayinca dayanamdim ve epidural anestezi istedim.Bence mucize bir yontem sanci kesiliyor ve dogum yapmak icin gucun kaliyor.4 saat sonra bebeklerin gelecegini hissetdim.Bebek dogum kanalina gelince muthis bir basinc hisediyorsun.
Dogum odasina girdik oglumu cok kolay dogum atdim 2500 gramdi.15 dakika sonra kizim geldi.Biraz zorlandim ama cunki bebekler dogarken yuzu yere bakarak dogar ve doktor ceirir dogum esnasinda.
Benim kizim yukari bakarak dogdu ve o nedenle doktor yirtilmayi onlemek icin kesti.Kizim 3300 gram dunyaya geldi.
Dogumdan sonra epidurali durdurdular ve doktor dikmeye basladi.Tam yarim saat dikti kac dikisim var diye sordugumda ise cevap vermedi.Coktu yani.
Benim size tavsiyem ilk gunlerde mutlaka bir yardimciniz olsun.Benim sigorta sirketimin bir hizmeti olarak yardimci geldi bana ve bebeklere bakti.Evimin isini yapti ve ben bu ara bolca uyudum.
Buyuk kizimi 1.5 yasina kadar emzirdigimden kendime cok guveniyordum.Ama malesef sutum inmedi.
Dogumdan once mutlaka biberon ve mama bulundurun evinizde.
Ve dogumdan sonra mutlaka bol bol dinlen ve her firsatta uyu.

Bir ara yine yazarim yazacak ck sey var
Bana her istedigini sorabilirsin...

Canım Bercancıgım, agzına saglık ne guzel sıralamıssın aklımızdaki soru işaretlerine yanıt vermişsin...
Canım senden daha fazla yorumlar bekliyoruz, ama benim de biraz yol almam lazım herhalde sana daha cok soru sormak için.
Ama sen aklına gelenleri yine yaz bize. Cunku bunu neden bilmiyorum demek istemiyorum.
Bu arada sigorta hizmetine bayıldım dogrusu, o ne guzel bir hizmettir ki eve yardımcı yolluyor. Hangi ulkedesin canım sen? Byıldım dogrusu, masallah,
Opuyorum üçünüzü de
sevgiler

Arkadaslar benimde bir sorum olacak.Hamilelikte sadece 7 kilo aldim.Eve ciktigimda 7 kiloyuda verdim ve eski kilomdayim.Ama su an 7 sinide geri aldim.Gorenler soruyor tekrarmi hamilesin diye.Gunduzleri 10 dakikadan fazla oturamiyorum.Gece desen yine ayni surekli kalkiyorum bebelere.Iyi de ben bu kilolari nasil aldim aklim almiyor.Benim gibi dogum sonrasi kilo alan arkadaslar varmi?

ayyyy ne guzel bi duygu yaaaa:))sizleri tebrik ediyırum arkaslar
hamile olmasamda ikiz bebek merakımdan yazdıklarınızı okudum çok guzel seyler yazmıssınız
bakımıda mutlakaki zordur :))))simdiden kolay gelsin darısı basımıza artık:))
belirti sayfalarına takılıyoruz ama ikizlerdede aynı adet oncesi ve sonrası olarak belirtiler aynıdır herhalde sanırım???neseyse tekrardan hayırlı olsun..guzel ve tatlı anneler :))opuyorum sizi kocaman...

X