• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

ben yanlış mı okudum, ikinci öğretimlerin harcı %50 artacak mı şimdi????

benim mezun olduğum okulda iö mühendisler 1000 küsur lira ödüyorlardı... üstelik de her sene zam zam zam geldi... yani 4 sene içinde harç sabit kalmadı ki... şimdi zam gelirse, halen öğrenci olanlara büyük bir haksızlık olmaz mı bu?

ayrıca iö öğrencileri daha fazla para veriyorsa, yemekhane ve kantinden de yararlanmalılar elbette. benim okulumda 4,30 da kantinler kapanırdı... yemekhane daha geçen sene akşamüstü yemek vermeye başlamıştı... onlar iö, yararlanmasınlar yemekhaneden diye birşey olabilir mi?

ben daha ödemedim ona ne diceksin
icra gelecek yakında :) düğün borcumdan fırsat kalmadı ki..
Benim 1250 tl iyi ki ilk 2 yıl almamışım..şimdi hiç ödeyemezdim :(
kaç yıl oldu şimdi ne kadar olmuştur kim bilir..
Allah herkesin yardımcısı olsun
cidden yaşam çok zor..
Keşke en büyük zorluğumuz öğrencilikteki zorluklar olsaydı...
sorMa bende kredi aldım ödeyebilmek için,, ya madem bize de aff gelseydi adaletli olsun diye:52:

Son düzenleme:
Benim anlamadığım biz İkinci Öğretimler harç paramızda indirim yapılsın derken bu örgün ve açıköğretimler ne diye tepki gösteriyor.Ne oldu şimdi kendilerini ayrıcalıklı,süper zeka filan mı hissettiler.Biz çok para ödüyoruz onlar hiç ödemiyor diye.O küçücük dünyalarında kendilerini birden bire önemli mi hissettiler.(Bu arada genelleme yapmıyorum burada bilip bilmeden ikinci öğretimle ilgili ahkam kesenlerden bahsediyorum)

Ankara,İstanbul ve İzmir bu üç şehirin ikinci öğretim puanları aynı bölümdeki diğer şehirlerin örgün puanlarından fazla bundan haberdar mısınız?Daha çok çalışsalardı da örgüne gitselerdiymiş!İnsanlar zevkten ay ben ikinci öğretim okuyayım hem uyurum da öğlene kadar demiyor!Bunu bir anlayın.Kimisi ailevi,kimisi nişanlısı,sevgilisi,kimisinin idealleri yüzünden ikinci öğretime gidiyor insanlar.

Bu yapılan uygulama adaletsizlik.Hakkımı da sonuna kadar arıyacağım.Gerekli yerlere dilekçelerimi vereceğim.Eğitim de çifte standart bu.Biz sanki devlet üniversitesinde değil özele gidiyoruz.

Bu arada ne zaman ülkede bir karışıklık olsa insanları ikiye bölcek bir şeyler atılıyor etrafa.Başörtüsüydü,kürtajdı şimdi de bu.Ne çabuk unutuldu 1 yaşında ki bebeğimizin teröristlerce öldürülmesi!!!Ne çabuk unutuldu o şehitler.Lütfen bu tür oyunlara gelmeyin.Ülkedeki bazı sorunları unutturmak için ortaya atılan göz boyamalardan birisi bu. Bu yüzden örgün okuyan arkadaşlar lütfen ikinci öğretim hakkında yeterli bilgisi olmadan ahkam kesmesinler.Biz ikinci öğretimler de harçlarımız kaldırılsın diye yırtınmayalım.Öyle bir şey olmaz.Ama indirilmeli.

Bizce de.......................
İndirim kesinlikle yapılsın
Zeka farkı yok puan vs farkı var..
Kişilerin kendi seçimi..
zaten hepimiz aynı şeyi söylüyoruz...

Ayrıca hiçbirşey unutulmuyor bunu belirtmeliyim
herşeyi tartışacağız bizler düşünen insanlarız
tartışmadan bir sonuca ulaşılır mı
Üniversiteleri boşuna mı okuyoruz ufkumuz genişlesin diye
Sadece iş bulmak için değil...
Allaha şükür okuyoruz ediyoruz herşey hakkında fikir sahibi oluyoruz..
2. öğretimi bilmek için 2. öğretim olmak gerekmiyor

ben yanlış mı okudum, ikinci öğretimlerin harcı %50 artacak mı şimdi????

benim mezun olduğum okulda iö mühendisler 1000 küsur lira ödüyorlardı... üstelik de her sene zam zam zam geldi... yani 4 sene içinde harç sabit kalmadı ki... şimdi zam gelirse, halen öğrenci olanlara büyük bir haksızlık olmaz mı bu?

ayrıca iö öğrencileri daha fazla para veriyorsa, yemekhane ve kantinden de yararlanmalılar elbette. benim okulumda 4,30 da kantinler kapanırdı... yemekhane daha geçen sene akşamüstü yemek vermeye başlamıştı... onlar iö, yararlanmasınlar yemekhaneden diye birşey olabilir mi?

hayır canım tabikide zam söz konusu değil. tam tersi indirim olabilir. zaten herkeste indirim olsun diye uğraşıyor.

Benim anlamadığım biz İkinci Öğretimler harç paramızda indirim yapılsın derken bu örgün ve açıköğretimler ne diye tepki gösteriyor.Ne oldu şimdi kendilerini ayrıcalıklı,süper zeka filan mı hissettiler.Biz çok para ödüyoruz onlar hiç ödemiyor diye.O küçücük dünyalarında kendilerini birden bire önemli mi hissettiler.(Bu arada genelleme yapmıyorum burada bilip bilmeden ikinci öğretimle ilgili ahkam kesenlerden bahsediyorum)

Ankara,İstanbul ve İzmir bu üç şehirin ikinci öğretim puanları aynı bölümdeki diğer şehirlerin örgün puanlarından fazla bundan haberdar mısınız?Daha çok çalışsalardı da örgüne gitselerdiymiş!İnsanlar zevkten ay ben ikinci öğretim okuyayım hem uyurum da öğlene kadar demiyor!Bunu bir anlayın.Kimisi ailevi,kimisi nişanlısı,sevgilisi,kimisinin idealleri yüzünden ikinci öğretime gidiyor insanlar.

Bu yapılan uygulama adaletsizlik.Hakkımı da sonuna kadar arıyacağım.Gerekli yerlere dilekçelerimi vereceğim.Eğitim de çifte standart bu.Biz sanki devlet üniversitesinde değil özele gidiyoruz.

Bu arada ne zaman ülkede bir karışıklık olsa insanları ikiye bölcek bir şeyler atılıyor etrafa.Başörtüsüydü,kürtajdı şimdi de bu.Ne çabuk unutuldu 1 yaşında ki bebeğimizin teröristlerce öldürülmesi!!!Ne çabuk unutuldu o şehitler.Lütfen bu tür oyunlara gelmeyin.Ülkedeki bazı sorunları unutturmak için ortaya atılan göz boyamalardan birisi bu. Bu yüzden örgün okuyan arkadaşlar lütfen ikinci öğretim hakkında yeterli bilgisi olmadan ahkam kesmesinler.Biz ikinci öğretimler de harçlarımız kaldırılsın diye yırtınmayalım.Öyle bir şey olmaz.Ama indirilmeli.

gerçekten bunu ben de anlamadım...

Üniversite harçları kaldırıldı, kaldırılacak derken sonunda kaldırıldı.
Sevinmiştik bizede vuracak diye.
Devlet vurdu bizi.
İkinci öğretimi keyfimizden seçmedik, mecbur kaldık.
Ailelerimiz maddi yönden sıkıntıya girdi, okutabilmek için.
Kıt kanaat geçinen insanlar var, asgari ücret bulamayan.
Çoçuklarını okutabilmek için çalışan, ilerde çoçuklarım benim gibi olmasın diye düşündükleri için kendilerini çoçuklarına adayan.
Neden bizi dışladılar ki.
Buna en çok bizim ihtiyacımız vardı.
Devlet okulunda okuyup tek bizim 3 katı harç vermemiz haksızlık.
Belki çoğu öğrenci okulunu bırakmak zorunda kalıcak.
Kaldırıldığını duyunca sevinçten ağlamıştım, şimdi de ağlıyorum neden mi?
İkinci öğretim okuyoruz diye, ikinci insan muamelesi gördüğümüz için.:43:

arkadaşlar ben şuan okumuyorum.. açıktan ikinci üniversiteyi okumayı düşünüyorum.. ve bu harçlar kaldırıldı safsatasıda milleti birbirine düşürdü.. ya 2. öğretime harçlar kaldırılmadı. 1. öğretime kaldırıldı filan ama kaldırılan katkı payı öğrenim gideri değil. katkı payı 45 lira öğrenim gideri ise 200 ve üstü.. yani değişen pek fazla bişey yok.. 45 tl dışında...

sorMa bende kredi aldım ödeyebilmek için,, ya madem bize de aff gelseydi adaletli olsun diye:52:

valla canım ben de 3 senedir çatır çatır veriyorum harcımı son sene bitek vermicem bu güzellik yeni gelenlere oldu :9: keşke bizim de ödediğimiz harçları geri verseler :1::1:
kardeşim için seviniyorum. ama bence boşuna kuru gürültü yapıyoruz.
bu harçlar kaldırıldığı gibi geri alınır. çok değil 1- 2 sene sonra harçlar geri geldi haberlerini görürüz.
böylece herkes rahatlar. :1:

gerçekten bunu ben de anlamadım...

önceki sayfaları okursanız anlarsınız umarım. hatta dünde böyle bi konu vardı onuda okuyabilirsiniz tabiiiiii. hiç bi birinci öğretimler harçlarda indirim yapılsın denilince tepki göstermedi. kaldırılsına bütün bu tepkiler.

Son düzenleme:
kızlar boşuna söylenip duruyorsunuz.. 1. öğretime kaldırılan sadece katkı payı oda 45 tl.. öğrenim gideri kaldırılmadı.. güya bişi yaptık demek için bu gelişme..bana kızmayın bende 2. öğretim mezunuyum..

yok canım bülent arınçın kullandığı cümleyi yazim buraya o zaman anlaşılır. "Bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması yani harçlar tamamen kaldırılmıştır."

yok canım bülent arınçın kullandığı cümleyi yazim buraya o zaman anlaşılır. "Bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması yani harçlar tamamen kaldırılmıştır."

katkı payı ile öğrenim gideri aynı değil.. katkı payı yani harç 45 tl.. öğrenim gideri ise farklı bişi.. ve oda 200den başlayıp ileriye gidiyor bölüme göre..

Dün puan kalite vs. diyenler sıralamalarını söylemekten çekindi. Şimdi de gayet mantıklı mesajları görmezden gelip KPSS'de kozlarımızı paylaşalım bik bik bik. Neyin kompleksini yaşıyorsunuz? Burada birinci öğretimde okuyan bir sürü yorum yazandan belki daha fazla puan aldınız. Sanki ÖSS'de bi yenilgiye uğradınız da önümüzde daha savaşlar var der gibi çocukça laflar ediyorsunuz. Bu arada ısrarla, birinci öğretimlerin, ikinci öğretimlerin harçlarının kaldırılmasını istememelerinin nedeninin anlaşılamamasını anlamıyorum. Yahu daha düşük puanla daha yüksek puanlı bir bölümü okuyorsunuz. Nasıl aynı koşulları beklersiniz. Kimin hakkını kimden istiyorsunuz? Harçların fazla olduğunda herkes hemfikir. Ama azaltılması konusunda da herkes "en azından" lafını kullanıyor. Farkında mısınız ki beklentiniz en az değil "en fazla" olabilecek bir şey... Yani harçlar kalkamaz, azaltılır. Anca azaltılması sizi etkiler. Kaldırılsa size vurmaz. Yeni gireceklere vurur. Boşuna imza işlerine giriyorsunuz. Boşuna adaletsiz beklentiler içine giriyorsunuz; tamamen kaldırılmasını umarak.

katkı payı ile öğrenim gideri aynı değil.. katkı payı yani harç 45 tl.. öğrenim gideri ise farklı bişi.. ve oda 200den başlayıp ileriye gidiyor bölüme göre..

mesela bi arkadaşımla aynı bölümü aynı öğretimi okuyoruz o 88 tl veriyodu katkı kredisi aldığı için ama ben 310 ödedim. siz bunu mu diyosunuz anlamadım ben :44:

Cuma günü tüm şehirlerde 17.00'da eylem var.Herkes katılsın arkadaşlar bu tek bizim sorunumuz değil.Birçok örgün okuyan arkadaşlarımız harç kredisi için borcun altına imza attı ya onlar napıcak? Herkes birbirine destek versin bu hepimizin sorunu.

Kızlar damdan düştüm ama harçlar kesin kalktı değil mi ?
Katkı kredisi v.s anlayamadım pek
Kayıda gitmeden yatırayım eğer öyleyse :26:

Rapella rica etsem oy kullanılan linki paylaşır mısın burada.Yasak olduğunu sanmıyorum hayvan hakları içinde linkle oy toplandı.Bu 1 milyonu aşmış öğrencinin sorunu.Siteyi ziyaretçi olarak takip edenlerde oy kullanabilsin ve herkesten rica ediyorum örgün, açık öğretim herkes bizim için oy kullansın.

Buyur canım adres burası imzalayan olursa çok sevinirim..

2.Öğretim harç ücretleri de kaldırılsın İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com

Bu şehirlerde olan arkadaşlar sesimize ses katarsa sevinirim ..

İSTANBUL: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00 / TAKSİM MEYDANI

ANKARA: 31 AĞUSTOS CUMA, 16.00 / YÜKSEL CADDESİ
...
ESKİŞEHİR: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00 / KANATLI ÖNÜ

ADANA: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00 / BARAJ YOLU ZİRAAT BANKASI
ÖNÜ

MERSİN: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00/ MERSİN TAŞ BİNA (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASI ÖNÜ)

İZMİR: 30 AĞUSTOS PERŞEMBE, SAAT: 17.00 / KONAK YKM ÖNÜ

KOCAELİ: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 17:00 BELEDİYE İŞ HANI ÖNÜ
(https://www.facebook.com/events/357483161001005/)

BURSA: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 18.00 / FOMARA MEYDANI

Back