İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Nereden biliyorsunuz daha az çalıştığımızı veya çalışmadığımızı ?
İkinci öğretimliler gerizekalı mı,yada barajı geçemeyenlerin toplanıp okutulduğu bi yer mi ?

arkadaşım gerizekalılıkla ne alakası var
kazanamayan insanlar da var onlar gerizekalı mı yani?
ben tıp öğrencisinden daha zekiyim diyemem onun matematiksel zekası vardır benim sözel zekam diğerinin sanatsal eğilimi vardır

sadece daha düşük puanla girip aynı diplomayı almak haksızlık.. sadece bu kadar dedimm..
bu puan farkının da maddi olarak yansıtılması mantıklı
ama tekrar ediyorum bence indirim olmalı..

Kuzu direk örgünler deme öyle ben de örgünüm ama bak aynı yerden bakıyorum yani

Son düzenleme:

Bizde alacağız sizin o ödediğiniz katkı kredilerinden ne yazıkki.
Bari katkı kredilerinden yararlanmamızı sağlasalar.

özel üniversite,
yok atmış tutmuş,
benle aynı puan almış ama para ödememek istemiş..
dediğinizden anlamlı bir sonuç çıkaramadım ne yazık ki.
bence siz anlamamak için çabalıyosunuz da ondan
1. si demişşiniz ya biz gerizekalı degiliz yada calısmamıs da degiliz gibi bişeler demişşşiniz ben de 1. ögretimde ki ya daha zeki, ya daha cok calıstı, yada salak ama attı da tuttu ama sonuc senden cok puan aldı diyorum.. sonucta sınav sisteminin mantıgı puan cok alanı daha az alandan iyi yere yerlestirmekkk, sende daha az almıssın ama aynı bölüme gitmek istemmişşin ve para veririm demişşin yazmıssın. ok???? kimse sana şölesin bölesin demiyor
2. si özel üniversite yazanlar cogunlukla coook daha düşük puanlarla üniv. kazanmıyorlar mı neden para.. öderim demiş yazmıs,, ben ne den yazamadım acaba ???
bence siz anlamamaya calısıyosunuz

iş imkanı var diye seçtik diyosun
hem de öğrenciye her yerde iş var mı sanıyosun diyosun
kendinle çeliştiğinin farkında mısın?

Ben kendimle çelişmiyorum ki.Üniversiteye gidecek birçok öğrenci iş bulurum umuduyla başlar.Bende ikinci öğretimim, sabah çalışıp fazla ödeyeceğim harç parasını kazanarım diye başladım.Ama gördüm ki öğrenci diye çalıştırmıyorlar.Bunun çelişkiyle alakasını göremedim ben.

Arkadaşım ben onu senin şu hiç çalışmadan girenler veya az çalışıp girenler diye tabir ettiğin için kullandım.
Sen nerden biliyorsun daha az çalıştığımızı yada çalışmadığımızı?
Bir tıp,mühendis vs i.ö gidiyor ilk 5bine girerek,
biride birinci öğretime 100bin,150 binle giriyor.
buna çalışmış,çalışmamaış diemezsin.

ösym ay bu düşük puanlı bunu 2. Öğretim okutalım demiyor yerleştirmeler arz-talep ilişkisine göre yapılıyor seneye herkes 2. Öğretimi ilk sıraya 1. Öğretimi sonraki sıraya yazsa bu sefer 2. Öğretim yüksek puanla almış olur kısacası harçlar herkes için kalkmalı

Zaten eminim i.ölerin harçı kaldırılsaydı birinci öğretimden bile daha fazla tercih edilirdi.

evet seçimi ösym yapmıyor
2. öğretim okuyanlar bir seçim yaparak daha fazla harç ödemeyi kabul ederek kendileri yapıyor
bu durumda bu eğitimde eşitsizlik olmuyor
çünkü zaten 2. öğretime giren aynı diplomayı almak için fazla para ödemeyi, 1. öğretimle eşit olmadığını kabul ederek giriyor
eee bu durumda 1. öğretim bedava ben de bedava okumak istiyorum olmuyor
en fazla 1. öğretim 10 veriyorken sen 20 veriyorsan
1. öğretim para vermezken sen de 10 verirsin

yoksa 1. öğretim ve 2. öğretim farkı kalmıyor
2. öğretim olayının mantığına ters

siz anlamamakta diretiyosunuz.. tamam benden cok calıstın daha zekisin ama bu işin sistemi puan sistemi demi.. benden az aldın ben tıpa gittim sen baska bölüme.. 2 kişi girdi sınava birisi 100 aldı diğeri 90, 100 alan 1. ögrenime gidiyor, 90 alan 2. ögrenime(2. ögrenimin 1. den fazla puanı olan biryer varsa ben bilemiyorum !!!,ben genele konusuyorum)
çok calıstın,az calıstın, zekisin ,aptalsın degil adam cok aldıysa hakkı daha iyi yere girecek.. sen 90 la onun girdiği yere girerim dedin, biraz daha farklı para öderim dedin 100 lükle aynı diplomayı aynı bölümü istedin..
anlamak bukadar mı ZORRRRRRRRRR

Son düzenleme:
Zaten eminim i.ölerin harçı kaldırılsaydı birinci öğretimden bile daha fazla tercih edilirdi.

tabii ki de daha çok tercih edilirdi
aynı puanımla daha iyi bir bölüme gireceksem ve de harç ödemeyeceksem 2. öğretimi tercih ederdim
yani herkes aynısını yapardı :)

Neyse ben sizin yorumlarınızı görmezlikten gelip okumayacağım bile artık.
Sizin mantığınız herşeye ters.
Ne çok dolmuşsunuz böyle..
Sizinle aynı diplomayı alacak i.öcilerde kim oluyor bak sen şu işe bee ! Kesinlikle tazminat filan ödemeliler nasıl aynı diplomayı alırlar..

öyle bi yer yok tabiki de ama şimdi bi doktor olmak var bi de hemşire olmak var. siz 100 le güzel bölümün 2.öğretimine gidersiniz. başkası idare eder bi bölümün 1.öğretimine gider.

tabii ki de daha çok tercih edilirdi
aynı puanımla daha iyi bir bölüme gireceksem ve de harç ödemeyeceksem 2. öğretimi tercih ederdim
yani herkes aynısını yapardı :)

O zaman aynı puana daha iyi bi yere giremezdiniz.
Sizden yüksek olanlar orayı tercih ederdi.
Siz birinci öğretime kalırdınız.

şu adaletsizliğe de bir çözüm bulalım: bir bölüme birinci girenle sonuncu giren arasında onlarca puan fark var ve bunlar aynı diplomayı alıyolar şaka gibi bence insanların istediği bölüme girmeleri yasaklanmalı o birinci girenin suçu ne ki o bölümü istemek mi yani puanının çok altında bir bölüm yazmış?adaletsizlik böyle olur

amaaaa birazda objektif olmak lazım tatlım, biz dolmus deyiliz dogrusu bu,
istiyosan gir tekrar sınava 1. ögretim yaz para da ödeme sorun kalksın ortadan

arkadaşım ben bunları bir dolulukla ya da sinirle yazmadım ki
2. öğretimin mantığını anlattım
asla kimsenin eğitimini küçümsemem kendim sanki oxford mezunuyum da..
gerçekten yorumuna çok şaşırdım ve de ciddi anlamda üzüldüm...
ben zaten unuumu elemişim eleğimi duvara asmışım
okumuşum bitmiş iş hayatına atılmışım..
neyse arkadaşım yanlış anlaşılmak istemem ama ciddi anlamda üzüldüğümü belritmek isterim.. selametle..

yine mi aynı konu ve aynı şahıslar millet egolarını tatmın etmeye yer arıyo ben daha ıyıyım ay ben daha cok calıstım benım karnemın hepsi pekiyiii

İNSANLAR DUYARSIZ ,SİSTEM DUYARSIZ.NOKTA

arkadaşlar ne diyelim anlamadım demogoji yapıyorsunuz
peki nedir 2. öğretimin mantığı rica etsem açıklar mısınız?
mevzuatı yeniden mi yazalım?
puan farkı yok mu? 2. öğretimi harç farkını bilerek seçmediniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…