İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Gece eğlendirmek 2. öğretime girer. 2 katı+zam parası ödiyeceksin. gündüz olsa bedaveydiii

Son düzenleme:
Gece eğlendirmek 2. öğretime girer. 2 katı+zam parası ödiyeceksin. gündüz olsa bedaveydiii

eveet haklısın napsam ki şimdi bilemedim senle polemiğe girmek istemiyorum bi kere benim zekam seninkini döver

bu konunun benı bu kadar eglendirecegini tahmin edemezdim

bugu_su yarım saati geçirirsen köy meydanında pataklarım seni :)))) imama cevap verme sus

Son düzenleme:
Sanırım mervemerve... gibi noktalama işaretleri fıttırttı. Bide ünlemde değil sadece birsürü işaret kullandım

ben bu baslık altında hiç ifade bile kullanmıyodum benı bile cıldırttıgına gore normal, neyse kndini bişey sandırcaz onada şimdi konuyu saptrdık son vurusumuda yapım barı bı gulıym gece gece para bol nasıl olsa

Bol tabi. parayı serer üstüne edebiliriz biliriz yani. Tamamen bize kalmış para var mı var tuvalet var mı var hadi ne duruyorsun mıç :)))

Bol tabi. parayı serer üstüne edebiliriz biliriz yani. Tamamen bize kalmış para var mı var tuvalet var mı var hadi ne duruyorsun mıç :)))

o degilde ben artık ikinci ogretimim demeyede utancam özel üni gibisiniz diyolarya bize:18: ayy bu baba parasıyla okuyo bizimkiler isee kendi emeklerı ıle kazandılar kendi zekaları ile kazandılar onları devlet baba okutuyo gibi laflar duyarmıyız acabaa:18:

Son düzenleme:

aman ne utancan kız paramızla ezeriz artık milleti:119:
saçma sapan iş görüyolar çok zenginya kinci öğretimler ondan oluyo hep çok zenginiz müstahak bize bi de zam yapsınlar az geliyo zaten.

SevgiliGençler,

Ben isterdim ki; biz büyükler;

Birinci öğretim veya ikinci öğretim, hatta üçüncü, dördüncü, beşinci ... hangiöğretim olursa olsun;

Keşke; sizi bu tür şeylerle meşgul etmiyor olsaydık.

Keşke; daha ilkokuldan başlayan bunca sınav ve dershane stresiniz, ardındanyükseköğrenim sınavı stresiniz, ardından bunca çabayla ve sıkıntıyla okuduğunuzüniversiteler, beraberinde keza aynı şekilde ailelerinizin ve kendinizin maddimanevi sıkıntıları sonucunda; mezun olduktan, diplomalarınızı aldıktan ve keplerinizifırlattıktan sonra, artık hayatlarınızı kurtarabileceğinizin garantisinisizlere verebilmiş olsaydık.

Keşke; bunca yükseköğrenim mezunu veya mezun olacak genç, mezuniyetininardından artık hayata en azından sürekli ve garantili bir gelir ve iş güvencesinekavuşmuş olarak başlayabiliyor olsa.

Keşke; hepiniz daha orta öğretimden başlayarak, yetenekleriniz, istekleriniz,idealleriniz doğrultusundaki mesleklerde ilerleme kaydedebileceğiniz ve bununaltyapısını alabileceğiniz şekilde branşlaşabilseniz ve üniversiteyi debitirdiğinizde konularınızda artık bu ülkeyi ilerlemeye götürecek hazır birernefer haline gelebileceğiniz bölümlerden ve o şekilde mezun olabilseniz.

Keşke; ülkemizin her anlamda şartları, kapasitesi, sizlerin sayısı, kalkınmadakigücünüz ve ilerleme kaydetmemiz gereken hususlar, orta ve uzun vadededeğerlendirilerek gelecek yıllar için iyi, doğru ve kalıcı planlamalarçerçevesinde, her birinizin bütün bunları en iyi düzeye gelmesini sağlayacakbir sistemimiz olabilse.

Keşke; okullarınız bittiğinde sorunlarınız da bitip, hem hayatlarınız kurtulmuşolsa, hem de artık sadece, yaptığınız ve yapacağınız işlerde aldığınızeğitimlere dayalı olarak daha da iyiyi nasıl yapabileceğinizi düşünebilecek birtabloyla karşılaşabilseniz.

Keşke; biz büyükler, böyle bir harç veya eğitim gideri belirsizliğini veyadeğişikliğini kayıt zamanına birkaç gün kala değil, çok daha önceden veya dahatercihler yapılmadan belirleyebilmiş olsak.

Keşke; bu okulları bitirdiğinizde belki pek çoğunuzu bekleyen ve birinci ya daikinci öğrenim farketmez, her birinizin aylık ödemelerinizle eş değer veya bunundaha da altında olan asgari ücret üzerinden veya biraz daha fazlası bir maaşsahibi olabilmek için yeni ve zor bir çabayla daha karşılaşmayacak olsanız.

Evet, devlet eğitimi ve sağlığı sunmak zorundadır.

Ama Atalarımızın canları pahasına bu toprakları bize bıraktıklarını, inanılmazbüyük mücadeleler verdiklerini ve bu esnada günlük beslenme tablolarında birdilim ekmek ve yarım tas hoşafın bile bulunamadığını, sonuçta yeni birCumhuriyet olduğumuzu ve bir takım sancılarımız olmasının normal olduğunu,hepimizin her konuda bilinçli hareket etmemiz gerektiğini, öncelikle iyi birer insan, ardından çok iyi birer vatansever ve vatandaş olmamız gerektiğini unutmamak lazım.

Buna rağmen; üniversitelerde öğrencilerin ödemeleri gereken rakkamlar bu denliaileleri ve öğrencileri zorlayacak kadar yüksek olmak zorundaysa eğer;

Keşke;
diğer yandanortaöğretim sonuna kadar tüm öğrencilerin kitapları yıllardır ücretsiz verilmekteve devlet tarafından karşılanmakta olmak yerine, en azından bir kısmını vatandaşlartarafından karşılıyor olsa da, aradaki fark üniversitelerin giderlerine aktarılsa vesizlerin yatırdığınız miktarlar da en azından biraz daha aileleri sarsmayacakdüzeyde tutulsa.

Bu keşkeler bitmez...

Anladığım kadarıyla, birinci veya ikinci öğretim fark etmeksizin bu konuhakkında aslında hepiniz yaklaşık olarak aynı şeyleri düşüyorsunuz.

Tabi ki sizleradına sizin fikirlerinizi değerlendirmek, adlandırmak veya yorumlamak yanlış vesize saygısızlık olur. Yazacaklarımda lütfen amacım dışında algılamayınisterim.
Bazıkarşılaştırmalar yapılırken kızgınlıkla ve birtakım ölçütler konularakkarşılıklı küçük anlaşmazlıklar her konuda olabilir.
Buna rağmen,birinci öğrenimde olan arkadaşlarınızın birçoğunun, son derece objektif vetarafsız olarak, eğer bir bölümün harçları kaldırılıyorsa diğer bölümün de bellibir oranda indirime gitmesi gerektiği düşüncesini ve aksinin hele ki bir de artışyapılmasının büyük haksızlık olduğu fikrini savunduklarını sanırım ikinciöğrenimdekiler de farkındalar.
Böyle kayıtaşamasında, insanların yurtlar veya kalacakları yerler gibi daha bir sürüsıkıntılarının üzerine, bu kadar polemik unsuru olabilecek ve kendinden daha fazlasıkıntı yaratabilecek bir meselenin de halen gündemde bırakılmasını ise herbakımdan büyük bir talihsizlik ve üzücü bir durum olarak nitelendiriyorum ve bunuanlamakta zorlanıyorum daha doğrusu anlayamıyorum.
Aynı çatıaltında olan sizler arasında ister istemez bir takım tartışmalar doğuracakolması bakımından ve zamanlama bakımından da son derece yanlış buluyorum.
Şu andaki sondurum ve konu hakkında, sizlerin burada yazdıklarınız dışında bir bilgiye henüzsahip değilim, inşallah bu gece ve yarın bir değerlendirme yapmak zorundayız.
Şu an benimoğlum da bir karar vermek durumunda, aynı sizler gibi… Böyle bir uygulamanın, halen okullarına devam edenler bakımından da sıkıntı yaşatacağı kesin. Onlar ödeyecekleri maddi tutarların ne olduğunu az çok da olsa belirlenmiş halleriyle kabul edip başlamışlardı. Belki de bir takım uygulamaların bu açıdan ele alınıp en azından halen devam edenlerin bu artıştan muaf tutulması daha makul bir şey olur sanırım.
Her ne kadarzor olsa da, sizler, bu ülkeyi bizlerden çok daha ileriye ve iyiyegötürebilmelisiniz, bunu başarmak zorundasınız.
Ve, çok gençolmanıza rağmen, yaklaşımlarınızı, duyarlılıklarınızı gördükçe inşallah bunubaşarabileceğinize ve sizlerin daha sonraki nesillere çok daha iyi şeylerbırakabileceğinize inanıyorum ve şartlar ne olursa olsun, her zaman her olayda sağduyuylave doğruları tespit ederek yaklaşabilmenizi, o muhteşem enerjilerinizi vebeyinlerinizi sonuç ve çözüm odaklı kullanabilmenizi diliyorum ve istiyorum.

Bizlerin yanlışlarını da düzeltecek olan sizlersiniz.

Hepinizinvatana ve millete hayırlı birer insan olabileceğinize inanıyorum.

Sizlere çok ama çok iş düşüyor, bunun kesinlikle farkındayım ve kendi adımakeşke sizlere çok daha iyi şartlar hediye edebilseydik.

Hepinize,başta sağlık ve mutluluk olmak üzere, hem derslerinizde hem de hayatlarınızdabaşarılar diliyorum. Her şeyin her daim gönlünüzce olacağı, hiçbir çabanızınkarşılıksız kalmayacağı çok güzel hayatlarınız olsun inşallah temennilerimi decanı gönülden ekliyorum.
Sevgi vesaygılarımla.

Ozaman mervermerve... tırnak işareti herhangi bi tepki verdirmez. Sağom hocam

ah cnm ya benı cok mu sevdın sen ne bayagı bahsetmıssın arkamdan ama bos konusuyosun
bayagı kulagım cınladı sagol cnm benım ıyıkı varsın
benı cok guzel eglendırebılırsın sadece ıste bole

Son düzenleme:

Ayyy gerçekten mi şekerim. ağzına kepçe girecekmiş gibi ayırıp gülmenden belli çok eğlendiğin.

Dikkat etmek lazım ama değil mi mervermerve..

Herzaman ağzın 2 ye ayırıp mı eğlenirsin?? ayyy çok eğlenceli

Kesinlikle haksizlik degil.
Orgun ogrenimlilerden daha az puanla ayni hocalarla egitim gorup ayni diplomayi aliyorsunuz.
Kaldiki secimide sizler yapiyorsunu.
İkinci ogretiminharclari zaten pahali
Bunu bile bile tercih edip sonra bedavaya okumak istemek sanirim orgun ogrenimlilere haksizlik olur
İndirim yapilabilir. Eminimki olacaktir yakinda

Sikayet etmeye useniyorsunuz. Kendisininde vekili oldugum hocam hem bolum baskanim hem okulun muduru hemde yardimci docent olan hocam bana birgun fena kizdi ve takip derslerinden birakti.
Bende sikayet ettim. Dekan pek ilgilenmiyor. Ben yoke mail attim hemen aradilar benim ifademi aldilar hocaninda ifadesini aldilar. Hatta bana yoke sikayet etmissin cevabinida veririz demisti sevimli sey.
Ben 1 sene fazla okudum ama o hoca artik mudur degil sadece ogretim gorevlisi ve baska fakulteye gonderildi. Bu arada yoke en ufak sikayetinizle sikayet ettiginiz hocalar yukselemiyor.
ama hic unutmuyorum ogrenci isleri baskaninin odasinda bir bey vardi konusmanin sonunda ogreniyorumki bu bey baska bir universitenin dekani
Ve bana durumu anlattigimda yaptigi yorum "bunu ancak ikili iliski ile halledebilirsin"

sen gel örgünlerden bilmem kaç puan az al sonrada aynı şartlarda okula gidelim de yok öyle bi dünya arkadaşlar. diplomanızda 2. öğretim yazmayacak daha ne istiyorsunuz. sanki yazarken bilmiyordunuz harç paralarını.

Bazıları fazlasıyla bencil olmuşlar
Kendileri bir şekilde 2. öğretime gitmek zorunda kalsalardı eminim bunların hiç birini demezlerdi
Benim bazı arkadaşlarım maddiyattan dolayı şehir dışına gidemeyeceklerinden kendi yaşadıkları şehirde 2. öğretim okuyorlar
Onlar ne yapsınlar?
İş konusuna gelince yaz okulu zamanında tüm gün gezdik iş aramak için sordukları şey 'öğrenci misiniz?' evet dediğiniz anda yok devamlı eleman arıyoruz deyip yolluyorlar
Ve geçen gün gittim yine harcımı ödedim 513 tl, yazık gerçekten keşke yarıya indirselerdi inanın ona da razıyız
Ama neyse biz 1. öğretimlerden çok daha başarısız olduğumuz halde kazandık, ee zaten çalıştığımız yüklü paralar alabileceğimiz işimiz var o zaman 500 bile az değil mi

Sevgili gençler;

Birbirinizle ilgili konulara biraz daha sevgi ve saygı çerçevesinde, kendi içinde bulunduğunuz konum veya şartları baz almak yerine, biraz daha objektif yaklaşmak öyle çok zor olmasa gerek.

Yarın öbür gün hepiniz bir şekilde birbirinizle ya iş arkadaşı, ya komşu, ya hayat arkadaşı, çocuklarınız aynı sınıflarda okuyan veliler olacaksınız, alışveriş ilişkisi vs. vs. bir şekilde bir dolu konuda aynı süreçleri ve dönemleri paylaşacaksınız unutmayın lütfen.

Ben çok çalıştım emek verdim, belli bir puanla bir okula veya bir bölüme yerleştim, bir başkası ise benden daha düşük puanla aynı okul vey bölüme yerleşti. Ve mezuniyetinde benimle aynı diplomaya sahip olacak. En azından benden daha fazla harç veya öğrenim gideri yatırmalı. Kaldı ki, tercih yaparken bu şartları biliyorlardı, diyenlerinizi de anlamaya çalışıyorum ve bu yaklaşımı haklı buluyorum. Evet herşeyin bir bedeli olmalı mutlaka.

Lakin, bunu yaparken bir kısmın giderleri kaldırılırken veya indirime giderken, paralel olarak, diğerlerinde de aynı oranda veya bir miktar indirime gidilmesi değil midir asıl adil olan?
Bence, bu noktada kantarın topuzu biraz kaçıyor birinci öğretimdeki bazı arkadaşlarınız tarafından ve eminim ki bir kez daha düşünseler onlarda en azından biraz daha objektif yaklaşabilecekler ve gereksiz yere birbirinizi incitmemiş olacaksınızdır diye düşünüyorum.

Çünkü, eğer yok sonunda diplomanız aynı olacak diye bunu haksızlık kabul ediyorsanız eğer, bence hepinizin öncelikle özel üniversitelere tepki koyması gerekir öyle değil mi?
Çok iyi ve detaylı bilmiyor olsam da, sanırım sizlerden çok daha az puan almış olanlar, aileleri okullara ödenmesi gereken miktarları ödeme gücüne sahip olduğu için, bu gençler sizlerden çok daha fazla saygın olabilecek veya kariyere öncelik teşkil edebilecek bir takım bölümlerden diploma alacaklar. Peki bunu haksızlık olarak düşünmüyormusunuz? eğer ikinci öğretimlerle aynı diplomayı alacak olmanızı konu ediyorsanız, bunda daha da büyük tepki vermeniz gerekmez mi?

Bir de, hangi sayfada olduğunu hatırlamıyorum ancak sanırım başlangıçlarda bir yerlerde bir arkadaşınız çok güzel bir konuya değinmişti. Eğer devlet büyüklerimiz bu kararı almışlarsa, öğrenim bedelsiz olmalı diye tepki veren arkadaşlarımız da serbest bırakılmalı gibi bir cümle yazmıştı. Şimdi net olarak ifadeyi hatırlayamıyorum ancak mealen buna eşdeğer birşeydi.
Ben bahsedilen olay veya kişileri tanımıyorum, ancak yaklaşım olarak çok çok mantıklı ve adil bir yaklaşım olarak değerlendirdim bunu. Çünkü eğer yanlışsa, büyüklerimiz birinci öğretimden bir takım bedeli kaldırmış veya indirime gitmiş olmamalıydı, yok eğer doğrusu buysa, bu doğruyu talep eden insanların bu fikirlerinin de doğruluğu sabitlenmiş ve onay görmüş olur ki, bundan dolayı suçlanan veya zarar görenlerin de bu durumlarının sonlanması gerekir diye düşünüyorum.

Bu örnekleri vermemin asıl nedeni ise; Hangi öğretim olursa olsun, okullarınızı bitirdikten sonra hayatınızı kazanabilmeniz için, günlük yaşantınızı sürüdürebilecek kadar bir aylık gelire sahip olabilmeniz için bile her birinizi yeni yeni mücadeleler ve zorlu süreçler bekliyor. Birinci veya ikinci farketmez hepiniz için bu geçerli ne yazık ki!

Ayrıca unutmayın ki; ikinci öğretimi seçenler öyle ekonomik durumu çok çok iyi aile çocukları falan da değiller benim gözlemlediğim kadarıyla. Bir çoğunuz gideceğiniz okulları belirlerken sadece kendi kararlarınız veya puanlarınızdan ziyade, ailelerinizin de kararlarını ve il dışında okumanın maddi külfetlerini ve daha bir çok kişisel ve ailesel faktörleri de değerlendirerek bir seçim yapmak zorunda kalmıyor musunuz?

Eee, o zaman bazılarınızın ikinci öğretimdeki arkadaşlarınızı böylesi sert ve keskin bir dille hatta incitici bir şekilde, paranız olduğu için benden daha düşük puanla aynı bölümü okuyorsunuz gibi, daha farklı bir kategoride değerlendirmeniz ne kadar doğru? İkinci öğretimdeki arkadaşlarınızın kırgın veya kızgın çıkışları sanırım biraz bundan dolayıdır diye tahmin ediyorum ve onların da konuya biraz daha sağduyulu yaklaşmalarının daha doğru olacağı kanaatindeyim.

İşte bunun için diyorum ki; kendiniz dışında ortaya çıkmış sebepler ve kararlar söz konusu olduğunda kişiselleştirmeden yaklaşmanız daha mantıklı olur gibime geliyor ve bu durumda birbirinizi çok daha iyi anlayabilir ve en doğru ve müşterek sonuçlara ulaşabilirsiniz her konuda. Sizler artık birer üniversite öğrencisi ve aynı zamanda bu ülkenin geleceğisiniz. Her konuda doğruyu, yanlışı, eğriyi büğrüyü çok ama çok iyi tespit edebilmeli ve değerlendirebilmelisiniz ki, yarın öbür gün hepiniz bulunduğunuz yerlerde etkin olabileceğiniz görevlerde bir takım kararları alırken veya onaylarken birşeyleri değiştirip çok daha iyi hale getirebilesiniz.

Bireysel düşünmek zorunda olduğumuz bir sürü şeyle cebelleşiyoruz hepimiz. Ancak mümkün olduğunca en azından genel uygulamalar konusunda biraz daha bireysellikten uzak bakabilmek daha iyi bir gelecek hazırlamak ve ileride buna katkı koyabilmeniz açısından en doğru şey olacaktır diyorum kendimce naçisane ve hepinize başarılar ve ileride iyi şeylerin altına imza atabileceğiniz güzel çalışmalar diliyorum.

Valla kizmada gercekten azmis daha cok zannediyordum
Cunku ben 4 sene once 475 tlharc parasi veriyordum orgun egitimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…