• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik ve çocuk ---acil yardımm

Çocuğun babada olmasi yadirganacak bir durum değil.Tabi en güzeli annede olmasi ama şartlar öyle gerektirmis.

Çocuğunuzla konustunuzmu hiç neden böyle davrandigini sordunuzmu.suclamadan yargilamadan hislerini anlamaya çalışın.Anlatamiyorsa belki ondan hislerini anlatan bir mektup yazmasini isteye bilirsiniz .

Hislerini öğrenince çözüm daha kolay olur belki.
Ayrica ona özel vakit ayırın sadece ikiniz için planlar yapın.
Kardesinin bebek olduğu için size muhtaç olduğunu ikisinide ayni sevdiginizi söyleyin ve hissttirin.
Belki bunlari yapiyorsunuzdur bilmiyorum tabi.

Açtığınız konunun hicbir yerinde velayet davası açacağım,en başta bu yüzden çocuğumun değişen bu tutumuna nasıl çözüm bulabilirim diye bir yazı görmedim..
Tepki aldıktan sonra bunu yorumlar arasına iliştiriverdiniz..
Hem üvey baba ile arası çok iyiiyiydi eşime babamdan daha iyisin o hep bağırıyor demesini överek anlattiniz sonra yok babası çok iyi davranır dediniz..
Sizin de sinir sisteminiz fazla etkilenmiş sanırım..
Sizin anneliginizi sorguladigim yok zira benim de evladım var..
Ama konunuz ve yorumlariniz arasında ciddi tutarsızlık var..
Cocugunuzla birlikte doktor desteği almanız bütün cikmazlariniza çözüm olabilir,deneyin!

çocuğun yararına olmuş mu peki hayır
babasına bırakılmış ama baba iyi davranmıyor
annesi evlenmiş yeni bir kardeşi olmuş onunla yeteri kadar ilgilenemiyor
çocuk da şu düşünce oluşur ben anneme yetmedim mi neden başka kişileri aramıza dahil etti
anne ve babası ile iyi bir ilişkisi olsa zaten bu sorunlar yaşanmaz babasında kalması doğru tercih olsa bu konu açılmış olmazdı zaten

Belki annesinde kalsa cok daha kotu olacakti. Kadin ailesinin evine dönmüş, kalabalik ev, sobali, belki geliri yoktu, maddi manevi bekar anne olmayi kaldiramayacakti, detaylari bilemiyoruz ama yargisiz infaz yapmak ne kadar dogru?
Zaten yazdiklarimin cogu bu konu ozelinde degildi, genel olarak bosanmis ciftlerin konulardinda cocuk babada kaldiysa ya da anne babaya vermek istiyorsa hemen bir saldiri baslatiliyor, oysa anne o cocuktan ne kadar sorumluysa baba da o kadar sorumlu, neden anne yanina almiyorsa bu sorun olarak goruluyor anlamiyorum.

Bir yil once ikinci evliligimi yaptim. Benim 9 yasinda bir kizim var esimin ilk evliliginden cocugu yok. Ilk onceleri kizim esime fazla tepki gostermiyodu. Zamanla iyice catismaya basladi. Esim hep alttan almaya calisti ama kizim hic durmadi uyarmalarima ragmen. Ozelliklede baskalarinin yaninda esimi cok tersliyo ee haliye bu durum ortami cok geriyo. Kizim normalde babasinda kaliyo hafta sonlari aliyorum ben. Ikinci esimden de bir oglum oldu. Artik esim kizimin bu halinden sikayetci olmaya basladi. Normalde cok iyi davraniyo kizima ne isterse yapiyo
Ne yapabilirim yardim lutfen

kizinizin babasinin yaninda kaliyor olusu zaten sorununuzun yaniti.
Allah yardimciniz olsun.

Çocugumla aynı yaşta çocugunuz.
Nasıl konusuyor mesela eşinizle.
Bilmiyorum hani o yaşta bir çocuk nasıl rencide edici konusuyor ki eşiniz rahatsız .

üzüldüm kızınıza.. çok zor onun içinde psikolojik yardım almalısınız. ben 6 yaşındayken annem evlenmişti. uzunca bir süre üvey babamdan nefret ettim. çok ii bi insandı ama babamın yerine onu koyamazdım. annemi paylaşamazdım hırçınlaşırdım. kaldı ki sizi bi de çocuğunuz olmuş. zor ve acı bırakacak bir çocuklu malesef. etkileri yıllar geçtikçe azalır ama açtığı yaranın izi hep kalır.

Açtığınız konunun hicbir yerinde velayet davası açacağım,en başta bu yüzden çocuğumun değişen bu tutumuna nasıl çözüm bulabilirim diye bir yazı görmedim..
Tepki aldıktan sonra bunu yorumlar arasına iliştiriverdiniz..
Hem üvey baba ile arası çok iyiiyiydi eşime babamdan daha iyisin o hep bağırıyor demesini överek anlattiniz sonra yok babası çok iyi davranır dediniz..
Sizin de sinir sisteminiz fazla etkilenmiş sanırım..
Sizin anneliginizi sorguladigim yok zira benim de evladım var..
Ama konunuz ve yorumlariniz arasında ciddi tutarsızlık var..
Cocugunuzla birlikte doktor desteği almanız bütün cikmazlariniza çözüm olabilir,deneyin!
Kesinlikle cok iyi analiz etmissiniz. Cevir kazi yanmasin hesabi.

Bir yil once ikinci evliligimi yaptim. Benim 9 yasinda bir kizim var esimin ilk evliliginden cocugu yok. Ilk onceleri kizim esime fazla tepki gostermiyodu. Zamanla iyice catismaya basladi. Esim hep alttan almaya calisti ama kizim hic durmadi uyarmalarima ragmen. Ozelliklede baskalarinin yaninda esimi cok tersliyo ee haliye bu durum ortami cok geriyo. Kizim normalde babasinda kaliyo hafta sonlari aliyorum ben. Ikinci esimden de bir oglum oldu. Artik esim kizimin bu halinden sikayetci olmaya basladi. Normalde cok iyi davraniyo kizima ne isterse yapiyo
Valla canm cocugun onceligin olsun haberleri izledin mi izmirde uvey babayi neler oluyor nelrr

Çocuğunuz yeni durumu kabullenememiş, kardeşini kıskanmış , babası ona mükemmel bir hayat sunsa da yeni evlenen ve küçük bebeği olan anne onunla gerektiği kadar ilgilenememiş ve hırsını üvey babasından çıkarıyor. Bu kadar basit. Ona buna atar yapıp biricik kocacığım milletin önünde küçük düşüyor diye dertlenmek yerine çocuğunuza bol ilgi , sevgi ve güven vererek bu durumdan çıkabilirsiniz. Zavallı çocuğa buradaki yazarlar bulmuş da bunuyorrr şımarık çocuğa bakın demeyeceğine göre sevgisiz kalmış diyecekler tabii ki.

Kiziniz belliki size tepkili size bu sekilde tepkisini gosteriyor. Ya babasina onu birakmanizi hazmedemiyor ya ona karsi ilgisiz oldugunu dusunyyor yada evliligin bitmesinde sizi suclu goruyor sabirli olacaksin. Kizin neden tepki gosteriyorsa bulmaya calis.

Çocuk evliliği sindiremeden kardeş gelmiş.
Çocuk babada kalmış sağ kroşe..
Anne yeniden evlenmiş sol kroşee..
Çocuk annesinin evlendiği fikrini kabullenemeden kardeş gelmiş ve nakavvttt!
Kızlar özellikle ergenlik döneminde anneleriyle çatışma halinde olurlar,kızınız yaralı, annesinin sevgisine ihtiyacı var belli ki (Biraz empati yapın).Ben o yaşta babannem bizde değil amcamlarda kalsa sabaha kadar ağlardım...

Bu zamana kadar şartlatir çocuğun babasında kalmasını gerektirmiş ve kalmış. Bunda yargılanacak bir şey yok. O çocuk %50 sizinse %50 babanın. Hangisinde kalması daha iyi olacaksa onda kalır. Çocuk annede kalmalı romantizmi çok gereksiz. Ha emzirmesi gerekiyordur anneye ihtiyacı vardır ayrı. Belki bu çocuğun maddi manevi babaya ihtiyacı vardı kim bilir?

Şimdi ben 9 yaşında olsam annem başka bir adamın çocuğuna 7/24 annelik yapsa beni sadece haftasonları görse ben de kıskançlıktan kudururdum. Pedagog çok daha iyi bilir ama bence yavaş yavaş kızınınız size ihtiyacı artacak bu yaşlarda. Birkaç yıla bi sabah uyanmış külodunda kan. Adet olmuş. Ne yapacak o kız? Babasına söylemeye eminim çok çekinecek. Ergenliğe girecek. Yani bilemiyorum aynı evde yaşasanız belki daha iyi olur. Bir ailede büyümüş olur kız. Ama dediğim gibi kesinlikle pedegogdan düzenli yardım almalısınız. Onlar sizi daha profesyonel yönlendirir.

Merhabalar durumumuz oldukca zor an

öncelıkle durumunuz cok zor yazık arada kalmışsınız ama kızınızla konusup konunun derınlıgine inmelisıniz kızınız kac yasında acaba oğlunuzu kıskanıyor olabılır ni çocuk içgüdüne guvenmek lazım onun bence kızınızı guzel ce dinleyin esınızıde suçlamayın tabı hallet meniz dılegıyle ıyı aksamlar

İkinci eşinizden olan çocuğunuz sizin yanınızda ama kızınız babasının yanında.Hırçınlığı bundan kaynaklanıyo zaten.Çocuklar her şart altında anneyi yanında istiyor.

Sizin gibi annem olsa ben de aynı davranır dim
ilk çocuğa doğru düzgün bakamayanlarin ikinci çocuğu yapmaları ne cesaret yaa
dün okuduğum üvey baba haberi geldi aklıma bu konuyu gorunce yine sinir oldum
anneysen evlenirken 5 kat daha dikkatli olacaksın hatta gerekirse evlenmeyeceksin
Doğru söze ne hacet:KK9:

Back