merhaba gypsymia, ben de 3 sene önce ilk meme büyütme ameliyatımı kas zarı altı tekniğiyle ve göğüs altı kesisiyle 320 cc pütürlü high profil damla protez konularak olmuştum. Ameliyattan önce hiç meme dokum yoktu, tahta göğüs diye tabir edilen tiplerdendim. Boyum 1.59 ameliyat öncesi kilom 49'du.. ameliyattan sonra biraz kilo aldım ve 3 senedir genelde 52-53 kiloyum. ilk ameliyatımdan 2-2,5 sene sonra bende de senin yaşadığına benzer bir durum oluştu. Üst tarafımda girintili çıkıntılı bir görüntü oluştu.. Protez ele gelmeye başladı.. ben dokundugumda önce göğsümde kalın kalın damarlar çıktı sandım ama megerse protezin kıvrımlarıymış ele gelen.. doktoruma gittim.. bana çok zayıf olduğumu söyledi, göğsümde hiç yağ dokum yokmuş, 6 ay kadar beklememi masaj yapmamı ve kilo almamı tavsiye etti.. 6 ay sonra eger düzelmezse karnımdan yağ alarak göğüslerimdeki boşluklara enjekte edebileceğini söyledi.. bu görüşmeden sonra birkaç hafta içinde protezlerimin üstünde baya kalın bir kapsül tabakası oluştu. Ameliyat yaptıktan sonra da göğüslerim hep sertti asla çok yumusak olmamıstı ama bu kapsülden sonra daha da sertleşti ve gerginleşti.. ayrıca özellikle sol tarafımdaki protez yukarı dogru cıktı ve bi miktar sola döndü.. tekrar gittiğimde doktora kapsül oluşmuş dedi.. 3 ay bekleyelim masaj yap bu arada, sonra yine gel dedi.. eger bi düzelme olmazsa protezleri çıkarıp 6 ay dinlendirip yine kas zarı altına yeni protez koyarız dedi. Ama bence çok da gerek yok, böyle de kötü görünmüyo idare edersin dedi. Bu arada protezi çıkarmak ve yeni protez koymak için benden tekrar para almayacaktı, hastane masraflarını da kendisi karsılayacaktı sadece yeni protezin parasını alacaktı benden. Ben bunları duyunca biraz sarsıldım tabii.. Bu kadar kötü durumda oldugunu bilmiyordum, ciddiye almamıştım başlarda.. Sonra başka doktorlarla görüşmeye karar verdim ve bir arkadasımın daha önce ameliyat oldugu bir doktorda karar kıldım. 2. ameliyatımı 43 gün önce oldum.. yine aynı kesi yerinden acıldı.. protezlerim çıkarıldı, kapsül temizlendi ve bu sefer kas altına 255 cc yuvarlak protez konuldu. Güzel bir ameliyat süreci atlattım. Çok şükür şu ana kadar hiçbir sıkıntım yok.
Kapsül oluşma nedenlerine gelince, aslında doktorların söylediğine göre tek bir sebebi yok ya da tam olarak sebebi anlaşılabilmiş değil. En çok söylenenler; bazı vücut yapılarının kapsül geliştirmeye elverişli olduğu, benim vücuduma göre büyük boyutta bir protez konulmuş olduğu, kas zarı altı gibi bana uygun olmayan bir yöntem kullanıldığı, çok zayıf olmam, hiç meme dokumun olmaması vs..
Yaşadıklarımla ilgili şu an aklıma gelenler bunlar.. Albümde yapmıştım, öncesi ve sonrası fotoğraflarım var. Görmek istersen arkadaş olarak ekliyim seni?