• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Insanların istedikleri söylenmeyince yine aynı kişiler,yok ego tatmini sözleri....
Tabiki tartıscam herkes dogru bildigini nasıl savunuyorsa!!!
Ego tatmini yapcak bir durumda yok hersey tüm acıklıgıyla ortada, eger denilseki bizede indirim olsun sonuna kadar arkanızdayım ama buna hakszılık dersen işde orda dur..

Rapella rica etsem oy kullanılan linki paylaşır mısın burada.Yasak olduğunu sanmıyorum hayvan hakları içinde linkle oy toplandı.Bu 1 milyonu aşmış öğrencinin sorunu.Siteyi ziyaretçi olarak takip edenlerde oy kullanabilsin ve herkesten rica ediyorum örgün, açık öğretim herkes bizim için oy kullansın.

yine mi aynı konu ve aynı şahıslar millet egolarını tatmın etmeye yer arıyo ben daha ıyıyım ay ben daha cok calıstım benım karnemın hepsi pekiyiii

İNSANLAR DUYARSIZ ,SİSTEM DUYARSIZ.NOKTA

Kimsenin kendini tatmin etmeye ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum..
Karnem pekiyi ile alakası yok...
Koskoca insanlarız ama malesef karşılıklı tartışamıyoruz bile.. Hemen bir suçlama olayına giriliyor..
isterse tüm harçlar kaldırılsın.. hatta üstüne para versinler..
bu zihniyetle herkes üniversite mezunu olsa ne olacak...

arkadaşlar ne diyelim anlamadım demogoji yapıyorsunuz
peki nedir 2. öğretimin mantığı rica etsem açıklar mısınız?
mevzuatı yeniden mi yazalım?
puan farkı yok mu? 2. öğretimi harç farkını bilerek seçmediniz mi ?

valla dün gece bu konuyu bi kaç arkadaş olarak 2.öğretimlere anlatmaya çalıştık ama hepsi kendi anlamak istedikleri gibi anladıkları için bizim dediklerimize karşı çıktılar. egoluymuşuz biz çalışmışız onlar çalışmıyor diyormuşuz. onlar kendilerini kendi bölümlerinin 1.öğretimleriyle karşılaştırmak yerine başka bölümlerle karşılaştırıyorlar. yani mantık hatası yapıyolar ama anlamadılar hala. büyük ihtimalle 2.öğretim paraları da düşcekmiş kesin bişey yokmuş haftaya kadar netleşir herşey.

Ben kendimle çelişmiyorum ki.Üniversiteye gidecek birçok öğrenci iş bulurum umuduyla başlar.Bende ikinci öğretimim, sabah çalışıp fazla ödeyeceğim harç parasını kazanarım diye başladım.Ama gördüm ki öğrenci diye çalıştırmıyorlar.Bunun çelişkiyle alakasını göremedim ben.

o senin hayalperestliğin olmuş o zaman
kendini garantiye alsaydın madem, ne yapayım?

benim gördüğüm ikinci öğretimler,
adamın çalıştığı, güvendiği işi vardır
iö okur

kimisi ikinci üni. okuyodur, gündüz çalışır, iö okur
falan

ayrıca senin puanın 10 puan düşük değil miydi?

valla dün gece bu konuyu bi kaç arkadaş olarak 2.öğretimlere anlatmaya çalıştık ama hepsi kendi anlamak istedikleri gibi anladıkları için bizim dediklerimize karşı çıktılar. egoluymuşuz biz çalışmışız onlar çalışmıyor diyormuşuz. onlar kendilerini kendi bölümlerinin 1.öğretimleriyle karşılaştırmak yerine başka bölümlerle karşılaştırıyorlar. yani mantık hatası yapıyolar ama anlamadılar hala. büyük ihtimalle 2.öğretim paraları da düşcekmiş kesin bişey yokmuş haftaya kadar netleşir herşey.

Ben düşeceğine inanıyorum.. İnşallah düşecektir de.. Mantıklı olan da bu..

valla ya hu
sanki silah zoruyla yazdırmışlar
harçların yüksek olduğunu biliyodun, gönüllü seçtin
ne bu abartı ya

Ben düşeceğine inanıyorum.. İnşallah düşecektir de.. Mantıklı olan da bu..

aynen bencede en mantıklısı öyle olur. bizim bölümün 2.öğretimleri ellerinden gelse bizi dövmeye kalkcaklar etmedikleri hakaret kalmadı. sanki harçları biz kaldırmışız gibi. kabullenemiyolar işte.

ben noktayı koymustum ama madem alıntı yaptınız cevap vereyim.biz ikinci ogretimliler olarak arada beyın farkı oldugunu dusunmuyoruz siz kafaları yarıstırıyosunuz ben soyle calıstım caba sarfettm senden ıyı yerdeyim bilmem ne.hıkaye bunlar kıytırık bı sınavda bı kac kişi one gecytim diye kimse kmseyı kucumseyemez burda.ki cogu ıkıncı ogretimlilerınde bır de baslayan dersi var ben sabahın korunde gittiğimi bilirim ogretmenlerın keyfi yuzunden.bizim derdimiz para odememek degil en aznıdan benımkı degil.ya harada bu kadar fark olmamalıydı sız bir vercektiniz biz ıkı olay bukadar basıt ama siz ıfır biz beş te bıraz kul hakkına giriyo.ben calısıp daha az odedeım bı kac senedir ama o parayı ne zorluklarla odeyen arkadaşlarım var bu kadar bencıl olmayın

insanların böyle bi mesele yüzünden şu forumda bile birbirine girmesini sağlayan devletimizin amacı da buydu işte. helal olsun harçları kaldırdılar haydee ne mübarek adamlar:47:

ben noktayı koymustum ama madem alıntı yaptınız cevap vereyim.biz ikinci ogretimliler olarak arada beyın farkı oldugunu dusunmuyoruz siz kafaları yarıstırıyosunuz ben soyle calıstım caba sarfettm senden ıyı yerdeyim bilmem ne.hıkaye bunlar kıytırık bı sınavda bı kac kişi one gecytim diye kimse kmseyı kucumseyemez burda.ki cogu ıkıncı ogretimlilerınde bır de baslayan dersi var ben sabahın korunde gittiğimi bilirim ogretmenlerın keyfi yuzunden.bizim derdimiz para odememek degil en aznıdan benımkı degil.ya harada bu kadar fark olmamalıydı sız bir vercektiniz biz ıkı olay bukadar basıt ama siz ıfır biz beş te bıraz kul hakkına giriyo.ben calısıp daha az odedeım bı kac senedir ama o parayı ne zorluklarla odeyen arkadaşlarım var bu kadar bencıl olmayın

zaten arkadaşım komplekse gerek yok
kimse beyin farkı var demiyor
sınavla alıyor bu okullar sen sınavdan yüksek alırsan benden zeki olmuyorsun
ama sonuçta bi taban puan olmalı yerleştirme için bunu da sınavla belirliyorlar
zeka meselesi değil bu
yukarıda kaçç kez yazdım umarım indirim olur sizinkilerde de
ama ücretsiz olması saçma diyorum ben
2. öğretim olayına ters..

[ı][sıze=2]ben noktayı koymustum ama madem alıntı yaptınız cevap vereyim.biz ikinci ogretimliler olarak arada beyın farkı oldugunu dusunmuyoruz siz kafaları yarıstırıyosunuz ben soyle calıstım caba sarfettm senden ıyı yerdeyim bilmem ne.hıkaye bunlar kıytırık bı sınavda bı kac kişi one gecytim diye kimse kmseyı kucumseyemez burda.ki cogu ıkıncı ogretimlilerınde bır de baslayan dersi var ben sabahın korunde gittiğimi bilirim ogretmenlerın keyfi yuzunden.bizim derdimiz para odememek degil en aznıdan benımkı degil.ya harada bu kadar fark olmamalıydı sız bir vercektiniz biz ıkı olay bukadar basıt ama siz ıfır biz beş te bıraz kul hakkına giriyo.ben calısıp daha az odedeım bı kac senedir ama o parayı ne zorluklarla odeyen arkadaşlarım var bu kadar bencıl olmayın [/sıze][/ı]
daha düşük puanla, daha yüksek puanlı yere para farkı ödeyerek girdin bunda ki haksızlık ne!! Tamam dersenki bizede indirim olsun sonuna kadar arkanızdaym ama bunun haksızlık oldugu dogru degil..
Benim kardeşiminnn o parayı bile ödeyecek gücümüz olmadıgı için senin yazdıgın yeri yazamamıs daha baska bir bölüme girmişşe, şimdi sanada sıfır para olursa benim kardeşimin sucu ne!! Biz baslıga yorum yapıyoruz ,haksızlık denilmiş ona.. Dersen bize de indirim haklısın ama madem sende yazsaydın 1. ögrenim canım sanada olsaydı sıfır para, neden yazmadın ??? Puan demi..

burda 1.öğretim olup 2.öğretimlerin parasının yarıya inmesin yada 1.öğretim parası vermesin diyen var mı ki? :44::44: yoksa 2.öğretim parası da kaldırılsın diyenlere değil mi bu tepkiler :44:

gereksiz uzatılmış konu
hep aynı şey tekrarlanıp duruyor
olay farklı yerlere çekiliyor
hatta gittikçe saçma bi hal alıyor
zaten kimse i.ö lere müstehak ödesinler fazla fazla demiyor
keşke düşürülseydi deniyor
ve sistemden bahsediliyor ama inatla olay farklı yerlere çekiliyor
anlamak istemiyor bazı arkadaşlar i.ö in bi sistemi var bunu herkes biliyor az ya da çok bi puan farkıyla aynı bölüme yerleşip biraz daha fazla parayla okuyorlar (bunu bilmeyen yok dimi)
ama i.ö arkadaşlar illa bizim de harcımız kalksaydı deyip örgünlerin takındığı tutumu eleştiriyorlar
ki zaten onlar da indirim olmasını savunuyorlar
i.ö ler örgünleri eleştirirken aslında kendileri daha bencilce davranıyor
benim kardeşim 2. öğretim parası veremiceğimiz için batıda bölümünün 2. öğretimine gitmedi geçen sene
o yüzden şuan sivasta örgün okuyor
eğer bu yıl i.ö harçları kalksaydı benim kardeşime ve bu gibi öğrencilere haksızlık olmicak mıydı?
yapmayın lütfen biraz da objektif bakın hep bana değil olay

insanların böyle bi mesele yüzünden şu forumda bile birbirine girmesini sağlayan devletimizin amacı da buydu işte. helal olsun harçları kaldırdılar haydee ne mübarek adamlar:47:

hiç kimse birbirine girmedi sadece karşılıklı münazara yapıyoruz
tartışıyoruz her konuda olduğu gibi
harçları geri mi getirsinler anlamadım ki ne istiyorsunuz ??

bu bir çok öğrenci için öyle bir fırsat ki
bu harçlar yüzünden okuyamayanlar var
umarım ve de inşallah ikinci öğretimlerin de harçları indirilir..

o senin hayalperestliğin olmuş o zaman
kendini garantiye alsaydın madem, ne yapayım?

benim gördüğüm ikinci öğretimler,
adamın çalıştığı, güvendiği işi vardır
iö okur

kimisi ikinci üni. okuyodur, gündüz çalışır, iö okur
falan

ayrıca senin puanın 10 puan düşük değil miydi?

Bu hayalperestliğe bir tek ben düşmüyorum.
Hayalperestlik dediğin hayatın gerçeği.Bir çok öğrenci üniversitede çalışırım diye düşünüyor.Ailelerine yük olmamak için.Bunun durumlada pek alakası yok.Bulunduğum şehirde okumak istedim yük olmamak için.İlk tercihim örgündü, ikincisi tuttu.Ben ilk gitmek istemedim annem okucaksın bir şekilde öderiz dedi.Bende çalışırım diye düşündüm.Tek işi olan yada parası olanmı ikinci öğretimi seçer sanıyorsun?
Durumu olmayan okula gönderemez zaten, aileler yemeyiz, içmeyiz okuturuz diye düşündükleri için okutuyorlar.Bence sen hayalperestsin okuyanların içindeki durumlarını bilmeden böyle konuştuğuna göre.:20:

hiç kimse birbirine girmedi sadece karşılıklı münazara yapıyoruz
tartışıyoruz her konuda olduğu gibi
harçları geri mi getirsinler anlamadım ki ne istiyorsunuz ??

bu bir çok öğrenci için öyle bir fırsat ki
bu harçlar yüzünden okuyamayanlar var
umarım ve de inşallah ikinci öğretimlerin de harçları indirilir..

benim de isteğim harçlarda indirim yapılması. bu şekilde nerden bakarsanız bakın haksızlık var

Back