İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Saçmaladığınızın farkında mısınız???

Evet tabi ki hayatın her anında olduğu gibi bir fark olmalı ama bu kadar mı???
Ben ikinci öğretim değilim ama benim içim acıyor neden çünkü
1- Ülkeyi birbirine katıyorlar
2- Herşey küçk puan farklarına bakıyor kaldı ki mecburiyetten, şehir iş vs nedeniyle ikinci öğretim seçmiş olanlar olabileceğini düşünüyorum
3- O gün hasta olabilirdiniz üzgün olabilirdiniz vs vs vs daha düşük puanla ikinci öğretime gitmek zorunda kalabilrdiniz....

Neyin garantisi var ki... Evet madem puan farkı var tabii ki bir fark olmalı ama böyle ÖĞRENCİLER BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İÇİN bir tarafa verip bir tarafa vermeyerek değil..... Hiç olmadı 1 öğretim ücretine çekilmeliydi...

Veya öğrenciler arası kargaşaya sebep olmamak için, AYRIMCILIK YAPMAMAK İÇİN iki tarafa da yapılmamalıydı...

Evet ben 2. öğretim değilim ama küçük bir farkla öyle olabilirdim, ha olmasaydım bile ADALETİN FARKINDAYIM...

Evet aynı fikirdeyim..Ve bunun adı resmen ÖTEKİLEŞTİRME ama çok kişi tabi farkında değil o kadar çalışıp çabaladık tabi ki önde olmak hakkımız diyor..Oysa ki öyle değil hayat.. Birkaç puanla sıralamayla ya da üniversiteyle notla falanla filanla değil..

Son düzenleme:

Üniversiteye başlamadan önce öyle düşünüp sonradan iş bulamamış olamaz mı???

Veya kendi şehrini baz alarak düşünmüştür belki...

pardon 2. öğretimi üniversiteyi kazanamamış olanların tercihi sanıyosunuz galiba arada binlerce fark olmasına aynı diploma falan derken?ikinci öğretim üniversitenin kapasitesi , aldığı öğrenci sayısı artırılmış halidir yani iö öğrencisiyle örgün öğrencisi arasında 120 iq farkı yok bir iki soru oynar işte.ben girdiğim bölüme 6binle girdim birinci öğretim de 4500ü falan alıyodu öyle türkiye birincisiyle barajı geçememiş biri aynı okulda gibi bahsedilmiş de..o dengesizlik ancak özel okullarda bursluyla burssuz arasında olur.ayrıca profesör de parayı devletten alsın bana ne yani benim harcımı yükseltip onun maaşını mı ödeyeceksin?

ayrıca o profesörler en azından kendi şehrim adına konuşayım,
hiç gece 10-11e kalmıyorlar.
akşamüstü 5-9
parasını veremeyecklerse bizim ne suçumuz var ?
O kadar çalmalasalar hiçbir öğrenci harç ödemez-di,ödemez.

vallla ben birinci öğretim okudum İstanbulda iyi bir üniversitede ailemin yanında
harçları ödemek için haftasonları eşşek gibi çalıştım
mağazalarda satış dan, marketlerde stand hostesliği yaptım
hafta içi bazı akşamlar özel ders verdim
iş bulmak isteyene her yerde var arkadaşlar
bunun kaçıncı öğretim olduğunuzla alakası yok...

eşitliğin peşinde olan arkadaşlar
peki ben ders çalışıp o puanı alırken aynı bölümün çalışmadan ya da daha az çalışarak 2. öğretimi kazanan arkadaşlarla aynı diplomayı aldığımızda niye nerde adalet demiyorlar

bazı şeyleri takdir etmesini bilelim
seçimmiş bilmem neymiş

zoruma gittiğini sananlar olmuş, açıklayayayım
şahsen yüzde yüz yabancı dille eğitim veren örgün öğretimden mezun oldum
bölümümün ikinci öğretimi olmadığı için, benimle aynı diplomayı alamadı benden 15 puan düşükler
o yüzden şahsım adına sorun yok
benim rakibim olmadılar o dönemde

ayrıca bu işin ana noktası, 2. öğretime gelen hocaların yüksek ücretler almasıdır
savunabiliyosanız bunu savunun
müsaadenizle o saatte okula gelip eğitim veren akademisyen haklı olarak fazla ücret talep ediyor

ben okurken, ana dille eğitim alanlar 100 tl harç öderken, ben 1000 tl ödüyodum (devlet üni.)
kimseye de "ayyy bize çok yükleniyolllaaarrr" diye dert yanmıyodum
çünkü benim hocalarımı maaşları haklı olarak yüksekti dilleri yüzünden

üyelerden biri hem 2. öğretimin harcından şikayet ediyo
hem de diyoki ailem ben 1 sene dersaneye gitmeyeyim diye harcı gözden çıkardı
e aklın yolu bir
dersaneye gitsen 2000 tl verecektin yol parası kitabı şusu busu 3000
böl 4 seneye, 750 eder sene başı
zahmet olacak ama işte o farkı git i.ö harcına ver

Nereden biliyorsunuz daha az çalıştığımızı veya çalışmadığımızı ?
İkinci öğretimliler gerizekalı mı,yada barajı geçemeyenlerin toplanıp okutulduğu bi yer mi ?

evet bizim de 9du 8buçuğa falan çektiler daha da çekmeye uğraşıyorlar:) örgünlerin bu acısı da ilginçmiş valla "ikinci öğretimlerle aynı diplomayı alıyoruz yeaaa" diye düşüneceğinize daha kimlerle kimlerle aynı diplomaları alıyorsunuz da yeri geldiğinde odtü bilgisayar diplomanızla bile 1 milyarla işe başlayacakken kimler kimler 5lere 10lara oynuyor bunu düşünmeliler:)

ya arkaDAŞLAR İKİNCİ ÖGRETİM NE DEMEK,, daha az puanla aynı bölüme girmenin aynı diploma alınmanın mantıgı biraz daha fazla para vermektir.. ben tıp fakültesi mezunuyum bizim yok derslerin zorlugundan dolayı gecesi gündüzü ama işletme vs arkadaslarım vardı aynı dersleri görüyorlardı arkadaslar ama cok daha düşük puanla giriliyor.. ve ders durumu iyi olanlar birinci ögretime gecebiliyor diye biliyorum aama bu son söylediğimin tam nasıl oldugunu bilemiyorum
önerim bunun haksızlık olduğunu düşünen arkadaşların!!! birinci ögretim yazması ve orayı kazanması VEDE para ödememesi :)

Önceden %10luk kısma girenbirinci öğretim harcı ödüyordu..
Acaba bu sefer %10luk kısma giren harçtan muaf olur mu :26:

İsterse üçüncü öğretim olsun bu ülkede eğitimin yaygınlaştırılması için bir şeyler yapılıyorsa hepsine yapılmalı gruplaştırma olmamalı..Eğer aynı diplomayı almaktan şikayetçiyseniz bunun konusu ayrıdır ayrı tartışılır ayrı bir çözüm düşünülür hemen intikam gibi siz de o zaman para ödeyin olmaz.İkinci öğretim okuyan parasıyla okusun o zaman diye bir şey olamaz. Bir kere yasanın amacına aykırı bir şey..

Nereden biliyorsunuz daha az çalıştığımızı veya çalışmadığımızı ?
İkinci öğretimliler gerizekalı mı,yada barajı geçemeyenlerin toplanıp okutulduğu bi yer mi ?
kimsenin kimseye gerizekalı deme hakkı yok ama durumu farklı taraflara cekmeyelim.. misal özel üniversite neden yazmadık puanları korkunc düşük hatta baraj geciyosun ama paramız yok tu yazmadık,, benim kardeşim ikinci ögretimde yazmadı cunku yok tu oraya vercek para bile..
biraz daha düşük puanlı oldugunu kabul etmek zormu.. biraz objektif olalım, şimdi sen o parayı öderim deyip biraz daha az puanla o bölümü yazmıssın ,kabul etmişşin okuyosun.. baska biri kabul etmemiş yazmamıs, zeki yada cok calısmıs yada atmıs tutmus ama biraz daha fazla puan almıs.. şimdi senin paran da alınmayınca senle aynı puanı amıs para ödememek için yazmamıs adama haksızlık degilmi

arkadaşlar ikinci öğretim harçları tabii ki daha yüksek olacak buna bizim de itirazımız yok fakat örgünün harcını tamamen kaldırıp da iöleri %50 artırmak ne demek bu açıkça bir adaletsizlik bunda görülmeycek birşey yok diye düşünüyorum.öğretmen olayından dem vuranlar da bunu açıklasın o zaman örgünün harcı neden kalkıyor o zaman hocaları sabahın köründe kalkıp okula geliyo o zaman bu çocuklar neden para ödemiyor?hadi bunu da açıklayın örgünlerr

önerim bunun haksızlık olduğunu düşünen arkadaşların!!! birinci ögretim yazması ve orayı kazanması VE DE para ödememesi ....
bu arada iki soru bile fark olsa bu kac kişi yapar biraz vicdanlı düşünmek lazım.. ben cogu yerde iki sorudan cok daha fazla oynamalar oldugunu biliyorum, bunu herkes de böyle biliyor

özel üniversite,
yok atmış tutmuş,
benle aynı puan almış ama para ödememek istemiş..
dediğinizden anlamlı bir sonuç çıkaramadım ne yazık ki.

Katılıyorum canım,
Şu son lafına tebessüm ettim ama
Şu sıralar meşhur olan " hadi bunu da açıklayın ataistler" gibi oldu

tabi sizlerden de biraz düşmeliydi ama hoca durumunu bilemiyorum ben..
ben ögrenim ve katkı kredisi almıstım maddi durumum berbattı gecen sene 12 bin geri ödeme yaptım,, düşünün keske benim zamanımda cıksaydı yasa, cok uzgunum valla

iş imkanı var diye seçtik diyosun
hem de öğrenciye her yerde iş var mı sanıyosun diyosun
kendinle çeliştiğinin farkında mısın?

Ben kendimle çelişmiyorum ki.Üniversiteye gidecek birçok öğrenci iş bulurum umuduyla başlar.
Bende üniversiteye ikinci öğretimim, sabah çalışırım fazla ödeyeceğim harç parasını çıkartırım umuduyla başladım.
Ama sonra gördüm ki öğrenci diye çalıştırmıyorlar.Bunun çelişkiyle alakasını göremedim ben.

iş imkanı var diye seçtik diyosun
hem de öğrenciye her yerde iş var mı sanıyosun diyosun
kendinle çeliştiğinin farkında mısın?

Ben kendimle çelişmiyorum ki.Üniversiteye gidecek birçok öğrenci iş bulurum umuduyla başlar.
Bende üniversiteye ikinci öğretimim, sabah çalışırım fazla ödeyeceğim harç parasını çıkartırım umuduyla başladım.
Ama sonra gördüm ki öğrenci diye çalıştırmıyorlar.Bunun çelişkiyle alakasını göremedim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…