• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik ve çocuk ---acil yardımm

Bir yil once ikinci evliligimi yaptim. Benim 9 yasinda bir kizim var esimin ilk evliliginden cocugu yok. Ilk onceleri kizim esime fazla tepki gostermiyodu. Zamanla iyice catismaya basladi. Esim hep alttan almaya calisti ama kizim hic durmadi uyarmalarima ragmen. Ozelliklede baskalarinin yaninda esimi cok tersliyo ee haliye bu durum ortami cok geriyo. Kizim normalde babasinda kaliyo hafta sonlari aliyorum ben. Ikinci esimden de bir oglum oldu. Artik esim kizimin bu halinden sikayetci olmaya basladi. Normalde cok iyi davraniyo kizima ne isterse yapiyo
Ne yapabilirim yardim lutfen
Sizdemi simarttiniz kizinizi. Ilk baslarda soyleyecektiniz saygili olmasini nasil hareket edecegini. Is isten gecmis artik. Bu saatten sonra 1000 kere desenizde faydasiz.

Çocuğu düşmanina bırakmış sanki
Bakan kisi kizin babasi
Belki kiz o evde mutludur,belki de babasina aşiktir
Küçükken annemle babam ne zaman kavga etse 'bosanma durumunda inşallah beni babama verirler' diye düşünürdüm. Ki 26 yaşindayim hala babamla kendimi daha yakın hissediyorum. Misal babamla tatile çikmayi-hatta başka ülkeye gitmeyi çook isterim ama annemle pazara bile gitmek gelmez içimden.
Herkesin herşeyi elestirme huyu da ne sinir bozucu,insani konu açtiğina pişman ediyor yorumlar...
Sevgili konu sahibi madem pedagoga gittin soylediklerini niye uygulamiyorsun? Doktor ilac yazinca almadan mi geliyorsun eve?
Kız daha boşanmaya alisamadan yeni baba
Yeni babaya alişamadan başka bir bebek gelmiş. Neyin tramvasini yaşayacagini saşirmiş-ki normal problemsiz ailelerde bile ilkokula giden cocuga kardes gelmesi travma etkisi yaratir,o yaşa kadar tek cocuk olan evin büyük çocuğu için. Kaldi ki sizin hamilelik zamaninizda bebekle yeteri kadar bağ kuramamis olabilir, o bebegin ilgisini kiskanmiş olabilir... Annesini paylasmayi hazmedememiş olabilir...
Bence bir an once cocugunuzla konişmalisiniz, sevgi dolu bir sekilde
Arada karsilikli bagirip cagirip aglayip uzulup sonunda sıkı sıkı kucaklaşmak ikinize de iyi gelebilir.
Böyle 'el' gibi aman kizmasin,aman idare edeyim diye çocugunuzi gecistirirseniz her sey daha kötü olabilir.

Bazıları haric yorumlari okurken şaşkınlik icindeyim. Konu tamamen amacini şaştı. Kızımın öz babasinda olmasından dolayi bu kadar tepki gosterilmesi enterasan.
Konuyu gercekten anlayanlar fikirlerini beyan etmis teşekkür ederim ama birde sadece yorum yapmak ve amaci sadece yargilamak olan kisiler var. Arkadaslar eger kizimi onemsememis olsam zaten boyle bir arastirma icine girmem. Bebegim 4 aylik onla ugrasirken actim konuyu ve yazabildigim kadar yazdim. Ama bir cok insanin konuyu saptirma cabasi ve bu kadar acimasiz olmasi üzücü.
Esime evlenmeden once kizimi almak istedigimi soylemistim tabiki itiraz etseydi evlenmezdim. Ikinci cocuguma plansiz hamile kaldim ve aldirmadim hamilelik surecinde kizim ve bebegin arasinda iletisim zaten vardi kardes istiyorum diye soyluyodu zaten. Diger taraftan bir doldurma söz konusu olabilir diye dusunuyorum bende daha once boyle davranmiyordu. Kizim bebegin her turlu ihtiyacinda yardim ediyo bana yani bebek icin kizima zaman ayirmiyo diye bir durum olmadi. Lutfen artik sacma sapan yargilamalarinizi kendinize saklayin ve konu ile alakali daha once basina gelmis birileri varsa onlar deneyimlerini yazsin.

Bazıları haric yorumlari okurken şaşkınlik icindeyim. Konu tamamen amacini şaştı. Kızımın öz babasinda olmasından dolayi bu kadar tepki gosterilmesi enterasan.
Konuyu gercekten anlayanlar fikirlerini beyan etmis teşekkür ederim ama birde sadece yorum yapmak ve amaci sadece yargilamak olan kisiler var. Arkadaslar eger kizimi onemsememis olsam zaten boyle bir arastirma icine girmem. Bebegim 4 aylik onla ugrasirken actim konuyu ve yazabildigim kadar yazdim. Ama bir cok insanin konuyu saptirma cabasi ve bu kadar acimasiz olmasi üzücü.
Esime evlenmeden once kizimi almak istedigimi soylemistim tabiki itiraz etseydi evlenmezdim. Ikinci cocuguma plansiz hamile kaldim ve aldirmadim hamilelik surecinde kizim ve bebegin arasinda iletisim zaten vardi kardes istiyorum diye soyluyodu zaten. Diger taraftan bir doldurma söz konusu olabilir diye dusunuyorum bende daha once boyle davranmiyordu. Kizim bebegin her turlu ihtiyacinda yardim ediyo bana yani bebek icin kizima zaman ayirmiyo diye bir durum olmadi. Lutfen artik sacma sapan yargilamalarinizi kendinize saklayin ve konu ile alakali daha once basina gelmis birileri varsa onlar deneyimlerini yazsin.
saçma yorumlara kulağınızı tıkayın,kızınıza biraz zaman verin , ona güzellikle anlatın ,kızmayın ki abisine (aşinize)karşı daha fazla hırçınlaşmasın..9 yaş bir nevi ikinci ergenlik dönemi bu 11-12 yaşına kadar devam edebilir ama sonunda oturaklaşacaktır.Hakkınızda hayırlısı olsun .

birde şunu düşünmekte fayda var.tabiki bunu en iyi uzmanı değerlendirebilir ama diyorsunuzya zaten kızmı alıcam-almak istiyorum diye, şimdi illa alınması gereken bir eşya olarak görmeyin kızınızı.mesela o çocukla kendi seviyesine göre enine boyuna konuşulmalı belkide ,onun en samimi haliyle içini açması sağlanmalı.belkide o sizinle yaşamak gerçekten istemiyor olabilir.çünkü şuan sizin ev onun için tam bir karmaşa oalark görünüyorr da olabilir.ancak diğer taraftanda mutlaka içinde anne özlemi ve ona bağlanma isteği vardır..duyguları başka söylemleri başka olabilir evladınızın..hırçınlığıda sadece eşinize -babasına ve size değildir onun.koca koca insanlar bile güvenli duygusal bağlanmadan yada bağlanamamaktan ne huzursuzluklar yaşıyor

Sizin gibi annem olsa ben de aynı davranır dim
ilk çocuğa doğru düzgün bakamayanlarin ikinci çocuğu yapmaları ne cesaret yaa
dün okuduğum üvey baba haberi geldi aklıma bu konuyu gorunce yine sinir oldum
anneysen evlenirken 5 kat daha dikkatli olacaksın hatta gerekirse evlenmeyeceksin
aynen öyle. ikinci yapacagına konu sahıbı önce ilk cocuguna sahip cıksaydı yanına alsaydı... ne garip anneler var gelde anla

hiçbir anne durduk keyfen bırakmaz
kimsenin aile yaşantısını bilmiyoruz anlayamayız bu yüzden

her yorumda annenin yargılanması çok tuhaf
öyle bırakanlar varkı malesef sıf birdaha evlenebilmek icin. Cocugunla görüşmiyen annelerle dolu etraf.her anne anne mi? her baba bababi hayır?!

asıl size ne? istedıgım cevabı veririm
siz cevap vermiyorsunuz bütün negatifliğinizi kusuyorsunuz,çevrenizde içinize attıklarınızı gelip klavyede kusuyorsunuz hanımefendi.Kadın çocuğunu atmamış satmamış kızıyla pozitif diyalog kurabilmek adına çözüm arayışına girmiş sizinkisi düşene tekme atmaya çalışmak ,dikkat edin hayat her zaman adil değildir.

bence bunda babasının payı buyuk dıye dusunuyorum , esımın ıkıncı benım ılk evlılıgım 10 yasında bır oglu var bızımde bır yasına gırmek uzere bır kızımız var, oglunun velayetı annede ve haftasonları ve tatıllerde bıze gelır genel anlamda sessız sakın bır cocuk asla bır sımarıklıgını saygısızlıgını gormedım bana karşı -kardesını de sevıyor ve bunu hareketlerı ıle bellı edıyor ama esım her zaman yanında aynı evde olmaslaarda her özel anında oglunun yanında-her ıhtıyacını gıderır-annesı ıle ıletısımı hıc kopmadı ve saygı cercevesınde ıletısımlerı devam edıyor ve oglu esımın aılesınden de kopmadı hıc annesı ıle de babası ve benımlede gıder gelır halası olsun dedesı olsun vs kısılere... ve annesı hep evlenecegımızde de cocugumuz olacagı zamanda cocugu olumlu telkın ettı , egerkı kızınız esınıze karsı saygısızlık yapıyorsa bence kesınlıkle babası onu bır sekılde etkılıyordur dıye dusunuyorum....
bırde sıze suclayanlar olmus o kadarcık cocuk neden baba da , kıskanabılır kardesını, esınız sussuz vs dıye.....
esınız zaten anladıgım kadarıyla yeterınde anlayıslı kı kendınızden olmayan bır cocuga anlayıs gostermek zordur, kızınız sızı esınız ve kardesı ıle paylasıyor olabılır ama sız ılgılı bır anne ısenız esınız ve kardesı de sızı onunla paylasıyor yanı sartlar eşit, egerkı sızın yanınızda kalmıyorsada muhakkak bır sebebı vardır dıye dusunuyorum yanı evlenırken basınızdan savmamısınız kı....
bence kızınızı alın karsınıza konusun neden boyle davrandıgını ogrenmek ıcın, kardesını kıskanmaması gerektıgını soyleyın hatta kardesınden deyıp ona hedıye vs alabılırsınız, eşinizde pek karısmak ıstemıyordur emınım ama kırıcı olmadan o da uyarabılır dıye dusunuyorum.

siz cevap vermiyorsunuz bütün negatifliğinizi kusuyorsunuz,çevrenizde içinize attıklarınızı gelip klavyede kusuyorsunuz hanımefendi.Kadın çocuğunu atmamış satmamış kızıyla pozitif diyalog kurabilmek adına çözüm arayışına girmiş sizinkisi düşene tekme atmaya çalışmak ,dikkat edin hayat her zaman adil değildir.
bas bayaga atmış babasına. hadi ozaman maddi durumu kötüymüş. ya şimdi?! 2 bir cocugu yapacağına önce ilk cocugunu alsaymış yanina demi ama..... bunuda yazdım ben daha önce. kötü savranan bir babanın yanında niye kızını bırakıyor madem??? nebıcım care aramak bu? 9 yaşında cocugu sucluyarak mı?! okadrda aklı yokmu?!
önce bırıne sahıp cıksın yanına alsın sonra 2 yapsın. size niye dert oldu bu konu bukadar... istedıgım cevabı verırım sizden izin alacak değilim. cocuk dediğin annesinin yanında olur. ben cocugunu yanına almıyan anneden yani annelıgınden herzaman süphelenırım. maddı durumu şuan müsaıtkı 2 yapmış.

Yine konuyu actigina acacagina pişman edilen bir konu sahibi.
Kadin cocugu tek basina yapmadığına gore bakiminda da tek basina sorumlu olmamali.
Cocuga bakan kisi oz babasi, sanki anne kizini sokaga atmis gibi anlamsizca yuklenilmis kadina.
Her anne cocugu yaninda olsun ister.
Ama sartlari uygun degilse babasinda olmasinin ne zarari var?
Kadının en buyuk dusmani yine kadin gerçekten. Toplu linc edilmiş resmen anne.

bence bunda babasının payı buyuk dıye dusunuyorum , esımın ıkıncı benım ılk evlılıgım 10 yasında bır oglu var bızımde bır yasına gırmek uzere bır kızımız var, oglunun velayetı annede ve haftasonları ve tatıllerde bıze gelır genel anlamda sessız sakın bır cocuk asla bır sımarıklıgını saygısızlıgını gormedım bana karşı -kardesını de sevıyor ve bunu hareketlerı ıle bellı edıyor ama esım her zaman yanında aynı evde olmaslaarda her özel anında oglunun yanında-her ıhtıyacını gıderır-annesı ıle ıletısımı hıc kopmadı ve saygı cercevesınde ıletısımlerı devam edıyor ve oglu esımın aılesınden de kopmadı hıc annesı ıle de babası ve benımlede gıder gelır halası olsun dedesı olsun vs kısılere... ve annesı hep evlenecegımızde de cocugumuz olacagı zamanda cocugu olumlu telkın ettı , egerkı kızınız esınıze karsı saygısızlık yapıyorsa bence kesınlıkle babası onu bır sekılde etkılıyordur dıye dusunuyorum....
bırde sıze suclayanlar olmus o kadarcık cocuk neden baba da , kıskanabılır kardesını, esınız sussuz vs dıye.....
esınız zaten anladıgım kadarıyla yeterınde anlayıslı kı kendınızden olmayan bır cocuga anlayıs gostermek zordur, kızınız sızı esınız ve kardesı ıle paylasıyor olabılır ama sız ılgılı bır anne ısenız esınız ve kardesı de sızı onunla paylasıyor yanı sartlar eşit, egerkı sızın yanınızda kalmıyorsada muhakkak bır sebebı vardır dıye dusunuyorum yanı evlenırken basınızdan savmamısınız kı....
bence kızınızı alın karsınıza konusun neden boyle davrandıgını ogrenmek ıcın, kardesını kıskanmaması gerektıgını soyleyın hatta kardesınden deyıp ona hedıye vs alabılırsınız, eşinizde pek karısmak ıstemıyordur emınım ama kırıcı olmadan o da uyarabılır dıye dusunuyorum.
dogrusuda bu ne güzel

Yine konuyu actigina acacagina pişman edilen bir konu sahibi.
Kadin cocugu tek basina yapmadığına gore bakiminda da tek basina sorumlu olmamali.
Cocuga bakan kisi oz babasi, sanki anne kizini sokaga atmis gibi anlamsizca yuklenilmis kadina.
Her anne cocugu yaninda olsun ister.
Ama sartlari uygun degilse babasinda olmasinin ne zarari var?
Kadının en buyuk dusmani yine kadin gerçekten. Toplu linc edilmiş resmen anne.
ne alaka 2 cocugunu yaptıgına göre durumu gayet müsait... önce ilkine sahip cıksın. bür tür cözümlerde burda değil padagogda aranır

ne alaka 2 cocugunu yaptıgına göre durumu gayet müsait... önce ilkine sahip cıksın. bür tür cözümlerde burda değil padagogda aranır
Iyi de kadin zaten yazmis.
Mahkeme yapıldığı sirada uzerimde borc vardi sartlarim uygun degildi , velayeti baba aldi diye. Cocugunu almayi istedigini de yazmis.
Pedagog konusunda haklisiniz .
Ama bunca hakareti hak ettigini düşünmüyorum.
Ben de iki cocuk annesiyim, haricten gazel okuyarak yazmiyorum.
Sadece fazla yuklenildigini dusunuyorum.

Iyi de kadin zaten yazmis.
Mahkeme yapıldığı sirada uzerimde borc vardi sartlarim uygun degildi , velayeti baba aldi diye. Cocugunu almayi istedigini de yazmis.
Pedagog konusunda haklisiniz .
Ama bunca hakareti hak ettigini düşünmüyorum.
Ben de iki cocuk annesiyim, haricten gazel okuyarak yazmiyorum.
Sadece fazla yuklenildigini dusunuyorum.
ama şunan uygun durumu ...

Kızınızın babasının evinde nasıl bir ortamı var, babasıyla ikisi mi kalıyor sadece?
Sizin yeni eşinizle anne, baba, çocuk bir aile olarak yaşamanızı kıskanıyordur, sadece hafta sonları geldiği için kendisini ailenin bir parçası değil de misafir gibi mi görüyor acaba?

ama şunan uygun durumu ...
selin kardeş kadın çocuğu almak istediğini yazmış zaten...fakat dokuz yaşındaki çocuğa mahkeme sorar kimde kalmak istiyorsun diye , 7 yaşına kadar bir problem yoksa annede kalır ki eski eşinin borçları resmiyette hep kadının üstüneymiş ,kızıyla alakayı hiç kesmemiş.yani eğer ki doğru söylüyorsa durum bu ,YANİ kadın sen,n savunduğun şeyi savunmuş zaten.tahminimce bu durumla ilgili bir kanayan bir yaran var fakat durum sandığın gibi değil ;)

Back