İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

2. öğretimlerinki kaldırılamaz malesef.ancak indirim yapabilirler çünkü hocalar akşam mesai yapıyo.Yani birinci öğretimle 2. öğretim arasnda para farkı olmak zorunda malesef

o zaman bizde birinci öğretimliler olarak daha düşük puana esit diploma istemiyoruz diye imza toplayalım 10 puan düşük alıp bide eşitlik isteyip mağduruz edebiyatlarıda ayrı bi komik o zaman kpss atamasındada sizin yerleşirken aldığınız düşük on puan hesaba katılsın biz on puan önden başlayalım ne ala memleket ya !

2. öğretimlerinki kaldırılamaz malesef.ancak indirim yapabilirler çünkü hocalar akşam mesai yapıyo.Yani birinci öğretimle 2. öğretim arasnda para farkı olmak zorunda malesef

Bizimde en azından istediğimiz birinci öğretim harçlarını ödememiz yada burslardan yararlanabilmemiz..

buyrun toplayın sizi engelleyen yok.

Örgün okuyanların çoğu bize yapılan haksızlığın farkında, sen değilmisin? Kaldırılmasa bile indirim yapılmalı, tamam gene para ödeyelim ama devlet okulunda okuyup tek bizim harç vermemiz ne kadar doğru? En azından örgün öğretim parası vermemiz lazım yapılan haksızlık değil de ne?

Ben belirlenen illeri eklemeye devam edeceğim..

SAKARYA:31 AĞUSTOS CUMA, SAAT00 ÇARK CADDESİ

ISPARTA: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 17.00 KAYMAKKAPI MEYDANI

KAYSERİ: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT:17.00 ALMER ÖNÜ

DENİZLİ: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 17.00 DENİZLİ BELEDİYESİ ÖNÜ

KONYA:31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 16.00 ZAFER MEYDANI

DİYARBAKIR: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 17.00 OFİS İŞ BANKASI ÖNÜ

ERZURUM: 31 AĞUSTOS CUMA SAAT: 17.00, ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

İstanbul: 31 ağustos cuma,
17.00 / taksim meydanı

Ankara: 31 ağustos cuma, 16.00 /
yüksel caddesi

Eskişehir: 31 ağustos cuma,
17.00 / kanatlı önü

Adana: 31 ağustos cuma, 17.00 /
baraj yolu ziraat bankası
önü

Mersin: 31 ağustos cuma, 17.00/
mersin taş bina (büyükşehir
belediye binası önü)

İzmir: 30 ağustos perşembe,
saat: 17.00 / konak ykm önü

Kocaeli: 31 ağustos cuma, saat:
17:00 belediye iş hanı önü

Bursa: 31 ağustos cuma, saat:
17.00 / fomara meydanı

Sakarya:31 ağustos cuma,
saat: 17:00 çark caddesi

Isparta: 31 ağustos cuma, saat:
17.00 kaymakkapı meydanı

Son düzenleme:
Ben de yazdım. Umarım ücretler azaltılır.

Çok teşekkürler..
Ayrıca birinci öğretimde okuduğu halde i.ölere destek çıkan o kdar çok kişiyi görünce mutlu oluyor insan..
Sosyal paylaşım sitelerinde eylem yapmak için örgütlenen öğrencilerin azımsanamayacak kısmı birinci öğretimden..
Sağolun.

Birçok ögrenci neden okulu bırakma zorunda kalsın ki? Düne kadar zaten siz yine o parayı ödeyeceginizi biliyordunuz, sizin için değişen bir şey olmadı. Evet bir haksızlık var ama bu 2. ögretimlerin harcının tamamen kalkmasınyla düzelmez. En azından 1. ögretimler kadar harç ödeyebilirler. Çünkü ikinci ögretim mesai saati dışında yapılan egitim bi nevi özel üniversite gibi. Sizin paralarınızla hocalar egitim veriyor. Ki bunu siz iö seçerken biliyor olmanız gerekiyor. boşuna tercihlerde üniversitelerin yanında kocaman İÖ yazmıyor. Tamamen kalkamaz ki bunun için eylemler gereksiz ama indirim yapılabilir bunun için mücadele edin ve en azından birşeyleri değiştirebilin. Ben örgünüm ama eylemlere katılıcam. Bir işi yarım yamalak yapıp harçları kaldırdık diyorlar.

.

illaki 2.öğretimle 1.öğretim arasında fark olacak.Dönem başı yaklasık 400 lira kadar fark vardı 1.öğretimle ikinci öğretim arasında. Şuan o fark 600 e cıktı. İkinci öğretim harcı ödeyemeyeceği için istemediği bi şehir de olsa mecburen oranın 1. öğretimini yazmak zorunda kalan arkadaşlar var. 2.öğretim öğrencisi olarak adelet adına illaki bizim 1. öğretimlerden farklı bi ücret ödememiz gerekir. (Sosyal devlet vs. bu polemiklere girmeye gerek yok.) 1.öğretim ücretlerini kaldırınca kaç lira kazancı oldu öğrencinin 200 mü , o zaman bizden de en az 200 lira indirilcek arkadaş. Daha fazlasını isteyip 2. öğretiminin de ücretsiz olmasını istiyenleri anlamıyorum. Sen evinde rahat rahat uyurken o adam sabahın köründe kalkıp derse gidiyo "lanet olsun bu saatte ders mi olur" diyo.Dersi öğleden sonraya kalanlar olup sabahında köründe gidip aksam 4 te 5 te anca gelenler oluyo .Bunları biliyosun.Çatışmaya tartışmaya gerek yok; En azından 1.öğretimin kazancı boyutunda 2.öğretime indirim yapılsa kimsenin gıkı çıkmaz.Gayet de adaletli bir karar olur.
Bizimde en azından istediğimiz harçların indirilmesi ve burstan yararlanabilmemiz !

Haksızlık mi? Kaldırılsa eşitsizlik,adaletsizlik olmaz miydi? Maddi durumu kötü olanlar için evet zor bir durum.Ama onun dışında neden 2.öğretimlerin harçlari kalksın ki? Normal öğretimlerin devlete harç adı altında verdikleri katkı payidir.2.öğretimlerin ise öğrenim vergisi gibi bir şey.Devletin mesai saatleri içerisinde ders veren hocalar sizce babalarının hayrına gece de aynı dersi anlatır mi? 2.öğretimlerin verdiği para direkt olarak hocaların cebine gidiyor.Gece tarifesi yazan taksiciye'Arkadaş gündüz tarifesi aç'dediğinizde haksızlık olmaz mi? Millet rahat yatağında yatarken adam direksiyon sallıyor gecenin bir vakti değil mi? Hocalar neden böyle bir iyilik yapsın.Hem akşam da derse girecekler hem ek ücret almayacaklar.Zaten 2.öğretimde hakkıyla çalışanlar normal öğretim harcı ödüyor,böyle de bir kolaylık var.Ikinci öğretimler bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar bırakılmalı,diğerleri kapatılmalıdir.Açık olanlara gündüz çalışmak durumunda kalan öğrenciler yerleştirilmeli mazeretli olarak.Sonuçta ülkenin her yerinde üniv. var.Derslik sıkıntısı da yok değil mi?

Bahsettiğin sadece 10 puan değil, 5000 kişi demek. Ben sabahın köründe kalkıp gidiyorum şimdi bana kimse uykumu geri veremez. Bir başka örnek;
Benim arkadaşım İö mühendislik kazandı ama harç fazla diye bir sene daha hazırlanıyor. Eger İÖ harç kalkarsa ( ki öyle bişey olamaz ) o zaman arkadaşımın 1 senesini kim geri verecek?
O yüzden seni anlıyorum hak veriyorum ama İÖ'lere yapılan da haksızlık. Bizim 3 katımızı verirken artık 4 katımızı verecekler. En azından indirim almaları yine eskisi gibi 3 katını ödemeleri gerekir.

.

En azından örgünlerin verdiği parayı vermemiz gerekiyordu.Teşekkürler desteğin için mitinglere örgünlerden katılan çok.
Genelde bu gibi durumlarda insanlar birbirine düştüğü için ülke karışıyor ya hayırlısı.

Çok güzel söyledin keşke bütün 2. ögretimler senin gibi düşünse, işte o zaman bir şeyleri değiştirebilirler. Ama yaklaşık %80i tamamen kaldırılması için savaşıyor tabi böyle olunca örgünler destek olmak istemiyor. Ama ben sen ve senin gibi düşünenlerin arkasındayım. En kötü aradaki fiyat farkı sabit tutulmalı.

.

Son düzenleme:

kesinlikle önceden aradaki fark 3 katıymış şuanda 4 katından bahsediliyor.
en azından bizim içinde bir kolaylık sağlasınlar i.öler fabrikatör çocukları değil..

konuya muhalefetlik cevap yazmiyim dedim ama ya şu 1.öğretimde okuyup ahkam kesenlerin yazdıklarına baktıkça insan susamıyor!

kpssde 10 puanmış, sabah kalkmakmış, hakkıyla kazanıp harcı az ödeyenmiş miş de mişmiş.

senin haberin var mı kantin 4.30da kapanıyor, sana da kapatılsın !

akşam yemekhane açık değil, sana da öğlen açılmasın !

1.öğretimde 2.50 ortalama getirenle 2.öğretimde 3.50 getiren aynı kefeye koyulmasın !

vs vs sizin(bilip bilmeden atıp tutanlar) güttüğünüz saçma mantığa saçma cevaplar...

evet aynı üniversitede aynı bölümde farklı puanla okuyorsan PUANLA ORANTILI olarak bir fark ödenebilir. ama 3 4 katı ödenmesi gerektiğini savunanlar, pes size. gören de para cebinize giriyo sanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…