2. öğretimlerinki kaldırılamaz malesef.ancak indirim yapabilirler çünkü hocalar akşam mesai yapıyo.Yani birinci öğretimle 2. öğretim arasnda para farkı olmak zorunda malesef
o zaman bizde birinci öğretimliler olarak daha düşük puana esit diploma istemiyoruz diye imza toplayalım 10 puan düşük alıp bide eşitlik isteyip mağduruz edebiyatlarıda ayrı bi komik o zaman kpss atamasındada sizin yerleşirken aldığınız düşük on puan hesaba katılsın biz on puan önden başlayalım ne ala memleket ya !
o zaman bizde birinci öğretimliler olarak daha düşük puana esit diploma istemiyoruz diye imza toplayalım 10 puan düşük alıp bide eşitlik isteyip mağduruz edebiyatlarıda ayrı bi komik o zaman kpss atamasındada sizin yerleşirken aldığınız düşük on puan hesaba katılsın biz on puan önden başlayalım ne ala memleket ya !
T.C. Cumhurbaşkanlığı : Cumhurbaşkanına Yazın
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
Bu adreslerede şikayetinizi bildirirseniz memnun oluruz..
Ben de yazdım. Umarım ücretler azaltılır.
Birçok ögrenci neden okulu bırakma zorunda kalsın ki? Düne kadar zaten siz yine o parayı ödeyeceginizi biliyordunuz, sizin için değişen bir şey olmadı. Evet bir haksızlık var ama bu 2. ögretimlerin harcının tamamen kalkmasınyla düzelmez. En azından 1. ögretimler kadar harç ödeyebilirler. Çünkü ikinci ögretim mesai saati dışında yapılan egitim bi nevi özel üniversite gibi. Sizin paralarınızla hocalar egitim veriyor. Ki bunu siz iö seçerken biliyor olmanız gerekiyor. boşuna tercihlerde üniversitelerin yanında kocaman İÖ yazmıyor. Tamamen kalkamaz ki bunun için eylemler gereksiz ama indirim yapılabilir bunun için mücadele edin ve en azından birşeyleri değiştirebilin. Ben örgünüm ama eylemlere katılıcam. Bir işi yarım yamalak yapıp harçları kaldırdık diyorlar.
.
Birçok ögrenci neden okulu bırakma zorunda kalsın ki? Düne kadar zaten siz yine o parayı ödeyeceginizi biliyordunuz, sizin için değişen bir şey olmadı. Evet bir haksızlık var ama bu 2. ögretimlerin harcının tamamen kalkmasınyla düzelmez. En azından 1. ögretimler kadar harç ödeyebilirler. Çünkü ikinci ögretim mesai saati dışında yapılan egitim bi nevi özel üniversite gibi. Sizin paralarınızla hocalar egitim veriyor. Ki bunu siz iö seçerken biliyor olmanız gerekiyor. boşuna tercihlerde üniversitelerin yanında kocaman İÖ yazmıyor. Tamamen kalkamaz ki bunun için eylemler gereksiz ama indirim yapılabilir bunun için mücadele edin ve en azından birşeyleri değiştirebilin. Ben örgünüm ama eylemlere katılıcam. Bir işi yarım yamalak yapıp harçları kaldırdık diyorlar.
.
illaki 2.öğretimle 1.öğretim arasında fark olacak.Dönem başı yaklasık 400 lira kadar fark vardı 1.öğretimle ikinci öğretim arasında. Şuan o fark 600 e cıktı. İkinci öğretim harcı ödeyemeyeceği için istemediği bi şehir de olsa mecburen oranın 1. öğretimini yazmak zorunda kalan arkadaşlar var. 2.öğretim öğrencisi olarak adelet adına illaki bizim 1. öğretimlerden farklı bi ücret ödememiz gerekir. (Sosyal devlet vs. bu polemiklere girmeye gerek yok.) 1.öğretim ücretlerini kaldırınca kaç lira kazancı oldu öğrencinin 200 mü , o zaman bizden de en az 200 lira indirilcek arkadaş. Daha fazlasını isteyip 2. öğretiminin de ücretsiz olmasını istiyenleri anlamıyorum. Sen evinde rahat rahat uyurken o adam sabahın köründe kalkıp derse gidiyo "lanet olsun bu saatte ders mi olur" diyo.Dersi öğleden sonraya kalanlar olup sabahında köründe gidip aksam 4 te 5 te anca gelenler oluyo .Bunları biliyosun.Çatışmaya tartışmaya gerek yok; En azından 1.öğretimin kazancı boyutunda 2.öğretime indirim yapılsa kimsenin gıkı çıkmaz.Gayet de adaletli bir karar olur.
Bizimde en azından istediğimiz harçların indirilmesi ve burstan yararlanabilmemiz !
Çok güzel söyledin keşke bütün 2. ögretimler senin gibi düşünse, işte o zaman bir şeyleri değiştirebilirler. Ama yaklaşık %80i tamamen kaldırılması için savaşıyor tabi böyle olunca örgünler destek olmak istemiyor. Ama ben sen ve senin gibi düşünenlerin arkasındayım. En kötü aradaki fiyat sabit tutulmalı.
.
kesinlikle önceden aradaki fark 3 katıymış şuanda 4 katından bahsediliyor.
en azından bizim içinde bir kolaylık sağlasınlar i.öler fabrikatör çocukları değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?