• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik ve çocuk ---acil yardımm

Neresinden bakarsaniz bakin konu annesiz buyuyen bir cocuk. Durumum yok ailem kabul etmiyor bakamiyorum hani zamani var sartlari hazirlayip yanima alicam vs vs sebepleriniz olsa derim ki kendinden once kizini dusunuyor ama alicak kizini.

Anne kelimesinin ici dolu doluyken. Siz kizinizin sozlugunde annenin karsiligini bos birakiyorsunuz. Esiniz de ne yaparsa yapsin umurumda bile degil annesiz buyuyen bir cocuk az bile yapiyor size.

Herkes mukemmel anne modelinde gordugum kadariyla bir ben kalmisim kotu
Velayet davasi elbetteki acacagim
Sosyal hizmetler uzmani geldigindede kizim agresif tavirlarla davranirsa kizimi almam zorlasacak benim sorunum bu sosyal hizmetler gorevlisi cevreye de soruyor aralarinin nasil oldugunu

Ayrica babam bana bagiriyor demesi tamamen hayali cunku kotu davranmadigini biliyorum.
Ikinci esimi korumaya calistigimi iddia edenlere sadece guluyorum ben ne soruyorum siz ne soyluyorsunuz

9 yaşındaki bir çocuğun bu hareketi size nasıl garip gelir anlamıyorum. Çocuk bu çocuk. Nasıl davranmasını bekliyorsunuz Allah aşkına.
9 yaşındaki çocuk gibi davranır.
Çocuk annesini kardeşiyle paylaşıyor, anneden ayrı kalıyor. Tabi ki kıskanacak. Aynı evde olan çocuklar bile kardeşlerini kıskanabiliyorlar. Kaldı ki, bu çocuk kardeşinden ziyade bence annesini paylaşmak istemiyor. Konu bu kadar açık.

Ben konu sahibine yorum yaptim ve benim dusuncemin sizi ilgilendirdigini dusunmuyorum.

O şu anda çok farklı bir psikoloji içinde

Onu anlamaya çalışarak yardım edebilirsiniz , bilinçaltında neden benim babamla değilde o adamla aile oldu sezisi yatıyor, bunu en iyi pedagoglarla asabilirsiniz
Doğru adımlari onlar gösterecektir.
Burdaki tavsiyeler geçici çözüm sunar diye düşünüyorum size, en iyisi bir uzmandan alanında çözüm üretebilen bir Pedagoji yardımı almanız olacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü dışardan bakan insanlar yalnızca kendi tecrubelerine göre size yorum yapabilirler

Kizim zaten babasinda kaliyordu. Evlenince babasina gondermis degilim. !!!!

Normal zamanlarda simdiki esimle zaman gecirmeyi cok seviyor. Hatta esime sen babamdan daha iyi davraniyosun babam surekli bagiriyor bana demis. Baskalarinin yaninda esime hakarete varan kelimeler kullaniyor. Sorun bu. Pedagog ile gorusmelerimde cocuga kesin konusun demisti ama bende azarlamak istemiyorum.

Ayrica hemen yargilamaya yonelik yorumlar yapilmis lutfen once konuyu anlayin esim zaten bir senedir kizimin butun hakaretlerine sustu yanlizken yapilanlar sorun degil ama baskasinin yaninda yapmasin diye beni nazikce uyardi o kadar
Çocuğunuzda sizsiz zamanların birikimi var bence. Benim kızım çalışıyorum diye yapmadığı naz yok.
Ayrıca uzman size net olun demiş, azarlayın dememiş ikisini karıştırmamak lazım.
2 çocuğunuzun da sağlıklı gelişimi için bence bir uzmana danışmayın, uzun süreli çalışın.
Allah kolaylıklar versin. Başka sıkıntı yaşatmasın inşallah

ne kadar yüklenilmiş konu sahibine, sanki kadın çocuğunu babasına değil cami avlusuna bırakmış!
bir çocuktan annesi ne kadar sorumluysa babası da o kadar sorumludur ve olası bir ayrılma durumunda hangisiyle kalması çocuğun faydasına olacaksa onunla kalmalıdır, ben yavrumdan ayrılmam bırakmam romantizmine ve bencilliğine girmeye gerek yok. kim daha iyi imkanlar sağlayacaksa onda kalması doğru olan.
çocuk babada kalınca anneye yükleniliyor da hiç annede kaldı diye babaya yüklenildiğini, sen ne biçim babasın insan çocuğundan ayrılır mı dendiğini duymadım bu da bizim yine kadına yönelik negatif çifte standartımız.

Evlenmeden önce de babasında mı kalıyordu?
Eğer öyle değilse kendin dışlanmış hisseder o çocuk,bir de kardeşi olmuş.
Umarım sizde evlendiğiniz için çocuğu babasına göndermemişsinizdir..
Uzmana danışın derim.

Velayet davası açsanız bile kızınızı alamayabilirsiniz çünkü devletin 1. Önceliği çocuğun düzenini bozmamak
Tabiki çocuğun fikride önemli.
Onun için bu noktada dava açmaktansa eski eşle uzlaşma yolu aramak daha mantıklı gibi

Benim amacim zaten kizimin velayetini almak ama dedigim gibi bir mahkeme sureci var ve dava acinca tamam hadi al demiyolar

ne kadar yüklenilmiş konu sahibine, sanki kadın çocuğunu babasına değil cami avlusuna bırakmış!
bir çocuktan annesi ne kadar sorumluysa babası da o kadar sorumludur ve olası bir ayrılma durumunda hangisiyle kalması çocuğun faydasına olacaksa onunla kalmalıdır, ben yavrumdan ayrılmam bırakmam romantizmine ve bencilliğine girmeye gerek yok. kim daha iyi imkanlar sağlayacaksa onda kalması doğru olan.
çocuk babada kalınca anneye yükleniliyor da hiç annede kaldı diye babaya yüklenildiğini, sen ne biçim babasın insan çocuğundan ayrılır mı dendiğini duymadım bu da bizim yine kadına yönelik negatif çifte standartımız.

çocuğun yararına olmuş mu peki hayır
babasına bırakılmış ama baba iyi davranmıyor
annesi evlenmiş yeni bir kardeşi olmuş onunla yeteri kadar ilgilenemiyor
çocuk da şu düşünce oluşur ben anneme yetmedim mi neden başka kişileri aramıza dahil etti
anne ve babası ile iyi bir ilişkisi olsa zaten bu sorunlar yaşanmaz babasında kalması doğru tercih olsa bu konu açılmış olmazdı zaten

Eski esim ile bosanacagimiz zaman butun borc bakiyeleri benim uzerime kayitli idi. Mahkeme kizimi babasina verdi. Yasam sartlari acisindan yapilan degerlendirme sonucu. O donem ailemin yanina tasinmistim ve ev kalabalikti annemlerin evi normal sobali ve kizimin soguk yerde kalmamasi gerekiyordu bronsit hastasi oldugu icin.
Bu kadar sallamasyon bir gerekçe ile mahkeme karar vermez basbaya babada kalsın ben bakamam demişsiniz adam almış üstüne
Herneyse konu bu değil. Kızınız belli ki kızgın 9yaş ergenlik öncesi dönemdir bu dönemde sorunları halletmezseniz siz ilerde bu çocuk çok sorunlu diye hsonları bile görmezsiniz maalesef
Annelik ne zor şey değil mi? Hep fedakarlık istiyor ama her anne de yapamıyor işte

Benim amacim zaten kizimin velayetini almak ama dedigim gibi bir mahkeme sureci var ve dava acinca tamam hadi al demiyolar
Canım siz almak isteseniz alırdınız çookktaaaann o yüzden boşverin kendinizi savunmak zorunda değilsiniz burada
Ayrıca eşiniz istemiyordur kızı nasılsa bebeği var fazlalık şimdi o.
Ama ben sizin yerinizde olsam yana yakıla evleneceğime önce işe girer çalışır çocuğumu ve kendimi geçimdirirecek kıvama gelip velayet davası açar evladımı da alırdım
Sonra beni böyle isteyecek bir adam gelsin öyle kabul ederdim eğer ki kızım olmasaydı kız çocuğu olduğuiçim yine evlenmeyi düşünmezdim allaaah dünyayı kendime zehrettim ha iki dakkada
Aman neyse olan olmuş sen kızın ergenliğe girmeden önce sorunları halletmeye bak yoksa iş çığırından çıkar

Bu kadar sallamasyon bir gerekçe ile mahkeme karar vermez basbaya babada kalsın ben bakamam demişsiniz adam almış üstüne
Herneyse konu bu değil. Kızınız belli ki kızgın 9yaş ergenlik öncesi dönemdir bu dönemde sorunları halletmezseniz siz ilerde bu çocuk çok sorunlu diye hsonları bile görmezsiniz maalesef
Annelik ne zor şey değil mi? Hep fedakarlık istiyor ama her anne de yapamıyor işte

Sayin fedakar anne

Tutup burda mahkeme surecini ve yasanilanlari ayrintili yazmadim diye mi bu tavriniz yoksa bu konu uzerinden ne kadar fedakar ne kadar iyi bir anne oldugunuzu mu ispatlamaya calisiyorsunuz anlamadim

Konuyu nasil bu hale getirdiniz hala anlamiyorum ve bu kadar mukemmel bir anne oldugunuz icin sizi alkisliyorum

Ilk dediniz ki esim babasindan daha iyi davraniyor babasi kizima bagiriyormus.
Sonra da bagiriyor demesi hayal urunu cok iyi davraniyor babasi dediniz.
Celiskiler celiskiler...

Kizim ikinci esime oyle demis dedim babasi kizima kotu davraniyo demedim !!!
Babasindan daha iyi davraniyor dediniz ardina bunu eklediniz bunu yazma sebebiniz esinizi yuceltmekti daha sonra tepki alinca da aman babasi kizima iyi bakiyor o bagirma olayini uyduruyor a getirdiniz. Unlem isareti celiskilerinizi ortmuyor maalesef.

Allah kimseyi ikinci evlilik yapmak durumunda bırakmasin özellikle de çocuk varsa.Gerçekten zor ve çocuğun boyle davranması da normal aslında.Anne baba ayrı ikisinin arasında git gel anne evlenmiş üstüne o kisiden kardeş.Kızınızın yerinde olsam bende böyle davranırdım sanırım.Bunun dışında daha önce bu sorunlar yoktuysa eski eşiniz kızınızı etkiliyor olabilir.

Sayin fedakar anne

Tutup burda mahkeme surecini ve yasanilanlari ayrintili yazmadim diye mi bu tavriniz yoksa bu konu uzerinden ne kadar fedakar ne kadar iyi bir anne oldugunuzu mu ispatlamaya calisiyorsunuz anlamadim

Konuyu nasil bu hale getirdiniz hala anlamiyorum ve bu kadar mukemmel bir anne oldugunuz icin sizi alkisliyorum
Herkesi bir azarlıyorsunuz garip bir atarınız var ama bu hareketleri kk kadınları yemez üç aşağı beş yukarı herkes benzer şeyler yaşadığı için biliyor olayların nasıl gelişebildiğini
Kızımı Azarlamak istemiyorum diyorsunuz ama nedense buradaki herkesi azarlar gibi konuşuyorsunuz güvenilirliğinizi yitiriyorsunuz o yüzden size samimi şekilde destek olmaktansa bunu neden böyle yaptın diye soruyor insanlar haklı olarak
Fedakarlığı boşverin samimi olun yeter

Ayy benim bile içim şişti ne kadar saptırılmış konu ya tamam artık uzar da uzar bu muhabbet. Almamış kızını öyle uygun görmüş size ne ya.

Konu sahibi, çocuk varsa ikinci evliliklerde iki üç beş kez ölçüp biçmek gerekli, ne kadar flört ettiniz evlilik öncesi? Ailelerle aranız nasıl görüşüyor musunuz sık? Sanki sevgi eksikliğinden böyle davranıyor gibi, hani sevgi gördüğü büyük bi ailede olursa bu hırçınlıkları azalabilir. Gerekirse profesyonel yardım alın

Back