- 20 Nisan 2007
- 486
- 7
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sevgili İkiz Annleri,
Önce kendimi tanıtayım. İkinci mikro-enjeksiyon denememde gebe kaldım. Şu anda 6+3üz. Ve ikiz bebeklerim için şimdiden endişelenmeye başladım. Aklımda bir sürü soru işareti var. Eminim benim gibi birçok anne adayı vardır aramızda.
Ayrıca Türkiye'de ikiz kulüplerinin aktif olmaması nedeni ile burada küçük bir kulüp kuralım istiyorum. Avrupa'da özellikle ne hikmetse İngiltere'de bir sürü kulüp ve dayanışma yapan birçok anne ve anne adayları var. Ben de sizlerin desteği ile küçük kulübümüzün açılışını yapmak isterim.
Önce bir anketle başlayalım ne dersiniz.....
Aşağıdaki anketi yanıtlayarak bir çok ikiz annesine aradığı cevabı verebileceğinizi düşünüyorum. Değerli katkılarınız ve işbirliğiniz için şimdiden teşekkürler.
Desteklerinizi bekliyorum,
Sevgi ile
1- Bebeğiniz tedavi ile mi oldu? (Tüpbebek, mikroenjeksiyon, aşılama, doğal)
2- Tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi taşıyorsunuz?
3- Gebeliğinizin ilk 3 ayında kaç kilo aldınız, doktorunuzdan duyduğunuz ideal kilo skalası nasıl?
4- Ne kadar sıklıkla ultrason ve doktor kontrolune gittiniz? Sizce ne sıklıkta olmalı?
5- Kanamanız oldu mu?
6- Amniyosentez yaptırdınız mı?
6- Bebeklerinizi ne zaman dünyaya getireceksiniz?
7- Bebek için hazırlıklara ne zaman başlamalı?
8- Bebekleriniz arasında büyüklük, kalp atışında farklılık var mıydı?
9- Tehlikeli diyebileceğiniz dönemler veya yapılmaması gereken şeyler, yapılması iyi olan şeyler için tavsiyeleriniz var mı?
10- Gebelik tansiyonu veya şekeri yaşadınız mı?
11- Bebekleriniz için ne tür hazırlıklar yapılmalı, hangi üründen kaç tane almalı?
12- Hangi hastanede dogum yapmayı tercih ederdiniz?
13- İkiz gebeliğin size getirdiği ekstra bir zorluk var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
14- Bebeklerinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz?
15- Hangi tehlike karşısında doktor aranmalıdır?
16- Kaybolan ikiz (vanishing twin) sendromu yaşadınız mı?
17- Reduksiyon (sonlandırma) yapıldı mı? Nedeni?
18- Hangi haftada cinsiyetleri öğrenebildiniz?
19- Eklemek istediğiniz yorumlarınız...
Doğum Yapan İkiz Anneleri:
20- Bebeklerinizi nerede dünyaya getirdiniz?
21- Doğumunuz normal mi yoksa sezaryen ile mi oldu?
22- Doğan bebekleriniz arasında çok fazla kilo farkı var mıydı?
23- Doğumdan sonra siz ve bebekleriniz ne kadar hastanede kaldınız?
24- Kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?
25- Bebekleriniz için küvöz gerekti mi? Hangi hastanenin yenidoğan ünitesini tavsiye edersiniz?
26- Burada ikiz bebek taşıyan annelerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir eşyanız var mı? Malum ikizler maddi açıdan tüm aileleri sarsabiliyor.
Örneğin: Doppler, eğer varsa Doppler'ın ilk satın alıcısı ben olmak isterim ...., veya ihtiyaç duyanlar için ana kucakları, bebek arabaları, bebek beşikleri vs...
Selamlar,
Ben 2008 Kasım'da ikizlerimi dunyaya getirecegim insallah. Su anda 6+3 günlük gebeyim. Aranızda ikiz gebelik yaşayan anneler varsa tecrübelerinden yararlandırır mı acaba.
İkiz anneleri bekliyorum dayanışmanızı,
Gönül Dolusu Sevgiler