• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

valla bu bize iyi mi oldu kötü mü oldu harçların kalkması bilemedim kızlar, bankaya gitme eziyeti bitti ancak üniversiteye de belli bir gelir lazım devlet karşılayacaksa eyvallah da zannetmiyorum şimdi para toplamaya başlarlarsa şaşmam ben buna takıldım :26: eğitim kalitesini arttırsınlar bence harçları kaldıracaklarına, üniversitelere laboratuvar vs bir sürü şey lazım, hala eksiklikler var...

ya allahaşkına yazmadan edemiyorum bu konuya. birinci öğretimler ne kadar ödüyo doğru düzgün harç mı ödüyodu sanki kalkınca o ödedikleri harç zengin mi olcaklar asıl ikinci öğretimin kalkması veya birinci öğretimlerin ödediği kadar bi harç belirlenmeliydi. öyle olsa kimse de kalkıp da birinci öğretimin harcı kalktı diye konuşmazdı

yahu yukarıda da yazdım, ikinci öğretimlerin bir şey yapılmayacağı belliydi. Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemediler işte. Şimdi sokaktan adam çevirsen "harçlar kalktı helal olsun devletimize!" diyecek. E amaç da buydu zaten.

Ben de uzaktan eğitim'im. İkinci öğretimle aynı harcı ödüyorum. Bizde de tık yok.

Bi tarafı kırık açıköğretim ve örgünü kaldırıyorlar çünkü getirisi zaten çok değil.

Ama yapınca iş yapmış oluyorlar işte

İkinci öğretimlere haksızlık falan yok.

Bu sebepten okulu bırakacak kimse de olduğunu sanmıyorum çünkü herkes bu durumu bilerek yazdı o bölümleri.

Hocaların fazla mesai yapması ya da yapmaması ayrı bir durumdur, ama ek efor harcandığı kesin.

Bunun kabul edilmesi gerek, ikinci öğretim vakıf üniversitelerinin ya da özel üniversitelerin bir alt basamağıdır.

Evet örgün eğitimlerin harcı kaldırılırken ikinci öğretime de indirim yapılmalıydı ama yapılmayacağı en baştan belliydi...

Not: harcımda herhangi bir indirim falan olmadı, gayet de fazla fazla ödeyeceğim. :1:

Tabiki herkes bilerek seçti ikinci öğretimi.
Ben akşam çıkacağım sanıp, sabah işte çalışırım, fazla ödeyeceğim harçı kapatırım diye düşündüm ki bir çoğumuz böyle düşünmüştür.
Ama blok 90 dklık ders yarım saatte bitiyormuş.Zar zor bulduğum işi ders saatlerimle çakıştığı için bıraktım.
Dersler erken bitiyor, bazende hiç başlamıyor.Aldıkları para belli, hiç kaldırılmıcak bile olsa en azından indirim yapılmalıydı.

valla bu bize iyi mi oldu kötü mü oldu harçların kalkması bilemedim kızlar, bankaya gitme eziyeti bitti ancak üniversiteye de belli bir gelir lazım devlet karşılayacaksa eyvallah da zannetmiyorum şimdi para toplamaya başlarlarsa şaşmam ben buna takıldım :26: eğitim kalitesini arttırsınlar bence harçları kaldıracaklarına, üniversitelere laboratuvar vs bir sürü şey lazım, hala eksiklikler var...

Bende daha önce kk'da yazmıştım harçlar kalkarsa karanlık sınıflarda ders işleriz diye :31:
O açığı kapatacak bişey bulurlar illa ki

yahu yukarıda da yazdım, ikinci öğretimlerin bir şey yapılmayacağı belliydi. Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemediler işte. Şimdi sokaktan adam çevirsen "harçlar kalktı helal olsun devletimize!" diyecek. E amaç da buydu zaten.

Ben de uzaktan eğitim'im. İkinci öğretimle aynı harcı ödüyorum. Bizde de tık yok.

Bi tarafı kırık açıköğretim ve örgünü kaldırıyorlar çünkü getirisi zaten çok değil.

evet öğrencileri kullanarak gayet güzel amaçlarına ulaştılar harçlar kalksın diye direnen eylem yapan sonra da polisten sopayı yiyip hapse tıkılan öğrenciler ne olacak bunu düşünmez devlet. allah zeval vermesin bu devlete:47:

Derken?
Yorum yaparken sözlerimize dikkat etsek?
Ki sizde uzaktan eğitim okuyormuşsunuz.
Yani kırık olan bölümlerden fazla bir vasfınız yok.
Neyse tartışma çıkmasın.

arkadaşlar ilköğretimdeki arkadaşlarımız evet az miktar ödüyolardı ama mezun olduktan sonra tekrar parayı ödüyolardı. yani ikinci öğretimle hiç bir farkı kalmıyordu. devlet bunu ortadan kaldırdı. evet öğrencilerin bukadar harç parası ödemesi iyi birşey değil ama iyi olmayan gerçekten ikinci öğretimin varlığı. ikinci öğretimler kapatılmalı zaten devlet öğrenci yığmaktan başka birşey yapmıyo. ne okadar harç ödenir ne ilköğretimlere haksızlık olur

Açık öğretimin getirisinin hiçte düşük olduğunu düşünmüyorum
Çok fazla öğrenci var açıkta okuyan 7'den 77'ye neredeyse

harçlar kalktı başlığına yazdığımı buraya da kopyalıyorum..

Kalkan açık öğretimdeki katkı payı..

bunun yanında 1. öğretimlerin harçları -ki bu çok büyük bir gelişme

2. öğretimlerden hiçbirşey kalkmadı

bunun mantığı da 2. öğretimlerin puanları daha düşük.. 1. öğretim çalışıp üniversiteyi kazanacak
ama 2. öğretimle aynı diplomayı alacak bence asıl haksızlık bu olur
bu nedenle arada bir fark olması gayet normal
ama bence 2. öğretimde de bir indirim yapılabilirdi

umarım bu nedenle hapiste olan öğrencilere de af gelir...

Kusura bakmayın ama i.ö'ler daha düşük puanla kapatıyor diyorlar,hakediyor diyorlar çok merak ediyorum siz aradaki puanı 50-60 puan filan mı sanıyorsunuz ?

Madem kaldırıyorlar adam gibi bir iş yapıp,adaletlice davransınlar.
Ha ek ders veriyoruz karşılayamayız diyorlarsa bari birinci öğretimin parasını ödeyelim yazık günah ya.
Ne biçim muamele bu üvey evlatmışız gibi..
Ayrıca ikinci öğretime gidenleri de para içinde filan yüzüyor sanıyorlar galiba,öyle olsak devlet üniersiteleride sürünmez kimse..

E malum önümüzde seçimler öğrencinin gözü pek mi olsun demişler ne yapmışlar bilmiyorum ama bu işte hiç adalet yok..

Birde ücretsiz eğitim slagonu attığı için hapse tıktıkları o öğrenciler ne olacak ?
Ona da bir çözüm bulsunlar madem 16 yıl boşuna yatıyorlar :20:

Açık öğretimin getirisinin hiçte düşük olduğunu düşünmüyorum
Çok fazla öğrenci var açıkta okuyan 7'den 77'ye neredeyse

Evet açık öğretime haksızlık yapmak doğru değil.Özel ders parası, kitap parası, her sınav farklı okullarda olduğu için yol parası.Açık öğretiminde bizden farkı yok.

Bende daha önce kk'da yazmıştım harçlar kalkarsa karanlık sınıflarda ders işleriz diye :31:
O açığı kapatacak bişey bulurlar illa ki

bulurlar bulurlar da yine bizden çıkacak gibi, hayırlısı bakalım...

harçlar kalktı başlığına yazdığımı buraya da kopyalıyorum..

Kalkan açık öğretimdeki katkı payı..

bunun yanında 1. öğretimlerin harçları -ki bu çok büyük bir gelişme

2. öğretimlerden hiçbirşey kalkmadı

bunun mantığı da 2. öğretimlerin puanları daha düşük.. 1. öğretim çalışıp üniversiteyi kazanacak
ama 2. öğretimle aynı diplomayı alacak bence asıl haksızlık bu olur
bu nedenle arada bir fark olması gayet normal
ama bence 2. öğretimde de bir indirim yapılabilirdi

umarım bu nedenle hapiste olan öğrencilere de af gelir...

aynısını düşündüm inşallah onlara af gelir, harçlar kalksın diyorlar diye hapse attılar şimdi harçları kaldırıyorlar gel de kızma :47:

düşük puanlarla, kendinden çok daha yüksek puan alanlarla aynı bölümden mezun olacaksın
gündüz tam zamanlı işlerde çalışma imkanın olacak, millet part time iş bulamadığı için sürünürken

bir bedeli olmayacaktı da ne olacaktı?

Kusura bakmayın ama i.ö'ler daha düşük puanla kapatıyor diyorlar,hakediyor diyorlar çok merak ediyorum siz aradaki puanı 50-60 puan filan mı sanıyorsunuz ?

Madem kaldırıyorlar adam gibi bir iş yapıp,adaletlice davransınlar.
Ha ek ders veriyoruz karşılayamayız diyorlarsa bari birinci öğretimin parasını ödeyelim yazık günah ya.
Ne biçim muamele bu üvey evlatmışız gibi..
Ayrıca ikinci öğretime gidenleri de para içinde filan yüzüyor sanıyorlar galiba,öyle olsak devlet üniersiteleride sürünmez kimse..

E malum önümüzde seçimler öğrencinin gözü pek mi olsun demişler ne yapmışlar bilmiyorum ama bu işte hiç adalet yok..

Birde ücretsiz eğitim slagonu attığı için hapse tıktıkları o öğrenciler ne olacak ?
Ona da bir çözüm bulsunlar madem 16 yıl boşuna yatıyorlar :20:

Üniversiteye başladığım yıl örgünle aramda 10 puan vardı.:ssz:
En azından az para ödeyebilirdik, harç ödemeyecekler rahat tabi.Para çok olduğu için değil bir çoğumuz işte çalışırız diye seçtik yalan mı?
İşte yok.
Biz napalım? En azından indirim yapılmalıydı ya.
Devlet üniversitesinde okuyorsak buna hakkımız vardı.
Hapiste yatan öğrencilere lafım yok.Pek çoğumuzun sorunu olan bir durumu eylem yaptıklarını için tutuklanıyorlar, buna mecbur bırakan kim? Devlet.

Üniversiteye başladığım yıl örgünle aramda 10 puan vardı.:ssz:
En azından az para ödeyebilirdik, harç ödemeyecekler rahat tabi.Para çok olduğu için değil bir çoğumuz işte çalışırız diye seçtik yalan mı?
İşte yok.
Biz napalım? En azından indirim yapılmalıydı ya.
Devlet üniversitesinde okuyorsak buna hakkımız vardı.
Hapiste yatan öğrencilere lafım yok.Pek çoğumuzun sorunu olan bir durumu eylem yaptıklarını için tutuklanıyorlar, buna mecbur bırakan kim? Devlet.

Aynen bizimkiler de söylediler belki seneye daha az puan alır açıkta kalırsın dershanene vereceğimize onun harcına gitsin dediler..
Ben şimdiden gideceğim şehirdeki iş ilanlarına bakıyorum..
Devlet üniversitesiyse orası,ayrı bir kontejan da açtıysalar böyle 2. insan muamelesi göstermesinler.Para ödeyemiyorlarsa kappatsınlar kökten çözüm bulmuş olurlar..

Ayrıca şunuda anlayamıyorum madem demokratik bir ülkeyiz neden eylemlerde tutuklayıp götürüyorlar,
yada neden kimsenin devlet büyüklerini eleştirmeye hakkı yok ?
Birde adalet,eşitlik,insanlıktan bahsediyorlar.
Adalet kirli aklet.

bazı arkadaşlar 2.öğretimler kapatılmalı demişler artık eğitim fakültelerindeki 2.öğretimler kapatılmaya başlandı diye biliyorum.
bence bu harçlardan daha büyük bi konu
bütün 2. öğretimler kapatılmalı ortada iş yok atama yok ama öğrenci yığılması çok.
ayrıca 2. öğretimlerin harçlarının kaldırılması elbette haksızlık olurdu ama en azından bi %50 indirim olmalıydı zira cidden çok fazla veriyorlar.
haa 1. öğretimler az veriyor kaldırılsa nolur kaldırılmasa nolur diyenler de haksız bi evde 2 kardeş 3 kardeş üni.ye giden var mesela ben.
hem kardeşim hem ben ikimizinde harç parası yatıcaktı ve ailem kara kara düşünüyordu nasıl yatar diye bu haber biçok aile gibi bizi de sevindirdi.
yani aaaa 1. öğretimler zaten kuş kadar para veriyolardı onların kalkmasına ne gerek vardı asıl 2. öğretimler kalkmalıydı demek de çok yanlış.

düşük puanlarla, kendinden çok daha yüksek puan alanlarla aynı bölümden mezun olacaksın
gündüz tam zamanlı işlerde çalışma imkanın olacak, millet part time iş bulamadığı için sürünürken

bir bedeli olmayacaktı da ne olacaktı?

Aradaki puan farkı 10 var yada yok.
İş imkanı var diye seçtik bir çoğumuz, ama yok üniversite mezunu iş bulmakta zorlanıyor, öğrenciye iş heryerde var mı sanıyorsun?

Back