• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci meme ameliyatıma çeyrek kala :((

Teşekkür ederimm. Bende ameliyattan kısa süre sonra protezi hissettim ama büyük göğüslere kavuşmanın sevinciyle hiç üstelemedim ellemedim bile göğsümü. Bir sene sonunda artık ciddi ciddi sorun etmeye başladım. Eğer şuan hissediyorsan geçeceğini hiç sanmıyorum, çok üzgünüm :( .. Benimkide kas altı olmuştu ama dual planmıydı bilmiyorum. Protez elime geldiğine göre öyle muhtemelen. Koltuk altı kesisiyle olsaydym kas hiç kesilmediği için böyle olmazdı belki :( alel acele verdiğim karar için o kadar pişmanımki.. Şimdi ikinci ameliyat artı yağ enjeksiyonu bana ne kadara patlicak acaba, önceki ameliyatımın son taksidini önümüzdeki ay ödicem ve yeni taksitler başlicak :96: Yağ enjeksiyonuna gelirsek biraz sancılı olduğu bi gerçek ilk hafta ağrısı çok oluyormuş gerçekten. Ama sonuçlar çok doğal oluyor güzel yapılırsa

acısına katlanırım artık ama tek sorun para. doktorda muhtemelen karşılamıycak o ücreti çok can sıkıcı yaa hem ıstenilen sonuc olmadıgı gibi hemde silikonları hissetmek.bende acele karar vermıstım gercı doktorum ıyı bır doktor ve bıldıgım dıger bırkac hastası sonuclardan memnun ama bana denk geldı ıste bu durum.katlanıcam bakalım param olana kadar:43::43::43:

acısına katlanırım artık ama tek sorun para. doktorda muhtemelen karşılamıycak o ücreti çok can sıkıcı yaa hem ıstenilen sonuc olmadıgı gibi hemde silikonları hissetmek.bende acele karar vermıstım gercı doktorum ıyı bır doktor ve bıldıgım dıger bırkac hastası sonuclardan memnun ama bana denk geldı ıste bu durum.katlanıcam bakalım param olana kadar:43::43::43:

canım ne kadara dedi doktorun ücreti 2.ameliyat için?

Hayır canım alınan yerler kesinlikle deforme olmadı sürekli masaj yaptım ama 1 ay feci derecede morluklarla gezdim çünkü zayıftım ve bende yağ çok azdı doktor öle dedi baya bi deşmiş beni:))mesaj sayımı doldurim resim yüklücem.zaten tüm doktorlar işlemdn geçirip öyle enjekte ediyorlar bundan emin olabilirsin cihaza giriyor yağ işlemden geçiyor..ve sonuçtan memnun kaldım 13 kasımda oldum ameliyatı.

nevrecim bende çok kilolu sayılmam sadece karın bölgemde biriken yağlar belki olur diye düşünüyorum anlattıklarından sonra korktum morarmalar 1 ay iyileşmemeler felan ve ilk defa keşke yağlı ve kilolu olsam dedim :34: sakıncası yooksa seni arkadaş olarak ekliyorum fotoğraflarını görmek için gerçi fotoda pek anlaşılmaz ne kadar yağ var yok ama belki kıyaslama ypabilirm diye

Cnm doktorlar bunu komplikasyon olarak görmediğii için ücretsiz hiçbir müdahalede bulunmazlar bence, benim doktorumda indirim yaptı sıfır ameliyat parası vermiyorum en azından :( ben ankarada başka bi doktordan telde yağ enj için 5000 lira fiyAt aldım, yüzyüze görüşsem 4500 olur belki. Napalım kısmet :(

Son düzenleme:
Albüm yaptım kızlar.. Kendi kendime çektiğim için bu kadar oldu, akşama annem yardımcı olursa başka fotolarda eklerim.

nevrecim bende çok kilolu sayılmam sadece karın bölgemde biriken yağlar belki olur diye düşünüyorum anlattıklarından sonra korktum morarmalar 1 ay iyileşmemeler felan ve ilk defa keşke yağlı ve kilolu olsam dedim :34: sakıncası yooksa seni arkadaş olarak ekliyorum fotoğraflarını görmek için gerçi fotoda pek anlaşılmaz ne kadar yağ var yok ama belki kıyaslama ypabilirm diye

Ben fiyat aldığım doktorun asistanıyla görüştüm meme yağ enj için kalçadanda yağ alınabiliyormuş.. Nevre senin hangi bölgelerinden yağ alındı? Merakla bekliyorum bende albümünü.

Son düzenleme:
Teşekkür ederimm. Bende ameliyattan kısa süre sonra protezi hissettim ama büyük göğüslere kavuşmanın isevinciyle hiç üstelemedim ellemedim bile göğsümü. Bir sene sonunda artık ciddi ciddi sorun etmeye başladım. Eğer şuan hissediyorsan geçeceğini hiç sanmıyorum, çok üzgünüm :( .. Benimkide kas altı olmuştu ama dual planmıydı bilmiyorum. Protez elime geldiğine göre öyle muhtemelen. Koltuk altı kesisiyle olsaydym kas hiç kesilmediği için böyle olmazdı belki :( alel acele verdiğim karar için o kadar pişmanımki.. Şimdi ikinci ameliyat artı yağ enjeksiyonu bana ne kadara patlicak acaba, önceki ameliyatımın son taksidini önümüzdeki ay ödicem ve yeni taksitler başlicak :96: Yağ enjeksiyonuna gelirsek biraz sancılı olduğu bi gerçek ilk hafta ağrısı çok oluyormuş gerçekten. Ama sonuçlar çok doğal oluyor güzel yapılırsa
canm cok gecmis olsun oncelikle ya Bnde 35 gun once ameliyat oldm snin Yazini gorunce korkmaya basladm protezn ele geldgni nasil anliyosnz canm ? Ve tam olarak snin rahatszligni bn anlamadm yani dalga falan yazmissin ve protez ele geliyosa 2. Bi ameliyatmi olmak gerekiyor :( cok soru sordm k.Bakma nolur

canm cok gecmis olsun oncelikle ya Bnde 35 gun once ameliyat oldm snin Yazini gorunce korkmaya basladm protezn ele geldgni nasil anliyosnz canm ? Ve tam olarak snin rahatszligni bn anlamadm yani dalga falan yazmissin ve protez ele geliyosa 2. Bi ameliyatmi olmak gerekiyor :( cok soru sordm k.Bakma nolur
Msj yanls yere yazmisim Nergis ve bilgisi olanlar beni aydinlatrsaniz sevinirim

Evet bahsettiğim işlem zenginleştirme işlemi zaten canım makineye girio kanülden direk orda santrifüjlüyorlar ve saf yağ hücrelerini enjekte ediyorlar benim basenlerimden alındı vede göbekten basenden 240 cc yağ alındı fakat işlem sonrası 120 cc saf yağ elde edildi raporda öle yazıo şu mesaj sayımı doldursam hemen resim yüklicem

Evet bahsettiğim işlem zenginleştirme işlemi zaten canım makineye girio kanülden direk orda santrifüjlüyorlar ve saf yağ hücrelerini enjekte ediyorlar benim basenlerimden alındı vede göbekten basenden 240 cc yağ alındı fakat işlem sonrası 120 cc saf yağ elde edildi raporda öle yazıo şu mesaj sayımı doldursam hemen resim yüklicem

Nasıl merak ettim anlatamamm :) bende her memeye 200er cc düşünüyorum, 50 cc erise 150 cc bi beden daha büyütmüş olacak, cnm bide fiyat verebilirmisin özelden veya burdan yağ enj için?

Cnm ayrıntılı yazdım zaten sorunu, istiosan bide fotolarıma bak.. Bu durumda ameliyat olmak şart değil ama rahatszlık veriyor ben bi sene dayanabildim.

Nası yani :) muayene eder gibi dokununca hissediyorsun işte, eğer sen dokunduğunda değişik birşey hissetmiyorsan sorun yok demektir.. Ki umarım yoktur, sinir bozucu bi durum gerçekten.

merhaba gypsymia, ben de 3 sene önce ilk meme büyütme ameliyatımı kas zarı altı tekniğiyle ve göğüs altı kesisiyle 320 cc pütürlü high profil damla protez konularak olmuştum. Ameliyattan önce hiç meme dokum yoktu, tahta göğüs diye tabir edilen tiplerdendim. Boyum 1.59 ameliyat öncesi kilom 49'du.. ameliyattan sonra biraz kilo aldım ve 3 senedir genelde 52-53 kiloyum. ilk ameliyatımdan 2-2,5 sene sonra bende de senin yaşadığına benzer bir durum oluştu. Üst tarafımda girintili çıkıntılı bir görüntü oluştu.. Protez ele gelmeye başladı.. ben dokundugumda önce göğsümde kalın kalın damarlar çıktı sandım ama megerse protezin kıvrımlarıymış ele gelen.. doktoruma gittim.. bana çok zayıf olduğumu söyledi, göğsümde hiç yağ dokum yokmuş, 6 ay kadar beklememi masaj yapmamı ve kilo almamı tavsiye etti.. 6 ay sonra eger düzelmezse karnımdan yağ alarak göğüslerimdeki boşluklara enjekte edebileceğini söyledi.. bu görüşmeden sonra birkaç hafta içinde protezlerimin üstünde baya kalın bir kapsül tabakası oluştu. Ameliyat yaptıktan sonra da göğüslerim hep sertti asla çok yumusak olmamıstı ama bu kapsülden sonra daha da sertleşti ve gerginleşti.. ayrıca özellikle sol tarafımdaki protez yukarı dogru cıktı ve bi miktar sola döndü.. tekrar gittiğimde doktora kapsül oluşmuş dedi.. 3 ay bekleyelim masaj yap bu arada, sonra yine gel dedi.. eger bi düzelme olmazsa protezleri çıkarıp 6 ay dinlendirip yine kas zarı altına yeni protez koyarız dedi. Ama bence çok da gerek yok, böyle de kötü görünmüyo idare edersin dedi. Bu arada protezi çıkarmak ve yeni protez koymak için benden tekrar para almayacaktı, hastane masraflarını da kendisi karsılayacaktı sadece yeni protezin parasını alacaktı benden. Ben bunları duyunca biraz sarsıldım tabii.. Bu kadar kötü durumda oldugunu bilmiyordum, ciddiye almamıştım başlarda.. Sonra başka doktorlarla görüşmeye karar verdim ve bir arkadasımın daha önce ameliyat oldugu bir doktorda karar kıldım. 2. ameliyatımı 43 gün önce oldum.. yine aynı kesi yerinden acıldı.. protezlerim çıkarıldı, kapsül temizlendi ve bu sefer kas altına 255 cc yuvarlak protez konuldu. Güzel bir ameliyat süreci atlattım. Çok şükür şu ana kadar hiçbir sıkıntım yok.
Kapsül oluşma nedenlerine gelince, aslında doktorların söylediğine göre tek bir sebebi yok ya da tam olarak sebebi anlaşılabilmiş değil. En çok söylenenler; bazı vücut yapılarının kapsül geliştirmeye elverişli olduğu, benim vücuduma göre büyük boyutta bir protez konulmuş olduğu, kas zarı altı gibi bana uygun olmayan bir yöntem kullanıldığı, çok zayıf olmam, hiç meme dokumun olmaması vs..
Yaşadıklarımla ilgili şu an aklıma gelenler bunlar.. Albümde yapmıştım, öncesi ve sonrası fotoğraflarım var. Görmek istersen arkadaş olarak ekliyim seni?

merhaba gypsymia, ben de 3 sene önce ilk meme büyütme ameliyatımı kas zarı altı tekniğiyle ve göğüs altı kesisiyle 320 cc pütürlü high profil damla protez konularak olmuştum. Ameliyattan önce hiç meme dokum yoktu, tahta göğüs diye tabir edilen tiplerdendim. Boyum 1.59 ameliyat öncesi kilom 49'du.. ameliyattan sonra biraz kilo aldım ve 3 senedir genelde 52-53 kiloyum. ilk ameliyatımdan 2-2,5 sene sonra bende de senin yaşadığına benzer bir durum oluştu. Üst tarafımda girintili çıkıntılı bir görüntü oluştu.. Protez ele gelmeye başladı.. ben dokundugumda önce göğsümde kalın kalın damarlar çıktı sandım ama megerse protezin kıvrımlarıymış ele gelen.. doktoruma gittim.. bana çok zayıf olduğumu söyledi, göğsümde hiç yağ dokum yokmuş, 6 ay kadar beklememi masaj yapmamı ve kilo almamı tavsiye etti.. 6 ay sonra eger düzelmezse karnımdan yağ alarak göğüslerimdeki boşluklara enjekte edebileceğini söyledi.. bu görüşmeden sonra birkaç hafta içinde protezlerimin üstünde baya kalın bir kapsül tabakası oluştu. Ameliyat yaptıktan sonra da göğüslerim hep sertti asla çok yumusak olmamıstı ama bu kapsülden sonra daha da sertleşti ve gerginleşti.. ayrıca özellikle sol tarafımdaki protez yukarı dogru cıktı ve bi miktar sola döndü.. tekrar gittiğimde doktora kapsül oluşmuş dedi.. 3 ay bekleyelim masaj yap bu arada, sonra yine gel dedi.. eger bi düzelme olmazsa protezleri çıkarıp 6 ay dinlendirip yine kas zarı altına yeni protez koyarız dedi. Ama bence çok da gerek yok, böyle de kötü görünmüyo idare edersin dedi. Bu arada protezi çıkarmak ve yeni protez koymak için benden tekrar para almayacaktı, hastane masraflarını da kendisi karsılayacaktı sadece yeni protezin parasını alacaktı benden. Ben bunları duyunca biraz sarsıldım tabii.. Bu kadar kötü durumda oldugunu bilmiyordum, ciddiye almamıştım başlarda.. Sonra başka doktorlarla görüşmeye karar verdim ve bir arkadasımın daha önce ameliyat oldugu bir doktorda karar kıldım. 2. ameliyatımı 43 gün önce oldum.. yine aynı kesi yerinden acıldı.. protezlerim çıkarıldı, kapsül temizlendi ve bu sefer kas altına 255 cc yuvarlak protez konuldu. Güzel bir ameliyat süreci atlattım. Çok şükür şu ana kadar hiçbir sıkıntım yok.
Kapsül oluşma nedenlerine gelince, aslında doktorların söylediğine göre tek bir sebebi yok ya da tam olarak sebebi anlaşılabilmiş değil. En çok söylenenler; bazı vücut yapılarının kapsül geliştirmeye elverişli olduğu, benim vücuduma göre büyük boyutta bir protez konulmuş olduğu, kas zarı altı gibi bana uygun olmayan bir yöntem kullanıldığı, çok zayıf olmam, hiç meme dokumun olmaması vs..
Yaşadıklarımla ilgili şu an aklıma gelenler bunlar.. Albümde yapmıştım, öncesi ve sonrası fotoğraflarım var. Görmek istersen arkadaş olarak ekliyim seni?

Mesajın için çok teşekkür ederim arkadaşımm, bir senedir o kadar çok karıştırdımki internet sitelerini benimle aynı sorunu yaşayıp müdahale ettiren var mı diye.. İyiki bu konuyu açmışım senin tecrübenden yararlanma fırsatınıda bulmuş oldum.. Kapsül sorunu yaşamana üzüldüm gerçekten ama neyseki atlatmışsın, ameliyatı yıllarca bekleyip olduktan sonra keyfini sürememek komplikasyonla karşılaşmak gerçekten çok üzücü.. Bende doktorumun söylediği kadarıyla kapsül oluşumu yok, benim durumuma taşma dalgalanmasıda deniyormuş. Sanırım bende protez cebe tam yerleşemedi yada cep dar geldi bilemiyorum, meme dokum ince onunda etkisi var tabi.. Ama fotoğraflarıma bakarsan gereğinden büyük bi protez gibi de görünmüyor, o yüzden ikinci ameliyatta protezin boyutunu küçültmekte kararsızım. Sonuçta 25 50 cc lik bi küçülme çok bişey değiştirmicek, 275 lere kadar inersemde baya küçülcek. Zaten topu topu bi beden büyüdü 80a dan 80b ye.. O yüzden kafam o kadar karışıkki... İkinci ameliyatımdan tek beklentim protezin değişmesi ve ideal büyüklükteki cebe düzgün bi şekilde yerleşmesi.. Meme dokumun inceliğinden dolayı yine protezi hissedersem hissedeyim, her halükarda yağ enj yaptırcam zaten.. Şimdi cep gereğinden büyük açılırsada sorun, oda kapsül oluşmasına sebep veriyormuş. O yüzden bu ameliyat çok korkutuyor beni yağmurdAn kaçarken doluya tutulmak var bide. Allah göstermesin bide kapsül oluşmasını hiç istemem, ikinci ameliyatla yüzüm gülsün bari :(( bu arada kesi yerin göğüs altımıydı? Ve iyileşme süreci ilk ameliyatın gibi mi oldu? Yine şiş ve sert mi olacak ilkinde olduğu gibi ödem vs off :( yazman çok iyi oldu gerçekten, bunları çok merak ediyorum.

1Ay önce kas üstü meme ameliyati oldum su an bende de var o dalgalanma doktorum 6ay sonra durumun duzelecegini söyledi yağ enjekte falan bişey demedi bana

Nası yani :) muayene eder gibi dokununca hissediyorsun işte, eğer sen dokunduğunda değişik birşey hissetmiyorsan sorun yok demektir.. Ki umarım yoktur, sinir bozucu bi durum gerçekten.
Dun ben denedim sol gogsumu sikarken yumusak geldi farkli bise hisstmedm ama saga bi baktm dha Sert bnim kndi dokum elime geliyr icindeki protez kaciyo gbi elimden ve moralm cok bozldu bu bahsttgniz sorunmu 1 ay 5 gun oldu ve hala bir mememin ucu digerine gore bir kalm assagda duzelirmi sizce bu.Bide album yaptm resm atmaya calisyrm olmuyo her buyukluk olmuyomu

1Ay önce kas üstü meme ameliyati oldum su an bende de var o dalgalanma doktorum 6ay sonra durumun duzelecegini söyledi yağ enjekte falan bişey demedi bana

Yani bu konuyu o kadar çok araştırdımki kendiliğnden geçmiyor ne yazıkki, pardon aslında kendi kendine geçmesinin bi yolu var oda meme dokunu kalınlaştıracak kadar kilo almakl!! :( ben o kadar kilo aldıktan sonra zaten hiç mutlu olmamm
Tabiki doktorun daha iyi bilir umarım dediği gibi olur ve geçer. Fotoğrafın varsa bakabilirmiyim?

Dun ben denedim sol gogsumu sikarken yumusak geldi farkli bise hisstmedm ama saga bi baktm dha Sert bnim kndi dokum elime geliyr icindeki protez kaciyo gbi elimden ve moralm cok bozldu bu bahsttgniz sorunmu 1 ay 5 gun oldu ve hala bir mememin ucu digerine gore bir kalm assagda duzelirmi sizce bu.Bide album yaptm resm atmaya calisyrm olmuyo her buyukluk olmuyomu

Tamam o zaman daha fazla yoklama kendini bu durumda bariz hissediliyor çünkü protez öyle iyice yoklayınca gelmiyor eline. Fotoğraflarını yüklersen herkes çok daha iyi yorum yapar cnm, mesela benim fotolarımdada meme ucum tam hizada dagil ama göze batmıyor gibi? Sence?

Back