İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

ben yanlış mı okudum, ikinci öğretimlerin harcı %50 artacak mı şimdi????

benim mezun olduğum okulda iö mühendisler 1000 küsur lira ödüyorlardı... üstelik de her sene zam zam zam geldi... yani 4 sene içinde harç sabit kalmadı ki... şimdi zam gelirse, halen öğrenci olanlara büyük bir haksızlık olmaz mı bu?

ayrıca iö öğrencileri daha fazla para veriyorsa, yemekhane ve kantinden de yararlanmalılar elbette. benim okulumda 4,30 da kantinler kapanırdı... yemekhane daha geçen sene akşamüstü yemek vermeye başlamıştı... onlar iö, yararlanmasınlar yemekhaneden diye birşey olabilir mi?

sorMa bende kredi aldım ödeyebilmek için,, ya madem bize de aff gelseydi adaletli olsun diye

Son düzenleme:

Bizce de.......................
İndirim kesinlikle yapılsın
Zeka farkı yok puan vs farkı var..
Kişilerin kendi seçimi..
zaten hepimiz aynı şeyi söylüyoruz...

Ayrıca hiçbirşey unutulmuyor bunu belirtmeliyim
herşeyi tartışacağız bizler düşünen insanlarız
tartışmadan bir sonuca ulaşılır mı
Üniversiteleri boşuna mı okuyoruz ufkumuz genişlesin diye
Sadece iş bulmak için değil...
Allaha şükür okuyoruz ediyoruz herşey hakkında fikir sahibi oluyoruz..
2. öğretimi bilmek için 2. öğretim olmak gerekmiyor

hayır canım tabikide zam söz konusu değil. tam tersi indirim olabilir. zaten herkeste indirim olsun diye uğraşıyor.

gerçekten bunu ben de anlamadım...

arkadaşlar ben şuan okumuyorum.. açıktan ikinci üniversiteyi okumayı düşünüyorum.. ve bu harçlar kaldırıldı safsatasıda milleti birbirine düşürdü.. ya 2. öğretime harçlar kaldırılmadı. 1. öğretime kaldırıldı filan ama kaldırılan katkı payı öğrenim gideri değil. katkı payı 45 lira öğrenim gideri ise 200 ve üstü.. yani değişen pek fazla bişey yok.. 45 tl dışında...

sorMa bende kredi aldım ödeyebilmek için,, ya madem bize de aff gelseydi adaletli olsun diye

valla canım ben de 3 senedir çatır çatır veriyorum harcımı son sene bitek vermicem bu güzellik yeni gelenlere oldu keşke bizim de ödediğimiz harçları geri verseler
kardeşim için seviniyorum. ama bence boşuna kuru gürültü yapıyoruz.
bu harçlar kaldırıldığı gibi geri alınır. çok değil 1- 2 sene sonra harçlar geri geldi haberlerini görürüz.
böylece herkes rahatlar.

gerçekten bunu ben de anlamadım...

önceki sayfaları okursanız anlarsınız umarım. hatta dünde böyle bi konu vardı onuda okuyabilirsiniz tabiiiiii. hiç bi birinci öğretimler harçlarda indirim yapılsın denilince tepki göstermedi. kaldırılsına bütün bu tepkiler.

Son düzenleme:
evet çok büyük haksızlık onlar öğrenci biz değilmiyiz

kızlar boşuna söylenip duruyorsunuz.. 1. öğretime kaldırılan sadece katkı payı oda 45 tl.. öğrenim gideri kaldırılmadı.. güya bişi yaptık demek için bu gelişme..bana kızmayın bende 2. öğretim mezunuyum..

yok canım bülent arınçın kullandığı cümleyi yazim buraya o zaman anlaşılır. "Bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması yani harçlar tamamen kaldırılmıştır."

yok canım bülent arınçın kullandığı cümleyi yazim buraya o zaman anlaşılır. "Bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması yani harçlar tamamen kaldırılmıştır."

katkı payı ile öğrenim gideri aynı değil.. katkı payı yani harç 45 tl.. öğrenim gideri ise farklı bişi.. ve oda 200den başlayıp ileriye gidiyor bölüme göre..

Dün puan kalite vs. diyenler sıralamalarını söylemekten çekindi. Şimdi de gayet mantıklı mesajları görmezden gelip KPSS'de kozlarımızı paylaşalım bik bik bik. Neyin kompleksini yaşıyorsunuz? Burada birinci öğretimde okuyan bir sürü yorum yazandan belki daha fazla puan aldınız. Sanki ÖSS'de bi yenilgiye uğradınız da önümüzde daha savaşlar var der gibi çocukça laflar ediyorsunuz. Bu arada ısrarla, birinci öğretimlerin, ikinci öğretimlerin harçlarının kaldırılmasını istememelerinin nedeninin anlaşılamamasını anlamıyorum. Yahu daha düşük puanla daha yüksek puanlı bir bölümü okuyorsunuz. Nasıl aynı koşulları beklersiniz. Kimin hakkını kimden istiyorsunuz? Harçların fazla olduğunda herkes hemfikir. Ama azaltılması konusunda da herkes "en azından" lafını kullanıyor. Farkında mısınız ki beklentiniz en az değil "en fazla" olabilecek bir şey... Yani harçlar kalkamaz, azaltılır. Anca azaltılması sizi etkiler. Kaldırılsa size vurmaz. Yeni gireceklere vurur. Boşuna imza işlerine giriyorsunuz. Boşuna adaletsiz beklentiler içine giriyorsunuz; tamamen kaldırılmasını umarak.

katkı payı ile öğrenim gideri aynı değil.. katkı payı yani harç 45 tl.. öğrenim gideri ise farklı bişi.. ve oda 200den başlayıp ileriye gidiyor bölüme göre..

mesela bi arkadaşımla aynı bölümü aynı öğretimi okuyoruz o 88 tl veriyodu katkı kredisi aldığı için ama ben 310 ödedim. siz bunu mu diyosunuz anlamadım ben :44:

Cuma günü tüm şehirlerde 17.00'da eylem var.Herkes katılsın arkadaşlar bu tek bizim sorunumuz değil.Birçok örgün okuyan arkadaşlarımız harç kredisi için borcun altına imza attı ya onlar napıcak? Herkes birbirine destek versin bu hepimizin sorunu.

Kızlar damdan düştüm ama harçlar kesin kalktı değil mi ?
Katkı kredisi v.s anlayamadım pek
Kayıda gitmeden yatırayım eğer öyleyse :26:

Buyur canım adres burası imzalayan olursa çok sevinirim..

2.Öğretim harç ücretleri de kaldırılsın İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com

Bu şehirlerde olan arkadaşlar sesimize ses katarsa sevinirim ..

İSTANBUL: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00 / TAKSİM MEYDANI

ANKARA: 31 AĞUSTOS CUMA, 16.00 / YÜKSEL CADDESİ
...
ESKİŞEHİR: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00 / KANATLI ÖNÜ

ADANA: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00 / BARAJ YOLU ZİRAAT BANKASI
ÖNÜ

MERSİN: 31 AĞUSTOS CUMA, 17.00/ MERSİN TAŞ BİNA (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASI ÖNÜ)

İZMİR: 30 AĞUSTOS PERŞEMBE, SAAT: 17.00 / KONAK YKM ÖNÜ

KOCAELİ: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 17:00 BELEDİYE İŞ HANI ÖNÜ
(https://www.facebook.com/events/357483161001005/)

BURSA: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 18.00 / FOMARA MEYDANI

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…