Bu hayalperestliğe bir tek ben düşmüyorum.
Hayalperestlik dediğin hayatın gerçeği.Bir çok öğrenci üniversitede çalışırım diye düşünüyor.Ailelerine yük olmamak için.Bunun durumlada pek alakası yok.Bulunduğum şehirde okumak istedim yük olmamak için.İlk tercihim örgündü, ikincisi tuttu.Ben ilk gitmek istemedim annem okucaksın bir şekilde öderiz dedi.Bende çalışırım diye düşündüm.Tek işi olan yada parası olanmı ikinci öğretimi seçer sanıyorsun?
Durumu olmayan okula gönderemez zaten, aileler yemeyiz, içmeyiz okuturuz diye düşündükleri için okutuyorlar.Bence sen hayalperestsin okuyanların içindeki durumlarını bilmeden böyle konuştuğuna göre.
benim annem yerim ,icerim kardeşini gönderemem dedi zaten:))))) biz sizin verdiğiniz parayı ödeyemedik,göze alamadık o yuzden ya o puanla daha kötü biryer yazdık,yada kazanamadık yada biraz daha fazla puan alarak senin 2. ögrenimi yazdıgın yeriN 1. ÖRENİMİNİ yazdık.. Yani parası olan yazıyor degilll, olay puan olayı..bu hayalperestliğe bir tek ben düşmüyorum.
Hayalperestlik dediğin hayatın gerçeği.bir çok öğrenci üniversitede çalışırım diye düşünüyor.ailelerine yük olmamak için.bunun durumlada pek alakası yok.bulunduğum şehirde okumak istedim yük olmamak için.ilk tercihim örgündü, ikincisi tuttu.ben ilk gitmek istemedim annem okucaksın bir şekilde öderiz dedi.bende çalışırım diye düşündüm.tek işi olan yada parası olanmı ikinci öğretimi seçer sanıyorsun?
Durumu olmayan okula gönderemez zaten, aileler yemeyiz, içmeyiz okuturuz diye düşündükleri için okutuyorlar.bence sen hayalperestsin okuyanların içindeki durumlarını bilmeden böyle konuştuğuna göre.
insanların böyle bi mesele yüzünden şu forumda bile birbirine girmesini sağlayan devletimizin amacı da buydu işte. helal olsun harçları kaldırdılar haydee ne mübarek adamlar
gereksiz uzatılmış konu
hep aynı şey tekrarlanıp duruyor
olay farklı yerlere çekiliyor
hatta gittikçe saçma bi hal alıyor
zaten kimse i.ö lere müstehak ödesinler fazla fazla demiyor
keşke düşürülseydi deniyor
ve sistemden bahsediliyor ama inatla olay farklı yerlere çekiliyor
anlamak istemiyor bazı arkadaşlar i.ö in bi sistemi var bunu herkes biliyor az ya da çok bi puan farkıyla aynı bölüme yerleşip biraz daha fazla parayla okuyorlar (bunu bilmeyen yok dimi)
ama i.ö arkadaşlar illa bizim de harcımız kalksaydı deyip örgünlerin takındığı tutumu eleştiriyorlar
ki zaten onlar da indirim olmasını savunuyorlar
i.ö ler örgünleri eleştirirken aslında kendileri daha bencilce davranıyor
benim kardeşim 2. öğretim parası veremiceğimiz için batıda bölümünün 2. öğretimine gitmedi geçen sene
o yüzden şuan sivasta örgün okuyor
eğer bu yıl i.ö harçları kalksaydı benim kardeşime ve bu gibi öğrencilere haksızlık olmicak mıydı?
yapmayın lütfen biraz da objektif bakın hep bana değil olay
cunkuuuuuuuuuuu canım sen ondan düşük puan aldıgın için 2. ögrenimdesin.. Neden sana ekstra yemek cıksın,ayrıcalıklar olsun.. ( yine zeka bilmem ne demeyin puan sistemi bu yaniyapcak bişey yok)[ı][sıze=2]biz sizden kat be kat fazla oduyosak bizim niye ayrıcalıklarımız olmuyo niıye yemek cıkmıyo ıkıncı ogretimlere paramızı veriyosak bizim sizden daha sanslı olmamız gerekir ama ekmek elden su golden yasayan sızlersınz ..o kadar ımkanınz var seceneginiz var halaa ıkı kurus paranın hesabını yapıyosunuz bide ısyan cıkardınız bunun ıcın . Diyecek sozum yok sizlere farkınızı burda degil ossde degil iş hayatınızda gosterin kpss de gorucem ben sızı[/sıze][/ı]
biz sizden kat be kat fazla oduyosak bizim niye ayrıcalıklarımız olmuyo niıye yemek cıkmıyo ıkıncı ogretimlere paramızı veriyosak bizim sizden daha sanslı olmamız gerekir ama ekmek elden su golden yasayan sızlersınz ..o kadar ımkanınz var seceneginiz var halaa ıkı kurus paranın hesabını yapıyosunuz bide ısyan cıkardınız bunun ıcın . diyecek sozum yok sizlere farkınızı burda degil ossde degil iş hayatınızda gosterin kpss de gorucem ben sızı
Aynen ya herkes birbirine düştü.İkinci öğretimlerin harçları kalkıp, örgünler devam etse ödeyecekleri para az da olsa anlardım, destek olurdum.Öğrenci, öğrencinin halinden anlar çünkü.
benim annem yerim ,icerim kardeşini gönderemem dedi zaten:))))) biz sizin verdiğiniz parayı ödeyemedik,göze alamadık o yuzden ya o puanla daha kötü biryer yazdık,yada kazanamadık yada biraz daha fazla puan alarak senin 2. ögrenimi yazdıgın yeriN 1. ÖRENİMİNİ yazdık.. Yani parası olan yazıyor degilll, olay puan olayı..
Ozaman özel üniv. önünde gidip eglem yapalım,barajı gecip benle aynı diplomayı nasıl alıyosun,sende dr oluyosun bak benn calısmaktan geberdimn sende. Adam ne dicek ?? Bananee
yanlıs anlama cnmm tamamen aynı fikirdeyim, sizede indirim gerekdi, yanlıs anladınbizim harçlar kalksa, sizinkiler az diye kalsa tepki göstereceğime destek olurdum.
Herkes bilerek seçti kendi sebeplerinden dolayı.ödemeyecek olan yazmaz zaten.evet az puanla fazla para vererek aynı diplomayı alıyoruz.buradaki olay sen örgünsün, ben ikinci öğretimim değil.en azından örgün parası vermemiz gerekiyordu bunu tartışıyoruz.
Bizim harçlar kalksa, sizinkiler az diye kalsa tepki göstereceğime destek olurdum.
Herkes bilerek seçti kendi sebeplerinden dolayı.Ödemeyecek olan yazmaz zaten.Evet az puanla fazla para vererek aynı diplomayı alıyoruz.Buradaki olay sen örgünsün, ben ikinci öğretimim değil.En azından örgün parası vermemiz gerekiyordu bunu tartışıyoruz.
Ya asıl bize haksızlık,,Ben 6 bin kredi ödedimm Ben o kısmı unuttum.. Asıl bize haksızlık
:)))) zaten aynı sehrin,aynı bölümünün 1. Ve 2. ögretimleri için konusuyoruz..ankara,istanbul ve izmir bu üç şehirin ikinci öğretim puanları aynı bölümdeki diğer şehirlerin örgün puanlarından fazla bundan haberdar mısınız?daha çok çalışsalardı da örgüne gitselerdiymiş!insanlar zevkten ay ben ikinci öğretim okuyayım hem uyurum da öğlene kadar demiyor!bunu bir anlayın.kimisi ailevi,kimisi nişanlısı,sevgilisi,kimisinin idealleri yüzünden ikinci öğretime gidiyor insanlar.
Bu arada ne zaman ülkede bir karışıklık olsa insanları ikiye bölcek bir şeyler atılıyor etrafa.Başörtüsüydü,kürtajdı şimdi de bu.Ne çabuk unutuldu 1 yaşında ki bebeğimizin teröristlerce öldürülmesi!!!Ne çabuk unutuldu o şehitler.Lütfen bu tür oyunlara gelmeyin.Ülkedeki bazı sorunları unutturmak için ortaya atılan göz boyamalardan birisi bu. Bu yüzden örgün okuyan arkadaşlar lütfen ikinci öğretim hakkında yeterli bilgisi olmadan ahkam kesmesinler.Biz ikinci öğretimler de harçlarımız kaldırılsın diye yırtınmayalım.Öyle bir şey olmaz.Ama indirilmeli.
Ya asıl bize haksızlık,,Ben 6 bin kredi ödedimm Ben o kısmı unuttum.. Asıl bize haksızlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?