Saçmaladığınızın farkında mısınız???
Evet tabi ki hayatın her anında olduğu gibi bir fark olmalı ama bu kadar mı???
Ben ikinci öğretim değilim ama benim içim acıyor neden çünkü
1- Ülkeyi birbirine katıyorlar
2- Herşey küçk puan farklarına bakıyor kaldı ki mecburiyetten, şehir iş vs nedeniyle ikinci öğretim seçmiş olanlar olabileceğini düşünüyorum
3- O gün hasta olabilirdiniz üzgün olabilirdiniz vs vs vs daha düşük puanla ikinci öğretime gitmek zorunda kalabilrdiniz....
Neyin garantisi var ki... Evet madem puan farkı var tabii ki bir fark olmalı ama böyle ÖĞRENCİLER BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İÇİN bir tarafa verip bir tarafa vermeyerek değil..... Hiç olmadı 1 öğretim ücretine çekilmeliydi...
Veya öğrenciler arası kargaşaya sebep olmamak için, AYRIMCILIK YAPMAMAK İÇİN iki tarafa da yapılmamalıydı...
Evet ben 2. öğretim değilim ama küçük bir farkla öyle olabilirdim, ha olmasaydım bile ADALETİN FARKINDAYIM...
iş imkanı var diye seçtik diyosun
hem de öğrenciye her yerde iş var mı sanıyosun diyosun
kendinle çeliştiğinin farkında mısın?
10 puan az mı?
kaç kişiye tekabül ediyo kilit bölümlerde haberin var mı
millet 1 puanla ideallerinden oluyo
pardon 2. öğretimi üniversiteyi kazanamamış olanların tercihi sanıyosunuz galiba arada binlerce fark olmasına aynı diploma falan derken?ikinci öğretim üniversitenin kapasitesi , aldığı öğrenci sayısı artırılmış halidir yani iö öğrencisiyle örgün öğrencisi arasında 120 iq farkı yok bir iki soru oynar işte.ben girdiğim bölüme 6binle girdim birinci öğretim de 4500ü falan alıyodu öyle türkiye birincisiyle barajı geçememiş biri aynı okulda gibi bahsedilmiş de..o dengesizlik ancak özel okullarda bursluyla burssuz arasında olur.ayrıca profesör de parayı devletten alsın bana ne yani benim harcımı yükseltip onun maaşını mı ödeyeceksin?
vallla ben birinci öğretim okudum İstanbulda iyi bir üniversitede ailemin yanında
harçları ödemek için haftasonları eşşek gibi çalıştım
mağazalarda satış dan, marketlerde stand hostesliği yaptım
hafta içi bazı akşamlar özel ders verdim
iş bulmak isteyene her yerde var arkadaşlar
bunun kaçıncı öğretim olduğunuzla alakası yok...
eşitliğin peşinde olan arkadaşlar
peki ben ders çalışıp o puanı alırken aynı bölümün çalışmadan ya da daha az çalışarak 2. öğretimi kazanan arkadaşlarla aynı diplomayı aldığımızda niye nerde adalet demiyorlar
bazı şeyleri takdir etmesini bilelim
seçimmiş bilmem neymiş
kimsenin kimseye gerizekalı deme hakkı yok ama durumu farklı taraflara cekmeyelim.. misal özel üniversite neden yazmadık puanları korkunc düşük hatta baraj geciyosun ama paramız yok tu yazmadık,, benim kardeşim ikinci ögretimde yazmadı cunku yok tu oraya vercek para bile..Nereden biliyorsunuz daha az çalıştığımızı veya çalışmadığımızı ?
İkinci öğretimliler gerizekalı mı,yada barajı geçemeyenlerin toplanıp okutulduğu bi yer mi ?
kimsenin kimseye gerizekalı deme hakkı yok ama durumu farklı taraflara cekmeyelim.. misal özel üniversite neden yazmadık puanları korkunc düşük hatta baraj geciyosun ama paramız yok tu yazmadık,, benim kardeşim ikinci ögretimde yazmadı cunku yok tu oraya vercek para bile..
biraz daha düşük puanlı oldugunu kabul etmek zormu.. biraz objektif olalım, şimdi sen o parayı öderim deyip biraz daha az puanla o bölümü yazmıssın ,kabul etmişşin okuyosun.. baska biri kabul etmemiş yazmamıs, zeki yada cok calısmıs yada atmıs tutmus ama biraz daha fazla puan almıs.. şimdi senin paran da alınmayınca senle aynı puanı amıs para ödememek için yazmamıs adama haksızlık degilmi
arkadaşlar ikinci öğretim harçları tabii ki daha yüksek olacak buna bizim de itirazımız yok fakat örgünün harcını tamamen kaldırıp da iöleri %50 artırmak ne demek bu açıkça bir adaletsizlik bunda görülmeycek birşey yok diye düşünüyorum.öğretmen olayından dem vuranlar da bunu açıklasın o zaman örgünün harcı neden kalkıyor o zaman hocaları sabahın köründe kalkıp okula geliyo o zaman bu çocuklar neden para ödemiyor?hadi bunu da açıklayın örgünlerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?