• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Bakın siz belki mantık çerçevesinde konuşmuş olabilirsiniz özel olarak yazılarınızı takip etmedim ama benim tepkim diplomaya yansıtılsın diyenlere, Sabah erken uyanıyorum diyenlere, her şeyi bilerek yazıyorsunuz diyenlere ki onlarda sabah erken kalkılacağını bile bile yazdılar bunu. Siz bunlardan biri değilseniz eğer ve hala bir şeyleri savunuyorsanız polemik çıkarmaya çalışanlar belli. Biz aynı düşünüyoruz bende HARÇLARIN tamamen kaldırılmasını desteklemiyorum makul ölçülerde indirime gidilsin diyorum ki sizde öyle anladığım kadarıyla.

hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz doğru. ama sabah kalkma konusunda bende yazdım. bende sabahın köründe kalkıp gidenlerden biriyim. bunu bile bile yazdım bunu az para ödeyeceğimi bildiğim halde yazdım. hatta çok para ödeyeceğimi bildiğim halde tercih lisetemde hiç ikinci öğretim yoktu bilinçli yaptım listemi.
burda anlatılmak istenen o değildi aslında ama evet ikimizde aynı şeyleri savunuyoruz. sadece arada harçlar kalksın üvey evlat muamelesi diyenler var onların tartışmasıydı bu ama neyse artık zaten anlayan anlamıştır. :42:

Kesinlikle anlayan anlamıştır dediğiniz gibi :) Umarım sizde harçların makul ölçülerde indirilmesine destek olursunuz :38:çünkü mantıklı olan bu kabul etmeyen de etmesin.:ssz:

Kuzenim 2. öğretim EEM okuyor 732 bilmem kaç lira harç yatırıyor.
Üstelik 1100 TL ile geçinen bir ailede. Düşünseniz bu insan harçlık mı versin, okul masraflarını mı karşılasın, harç mı yatırsın, ev mi geçindirsin ? Tamam onların bizlerden (aileden) yardım alma olanağı var ama olmayanlar ne yapsın ?
Yazık değil mi bu öğrencilere ?
300-400 TL olsun, olsun da. 700-800 TL bir evin bir aylık geçim parası. Yapmayın lütfen.
Hayır yani ailelere acıyorum. Elbetteki 1. öğretimle 2. öğretim arasında fark olmalı.
1.öğretime giren adam havadan girmedi heralde. Puanıyla girdi ancak 700-800 gibi meblalar çok fazla.
Madem 1. öğretimin harcını kaldırıyor bari 2. öğretime de indirim falan uygulasa ..
Yazık gerçekten yazık...:31:

1. öğretimle 2. öğretim arasında tabiki bir fark olmalı
aksini düşünmek haksızlık olur
ama 1. öğretimin harçları tamamen kaldırılırken 2. öğretimlerin aynı kalması yada zam yapılması çok adaletsizce değil mi
ben 1. öğretim öğrencisiyim ama puanım yetmeseydi mecburen 2. öğretim yazardım açıkta kalmamak için
yani aynı durumda bende olabilirdim
umarım orta yolu bulurlar kimse haksızlığa uğramaz.

Hahahahaha çok güldüm tekrardan iyi okumanızı tavsiye ediyorum. ''her 2. öğretime sanki tamamiyle kalkmasını istiyormuş muamelesi yapıyorsunuz'' cümlesinden anladığınız şeyle asıl iftiraya uğrayan benim:ssz: . Benim anlatmak istediğim her 2. öğretim okuyan kişilere harçların tamamiyle kalkmasını istiyormuş muamelesi yapıyorsunuz demekti. Anlayacağınızı düşündüğüm için harç kısmını eksik yazdım ama önyargı işte. Haklısınız kısa kesmeniz daha mantıklı ikimizde uyarı alırız yoksa.:ssz:

Bakın siz belki mantık çerçevesinde konuşmuş olabilirsiniz özel olarak yazılarınızı takip etmedim ama benim tepkim diplomaya yansıtılsın diyenlere, Sabah erken uyanıyorum diyenlere, her şeyi bilerek yazıyorsunuz diyenlere ki onlarda sabah erken kalkılacağını bile bile yazdılar bunu. Siz bunlardan biri değilseniz eğer ve hala bir şeyleri savunuyorsanız polemik çıkarmaya çalışanlar belli. Biz aynı düşünüyoruz bende HARÇLARIN tamamen kaldırılmasını desteklemiyorum makul ölçülerde indirime gidilsin diyorum ki sizde öyle anladığım kadarıyla.

kelıme yanlıslıgı yapmıcaktın o zaman !!

1. öğretimlere harç kalktı diye 2. öğretimlere zam geldi mi arkadaşlar bileniniz var mı? Sanırım bikaç üniversitenin bölümlerine 200 liralık zam gelmiş öyle okudum:18:

350 kişilik grupla İkinci öğretimi
'harç'atmayacağız, müşteri değil
öğrenciyiz, AK Parti'nin harcında
adalet yok, bu harçlarla
okunmaz gibi pankartlar açıp
sloganlar attıktan sonra AK Parti Bursa İl Binası'nın önüne yürüyerek basın
açıklamasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

1. öğretimlere harç kalktı diye 2. öğretimlere zam geldi mi arkadaşlar bileniniz var mı? Sanırım bikaç üniversitenin bölümlerine 200 liralık zam gelmiş öyle okudum:18:

Bizim sakaryada muhendislik fakultesi ilk once 1.064 tl olarak aciklandi sonra 764 tlye indirmisler. Ama sirf indrim yaptik demek icin zamlanmis fiyatin uzerinden indirdiler.

Onu bunu bırakında yüksek lisanslara ne oldu kalktı mı orada da

İmza: Egoist ve bencil öğrenci (anlatım bozukluğu yaptığımın farkındayım)

mervemerve... sen kendi cümle sonlarına ünlem koyunca fıttırıyormusun aynı şiddette?????

Soru işaretlerinde neler hissediyorsun??

( , ) Bir gün insan virgülü kaybetti; o zaman zor ve uzun cümlelerden korkar oldu ve basit cümleler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleştirince düşünceleri de basitleşti.

( ! ) Sonra ünlem işaretini kaybetti; alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Artık ne bir şeye kızıyor, ne de seviniyordu. Hiçbir şey onda en ufak bir heyecan uyandırmıyordu.

( ? ) Bir süre sonra soru işaretini kaybetti ve artık soru sormaz oldu. Hiçbir şey onu ilgilendirmiyordu; ne evren, ne dünya, ne de kendisi artık umurundaydı.

( : ) Birkaç yıl sonra iki nokta işaretini kaybetti ve olayların nedenlerini başkalarına açıklamaktan vazgeçti.

( " ) Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız tırnak işareti kalmıştı. Kendine özgü tek düşüncesi yoktu. Yalnız başkalarının düşüncesini aktarıyordu.

( . ) Düşünceyi unuttu ve böylece son noktayı koydu.

(ç)alıntıdır.

Haydi eyvallah ! :3::3::3:

Back